Vučić: Imat ćemo oružja da niko ne pomisli da nas napadne
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Vučić: Imat ćemo oružja da niko ne pomisli da nas napadne
"Potrudićemo se da imamo dovoljno naoružanja"
Vučić i Dačić na današnjoj konferenciji
Premijer je na konferenciji najavio i put u Moskvu u ponedeljak, gde će se zadržati tri dana.
- Želimo da unapredimo saradnju sa Rusijom. Zahvalni smo na podršci koju nam pruža Rusija u zaštiti suverinetata i integriteta Srbije – objasnio je Vučić.
On je izjavio da će Srbija imatu uvek dovoljno oružja i oruđa da niko ne pomisli da može da izvrši agresiju na našu zemlju, i podvukao da Vlada Srbije na tom pitanju ozbiljno i dobro radi, i da će to biti jedna od tema razgovora u Moskvi.
- Ne smemo da narušimo odnos snaga u region, to ne znači da nećemo da radimo ništa. Da oružje bude proizvedeno u Srbiji, loše je stanje sa helikopterima, tražićemo pomoć od Rusije na tu temu. Bavićemo se kupovinom od Rusa i Nemaca, ali će se većina proizvoditi ovde. Mi smo mala zemlja, ali ćemo se potruditi da imamo dovoljno naoružanja da bismo mogli da se odbranimo od mogućih napada i zaštitimo našu zemlju.
Vučić je dodao da, međutim, kada pravimo haubicu "Noru" mora da se uzme Kamazova šasija, jer ona može da nosi više od 35 tona, što je jedan od razloga i osnova da o tome razgovaramo sa Rusima, drugi je top 242 koji stavljamo na kupolu borbeno vozilo "Lazar".
Premijer je rekao da smo već naručili dva transportna helikoptera, ali da ćemo morati i počeli smo, da razmiljamo i o borbenim helikopterima "jer su neki u okruženju dobili 16 Kiova helikoptera".
"Moramo da razmišljamo i o odgovorima na balističke rakete , ne želeći sukob nigde i nikada i ni sa kim ali jednostavno moramo da budemo spremni i da znamo da Srbija ima tu vrstu odvraćajuće snage za svakoga ko bi pomislio da je Srbija lak plen" rekao je Vučić.
Kako je rekao, jedan od dva helikoptera, a novac je obezdeđen bi trebalo da stigne pre karaja godine.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/601040/Vucic-Imacemo-oruzja-da-niko-ne-pomisli-da-nas-napadne
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Vučić: Imat ćemo oružja da niko ne pomisli da nas napadne
Čepurin: Rusija će podržati Srbiju gdje treba
"Povjerenje između Rusa i Srba postoji na intuitivnom nivou", rekao je Čepurni agenciji Tanjug i najavio potporu Rusije "tamo gdje Srbiji bude potrebna podrška".
"Neki nazivaju sebe partnerima i prijateljima Srbije, ali su ove tvrdnje u očiglednoj kontradikciji s njihovim glasovanjem o tako vitalnom pitanju za Srbiju kao što je članstvo Kosova u UNESCO-u. Kako se kaže u Rusiji, s takvim 'prijateljima' dovoljno štete i bez neprijatelja”, rekao je Čepurin.
Iz Vučićeva ureda najavljeno je da će srbijanski premijer boraviti u posjetu Moskvi od 26. do 29. listopada i sastati se s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevom, ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, te s članovima ruske vlade i predstavnicima brojnih poduzeća.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/rusija-ocekuje-puno-od-posjeta-aleksandra-vucica-moskvi-podrzat-cemo-srbiju-gdje-zatreba/851549.aspx
"Povjerenje između Rusa i Srba postoji na intuitivnom nivou", rekao je Čepurni agenciji Tanjug i najavio potporu Rusije "tamo gdje Srbiji bude potrebna podrška".
"Neki nazivaju sebe partnerima i prijateljima Srbije, ali su ove tvrdnje u očiglednoj kontradikciji s njihovim glasovanjem o tako vitalnom pitanju za Srbiju kao što je članstvo Kosova u UNESCO-u. Kako se kaže u Rusiji, s takvim 'prijateljima' dovoljno štete i bez neprijatelja”, rekao je Čepurin.
Iz Vučićeva ureda najavljeno je da će srbijanski premijer boraviti u posjetu Moskvi od 26. do 29. listopada i sastati se s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevom, ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, te s članovima ruske vlade i predstavnicima brojnih poduzeća.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/rusija-ocekuje-puno-od-posjeta-aleksandra-vucica-moskvi-podrzat-cemo-srbiju-gdje-zatreba/851549.aspx
2014-04-11
a ko će ih napasti? pa uvijek oni napadaju susjede a ne obrnuto..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Prvo će napast Crnu Goru.
2014-04-11
Hoce ako to Rusija odradi za njih, picke su to nevidjene, odnosno vidjene. :)RayMabus wrote:Prvo će napast Crnu Goru.
omni-
2014-04-12
Đukanović oće CG u NATOu pogodite radi koga ?
Ja sam mislio Albanije i tako to a kad ono pravi razlog je : Srbija.
Ja sam mislio Albanije i tako to a kad ono pravi razlog je : Srbija.
2014-04-11
Destabilizacija CG , rušenje Đukanovića , uspostava prosrbske vlade , neulazak u NATO , Rusi dobijau pomorsku bazu na Jadranu a Srbija pomorsku vezu sa Rusijom ......mislim to je plan ono i na tome rade.
Srbija vojno neutralna ........ko moj kuraz.
Srbija vojno neutralna ........ko moj kuraz.
2014-04-11
Al iskreno nemogu se otet dojmu da Amerika namjerno pušta stvari da se odviju kako god da se odviju jer u ovom slućaju da se ovo desi u CG to je : Rusi na Balkanu , crveni alarm , okretanje EU protiv Rusije još više jer je ugazila u EU dvorište itd itd itd .....a onda plan shebavanja toga je u suštini vrlo jednostavan : sankcije Srbiji i pustit ih da se ekonomski razhebu ....ono nema niti napada nekog na njih nego samo izolacija.
Zato sam i rekao par puta da sam neutralan po ovom pitanju i da se neću miješati.
Ima već pripremljen plan za bilo koju opciju.
Zato sam i rekao par puta da sam neutralan po ovom pitanju i da se neću miješati.
Ima već pripremljen plan za bilo koju opciju.
2014-04-11
Inače Srpski mediji kukakju da se RH puno brže i bolje naoružala zadnjih par godina..
ova vlada je bila sakata, ali kotromanović je nakon 10godina uništavanja RH vojske od Sanadera, i Jace i HDZa konačno nešto i doveo oružja.. sredili smo Migove, dobili oklopna vozila, dobili artiljeriju, i planiramo nabaviti američke balističke projektile.. ja više nego zadovoljan.
ova vlada je bila sakata, ali kotromanović je nakon 10godina uništavanja RH vojske od Sanadera, i Jace i HDZa konačno nešto i doveo oružja.. sredili smo Migove, dobili oklopna vozila, dobili artiljeriju, i planiramo nabaviti američke balističke projektile.. ja više nego zadovoljan.
Guest- Guest
Neplaniramo nabavit balistićke rakete ....nabavljamo sistem koji se može osposobit za tako šta u slućaju potrebe i da Amerikanci to odobre ....al u suštini NE NABAVLJAMO TO. OK.
----
Srbiji nije Hrvatska kriva šta im se vojska urušava .....najveću krivnju tu snose njihovi politčari koje više zanima lova na tajnom računu nego ove stvari.
Hr nema ništa sa urušavanjem srbskih vojnih kapaciteta i sposobnosti.
----
Srbiji nije Hrvatska kriva šta im se vojska urušava .....najveću krivnju tu snose njihovi politčari koje više zanima lova na tajnom računu nego ove stvari.
Hr nema ništa sa urušavanjem srbskih vojnih kapaciteta i sposobnosti.
2014-04-11
17.o1....Vučić se sastao sa Hanom u Briselu
ihhhhh......kad je to bilooooo, oko 12h !?
Guest- Guest
Vučić: Nikada do sada, imamo milijardu EUR više
Nikada do sada u modernoj istoriji nije se dogodilo da imamo milijardu evra više od planiranog, istakao je premijer Aleksandar Vučić.
Izvor: B92 nedelja, 25.10.2015. | 11:07 -> 11:23
uopste ne sumnjam, imacemo dovoljno za kvalitetno prangijanje ) ko i uvek.
ja ne znam da je srbija ikoga napala osim turske, od 18o4.g.
Nikada do sada u modernoj istoriji nije se dogodilo da imamo milijardu evra više od planiranog, istakao je premijer Aleksandar Vučić.
Izvor: B92 nedelja, 25.10.2015. | 11:07 -> 11:23
uopste ne sumnjam, imacemo dovoljno za kvalitetno prangijanje ) ko i uvek.
ja ne znam da je srbija ikoga napala osim turske, od 18o4.g.
Guest- Guest
Vidi u Hagu koliko godina robije imate, 1000, pa ćeš dobiti i odgovor koga je napala .
2015-08-15
to su presude na nivuo individualne odgvornosti. tokom secesije
i gradjanskog rata u sfrj. srbiji, sem u glavama onih koji su organizovali
i sproveli secesiju, kao i proterivanje sopstvenih gradjna, nije sudjeno.
i gradjanskog rata u sfrj. srbiji, sem u glavama onih koji su organizovali
i sproveli secesiju, kao i proterivanje sopstvenih gradjna, nije sudjeno.
Guest- Guest
Ne lupetaj, Miloševiću je dokazana optužba za agresiju na Hr, BiH, zločini na Kosovu , nikakva individualna odgovornost.
2015-08-15
no ono za Balisticke mi je neprocijenjivo.. ...sad stvarno postaju smijesni..
Guest- Guest
tooo, to je tvoje, indvidulano tumacenje nedonete presude.
molim, za biranije reci. inace, svako zna da spusti niovu komunikacije.
molim, za biranije reci. inace, svako zna da spusti niovu komunikacije.
Last edited by pizzon on 25/10/2015, 17:46; edited 1 time in total
Guest- Guest
Rade sprdnju od samih sebe
2015-08-15
P je..ono kao da sve vise zive iza nekog zida izolirani od reale..Pogledaj film VILLAGE Kayo...genijalan je..
Guest- Guest
Nije moje tumačenje nego suda, njemu su optužbe dokazane i umro je prije presude. Da nije dobio bi jedno 60 godina robije.
2015-08-15
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Vučić:Komšije pazite se imat ćemo ravno 6 migova..
» Lojavi Đžaferović: Branit ćemo se ako nas Hrvatska napadne
» Američki CDC - imat ćemo oko 100.000-200.000 mrtvih
» Imat ćemo manje zastava po gradu
» Dodik: ‘Neka nas NATO napadne, spremni smo, pozvat ćemo i prijatelje‘
» Lojavi Đžaferović: Branit ćemo se ako nas Hrvatska napadne
» Američki CDC - imat ćemo oko 100.000-200.000 mrtvih
» Imat ćemo manje zastava po gradu
» Dodik: ‘Neka nas NATO napadne, spremni smo, pozvat ćemo i prijatelje‘
Page 1 of 4