Hajduk Split
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 38 of 50
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Re: Hajduk Split
Hajduk vjerojatno ni u jednoj kategoriji neće osvojiti naslov, ali evo imaju najbolju akademiju, kakvo izvrtanje teza. Imaju šanse u juniorima, ali Dinamo drži sve u svojim rukama. Da se juniori Dinama nisu toliko trošili u LP i Premier cupu vjerojatno bi osigurali naslov. Malo mi je čudan potez da je Bjelica sad uzeo dva najbolja igrača, Marina i Ćužea u Osijek umjesto da su igrali protiv Hajduka.
Tominjo- Posts : 3880
2018-11-10
Pa to ti samo govori da rezultat u mlađim kategorijama nije prioritet, bar Dinamu nije. Ako iz te generacije 2-3 budu pravi igrači, a svi ostali da propadnu to je fantastično. Zato je busati se u prsa nekakvim rezultatima u mladim kategorijama, kao što radi ova forumska , obična je glupost i veselje za glupane koji pojma nemaju kako rad u mlađim kategorijama uopće funkcionira.Roland Deschain wrote:Hajduk vjerojatno ni u jednoj kategoriji neće osvojiti naslov, ali evo imaju najbolju akademiju, kakvo izvrtanje teza. Imaju šanse u juniorima, ali Dinamo drži sve u svojim rukama. Da se juniori Dinama nisu toliko trošili u LP i Premier cupu vjerojatno bi osigurali naslov. Malo mi je čudan potez da je Bjelica sad uzeo dva najbolja igrača, Marina i Ćužea u Osijek umjesto da su igrali protiv Hajduka.
Zeko-
2015-08-26
Do tad sam samo znao da Hrvatska ima jaku reprezentaciju i čuo sam za jedan klub iz Zagreba.Andreas Goldberger wrote:ZA SVA VRIMENA
Posebna priča o Nijemcu koji sudjeluje u otkupu dionica Hajduka
DPH Stuttgart u serijalu članaka predstavlja aktivne članove koji su se pridružili projektu „Za sva vrimena“ i otkupu dionica za osiguravanje socios-modela u svojem najdražem klubu.
Posebnost današnjeg člana je da se zapravo radi o prvom Nijemcu koji se je trajnim nalogom pridružio projektu, pa razgovor s njime prenosimo u integralnom obliku.
Za početak bismo te zamolili da nam kažeš nešto o sebi.
– Zovem se Daniel Steinbrück, imam 45 godina i po struci sam ekonom za vele i vanjsku trgovinu. Porijeklom sam iz njemačke Tirinške pokrajine (Thüringen), iz Erfurta, ali posao i ljubav su me odveli u Saskiju.
Jesi li i član nekog njemačkog kluba? Kako razmišljaš o socios-modelu, tu nazvanom „Regel 50+1“?
– Kao što sam već naveo, dolazim porijeklom iz Erfurta, tako da sam već 33 godine vezan za nogometni klub Rot-Weiß-Erfurt, te sam 13 godina i aktivan član. Doživio sam s klubom uzlete i padove, od prve lige do ispadanja u regionalnu ligu i stečaj kluba. Doživio sam svakakve trenere i igrače, kompetentne i nesposobne uprave i sportska rukovodstva. Ali kao navijač ostaješ navijač, nebitno u kojoj ligi. U vezi socios-modela moram reći da je dobro da „ulagatelji“ bilo koje vrste nemaju mogućnost preuzimanja većinskog vlasništva u klubovima koji djeluju kao kapitalna korporacija (u Hrvatskoj š.d.d.). Negativnih primjera gdje se takve stvari u nogometnom svijetu događaju imamo dovoljno, a investitori i privatni vlasnici nisu garancija za uspjeh.
Sad si već godinama član Hajduka. Kako je došlo do toga, kako si se uopće povezao s Hajdukom?
– Sve je krenulo prije četiri godine, tamo 2015. Najbolji prijatelj me pred ljeto pitao bi li s njim išao u Hrvatsku gdje ima dobrih prijatelja kod kojih redovito ide na godišnji. Tako smo nas dvoje, moj sin i pastorak završili u Hrvatskoj, dakle radilo se o muškom godišnjem. Izuzetno dobro smo se provodili, djeca su po čitave dane bila u moru, hladno Karlovačko je bilo odlično, a jedne večeri sam na televizoru uočio utakmicu Hajduka. U pitanju je bila neka kvalifikacijska za Europa ligu. Do tad sam samo znao da Hrvatska ima jaku reprezentaciju i čuo sam za jedan klub iz Zagreba. Dva dana kasnije smo krenuli za Split i posjetili smo poljudsku ljepoticu. Bio sam oduševljen, takav stadion, prekrasno. Tad sam krenuo s čitanjem… upijao sam sve po internetu i gledao stare utakmice na YouTube-u te sam bio oduševljen atmosferom na stadionu, tradiciji kluba i navijačima. Tad sam primijetio da je Hajduk nešto posebno. Pogotovo kad znaš da većina klubova u Hrvatskoj igra pred praznim tribinama, a da je Poljud uvijek barem solidno popunjen. I ako me neki u Njemačkoj možda smatraju ludim jer za neki hrvatski klub držim fige, ja se osjećam dobro. U istoj godini sam potražio na internetu kako se mogu učlaniti u Hajduk, tako sam saznao za DPH Stuttgart. I od tad sam član, za tek 15€ godišnje, i tu članarinu rado plaćam, kad znam da klubu tako mogu pomoći.
Možeš li izdvojiti neke doživljaje koji te vežu za Hajduk?
– Da budem iskren, nema značajnih osobnih događaja. Gledao sam veliki broj starijih utakmica koje sam mogao pronaći na internetu, bilo europskih ili iz domaćih natjecanja. Pa tako i onu posebnu protiv Partizana iz 1990. godine. To su zapravo stvari koje su me povezale s Hajdukom.
Član si putem DPH Stuttgarta (registrirana udruga u Njemačkoj), kako je došlo do toga i kako ocijenjuješ svoje članstvo? Je li ti olakšava imati partnera po tom pitanju u Njemačkoj?
– Već sam naveo kako sam došao do ovog Društva prijatelja. Moram reći da mi izuzetno olakšava imati zastupnika u Njemačkoj koji djeluje kao poveznica navijača i kluba. Pogotovo ako slabo ili nikako ne znaš hrvatski, a smatram to i bitnim da bi se pronašlo i nove navijače u Njemačkoj.
Vjerojatno si prvi stranac s trajnim nalogom u projektu „Za sva vrimena“. Kako si se odlučio za taj korak?
– Sve je krenulo kroz razgovor putem Facebooka sa zastupnikom DPH Stuttgart-a koji me kontaktirao u veljači ove godine. Pitao me, kako sam došao do Hajduka pokraj kluba s kojim sam odrastao i tu je nastala priča. Tako smo došli i do teme „ZSV“, projekta o kojem zapravo ništa nisam znao. Poslao mi je link s informacijama na njemačkom gdje sam saznao ciljeve projekta, što oni za budućnost predstavljaju i kako i s malim prilogom djelujemo kao kotačić cijelog pogona koji će klubu puno pomoći. Zbog toga sam se odlučio za trajni nalog udruzi „Naš Hajduk“, i ako sam prvi Nijemac koji ovako sudjeluje, onda me to naravno čini ponosnim i velika mi je čast.
Na koji način doniraš?
– Aktivirao sam u banci trajni nalog na neograničeno razdoblje.
Očekuješ li nešto zauzvrat i što?
Sudjelujem u projektu jer vjerujem, da i mali iznos može nešto promijeniti. Kroz pravo glasa za navijače osiguravamo da klub i dalje funkcionira na dobar način. Želim kao i svi drugi navijači da se klub dodatno stabilizira, sportski i ekonomski. Stabilni temelji osiguravaju klubu zdrav razvoj. A zdrav klub kojeg navijači podržavaju se može i igrački pojačati, trebamo korak po korak ojačavati momčad i ne moramo se onda bojati da ćemo najbolje igrače morati iz financijske potrebe na prvu ponudu puštati. Tek tako se može uhvatiti priključak s mnogim klubovima, pogotovo iz zapadne Europe. Socios-model vidim kao pravi pute i tako se nećemo bojati da budemo treći ili četvrti u HNL-u i da ispadamo od nekih trećerazrednih klubova u kvalifikacijama za Europu. To ne smije biti realnost kluba kao što je Hajduk, kluba koji je veliki broj trofeja osvojio i koji nikad nije ispao u niži rang. To bi eto bilo to što bih zauzvrat volio.
Kako bi objasnio nekome potrebu za donacijama?
– Nastavno na prošli odgovor, s relativno malim iznosima možemo puno učiniti za Hajduk. I tek ovim putem, znači osiguravanjem ovog modela i suvlasništva članova klub može ekonomski i sportski preživjeti.
2015-09-28
Zato će oni navijati za Dinamo!Zeko wrote:A videre dva glupana, bog te jeba. Jer, ako vi zazivate da Gorica igra u Europi onda ju vi nećete vidjeti. Rijeka je sigurna 100 %, Osijek je siguran 70 % (oni su i sa 2 poraza u preostalih 5 kola sigurno u Europi), dakle treći za Europa ligu su ili Hajduk ili Gorica, nikako zajedno, a šanse Lokomotive su minimalne jer njima treba svih 5 pobjeda do kraja. Tko će biti taj treći odlučiti će Dinamo, jer igra i protiv jednih i protiv drugih. Gorici treba bod protiv Dinama i onda su 99,99 % sigurni, jer onda će i hajdučiću šrd trebati bar bod protiv Dinama, a to bude već malo teže išlo. Ako pak Gorica pobijedi Dinamo, onda budete i vi morali pobijediti Dinamo na Maksimiru, a to bude još teže išlo. Dakle, dalmatinske forumske , ako ne bude nekih ogromnih iznenađenja vama je Gorica jedina šansa da vidite Europu umjesto njih. Bolje rečeno, jedina šansa vam je Dinamo, jer ako pobijedi Goricu onda ste s obzirom na raspored preostalih utakmica vi unutra.Andreas Goldberger wrote:Zasad su simpa klub, tek su tu novi u prvoj HNL. Vidit ćemo kroz koju godinu.fridrih_niche wrote:Gorica je simpa klub i neka smo im pomogli...
Drago mi je da smo odigrali na 20 % mogućnosti i poklonili im bodove...
(Y)
Uvik valja pomoći, volija bi da uz najveći hrvatski nogometni klub HAJDUK izbore Europu,a ne oni mađari, ili pak druga momčad privatne prčije onog kriminalca u bijegu koji je prijatelj s četnicima!
sat2-
2015-09-28
Bili su zauzeti kroz sezonu:Andreas Goldberger wrote:PIONIRI Dinamo 0 : 1 Hajduk
KADETI: Dinamo 1:1 Hajduk
Pioniri, kadeti, juniori te druge momčadi Hajduka i Dinama odigrali su ove sezone osam prvenstvenih utakmica. Hajduk je pobijedio četiri utakmice, dok su četiri završile neriješeno.
https://algarveyouthcup.softingal.pt/Results?fbclid=IwAR0yyeX3BCaGMo4r-_WttxMKuC3UkGVBqsRqchqZlmfkDfWPZAZy8iDCiQ4
https://www.mlssoccer.com/generation-adidas-cup/2019/standings/champions-division
https://www.hntv.hr/vijesti/juniorska-liga-prvaka-dinamo-protiv-chelseaja-u-cetvrtfinalu
....
sat2-
2015-09-28
https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak/ulaznice-za-finale-bayern---dinamo-u-londonuAndreas Goldberger wrote:U svim mlađim uzrastima su u samom vrhu i u borbi za naslov. Jedini u svim uzrastima. Druga momčad (gdje igraju pretežno mladi) je također dobra iako su tri najbolja igrača preselila u A momčad.kingkong7 wrote:nije lose
Bitno je da su se Gojunu smijali kad je rekao da Hajduk trenutno ima najbolju školu u Hrvatskoj. Ako i nije najbolja, sigurno nije daleko od toga što pokazuju pokazuju rezultati ove sezone.
sat2-
2015-09-28
sat2 wrote:Bili su zauzeti kroz sezonu:Andreas Goldberger wrote:PIONIRI Dinamo 0 : 1 Hajduk
KADETI: Dinamo 1:1 Hajduk
Pioniri, kadeti, juniori te druge momčadi Hajduka i Dinama odigrali su ove sezone osam prvenstvenih utakmica. Hajduk je pobijedio četiri utakmice, dok su četiri završile neriješeno.
https://algarveyouthcup.softingal.pt/Results?fbclid=IwAR0yyeX3BCaGMo4r-_WttxMKuC3UkGVBqsRqchqZlmfkDfWPZAZy8iDCiQ4
https://www.mlssoccer.com/generation-adidas-cup/2019/standings/champions-division
https://www.hntv.hr/vijesti/juniorska-liga-prvaka-dinamo-protiv-chelseaja-u-cetvrtfinalu
....
Nisu bili zauzeti kad su igrali s Hajdukom. Ista liga, isto natjecanje i nemoj tražiti nekakve alibije.
Ovo sam nalipija samo kao argument onog što je Gojun rekao, a neki su ga zbog toga ismijavali.
Guest- Guest
sat2 wrote:
Zato će oni navijati za Dinamo!
Tko ti je rekao te gluposti? Isti onaj koji ti je svojedobno punio glavu s time da Maglicu zastupa kladionica Germania?
Boli me k za Dinamo i njegove rezultate. Hajduk ima sve u svojim rukama,tj.nogama. Ima doma Intera, Istru i Slavena, a vanka drugoligaša Rudeša. U te 4 utakmice tribaju uzeti 4 pobjede i to će biti sasvim dovoljno za drugo misto prije zadnjeg kola bez obzira kako drugi odigrali. Ako to ne mogu,Europu nisu ni zaslužili i ne trebamo ni igrati Europu ove godine. Što se mene tiče. No s obzirom na formu i kvalitetu suparnika u toj borbi za Europu, ne bi bilo čudno da i bez toga uzmu Europu.
Guest- Guest
Da se samo ispravim, ne za drugo misto nego za misto koje vodi u Europu.Andreas Goldberger wrote:sat2 wrote:
Tko ti je rekao te gluposti? Isti onaj koji ti je svojedobno punio glavu s time da Maglicu zastupa kladionica Germania?
Boli me k za Dinamo i njegove rezultate. Hajduk ima sve u svojim rukama,tj.nogama. Ima doma Intera, Istru i Slavena, a vanka drugoligaša Rudeša. U te 4 utakmice tribaju uzeti 4 pobjede i to će biti sasvim dovoljno za drugo misto prije zadnjeg kola bez obzira kako drugi odigrali. Ako to ne mogu,Europu nisu ni zaslužili i ne trebamo ni igrati Europu ove godine. Što se mene tiče. No s obzirom na formu i kvalitetu suparnika u toj borbi za Europu, ne bi bilo čudno da i bez toga uzmu Europu.
Guest- Guest
kod hajdukovih mlađih uzrasta rezultat je bitan.Zeko wrote:Pa to ti samo govori da rezultat u mlađim kategorijama nije prioritet, bar Dinamu nije. Ako iz te generacije 2-3 budu pravi igrači, a svi ostali da propadnu to je fantastično. Zato je busati se u prsa nekakvim rezultatima u mladim kategorijama, kao što radi ova forumska :joker: , obična je glupost i veselje za glupane koji pojma nemaju kako rad u mlađim kategorijama uopće funkcionira.Roland Deschain wrote:Hajduk vjerojatno ni u jednoj kategoriji neće osvojiti naslov, ali evo imaju najbolju akademiju, kakvo izvrtanje teza. Imaju šanse u juniorima, ali Dinamo drži sve u svojim rukama. Da se juniori Dinama nisu toliko trošili u LP i Premier cupu vjerojatno bi osigurali naslov. Malo mi je čudan potez da je Bjelica sad uzeo dva najbolja igrača, Marina i Ćužea u Osijek umjesto da su igrali protiv Hajduka.
kod hajdukove prve momčadi rezultat je trend, ideal je vječan.
nešto je trulo u državi naš hajduk.
sitting_bull-
2015-09-28
Kalkulacija ti je za kurac, ali tebi budemo to oprostili jer ipak si ti forumska . A kaj se događa sa tvojom kalkulacijom, ako i Gorica uzme 4 pobjede plus 1 bod Dinamu? Dolazimo do 62-62 u bodovima između Gorice i Hajduka. I tko je onda četvrti? Osijek sada ima 53 boda i sa 3 pobjede dolazi na 62 boda, dakle ima pravo na 2 poraza čak. U tom slučaju dolazimo do 62-62-62 u bodovima između Osijeka, Gorice i Hajduka. I tko je u tom krugu najslabiji?Andreas Goldberger wrote:Da se samo ispravim, ne za drugo misto nego za misto koje vodi u Europu.Andreas Goldberger wrote:sat2 wrote:
Ne, forumska , Hajduk apsolutno ništa nema u svojim nogama (ne u rukama kak si napisal). Hajduk je u nogicama Dinama, ako Gorica ili Osijek nešto ogromno ne zaseru, a to baš i nije dobro za hajdučić šrd.
Zeko-
2015-08-26
Oreščanin:'Pojačanja su nam neophodna.Imam u vidu dva odlična igrača iz naše lige.Predložit ću ih upravi kluba i predsjedniku Brbiću.Klub mora imati već danas napravljen plan za sljedeću sezonu jer ne možemo više dozvoliti da u hodu gradimo momčad ako želimo biti konkurentni za vrh i pokušati ostvariti nekakav rezultat u Europi'.
vuksadinare- Posts : 100316
2015-09-08
hajduk je brandy, badelov domaći.fridrih_niche wrote:Hajduk je Brand!
<3
sitting_bull-
2015-09-28
Onaj najjeftiniji šljam.sitting_bull wrote:hajduk je brandy, badelov domaći.fridrih_niche wrote:Hajduk je Brand!
<3
Tominjo- Posts : 3880
2018-11-10
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 38 of 50