Vučić: Imat ćemo oružja da niko ne pomisli da nas napadne
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Vučić: Imat ćemo oružja da niko ne pomisli da nas napadne
Nije moje tumačenje nego suda, njemu su optužbe dokazane i umro je prije presude. Da nije dobio bi jedno 60 godina robije.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
zašto su moji postovi prazni? ne, oni imaju neku kolektivnu cenzuru u mozgu izgleda, imam osjećaj da su s marsa pali. jel to neki noviji film?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
nije..ali je genijalan..selo zivi kao u srednjem vijeku,da bi kroz radnju se skuzilo da zive u sadasnjosti..jos neki elementi misterije i horrora..zanimljivo...kaja_333 wrote:zašto su moji postovi prazni? ne, oni imaju neku kolektivnu cenzuru u mozgu izgleda, imam osjećaj da su s marsa pali. jel to neki noviji film?
Guest- Guest
Vučić je kreten.
NIti Hr nabavlja balističke projektile niti su helikopteri Kiowa borbeni u klasićnom smislu ....uostalom Srbija ima Gazele od koje su neke i naoružane a imali su i ruske borbene helikoptere pa su im bili skupi za održavanje pa su se okanili toga a ovaj nema para ni za transportne a uzimao bi borbene kao odgovor na KIowe ......svašta čoek može pročitati.
Šta se tiče vojske ceo region može mirno da spava dok je Vučić na ćelu Srbije ....lik nema blage veze o vojsci ni vojnoj taktici.
NIti Hr nabavlja balističke projektile niti su helikopteri Kiowa borbeni u klasićnom smislu ....uostalom Srbija ima Gazele od koje su neke i naoružane a imali su i ruske borbene helikoptere pa su im bili skupi za održavanje pa su se okanili toga a ovaj nema para ni za transportne a uzimao bi borbene kao odgovor na KIowe ......svašta čoek može pročitati.
Šta se tiče vojske ceo region može mirno da spava dok je Vučić na ćelu Srbije ....lik nema blage veze o vojsci ni vojnoj taktici.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Srpski premijer Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potencijalnom suradnjom Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da Srbija mora dio naoružanja nabaviti, ali da će nastojati jedan dio proizvoditi u Srbiji, u saradnji s Rusijom, prenosi Tanjug.
"To je naš posao. Nije realno da previše toga kupimo, ali nešto oružja ćemo da nabavimo", rekao je Vučić. On nije želeo precizirati o kojem je naoružanju riječ, jer su razgovori u tijeku, ali je ponovio da je posao premijera i Vlade briga za sigurnost zemlje.
"Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija", rekao je Vučić.
Kako je istakao, Srbija šuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice, i upitao zašto se nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete.
"A sutra ćete da me pitate, u nekoj drugoj konstelaciji snaga u svetu, šta si uradio da zaštitiš svoju zemlju. Nećemo da nabavljamo oružje koje je, nazovimo ga takvim, ofanzivno, ali moramo da zaštitimo svoju teritoriju", podvukao je Vučić.
On je dodao i da će biti razgovora i sa predstavnicima kompanije "Kamaz" u vezi sa kupovinom kamiona za haubice NORA koje se proizvode u Velikoj Plani.
Vučić će o nabavci naoružanja razgovarati i na sutrašnjem sastanku sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kako bi se videlo šta dvije zemlje mogu zajednički napraviti i kako bi se iskoristilila srpska namjenska industrija.
http://www.defender.hr/europa-i-rusija/oruzane-snage-1/vucic-nije-realno-da-nabavimo-previse-oruzja-ali-nesto-cemo-nabaviti.php
Kad su Rusi pitali za pare odma je promijenio retoriku u malo blažu : pa nećemo baš sve itd itd itd.
2014-04-11
to prvo a onda ući u Preševa i Zubin potokRayMabus wrote:Prvo će napast Crnu Goru.
stenjalica-
2015-10-18
pizzon wrote:
ja ne znam da je srbija ikoga napala osim turske, od 18o4.g.
O boktejebo, što više čitam ovog redikula, jasnije mi je što ga se stide i dzango i stojanko.
A koje ćeš to oružije kupiti da te nitko ne može napasti majmune ? Šupak svoj da te jebu umjesto da te tuku ?
Guest- Guest
Pa vidiš da je on dio nebeskog naroda. A nebeski narod nikoga ne dira još od negdje te 1804 dobro je i rekao.Riplex wrote:pizzon wrote:
ja ne znam da je srbija ikoga napala osim turske, od 18o4.g.
O boktejebo, što više čitam ovog redikula, jasnije mi je što ga se stide i dzango i stojanko.
Guest- Guest
A ne oni će kupiti netšto da ih NITKO ne može napasti. Pa što mene iskreno zanima koje to oružije može spriječiti ajde sada u krajnost Ameriku da ih napadne ? Ili recmo NATO košto več jednom je ? Koje je to oružije ? Jedino pamet a to se ne prodaje.kaja_333 wrote:Rade sprdnju od samih sebe
Guest- Guest
Glavni cilj posjeta srpskoga premijera Aleksandra Vučića Moskvi senzacionalni je sporazum o kupnji ruskog oružja vrijednog nevjerojatnih pet milijardi dolara, kojim će se srpska vojska podrediti standardima Ruske armije, što će izazvati drugačiji raspored odnosa na jugoistoku Europe.
Tu je vijest, trećega dana boravka srpskoga premijera u Moskvi, donio Kremlju bliski list Vzgljad. List piše da bi takav vojni sporazum bio usporediv tek s iranskom nabavom raketnog sustava S-300 (neki srpski mediji, pozivajući se na diplomatske izvore, navode da je Vučić razgovarao i o nabavi tog sustava za Srbiju).
Vzgljad navodi kako je, nakon što očito nije zaustavljeno pristupanje Crne Gore NATO-u, “Rusija pronašla način da Srbiju onemogući u pristupu tom savezu”. Srbija bi tako postala, pišu beogradski mediji, najjača vojna snaga u ovom dijelu Europe, u okruženju članica NATO-a. Srpska vojska bi se potpuno oružano preustrojila na “ruski način”, a zračne, protuzračne i proturaketne snage bile bi kompatibilne s ruskima.
Srbija bi postala “ruski vojni bastion usred Balkana”.
http://www.jutarnji.hr/ruski-mediji-o-vucicevu-posjetu-srbija-od-putina-kupuje-oruzje-za-pet-milijardi-dolara-/1448112/
Tu je vijest, trećega dana boravka srpskoga premijera u Moskvi, donio Kremlju bliski list Vzgljad. List piše da bi takav vojni sporazum bio usporediv tek s iranskom nabavom raketnog sustava S-300 (neki srpski mediji, pozivajući se na diplomatske izvore, navode da je Vučić razgovarao i o nabavi tog sustava za Srbiju).
Vzgljad navodi kako je, nakon što očito nije zaustavljeno pristupanje Crne Gore NATO-u, “Rusija pronašla način da Srbiju onemogući u pristupu tom savezu”. Srbija bi tako postala, pišu beogradski mediji, najjača vojna snaga u ovom dijelu Europe, u okruženju članica NATO-a. Srpska vojska bi se potpuno oružano preustrojila na “ruski način”, a zračne, protuzračne i proturaketne snage bile bi kompatibilne s ruskima.
Srbija bi postala “ruski vojni bastion usred Balkana”.
http://www.jutarnji.hr/ruski-mediji-o-vucicevu-posjetu-srbija-od-putina-kupuje-oruzje-za-pet-milijardi-dolara-/1448112/
2014-04-11
Fale mi na temi Jastreb, Asilovski, Svetac...i brat Epi.
Last edited by Ero on 29/10/2015, 23:25; edited 3 times in total
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Rusku delegaciju predvodio je glavni inspektor-pilot Odeljenja armijske avijacije Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga pukovnik Konstantin Surikov / Foto: Vojska Srbije
Usaglašavanje saradnje ruskog i srpskog vojnog vazduhoplovstva
Kako je danas saopštio Generalštab Vojske Srbije, juče i prekjuče su u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu, održani sastanci sa delegacijom Oružanih snaga Ruske Federacije.
Glavna tema ovog sastanka bila je usaglašavanje dugoročnog plana saradnje RV i PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga OS Ruske Federacije.
Prvog dana posete, rusku delegaciju, koju je predvodio glavni inspektor-pilot Odeljenja armijske avijacije Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga pukovnik Konstantin Surikov, primio je pomoćnik komandanta RV i PVO za operacije pukovnik Milan Popović, a juče je sa ruskom delegacijom razgovarao komandant RV i PVO, general-major Ranko Živak.
http://tangosix.rs/2015/29/10/usaglasavanje-vojne-saradnje-ruskog-i-srpskog-vojnog-vazduhoplovstva/
Kako je danas saopštio Generalštab Vojske Srbije, juče i prekjuče su u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu, održani sastanci sa delegacijom Oružanih snaga Ruske Federacije.
Glavna tema ovog sastanka bila je usaglašavanje dugoročnog plana saradnje RV i PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga OS Ruske Federacije.
Prvog dana posete, rusku delegaciju, koju je predvodio glavni inspektor-pilot Odeljenja armijske avijacije Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga pukovnik Konstantin Surikov, primio je pomoćnik komandanta RV i PVO za operacije pukovnik Milan Popović, a juče je sa ruskom delegacijom razgovarao komandant RV i PVO, general-major Ranko Živak.
http://tangosix.rs/2015/29/10/usaglasavanje-vojne-saradnje-ruskog-i-srpskog-vojnog-vazduhoplovstva/
2014-04-11
Da li će završiti u sastavu RV i PVO Vojske Srbije? Ruski avioni MiG-29UB na vežbi BARS-2015. / Foto: Aleksandar Petrović
Poseta srpske delegacije Moskvi: Spisak mogućeg naoružanja za RV i PVO
Predstojeći razgovori i pregovori koji će se voditi narednih dana prilikom posete visoke srpske delegacije Moskvi, mogli bi rezultirati dugo očekivanim nabavkama tehnike za srpsko RV i PVO. Iako je u proteklih nekoliko godina mnogo puta najavljivana kupovina borbenih aviona, transportnih helikoptera, osmatračkih radara i PVO sistema ponovo je prisutna retorika koja, nadamo se, može dovesti do obnavljanja inventara najskupljeg vida Vojske Srbije.
Ono što se sigurno zna to je da će biti potpisan uzgovor za već naručena dva transportna helikoptera Mi-17V-5 sa pratećom opremom i obukom kadra. Srpskom RV i PVO su međutim hitno potrebni lovački avioni jer jer je ta vrsta avijacije u najtežem položaju o kojem smo više puta već pisali.
Rusija u svom inventaru ima preko 30 dvoseda MiG-29UB / Foto: Nikolaj Krasnov
Nezvanično saznajemo da će sada u Moskvi biti reči upravo o lovcima i to o mogućoj donaciji određenog broja lovačkih aviona MiG-29 direktno iz jedinica ruskog RV. U inventaru ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) karijera starijih verzija frontovskog lovačkog aviona tipa MiG-29 je po svemu sudeći pri kraju.
Jedan od dokaza za to je i plan prenaoružavanja 31. lovačkog avijacijskog puka iz baze Milerovo koji će do kraja ove godine dobiti 15 aviona Su-30SM koji će zameniti preko 30 aviona MiG-29 (9-13 i 9-51) koje puk trenutno koristi. Avion klase MiG-29 odavno nije prioritet za ruske VKS već su to mnogo sposobniji i za VKS adekvatniji borbeni avioni OKB ‘’Suhoj’’ poput višenamenskih borbenih aviona Su-30 i Su-35 a tu su i taktički bombarderi Su-34.
Srbiji bi zbog logistike i obuke najviše odgovarala varijanta 9-12 kao i dvosedi 9-51. Poslednja jedinica ruskih vazduhoplovnih snaga koja upotrebljava varijantu 9-12 je 116. školski centar za borbenu obuku i borbenu primenu lovačke avijacije , aerodrom Privoložskij na kome su početkom oktobra boravili naši piloti učestvujući na vežbi BARS-2015.
Tamo se nalaze i izvozne verzije 9-12A i 9-12B koji služe za obuku pilota iz inostranstva. Po poslednjim informacijama ovaj centar bi uskoro mogao povući iz upotrebe avione 9-12/A/B i primiti modele 9-13. Interesantno da iako je 9-12 na zalasku karijere u VKS, 121. remonti zavod iz Kubinke i dalje remontuje ove avione iz sastava ruskog RV. U 116. UCBPIA nalazi se nekoliko sveže remontovanih aviona kako jednoseda tako i dvoseda 9-51/A/B kojih u RV Rusije ima preko 30 i koji su raspoređeni u raznim školskim i trenažnim centrima.
Ako bi se helikopteri nabavljali od Rusije teško da bi Srbija imala finansijskih sredstava za nabavku novih borbenih helikoptera poput Mi-28, Ka-52 pa čak i Mi-35 koji predstavlja najsavremeniju varijantu poznatog desantno-jurišnog helikoptera Mi-24.
Ruski desantno-jurišni helikopteri Mi-24P u Siriji / Foto: Ministarstvo odbrane Rusije
Međutim, Rusi bi, kao i na primeru lovaca MiG-29, mogli kao vojnu pomoć isporučiti određen broj upravo desantno-jurišnih helikoptera Mi-24 takođe polovnih iz jedinica ruske armijske avijacije.
Pre par godina iz naoružanja su povukli helikoptere varijante Mi-24V koji bi nama mogli biti interesantni jer su se u prošlosti u Jedinici za specijalne operacije MUP-a Srbije koristila dva helikoptera ove verzije. Oni su 2006. predati vojsci, bio je planiran njihov remont ali se od toga odustalo zbog nepotpune tehničke dokumentacije i lošeg stanja u kojima su se nalazili helikopteri. Rusija trenutno od starijih varijanti koristi helikoptere Mi-24P, Mi-24VP, modernizovane Mi-24PN i savremene Mi-24VM.
Zanimljivo da su prilikom rusko-srpske vežbe BARS-2015. srpski piloti transportnih helikoptera imali priliku da izvrše bojevo gađanje ciljeva na zemlji nevođenim raketnim zrnima S-8 kalibra 80 mm koja se ne nalaze u naoružanju srpskih helikoptera Mi-8 i Mi-17. Moguće međutim da je to bilo samo zbog toga što Rusi više ne koriste nevođena raketna zrna kalibra 57 mm koje RV i PVO Srbije još uvek koristi. Lanseri B-8V-20 NRZ S-8 se osim u naoružanju helikoptera Mi-8/17 u svetu uglavnom koriste na helikopterima Mi-24 ali i na novijim Mi-28 i Ka-52.
http://tangosix.rs/2015/27/10/poseta-srpske-delegacije-moskvi-spisak-moguceg-naoruzanja-za-rv-i-pvo/
Poseta srpske delegacije Moskvi: Spisak mogućeg naoružanja za RV i PVO
Predstojeći razgovori i pregovori koji će se voditi narednih dana prilikom posete visoke srpske delegacije Moskvi, mogli bi rezultirati dugo očekivanim nabavkama tehnike za srpsko RV i PVO. Iako je u proteklih nekoliko godina mnogo puta najavljivana kupovina borbenih aviona, transportnih helikoptera, osmatračkih radara i PVO sistema ponovo je prisutna retorika koja, nadamo se, može dovesti do obnavljanja inventara najskupljeg vida Vojske Srbije.
Ono što se sigurno zna to je da će biti potpisan uzgovor za već naručena dva transportna helikoptera Mi-17V-5 sa pratećom opremom i obukom kadra. Srpskom RV i PVO su međutim hitno potrebni lovački avioni jer jer je ta vrsta avijacije u najtežem položaju o kojem smo više puta već pisali.
Rusija u svom inventaru ima preko 30 dvoseda MiG-29UB / Foto: Nikolaj Krasnov
Nezvanično saznajemo da će sada u Moskvi biti reči upravo o lovcima i to o mogućoj donaciji određenog broja lovačkih aviona MiG-29 direktno iz jedinica ruskog RV. U inventaru ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) karijera starijih verzija frontovskog lovačkog aviona tipa MiG-29 je po svemu sudeći pri kraju.
Jedan od dokaza za to je i plan prenaoružavanja 31. lovačkog avijacijskog puka iz baze Milerovo koji će do kraja ove godine dobiti 15 aviona Su-30SM koji će zameniti preko 30 aviona MiG-29 (9-13 i 9-51) koje puk trenutno koristi. Avion klase MiG-29 odavno nije prioritet za ruske VKS već su to mnogo sposobniji i za VKS adekvatniji borbeni avioni OKB ‘’Suhoj’’ poput višenamenskih borbenih aviona Su-30 i Su-35 a tu su i taktički bombarderi Su-34.
Srbiji bi zbog logistike i obuke najviše odgovarala varijanta 9-12 kao i dvosedi 9-51. Poslednja jedinica ruskih vazduhoplovnih snaga koja upotrebljava varijantu 9-12 je 116. školski centar za borbenu obuku i borbenu primenu lovačke avijacije , aerodrom Privoložskij na kome su početkom oktobra boravili naši piloti učestvujući na vežbi BARS-2015.
Tamo se nalaze i izvozne verzije 9-12A i 9-12B koji služe za obuku pilota iz inostranstva. Po poslednjim informacijama ovaj centar bi uskoro mogao povući iz upotrebe avione 9-12/A/B i primiti modele 9-13. Interesantno da iako je 9-12 na zalasku karijere u VKS, 121. remonti zavod iz Kubinke i dalje remontuje ove avione iz sastava ruskog RV. U 116. UCBPIA nalazi se nekoliko sveže remontovanih aviona kako jednoseda tako i dvoseda 9-51/A/B kojih u RV Rusije ima preko 30 i koji su raspoređeni u raznim školskim i trenažnim centrima.
Borbeni helikopteri
Premijer Srbije je na konferenciji za medije između ostalog spomenuo i da se razmišlja o nabavci borbenih helikoptera kao neka vrsta odgovora na hrvatsku nabavku helikoptera Kiova (Kiowa). Detalji nisu saopšteni niti su do sada borbeni helikopteri spominjani u nekim zvaničnim i nezvaničnim planovima nabavki tehnike zbog čega ova najava predstavlja iznenađenje.Ako bi se helikopteri nabavljali od Rusije teško da bi Srbija imala finansijskih sredstava za nabavku novih borbenih helikoptera poput Mi-28, Ka-52 pa čak i Mi-35 koji predstavlja najsavremeniju varijantu poznatog desantno-jurišnog helikoptera Mi-24.
Ruski desantno-jurišni helikopteri Mi-24P u Siriji / Foto: Ministarstvo odbrane Rusije
Međutim, Rusi bi, kao i na primeru lovaca MiG-29, mogli kao vojnu pomoć isporučiti određen broj upravo desantno-jurišnih helikoptera Mi-24 takođe polovnih iz jedinica ruske armijske avijacije.
Pre par godina iz naoružanja su povukli helikoptere varijante Mi-24V koji bi nama mogli biti interesantni jer su se u prošlosti u Jedinici za specijalne operacije MUP-a Srbije koristila dva helikoptera ove verzije. Oni su 2006. predati vojsci, bio je planiran njihov remont ali se od toga odustalo zbog nepotpune tehničke dokumentacije i lošeg stanja u kojima su se nalazili helikopteri. Rusija trenutno od starijih varijanti koristi helikoptere Mi-24P, Mi-24VP, modernizovane Mi-24PN i savremene Mi-24VM.
Zanimljivo da su prilikom rusko-srpske vežbe BARS-2015. srpski piloti transportnih helikoptera imali priliku da izvrše bojevo gađanje ciljeva na zemlji nevođenim raketnim zrnima S-8 kalibra 80 mm koja se ne nalaze u naoružanju srpskih helikoptera Mi-8 i Mi-17. Moguće međutim da je to bilo samo zbog toga što Rusi više ne koriste nevođena raketna zrna kalibra 57 mm koje RV i PVO Srbije još uvek koristi. Lanseri B-8V-20 NRZ S-8 se osim u naoružanju helikoptera Mi-8/17 u svetu uglavnom koriste na helikopterima Mi-24 ali i na novijim Mi-28 i Ka-52.
http://tangosix.rs/2015/27/10/poseta-srpske-delegacije-moskvi-spisak-moguceg-naoruzanja-za-rv-i-pvo/
2014-04-11
Krajnje vrijeme je da nabavite žvake, kaubojke, Milka čokolade, kanistre benzina i nafte...Za prekograničnu trgovinu, seveda.RayMabus wrote: Rusku delegaciju predvodio je glavni inspektor-pilot Odeljenja armijske avijacije Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga pukovnik Konstantin Surikov / Foto: Vojska Srbije
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Nezvuči baš kao vojna neutralnost a niti kao netko tko želi u EU.
2014-04-11
Ne kužim... toliko se trudio smanjiti javnu potrošnju nebili stimulisao gospodarski rast, i sad ono malo jada što je uštedio, umjesto da uloži u infrastrukturne projekte, on baca na nekakvo naoružanje koje mu nikad neće trebat.
A budale
A budale
ma koji će im to sve kurac, najbolje da nas obavežu da ih mi branimo i bez brige nitko ih neće napadati..... ;)))))
2015-08-08
Nema Srbiji u EU ....ostat će vječno crna rupa na Balkanu.
2014-04-11
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Vučić:Komšije pazite se imat ćemo ravno 6 migova..
» Lojavi Đžaferović: Branit ćemo se ako nas Hrvatska napadne
» Američki CDC - imat ćemo oko 100.000-200.000 mrtvih
» Imat ćemo manje zastava po gradu
» Dodik: ‘Neka nas NATO napadne, spremni smo, pozvat ćemo i prijatelje‘
» Lojavi Đžaferović: Branit ćemo se ako nas Hrvatska napadne
» Američki CDC - imat ćemo oko 100.000-200.000 mrtvih
» Imat ćemo manje zastava po gradu
» Dodik: ‘Neka nas NATO napadne, spremni smo, pozvat ćemo i prijatelje‘
Page 2 of 4