Gideon Grejf: Moramo da povećamo broj ubijenih u Jasenovcu sa 700.000 ili 800.000, što su današnje procjene
Page 6 of 12
Page 6 of 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Re: Gideon Grejf: Moramo da povećamo broj ubijenih u Jasenovcu sa 700.000 ili 800.000, što su današnje procjene
kaya wrote:Ja samo znam da su bosanci i slovenci prijatelji, ima i onaj film.. nesto o marmeladi.dzango wrote:Ero je Bosanac. Jevreji su prijatelji Amerikancima a Ameri su prijatelji Bosancima. Znači li to da su matematički i Jevreji prijatelji Bosancima ili ne?crvenkasti wrote:dzango wrote:Ero kaže da su vam ovo saveznici. Šta tek onda rade oni što nisu.kaya wrote:
Ma nisu shvatili sto im ministar govori , malo mora engleski popraviti.
Od hrvatskog je odustao.
To čista matematika. Židovi su prijatelji s Amerikancima, a Amerikanci su prijatelji Šiptarima. Šiptari su neprijatelji Srbima kao i Hrvati. Linearnom ektrapolacijom dolazimo do zaključka da su Židovi prijatelji Hrvatima.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Gideon Grejf: Moramo da povećamo broj ubijenih u Jasenovcu sa 700.000 ili 800.000, što su današnje procjene
Ero je Hercegovac, kakav Bosanac :I
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
ogromna razlika, puno je veća razlika između bosanaca i hercegovaca, nego recimo hercegovaca i vlajaHektorović wrote:Ero je Hercegovac, kakav Bosanac :I
AssadNaPodmornici- Posts : 22269
2018-06-14
NE! Partizanski NOP je pokret koji se borio protiv nacizma i fasizma, bio je dio saveznicke antinacisticke koalicije i bio je duboko pozitivan a njegov vodja Tito je bio velika hrvatska, europska i svjetska licnost.AssadNaPodmornici wrote:ustaše i partizani i jedni i drugi su zločinački pokret.Ringo10 wrote:Pa kako sad to, zar nisu partizani zocinci a nasi ustaski heroji nevine zrtve.AssadNaPodmornici wrote:pa sve da je i istina da su ustaše ubile 7000000000 srbaSerbia Strong wrote:AssadNaPodmornici wrote:zašto onda se svi bune protiv pravih istraživanja oko jasenovaca?
mislim, ja sam neka se provedu prava istraživanja.
za početak neka uzmu službenu brojku od 80 000ljudi na spisku, i neka istraže svako ime i prezime jeli stvarno skončalo. i druga , tipa sondiranja itd.
pa onda neka ljudi prihvate nove brojke, bile one 3000ljudi , ili 700 000, ili kako je sada cca 80 000..a ne kada RH desnica kaže "imamo dokaze" da je brojka manja od 10k, onda "laž, revizinizam, ne želimo to čuti niti gledati".. a kada srbi govore imamo dokaze za 700 000, onda "ok..."
neka jedni i drugi donesu svoje dokaze pa da vidimo..
po meni je realno i brojka od 80 000ljudi nemoguća, po toj brojci ustaše su morali mjesečno ubijati 3000ljudi, da bi svaki mjesec ubijao toliki broj osoba, moraš imati solidnu infrastrukturu, (koju NDH osim oko grada ZGa nije imala), kontrolu nad teritorijem(NDH osim većih gradova nije ništa kontrolirala a srbi su uglavnom bili po selima)... tipa da bi ubio, moraš uletiti u neko srpsko selo, pokupiti cijelo selo, recimo 3000ljudi, i onda organizirati ukrcaj na željeznicu, pa sve voditi u jasenovac i onda dnevno ubijati stotinjak ljudi, spaljivati leševe, i tako non stop, ..
a isto vremeno ono malo infrastrukture i makadamskih puteva oko srpskih sela, drže četnici i partizani, ali eto..
neka svi iznesu dokaze pa ako ovi dokažu 1000000000000000 mrtvih neka dokažu, stavit ćemo spomen ploču od 100000000000000000 mrtvih i adio
Čija je to službena brojka? Tuđmanova, Kolindina?
Zahvalite komunjarama koje su zarad ,,bratstva i jedinstva” (pitanje da li uopšte i zbog toga) preorale ceo logor i time uništili sve dokaze zverstava koja su ustaše činile prema ljudima.
Ne treba Kusturica snimati taj film, to bi trebalo da napravi Mel Gibson.
3)RH je sljedbenica komunističke partizanske antifašističke Hrvatske, ne sljedbenica NDH. Svi Hrvatski predsjednici, Tuđman, Mesić, Josipović i Kolinda dolaze iz partizanskih obitelji. Kenwood Kenon dolazi iz partizanske obitelji. Hrvatski partizani su bili najelitnije postrobje Yugoslavenske armije, a njih je vodio Hrvat Tito.
Pa Hrvati od 1945 rone suze za ustasama i jebu partizanima i Titu majku kad god stignu i gdje god stignu a kad im dodju muda u procjep e onda krene posipanje pepelom kenjaza o antifasizmu i Hrvatu Tiiiiiti.
A ako hoces da srusis srpske teorije o 700 ili 800 tisuca zrtava Jasenovca, postoji vrlo efikasan metod. MAtematika i logika.
Uzmes da je u vrijeme SFRJ u Hrvatskoj bilo mislim 115 ili 116 opcina, u BiH 109, a u Srijemu 7. Odbijes one koje su bile pod Italijom i sve skupa dobiejs nesto preko 200 opcina.
I onda ako je bilo 700 tisuca zrtava u JAsenovcu rezultat je da je SVAKA OPCINA U PROSJEKU IMALA 3500 ZRTAVA SAMO U JASENOVCU.
Ako je ukupan broj 800 tisuca, ONDA SE BROJ PENJE NA 4000 SAMO U JASENOVCU. U svakoj opcini doslovce.
Manji broj u jednoj opcini automatski dize broj u drugima kako bi se zadovoljila matematika.
E onda uzmes koliko je koja opcina imala ili ima stanovnika i koji bi to procenat bio. Po tome ispada da je svaki treci Srbin u NDH zaglavio u Jasenovcu. I da je svaka srpska obitel u ndh imala od trecine pa do pola svojih clanova koji su zaglavili u JAsenovcu.
Moje Sarajevo je imalo ukupno oko 9000 zrtava mahom Zhidova. I nesto malo boraca NOP. A po ovome bi moralo imati izmedju 17 tisuca pa do 20 tisuca samo u Jasenovcu.
O kakvim se tu nebulozama radi valjda ne treba posebno objasnjavati.
I da, svaki opcinski SUBNOR u SFRJ je raspolagao brojem zrtava sa podrucja svoje opcine.
Ali Hrvati su previse mutavi da odgovore argumentima i logikom na te gluposti iz Srbije.
Neki su mutavi a neki toliko zaglupljeni kretenskim antikomunizmom i neoustastvom da tu pomoci nema.
Ne znam koliko je uvodjenje socijalizma bilo zlocin ali znam da je uvodjenje ovakvom kapitalizma najveci promasaj na nasim prostorima. I to je nesto sto Tudjmanu jako zamjeram iako je upitno koliko je on u tome svemu imao udjela jer se ekonomijom nije mnogo bavio, ali svakako je neke stvari morao sprijeciti ili raditi drukcije.
Hrvate je Tito spasio ali Hrvati zarazeni ustastvom mnogo jedu govna.
Ova teorija o tome kako su i ustase i partizani isti zlocinci je dobro poznata neoustaska taktika. KAd vec ne mogu ustase i NDH otvoreno proglasiti povijesnim pozitivcima, onda rade ovako:
1. Izjednace ustase i partizane, kao eto jednaki su zlocinci
2. slijedeci korak je naglasiti kako su oba zlocinci a partizani su kao ipak gori jer su mnooogo vise zlocina pocinili.
3. a onda to evoluira pa partizane proglase kao mnooooogo gore od ustasa
4. onda prijedju na to da se samo partizani proglasavaju zlocincima a ustase se i ne spominje vise
5. onda se partizani proglase najvecim krvnicima hrvatskog naroda
6. I na kraju sve zavrsi PONOVO sa urlanjem ZA DOM SPREMNI, endehazija postaje divna i neprezaljena drzava hrvatskog naroda, ustase nasi heroji i neduzne zrtva i stradali cvijet hrvatskog naroda, na sve strane se ori EVO ZORE EVO DANA, a Tito i partizani mitolosko ZLO.
Sve dok ne krenu samaranja i osude iz medjunarodnih kruugova USA i ostalih veleposlanstava, zhidovskih organizacija i prozivanja iz mocnih svjetskih medija.
E onda opet krene posipanje pepelom pa skrusenim ustaskim glavurdama, pozivanje na NOP i Hrvata Tiiiitu, a kad se to malo stisa onda opet krecemo od tacke 1, pa se izjednace partizani i ustase a onda slijedi stavka 2 ...
Te ustaske fore okacite macku o rep, to ne prolazi, to je procitana knjiga.
I tako vjecno ukrug i dok se gospoda Hrvati ne otarase svojih neoustaskih sentimenata vjecno ce se vrtiti u tom zacaranom vrzinom kolu ... dok im mladost odlazi a narod izumire.
I na kraju vise nece imat ko crtat one ustaske grafite i dernjat se okolo ZA DOM SPREMNI ...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
gle puno fantaziraš .
ustaše i partizani su i jedni i drugi zločinački pokreti. cilj i jednog i drugog pokreta je ukidanje ljudskih prava, ubijanje neistomišljenika i otimanje privatne imovine(ustaše su provodile nacional komunizam, partizani komunizam)
sada tko su veće ili malo manje ubojice, to je stvar debate. zapravo partizanski pokret bi bio super, da nisu nakon kraja rata počinili ogromnu količinu masovnih ubojstava i da nisu uveli komunizam i ljudima krali privatnu imovinu.
doslovno u svakom gradu u Yugoslaviji, ali baš svakom gradu, i skoro svakom selu, imaš barem nekoliko ljudi(do nekoliko stotina ili tisuća ili čak desetaka tisuća u većim gradovima tipa ZG) , dakle u svakom jebenom selu od vardara do triglava, imaš nekoga tko je ubijen od strane partizana i to ne u borbi.
bogami nemaš to niti za njemce, niti za talijane, niti za ustaše, niti za četnike. a za komuniste imaš.
odi u neku vukojebinu u crnu goru, naći ćeš sela gdje nitko nije nikoga ubio, nego sami partizani. odi u srbiju, sloveniju, RH, bosnu isto ćeš naći. ustaše nisu mogli ubijati po crnoj gori, srbiji, makedoniji, sloveniji recimo, ili dalmaciji, ali jesu partizani. i to govorim nakon rata.
zato nemogu biti good boys.
btw RH mladost ne izumire zbog ustaša ili partizana(prije partizana jer su potomci partizana na vlasti u RH, od SDPa do HDZa), iako vi u australiji u svemu vidite ustaše i partizane, ovdje u RH o tome baš nitko jebeno ne priča.. baš nitko.. osim malo po forumima, i neki političar(i oni sve manje) ja se nesjećam kada je netko u realnom životu to spomenio ozbiljno, osim kroz sprdanje.
ustaše i partizani su i jedni i drugi zločinački pokreti. cilj i jednog i drugog pokreta je ukidanje ljudskih prava, ubijanje neistomišljenika i otimanje privatne imovine(ustaše su provodile nacional komunizam, partizani komunizam)
sada tko su veće ili malo manje ubojice, to je stvar debate. zapravo partizanski pokret bi bio super, da nisu nakon kraja rata počinili ogromnu količinu masovnih ubojstava i da nisu uveli komunizam i ljudima krali privatnu imovinu.
doslovno u svakom gradu u Yugoslaviji, ali baš svakom gradu, i skoro svakom selu, imaš barem nekoliko ljudi(do nekoliko stotina ili tisuća ili čak desetaka tisuća u većim gradovima tipa ZG) , dakle u svakom jebenom selu od vardara do triglava, imaš nekoga tko je ubijen od strane partizana i to ne u borbi.
bogami nemaš to niti za njemce, niti za talijane, niti za ustaše, niti za četnike. a za komuniste imaš.
odi u neku vukojebinu u crnu goru, naći ćeš sela gdje nitko nije nikoga ubio, nego sami partizani. odi u srbiju, sloveniju, RH, bosnu isto ćeš naći. ustaše nisu mogli ubijati po crnoj gori, srbiji, makedoniji, sloveniji recimo, ili dalmaciji, ali jesu partizani. i to govorim nakon rata.
zato nemogu biti good boys.
btw RH mladost ne izumire zbog ustaša ili partizana(prije partizana jer su potomci partizana na vlasti u RH, od SDPa do HDZa), iako vi u australiji u svemu vidite ustaše i partizane, ovdje u RH o tome baš nitko jebeno ne priča.. baš nitko.. osim malo po forumima, i neki političar(i oni sve manje) ja se nesjećam kada je netko u realnom životu to spomenio ozbiljno, osim kroz sprdanje.
Ma znam ja da je rasprava s tobom gubljenje vremena. Moji postovi i nisu namijenjeni tebi.
2015-09-24
JA vise cijenim kad neko svoju pljuvacinu po NOPu i JBTu zasniva na svome otvorenom i neskrivenom pro-ustaskom opredjeljenju. Ili pro-cetnickom ako je Srbin u pitanju.Ringo10 wrote:Ma znam ja da je rasprava s tobom gubljenje vremena. Moji postovi i nisu namijenjeni tebi.
To treba postivati - jest ja sam ustasa (cetnik) otvoreno, i jebem mater i Tiiiti i NOPu
ALi kad mi se pocne pokrivat prenemaganjem, kao to je iz nekih toboze demokratskih i anti-totalitarnih motiva, i kad mi pocne kenjat kao zbog ljudskih prava i slicno, ja dobijam neodoljiv nagon za povracanjem.
Sav anti-NOPizam i anti-partizanizam na nasim prostorima je proustaski i procetnicki motiviran. U 99% slucajeva.
Cast Drazenu Budisi i Vladi Gotovcu. Vjerujem samo njima dvojici i demokratskim motivima njihovog anti-komunizma.
2015-09-24
cuj..svaka diktatura,totalitaritam se zasniva i na cinjenju ubojstava,zlocina..inace ne bi bile diktature,totalitarizmi..ukloni potencijalnu konkurenciju,suprostavljenju ideologiju koja isto pretendira na vlast..nije to slucaj samo za ove prostore..zato je demokracija ok ako je ne shvatis na krivi nacin kao sto je shvacena na ovim prostorima..tipa pa imamo izbore i to je dovoljno a kad dođem na valst radit cu sto hocu jer sam na vlasti..sigurno da komunisti kao i ustase nisu dosle na vlast da bi je nekom drugom prepustili vec su mislili vjecno vladati i samim time demokracija nema tu sto traziti...pa prije drugog svjetskog rata imao si hegemoniju i diktaturu kralja..sa pocinjenim ubojstvima i zlocinima a rat nije bio..23,24 godine...ista stvar je sa musolinijem bio u italiji,hitlerom u njemackoj,staljinom u sssr-u....i komunizam je jedno vrijeme dobro surađivao sa nacizmom dok nije hitler postao prepohlepan...kad netko postane prepohlepan dolazi neminovno do sukoba...realno na ovim prostorima tesko da ces imati demokraciju skandinavskog tipa...to je realnost...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ringo10 wrote:Moji postovi i nisu namijenjeni tebi.
Točno. Namjenjeni su tebi, jer ih jedino ti možeš uzeti za ozbiljno. Barem kad je riječ o nekoj velikoj većini.
Guest- Guest
Cuj ova, tema uvijek zavrsi isto, slozimo se da su se tamo dogadale uzasne stvari a isto tako da ih nije bilo miljon nego 50 000 svih skupa i to nategnuto .zapravo u pola manje, al tih 25 000 je jebalo jeza u leda. Gladni, bolesni, ve cina ubijeno, neki prezivjeli. I to su ustase isto rekle. Jedino ne mogu odgonetnuti razlog sto je to u srbiji svaki dan na tapetu i sto miljon, jel to zato sto moraju odrzavati mrznju prema nama medu dragim pukom ili misle da ce svijet zaboraviti ona zadnja 4 rata i ulogu negativca?! Jer lovu kao zidovi dobiti nece..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kic wrote:
čovjek bi rekao da će utišati ta raspra kako izumre generacija koja se sjeća ww2, ali ne-
Nije riječ o sukobu generacija nego ideologija odnosno politika koje stoje iza tih ideologija i koje su sa njima nerazdvojno povezane.
Dakle, dok postoje te ideologije, postojat će i sukobi koje one induciraju i održavaju pa tako i ovaj.
Guest- Guest
kaya wrote:Cuj ova, tema uvijek zavrsi isto, slozimo se da su se tamo dogadale uzasne stvari a isto tako da ih nije bilo miljon nego 50 000 svih skupa i to nategnuto .zapravo u pola manje, al tih 25 000 je jebalo jeza u leda. Gladni, bolesni, ve cina ubijeno, neki prezivjeli. I to su ustase isto rekle.
Činjenica da su ustaše rekle ovo ili ono ili čak i zapisale u dokumentima nije dokaz sam po sebi.
To može biti samo manje ili više utemeljena indicija.
Ali činjenice se mogu utvrditi jedino znanstvenim istraživanjima odnosno forenzičkim nalazima, a u tom smislu je u vezi Jasenovca provedeno samo ono iz 1964. koje je organizirao SUBNOR BiH.
Rezultati su poznati.
Sve ostalo spada ili u obična nagađanja ili u političku propagandu sa točno određenim ciljem.
Guest- Guest
kaya wrote:Jedino ne mogu odgonetnuti razlog sto je to u srbiji svaki dan na tapetu i sto miljon, jel to zato sto moraju odrzavati mrznju prema nama medu dragim pukom ili misle da ce svijet zaboraviti ona zadnja 4 rata i ulogu negativca?! Jer lovu kao zidovi dobiti nece..
Dobro jutro!
Taktika je odavno poznata i u narodu se obično opisuje kao drž'te lopova.
Guest- Guest
...pa cuj..a tko je iole smatrao da bi hravstka i srbiaj mogli biti u prijateljskim odnosima..taj je lud ili teski naivac..pa cim je ova ekpa sa nikolicem,dacicem,suljom zasjela na vlast vec su takvu mogucnost ako je ikad i psotojala srezali u pocetku nikolicevom izjavom..'vukovar je srpski'..da se cak i josipovicu obrva podigla...na zalost susjedstvo ne mozes birati...ocito je cilj sulje i ekipe da hravstku potpuno izgura sa ovih prostora i da ovaj ostatak kroje po svom aršinu...imaju donekel srecu sto mi imamo na valsti anemicne koji prvo gledaju svoj interes u pogled im je uprt u brisel...pa rade sto hoce...kad im se netko odavde suprostavi odmah iskoci pupovac sa nekim nebulozama i prijetnjama a plenki mu drzi kajlu ne sto ga voli nego sto ak ovaj odluci da ne zeli vise sa plenkijom ide se na izbore..a onda pitaj boga sto sve moze bitikaya wrote:Cuj ova, tema uvijek zavrsi isto, slozimo se da su se tamo dogadale uzasne stvari a isto tako da ih nije bilo miljon nego 50 000 svih skupa i to nategnuto .zapravo u pola manje, al tih 25 000 je jebalo jeza u leda. Gladni, bolesni, ve cina ubijeno, neki prezivjeli. I to su ustase isto rekle. Jedino ne mogu odgonetnuti razlog sto je to u srbiji svaki dan na tapetu i sto miljon, jel to zato sto moraju odrzavati mrznju prema nama medu dragim pukom ili misle da ce svijet zaboraviti ona zadnja 4 rata i ulogu negativca?! Jer lovu kao zidovi dobiti nece..
2015-09-08
Na vlasti su ljudi ciji su se roditelji kroz KP obogatili i omogucili svojoj retardiranoj djeci nerad i kurcenje na fakultetima sa upitnim zavrsnim ispitima i diplomama.
Pogledajte malo cija su to djeca koja vam kroje pravdu i zakone. Vrlo malo ima tu ustaskih potomaka - sve same komunjare.
Da se razumijemo - mi Hrvati smo po mentalitetu odlicne, zapravo vrhunske sluge, ali nikakvi gospodari - bez obzira na ideolosku pripadnost.
Pogledajte malo cija su to djeca koja vam kroje pravdu i zakone. Vrlo malo ima tu ustaskih potomaka - sve same komunjare.
Da se razumijemo - mi Hrvati smo po mentalitetu odlicne, zapravo vrhunske sluge, ali nikakvi gospodari - bez obzira na ideolosku pripadnost.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Ma je, to ti je to. Znaju oni sto su napravili . Mogli su jedino umanjiti malo .Speare Shaker wrote:kaya wrote:Cuj ova, tema uvijek zavrsi isto, slozimo se da su se tamo dogadale uzasne stvari a isto tako da ih nije bilo miljon nego 50 000 svih skupa i to nategnuto .zapravo u pola manje, al tih 25 000 je jebalo jeza u leda. Gladni, bolesni, ve cina ubijeno, neki prezivjeli. I to su ustase isto rekle.
Činjenica da su ustaše rekle ovo ili ono ili čak i zapisale u dokumentima nije dokaz sam po sebi.
A kopanje zaboravi. Tamo i tako nema tragova u tom obimu .
2015-08-15
osobno sam cuo od lika koji je blizak vlastima u hravtskoj...da se ovi pitaju..'sto sa srbijom'...ako ih ides nagaziti izazvat ces reakciju merkel,brisela a to je najamnje sto zeli plenki i ekipa..a sa druge strane opet imas rusiju..koja bez obzira ne interese koje ima u hravtskoj sigurno..ne bi bas sve nijemo promatrala...pa bi vjerojatno u ovom slucaju bar iz formalnih razloga stala na stranu srbije..treci problem..je trump i amerika...koja bez obzira na standarne politicke parole ne stoji bas cvrsto uz nas..sto ne potkrepljuju to bas djelima...ali ista stavr je i sa kosovom,crnom gorom pa i slovenijom..dakle rijec je da trumpa bas ovaj prostor ne gelda kao ekslizivni americki prioritet i interes...dakle jednostavno plenki i ekipa ne mogu napraviti pravu strategiju prema srbiji a koja bi imala cvrstu podrsku ili brisela ili amerike..pa da krenu sa nekim jacim gardom prema sulji..pa su s eizgelda odlucili na strategiju ignore...koja moze biti dobra ali i ne mora..vise ziher igra
2015-09-08
A osim ovo sto se ta mrznja mora podgrijavati da ne oladi slucajno ovaj drugi razlog im je vise motiv. Na vlasti su im akteri 90 ih i zlocinci. Zbog njih je srbija bad boy i jos sad se zapad za glavu ufati kada sjednu stol. Zato pokusavaju ovim nesuvislicama nekako preokrenuti da zbog dogadaja prije sto godina oni ispadnu zrtva a ne agresor zbog dogadaja prije 25 godina. Nemoguca misija. Da jos 5 zidova potplate i napisu da ih je bilo 6 000 000.
2015-08-15
flumen wrote:Na vlasti su ljudi ciji su se roditelji kroz KP obogatili i omogucili svojoj retardiranoj djeci nerad i kurcenje na fakultetima sa upitnim zavrsnim ispitima i diplomama.
da, tu smo
ali,
hr titovi komunist nisu svoju
decu usmerili iskreno ka komunizmu
njima je komunizam bio platforma
za bolji i privilegovani zivot.
kod nas, nije sustina samo
u privilegovanom boljem zivitu.
postoji iskreni politicki otpor prema
zapadu. ko zavet ! zapad ne interesuje ta cinjenica, o poreklu.njih interesuje kooperativnost. mi smo to propustili
nakon sloma liberala i tu smo gde smo. srecno nam bilo, nema drugo.
Guest- Guest
kaya wrote:Ma je, to ti je to. Znaju oni sto su napravili . Mogli su jedino umanjiti malo .Speare Shaker wrote:kaya wrote:Cuj ova, tema uvijek zavrsi isto, slozimo se da su se tamo dogadale uzasne stvari a isto tako da ih nije bilo miljon nego 50 000 svih skupa i to nategnuto .zapravo u pola manje, al tih 25 000 je jebalo jeza u leda. Gladni, bolesni, ve cina ubijeno, neki prezivjeli. I to su ustase isto rekle.
A kopanje zaboravi. Tamo i tako nema tragova u tom obimu .
Neki možda i znaju, a neki ipak ne nego se samo hvale. To je za njih bila stvar prestiža i takmičenju tipa tko je veći ustaša.
Ponavljam, istinu jedino mogu ustanoviti forenzička istraživanja odnosno sondiranja terena.
Sve ostalo je trla baba lan.
Ako tragova nema, to znači da nema ni žrtava, a istraživanja su provođena uglavnom na temelju izjava svjedoka po kojima su na tim lokacijama trebali ležati ostaci barem nekoliko desetaka tisuća žrtava, ali su se ta svjedočenja očito pokazala lažnima, jer ostataka za toliko broj stradalih jednostavno nema pa nema.
Uostalom, SUBNOR BiH je zapravo i organizirao sondiranje terena jer su smatrali da će tako potvrditi vlastitu propagandu, a kada se pokazalo da to nije moguće, onda su istraživanje naprasno prekinuli.
Već sam navodio primjer svjedočenja generala Srpske Vojske Krajine Milisala Sekulića koji je besramno lagao i dalje laže o tome kako je na prvi dan topnički napada na Knin poslije završetka onog prvog kruga istih vidio na stotine leševa srpskih civila po Kninu, a u Haagu je na suđenju Gotovini i Markaču dokazano kako u cijelom Kninu nije stradao tijekom Oluje niti jedan jedini srpski civil.
U cijelom tom sektoru samo jedan jedini tijekom Oluje!
Pa ako je general Milisav tako besramno lagao u današnje vrijeme i u vezi događaja koji su dobro potvrđeni snimkama kamera i fotoaparata, lako je zamisliti sa kakvom su lakoćom to činili svjedoci navodnih događaja u jasenovačkom logoru, bilo da je riječ o zatočenicima ili njihovim ustaškim čuvarima.
Guest- Guest
..pa to i jest problem...u srbiji su na vlasti aktivni akteri oz devdesetih...u crnoj gori milo đukanovic i jso poneko ali oni su napravili zaokret pa sad gledaju samo prema zapadu..u bh-a isto podosta aktera iz devdesetih u vlasti..kod nas osim medveda i krsticevica u vlasti nitko nije bio akter..ni plenki ni kolinda...u samo vrhu..jedino janezi...osim janše koji je oporba...nemaju danas na valsti aktere tog desetljeca...kaya wrote:A osim ovo sto se ta mrznja mora podgrijavati da ne oladi slucajno ovaj drugi razlog im je vise motiv. Na vlasti su im akteri 90 ih i zlocinci. Zbog njih je srbija bad boy i jos sad se zapad za glavu ufati kada sjednu stol. Zato pokusavaju ovim nesuvislicama nekako preokrenuti da zbog dogadaja prije sto godina oni ispadnu zrtva a ne agresor zbog dogadaja prije 25 godina. Nemoguca misija. Da jos 5 zidova potplate i napisu da ih je bilo 6 000 000.
2015-09-08
Page 6 of 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Vučic: Moramo da povećamo broj prvorođene dece. Srbije neće biti
» NIkolić : 700 tisuca ubijenih Srba u Jasenovcu
» Dačić: Plenković treba da se pokloni senima ubijenih u Jasenovcu
» Broj ubijenih kršćana u 2020. porastao za 60 posto, Kina prva u zatvaranju crkava
» Putin : Moramo ograničiti broj djece migranata u školama, ne smijemo ponoviti grešku zapada
» NIkolić : 700 tisuca ubijenih Srba u Jasenovcu
» Dačić: Plenković treba da se pokloni senima ubijenih u Jasenovcu
» Broj ubijenih kršćana u 2020. porastao za 60 posto, Kina prva u zatvaranju crkava
» Putin : Moramo ograničiti broj djece migranata u školama, ne smijemo ponoviti grešku zapada
Page 6 of 12