ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene Empty Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene

Post by Hektorović 2/2/2019, 02:41

Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene
“Najniže cijene svaki dan”, moto je novog diskontnog lanca Torgservis koji je stigao na njemačko tržište sa željom da Lidl i Aldi padnu u drugi plan potrošača.
Kako pišu njemački mediji, riječ je o ruskom supermarketu s maloprodajnim cijenama nižih od europskog prosjeka, a prvi je dućan u Njemačkoj ovog tjedna svoja vrata otvorio u Leipzigu pod imenom Mere. Sam izgled dućana podsjeća na onaj s početaka diskontnih lanaca u Europi - kupci proizvode uzimaju iz kartonskih kutija koje su poslagane na velikim paletama i obasjane neonskim svjetlima. No, ovaj lanac kupce ni ne pokušava privući izgledom, već niskim cijenama.
Sibirski maloprodajni lanac u planu ima ekspanziju na europsko tržište te otvara trgovine diljem Rumunjske, Bjelorusije i Češke, a Njemačka je svojevrsni test za uspjeh kompanije na zapadnoeuropskom tržištu. Nakon Leipziga, Torgservis će otvoriti dućan i u Zwickauu, a istočna Njemačka odabrana je zbog nižeg životnog standarda građana, smatra marketinški stručnjak Martin Fassnacht, koji ne vjeruje u uspjeh kompanije.
- Ovaj koncept neće uspjeti. Da bi se taj tip trgovine održao na tržištu, potrebno je otvoriti velik broj dućana te doći na tržište s velikom potražnjom kako bi s dobavljačima mogli pregovarati o nižim cijenama proizvoda, objasnio je Fassnacht.
Hrana čini čak 70 posto asortimana, dok se ostatak odnosi na proizvode za kućne ljubimce, kućanske potrepštine, higijenske proizvode i odjeću. No, upravo proizvodi koje trgovina nudi pokazali su se već u nekoliko dana postojanja na njemačkom tržištu kao problem za tamošnje potrošače. Nijemci su se, naime, požalili na veoma lošu ponudu.
- Došla sam kupiti pet osnovnih proizvoda koje gotovo uvijek imam, kruh, maslac, sok od naranče, čokoladu i mlijeko. Od toga sam našla samo mlijeko koje je jeftinije nego u Aldiju, kazala je Alisa koja je umjesto soka od naranče kupila onaj od jabuke, a njega je, pak, platila više nego što ga inače plaća u Aldiju.
Svježeg voća i povrća također se moglo naći u malim dozama, pišu njemački mediji i dodaju da osoba koja želi ondje obaviti tjednu kupovinu, mora biti veoma 'kreativna u kuhanju', aludirajući pritom na tanašnu ponudu ruskog Torgservisa.
Drugi stručnjaci također prognoziraju debakl tog trgovačkog lanca prisjećajući se ostalih stranih maloprodajnih lanaca koji su nudili proizvode po niskim cijenama. Jedan od njih američki je Walmart, a neslavno je prošao i francuski Intermarché.
- Aldi i Lidl mogu se nositi s dućanom s niskim cijenama i niskom kvalitetom. Kada bi netko ponudio jednako niske cijene, a bolju kvalitetu, stvorila bi se konkurencija, a divovi njemačke maloprodaje pružili bi otpor, smatra analitičar Matthias Queck.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene Empty Re: Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene

Post by RayMabus 2/2/2019, 02:50

Rusija neproizvodi naranče i to tropsko mediteransko voće da bi mogla sa takvin proizvodima konkurirat nekome.Njima je cilj i onako prodat nešto svoje hrane u izvoz a ovo je neki početak I nije neki koncept al eto moraš pokušat pa onda to poboljšavat. Koncept bolji je neka mješovita korporacija pa malo svojih proizvoda malo domaćih pa je to neka dobra ponuda , ima svega pomalo , nešto je malo jeftinije a ostalo je li la po cijenama pa je to to u osnovi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene Empty Re: Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene

Post by Hektorović 2/2/2019, 03:05

Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene 26586-10[url=https://servimg.com/view/19978339/446]Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene B-mere10[/url]
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Ringo10 2/2/2019, 03:49

RayMabus wrote:Rusija neproizvodi naranče i to tropsko mediteransko voće da bi mogla sa takvin proizvodima konkurirat nekome.Njima je cilj i onako prodat nešto svoje hrane u izvoz a ovo je neki početak  I nije neki koncept al eto moraš pokušat pa onda to poboljšavat.  Koncept bolji je neka mješovita korporacija pa malo svojih proizvoda malo domaćih pa je to neka dobra ponuda , ima svega pomalo , nešto je malo jeftinije a ostalo je li la po cijenama pa je to to u osnovi.
Pa od nečega moraš početi. Svaki start jje težak.

I moraš pokušavati više puta ako ne uspije prvi put.

U svakom slučaju do prije par godina ovo je bilo nezamislivo.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/2/2019, 03:55

Gledam slike , da dućani skladišta...ali nemaš narančin sok , gubiš kupca jer idući put će se sitit da to nemože tu kupit pa će otić drugdje

Ovakva skladišta moš otvarat u urbanim područjima i to jedno na populaciju od šta ja znam 250 tisuća ljudi jedno takvo skladište al to je to pa ako je to cilj za Berlin a posli ostale urbane centre po Njemačkoj onda ok

Ali nemaš sok od naranče
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/2/2019, 05:18

Nekako mi se čini da je ovo bitnija vijest

https://www.romania-insider.com/svetofor-100-stores-romania/

Izravni takmac Lidlu u Rumunjskoj sa sto velegrgovina koje namjeravaju otvorit.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/2/2019, 05:32

Veletrgovina

Rumunjska je puno manja od Njemačke pa je 100 veletrgovina tamo skroz druga priča plus jeftiniji standard pa ovakve stvari idu plus povezani morem , ukrcaju brodom , rijeka pa Crno more pa istovari tamo a mogu i željeznicom

Ovo s Rumunjskom je već geoekonomija
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by abraham 2/2/2019, 06:40

Sretno im bilo. Bilo kako bilo ali ne vjerujem u neki dugorocni uspjeh. Kvalitet, design, reklama....... Sve steka. Istina , od nekuda se mora poceti ali cisto ne vjerujem. Koliko znam proizvode auta i druge stvari i da su u razini kvaliteta sa Indijskim i Pakistanskim proizvodjacima. Neka probaju . Bumo videli, jelte. Nisu Kinezi bez razloga krenuli kako su krenuli. Nisu preskakali faze u razvoju. Japan, Korea takodjer.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Ringo10 2/2/2019, 06:43

Meni ovo na slikama prilicno slici na ALDI.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Hektorović 2/2/2019, 09:51

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 2/2/2019, 09:53

Fora je ko što kažu da su i Lidl i Aldi zadnjih godina otišli upmarket... Niti u Americi najgoru sirotinju ne pokriva Wallmart, koji pokriva u biti srednju klasu, nego Dollar storeovi...

Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene Slika196
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 2/2/2019, 10:06

Evo napravljena usporedba

Ruski udar na zapadnoeuropsko tržište: Otvorili trgovačke centre koji imaju najniže cijene Slika197
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 2/2/2019, 12:29

E a ja kazem da ce uspjeti...ne sam oradi cijene,nego i radi sve veceg broja stranaca u svabiji..J hranu uopce vise ne kujujem u Lidlo,niti Aldiju...
Postoji Mixmarkt,koji nudi internacionalnu hranu,cak unesto i skuplju,ali KVALITETNU..
imaj usve..a iz..Poljska,,Ceske,Madjarske,Rusije,Bugarske,Rumunije,,Grcke,Hrvatske,Bosne,Srbije..
Hrvana nije plasticna kao svapska..ja sam se ispocetka mucio na svapskoj hrani,dok je nisam odjebao..a Mix markt uvijek ima kupaca..i nece propasti..hrana je ukusna i mirsna kao nekada,jer se proizvodi na nacin kao nekada..
Samo zaguljeni mogu reci da je ISTA svapsko,po pitanju prehrane bolje..
Itekak oce ovo uspijeti..Kod Menea ima 53% stranaca,tak oda..osiguran uspjeh.. :tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/2/2019, 12:34

Ja nikad nekupujem u Lidla , nekako su mi ti proizvodi tamo baš to šta si opisao : plastični. Taj Lidl se najavljuje ko neznam šta a meni osobno to ništa posebno , dućan ko dućan , čak nije ni neka kvaliteta te robe kad se pogledaju prehrambeni artikli.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 2/2/2019, 12:38

RayMabus wrote:Ja nikad nekupujem u Lidla , nekako su mi ti proizvodi tamo baš to šta si opisao : plastični. Taj Lidl se najavljuje ko neznam šta a meni osobno to ništa posebno , dućan ko dućan , čak nije ni neka kvaliteta te robe kad se pogledaju prehrambeni artikli.
znas sto je odlicno u Lidlo...kemija za ciscenje,kucanstvo,autokozmetika,ma sve ono sa oznakom W5..jeftino ali kvaliteta stoji..hrana je u biti prepakiravanje onog sto postoji i u drugim lancima..isti proizvodjac proizvodi za Lidlo i Aldi ali u drugacijim pakunzima...konfekcijska roba.. :cleanteeth
znaji imati i dobre tave,wokove,sitnu bijelu tehniku,rasvjetna tijela,to ide upola cijene nego inace u drugim trgovimama,a oke je.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/2/2019, 12:43

pismejker wrote:
RayMabus wrote:Ja nikad nekupujem u Lidla , nekako su mi ti proizvodi tamo baš to šta si opisao : plastični. Taj Lidl se najavljuje ko neznam šta a meni osobno to ništa posebno , dućan ko dućan , čak nije ni neka kvaliteta te robe kad se pogledaju prehrambeni artikli.
znas sto je odlicno u Lidlo...kemija za ciscenje,kucanstvo,autokozmetika,ma sve ono sa oznakom W5..jeftino ali kvaliteta stoji..hrana je u biti prepakiravanje onog sto postoji i u drugim lancima..isti proizvodjac proizvodi za Lidlo i Aldi ali u drugacijim pakunzima...konfekcijska roba.. :cleanteeth
znaji imati i dobre tave,wokove,sitnu bijelu tehniku,rasvjetna tijela,to ide upola cijene nego inace u drugim trgovimama,a oke je.. :cleanteeth
A dobro to nisu prehrambeni artikli a ovdje je to baza trgovine a ostalo su dodaci.

Kako god dugoročno to nefunkcionira tako da imaš lanac 100% Rusija a ostalo nema , nije to restoran pa meksički restoran pa ciljano ideš tamo pojist baš meksičku spizu.

Moraš imat sokove , 15 osnovnih vrsta sokova su u trgovini osnovni prehrambeni artikli , nemoš radit biznis a nemaš sok od anansa negdje na polici , drugi put taj kupac će otić di ima jer će se siti da to tu nemože kupit a onda gubiš tržišnu utakmicu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 2/2/2019, 12:47

RayMabus wrote:
pismejker wrote:
A dobro to nisu prehrambeni artikli a ovdje je to baza trgovine a ostalo su dodaci.

Kako god dugoročno to nefunkcionira tako da imaš lanac 100% Rusija a ostalo nema , nije to restoran pa meksički restoran pa ciljano ideš tamo pojist baš meksičku spizu.

Moraš imat sokove , 15 osnovnih vrsta sokova su u trgovini osnovni prehrambeni artikli , nemoš radit biznis a nemaš sok od anansa negdje na polici , drugi put taj kupac će otić di ima jer će se siti da to tu nemože kupit a onda gubiš tržišnu utakmicu.
ma ne beri brigu,bude i drugih proizvoda,a kad probas rusku hranu,druga ti niti nece faliti...Longi,da probas ruski putar,masclac,kakogod,jebate..zut,mirisan ukusan...Koji kurcev Kerrygold ili ovvi plasticni svapski..sirevi oni frisci zrnati,ne ono kemijom pretvoreno u zrnca ..onaj Cotage chees..,kajmak,jogurt,kefir,meso,meso dimljeno,os pajceka os ghovedinu...covjece..Ne kupuju samo Rusi rusku robu..kupuju i Tirci,balkanci,srednje europljani pa i svabi.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/2/2019, 12:49

Sve ja to kužin samo tako se neradi trgovački biznis nego ovako kako ti ja pričan

Znan ja šta govorin , negovorin to bezveze
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 2/2/2019, 12:53

bogumi,izlecete se i prije nego razmislite..cekat cemo pa vidjeti..bitan je marketing i razvoj trzista,...tu bih ja mogao neku pinku honorarno pokupiti... :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics