E sad da vas vidim
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
TKO JE VECINSKI VLASNIK ULJANIK GRUPE?
Re: E sad da vas vidim
zato što je vlada donijela takav zakonAssadNaPodmornici wrote:
zašto?
također radnici u tih prvih 5-6 godina nisu smjeli prodati svoje udjele na burzi
mogli su samo svojim parama kupiti dionice i držati ih bez prava glasa
Guest- Guest
Predviđen je uvjet da radnici koji kupe dionice Društva obvezno zadrže vlasničku poziciju na računu vrijednosnih papira koji se vode kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. Zagreb, najmanje 5 (pet) godina računajući od dana sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica, osim u slučaju prijenosa dionica, odnosno prava iz dionica, na posebna društva osnovana od strane samih radnika u svrhu provedbe organiziranog radničkog dioničarstva* (takva društva isto će biti obvezna poštivati navedeno ograničenje).
https://www.mingo.hr/page/brodogradilista-u-vecinskom-vlasnistvu-republike-hrvatske
https://www.mingo.hr/page/brodogradilista-u-vecinskom-vlasnistvu-republike-hrvatske
Guest- Guest
LoL.die antwoord wrote:zato što je vlada donijela takav zakonAssadNaPodmornici wrote:
zašto?
također radnici u tih prvih 5-6 godina nisu smjeli prodati svoje udjele na burzi
mogli su samo svojim parama kupiti dionice i držati ih bez prava glasa
pa što se nisu pokupili autobusima i otišli ispred markovog trga, bacili par koktela, njih 5000, pa bi vidio kako bi vlada odmah promjenila zakon.
sami pali sami se ubili. mislim iskreno boli me kurac, tko ih je sjebao,, korumpirani direktori, država, ili oni sami sebe, ili svi skupa zajedno, samo znam da ne želim ja plaćati njihove gubitke(iskreno boli me kurac, i onako pokušavam više love isisati iz države nego što državi platim porezom)
taman kad je istekao period brodogradilište slučajno otišlo u stečajAssadNaPodmornici wrote:
LoL
Guest- Guest
jebe me se..
svi zaposleni u RH, 2019 dobijaju uplatnicu od 1000€ za Uljanik.
Pozdravi se sa 1000€
svi zaposleni u RH, 2019 dobijaju uplatnicu od 1000€ za Uljanik.
Pozdravi se sa 1000€
Svima nan je bolje kad država potroši šolde u ekonomiju
2014-04-16
aben wrote:Svima nan je bolje kad država potroši šolde u ekonomiju
kad se zatvori borodogradilište i nestanu radna mjesta bit će još bolje
Guest- Guest
Pa u čemu je problem da država meni da deset milijardi, jo obećavan da ću ih svih potrošiti u hr u godinu danadie antwoord wrote:aben wrote:Svima nan je bolje kad država potroši šolde u ekonomiju
kad se zatvori borodogradilište i nestanu radna mjesta bit će još bolje
2014-04-16
Brodogradilište je 1947. otkupljeno od obitelji Cosulich za 64 mil. lira. Cilj je bio spriječiti odnošenje strojeva i opreme iz tada teško oštećena Arsenala. S radom je započelo 10.III.1947. sa 168 radnika, a potkraj godine bilo ih je 436. Prvi direktor bio je Karlo Babić. U centraliziranom poslijeratnom gospodarstvu brodogradilištem je upravljala Centralna uprava brodogradnje u Beogradu (CUB), a prema planovima trebalo se razvijati kao malo brodogradilište za proizvodnju malih putničkih brodova, teretnih brodova manje tonaže, ratnih objekata te za dokovanje u suhim dokovima.
-----
Pravi vlasnik? Beograd? Srbija?
-----
Pravi vlasnik? Beograd? Srbija?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Maggie19 wrote:decit.AssadNaPodmornici wrote:a šta nekom radniku od IQ 80 znači to što je vlasnik. Ta osoba je jedva završila tablicu množenja u osnovnoj, a takvi su većina gore. inače mogli su meni platiti 1000€ mjesečno plaću, i pokriti mi troškove odlaska u Pulu dva puta mjesečno, ja bi ih puno bolje zastupa..Maggie19 wrote:Radnici? Hahaha..
A, stabilnog li vlasnistva.
nedavno su radnici kukali, da ih je njihov član u nadzornom odboru "prevario" da je "donosio štetne odluke".. LoL .. pa koji ga kurac nisu smjenili..
ali njihov prosječni IQ je na razini Etiopije , nemogu se oni organizirati međusobno, zakurac su. izaberu nekoga svoga, koji je logično ispao korumpiran i u deal-u sa ostalima, krao i sjebavao firmu..
Nisu oni nikakvi vlasnici.
Jesu. Druga je priča što se ne ponašaju odgovorno prema svom vlasništvu nego kao prema alajbegovoj slami, kao uostalom i u bivšem sustavu sa tzv. društvenim vlasništvom (gdje su doduše vlasnici bili samo formalno).
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:
.. neznam u čemu je problem
U neshvaćanju razlike između pojmova apsolutne i relativne većine?
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:
i onako pokušavam više love isisati iz države nego što državi platim porezom
Klasa optimist.
Guest- Guest
treba to vratit austriji
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Prva privatizacija Uljanika počela je u proljeće 1992. godine, još za vrijeme Domovinskog rata. Dionice su se dijelile radnicima prema godinama neprekidnog radnog staža u Uljaniku. Popust na punu cijenu dionice bio je 20% +1% na svaku godinu radnog staža. Cijena je bila izražena u DEM, a tada je u Hrvatskoj bila moneta hrvatski dinari ili HRD. Plaća nam se uvećala za 20 dem namjenski za kupnju dionica, a model otplate je bio na najviše 20 godina. Dobro za radnike ,ali loše po Uljanik, jer podjelom dionica nije ušao svježi kapital. Napominjem da je tada pomorsko dobro ušlo u temeljni kapital Uljanika.Speare Shaker wrote:
Jesu. Druga je priča što se ne ponašaju odgovorno prema svom vlasništvu nego kao prema alajbegovoj slami, kao uostalom i u bivšem sustavu sa tzv. društvenim vlasništvom (gdje su doduše vlasnici bili samo formalno).
Druga privatizacija bila je u ljeto 2012. godine po sličnom modelu uz 20 % popusta. Dodatni popust od 1 % dobio se vezano uz godine radnog staža u Uljaniku. Radnici su mogli kupovati povlaštene dionice na obročnu otplatu obustavom na plaći. Zdravi privatni kapital nije ni ovom privatizacijom ušao u Uljanik. Radnici su tako dobili 47% dionica.
Guest- Guest
HANFA - Što je dionica?die antwoord wrote:Radnici su mogli kupovati povlaštene dionice na obročnu otplatu obustavom na plaći. Zdravi privatni kapital nije ni ovom privatizacijom ušao u Uljanik. Radnici su tako dobili 47% dionica.
Dionica je vlasnički vrijednosni papir koji predstavlja pravo vlasništva u određenom dioničkom društvu.
Prema pravima koja daju, razlikuju se dva roda dionica: redovne i povlaštene dionice.
Redovne dionice daju imateljima pravo glasa na glavnoj skupštini dioničkog društva, pravo na isplatu dijela dobiti (dividendu) i pravo na isplatu vrijednosti ostatka imovine nakon likvidacije društva. Povlaštene dionice daju svojim imateljima neka povlaštena prava, npr. pravo na dividendu u unaprijed utvrđenom novčanom iznosu
Guest- Guest
krivi su radnici sa povlaštenim dionicama bez prava glasa, i sa klauzulom da ih ne smiju prodati 5 godina od datuma kupnje
Last edited by die antwoord on 14/2/2019, 10:02; edited 1 time in total
Guest- Guest
flumen wrote:treba to vratit austriji
Hypobank? Strabag?
Davno su prošla vremena o kojima ti i dalje sanjaš.
Guest- Guest
die antwoord wrote:krivi su radnici sa povlaštenim dionicama bez prava glasa, i sa klauzulom da ih ne smiju prodati 5 godina od datuma kupnje
Kriva je uprava, ali radnici ne mogu pobjeći od svog dijela odgovornosti jer nisu ni na koji način djelovali protiv poslovne politike sve dok im radna mjesta i plaće nisu došle u pitanje.
Uostalom, prije tri godine samo slušao izjavu nekog sindikalca Uljanika po kojem je za njih neprihvatljiva želja Končara da izmjesti Arsenal na rub grada i na njegovom mjestu razvija turistički biznis.
Što su radnici mislili, da će im Končar od svog kapitala podijeliti plaće i zanemariti svoj turistički poslovni interes? Nisu mrdnuli malim prstom i sad im se to vraća u glavu i očekuju od države da im spasi poduzeće čiji su barem nominalno većinski vlasnici.
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Prorocica Pitija: Vidim, vidim, bice ...
» Prorocica Pitija, vidim, vidim...
» tek sad vidim
» Kako ja to vidim?
» prvi je*eni chat...
» Prorocica Pitija, vidim, vidim...
» tek sad vidim
» Kako ja to vidim?
» prvi je*eni chat...
Page 2 of 4