Nove plaće na Jadranu: Prodavač suvenira ima plaću od 8000 kuna, čistačice 6000. Neto!
Page 4 of 9
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Nove plaće na Jadranu: Prodavač suvenira ima plaću od 8000 kuna, čistačice 6000. Neto!
debotoijusto wrote:da socijalizamT. wrote:Socijalizam i ljevičarstvo je neizlječiva bolest...aben wrote:prava iz rada
a ljudi moji...
Kakva jebena prava iz rada?
Pravo je dobit plaću za obavljeni rad a ne drkat po forumu po vas dan i za to biti plaćen...
Dobija biće i uskrsnicu, božićnicu, 13. plaću, naknadu za putne troskove, topli obrok...
To sve treba ukinuti i ostaviti na volju poslodavcu...
Da li će svoj novac potrošiti na nova kola i kurve ili podijeliti radnicima i kome od njih...
Prava iz rada a jebateled...
to i govorim , EU poslodavac cuje a nas se cudi kako to nitko nece radit
nemun pojma o čemu govoriš debotoijušto,
kad neko reče "pravo iz rada", to je socijalizam toliko sigurno, da moreš komodno život staviti na okladu
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Re: Nove plaće na Jadranu: Prodavač suvenira ima plaću od 8000 kuna, čistačice 6000. Neto!
Ne može to njemu u glavu...
Ko ni jednom socijalistu...
To se liječi jedino otvaranjem lubanje...
Da duh socijalizma izađe vani...
Ko ni jednom socijalistu...
To se liječi jedino otvaranjem lubanje...
Da duh socijalizma izađe vani...
mortal wrote:Lidl je sramota za uslužnu djelatnostdebotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:iako mi je fenome kako se radi u Lidla.. ekipa trči , trči, nema nitko stariji od 30godina.. trče kao da im je motor u guzici.. ono pitaš neku prodavačicu nešto , ovaj cila živčana jer mora zaustaviti posao i objasniti ti.. a onda trči do svoje palete i slaže.debotoijusto wrote:LIDL traži čak 400 sezonskih radnika za rad u raznim gradovima na jadranskoj obali.
Radnici se traže u nizu gradova na Jadranu poput Pule, Rovinja, Rijeke, Poreča, Solina, Splita, Ploča, Zadra, Dubrovnika, Umaga, Trogira, Vodica itd.
U obzir dolaze svi kandidati koji imaju KV ili SSS. Radit će na blagajni, usluživanju kupaca, slaganju robe, održavanju čistoće te na sličnim poslovima.
Iz Lidla Hrvatska navode da nude iznadprosječna primanja u maloprodaji, rad na puno radno vrijeme, plaćene troškove prijevoza u mjestu rada i dva slobodna dana u tjednu.
lijepo je zivjeti u vrijeme kad je radnik trazena roba
dok kada sam bia u Njemačkoj, zanimljivo u Lidla rade starije žene, i zanimljivo nema trke kao kod nas.. nego laganini, sve se stingne..
naše Lidl trgovine, umjesto da zaposle 5 radnica po smjeni , pa da se može raditi normalnim tempom kao u Njemačkoj, ove zaposle 4 i ove 4 trče i trče
2x sam u zivotu usao u lidl ne znam kako tamo rade , budimo realni rad u trgovackom lancu nije profesija
u svakom slucaju ono sto dogovore bude ispostovano , je malo no nije slaganje polica nuklearna fizika
Osim što su uveli da kupac sam mora vaditi iz košare i dizati s poda na traku i tako se po petnaest puta sagnuti, slagati njihovu košaru na mjesto dok oni primaju plaću, sam pakirati u vrećicu i još dobiješ kusur neprebrojen po zakonu o trgovini, jedva pozdrave. O tome da ti netko pomogne ponjeti robu van nema mogućnosti uopće. Tražiš nešto , nemaš koga pitati. To nije usluga!
Naplaćuju vrećice s vlastitim logom. Prije dvadesetak godina bilo je zabranjeno naplaćivanje vrećica s logom radi samopromidžbe, od kada su došli strani lanci nema šta oni ne smiju.
Zapošljavaju minimum radnika koji nije u mogućnosti odraditi posao kako treba. Da je naš zakon kakav bi trebao biti to bi se sve hitno mjenjalo.
darth_vader-
2014-04-17
jebemtimačke
vikendom kasnije žderu.
ono kada dođem u konzum. ženska sve stavi na traku, kolica pobriše i još me pita jel bum prezervative za tu ili doma?
kaj ti izgledam da mi doma trebaju?
čekam samo vrijme kada ću uz mačju hranu dobit aspirin.
vikendom kasnije žderu.
ono kada dođem u konzum. ženska sve stavi na traku, kolica pobriše i još me pita jel bum prezervative za tu ili doma?
kaj ti izgledam da mi doma trebaju?
čekam samo vrijme kada ću uz mačju hranu dobit aspirin.
2014-12-30
Koji hurac ce ti kurtoni?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Koji hurac ce ti kurtoni?
ne idu svi trcat u 5 jutri
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
vele mi da sam promiskitetan.epikur37 wrote:Koji hurac ce ti kurtoni?
znam kaj je promo
skite poštujem
one tete su čudne?
veber-
2014-12-30
Nije baš takoT. wrote:Socijalizam i ljevičarstvo je neizlječiva bolest...aben wrote:prava iz rada
a ljudi moji...
Pravo je dobit plaću za obavljeni rad a ne drkat po forumu po vas dan i za to biti plaćen...
Dobija biće i uskrsnicu, božićnicu, 13. plaću, naknadu za putne troskove, topli obrok...
Da li će svoj novac potrošiti na nova kola i kurve ili podijeliti radnicima i kome od njih...
Svaki Hrvat, djelatnik ove države mora biti zaštićen
Nema mjesta robstvu i zlostavljanju. Ako zakon propisuje primanja minimalna tolika, a on ponudi 5000 za posao konobara onda je to 5000 za 160 sati radnog vremena ne za 250. Sve prekovremeno, nedjelja, blagdani..... MORAJU biti plaćeni dodatno. Ne može se tih 5000 preko noći pretvoriti u bruto ako smo dogovarali neto plaću i ako ista piše na ugovoru. Ne može me stoka držati danonoćno i još misliti kako mi ima pravo puhati za vrat jer radim u njegovom prostoru. Sve odrađeno mora biti plaćeno... a da li je ?? Nije ! Djelatnik nije u vlasništvu poslodavca i neka se drži mjerila ponašanja.
Šta će oni raditi sa svojom zaradom radnike nije briga, ali isto tako se mora znati zakon prema radniku!
Možemo mi kao naord udariti na drugi način... Koliko je bagre na crno izgradilo kuće i vile uz obalu, otoke i prisvojilo tlo.. a s kojim k pravom. Danas oni predstavljaju gazde,k gospare itd, a iza rata su mnogi kukali za legalizaciju, samo da im ne sruše. Nije isto plaćati sve papire i graditi, ili smuljati.
Paše li ostatku Hrvatskog naroda što je obala sva privatizirana i to veći dio na lopovski način! Kao vode, šume, česte ... To je nacionalno blago i sve nakaradno mora se ispraviti.
Zakon se može mjenjati na raznim stranama i možemo udarati jedni druge. Zato je bolje pripaziti što se radi i što se govori!
hh Danas me obišao odvjetnik i želi moj stari slučaj iznjeti u javnost jer su jednog dečka gadno ogulili.. pa da se vidi postupanje inspekcije i presude prema narodu koji pokušava opstati na ovoj zemlji.
immortal-
2014-04-16
da .. jedan od rjetkih odvjetnika koji štiti narod
2014-04-16
mortal wrote:Nije baš takoT. wrote:Socijalizam i ljevičarstvo je neizlječiva bolest...aben wrote:prava iz rada
a ljudi moji...
Nema mjesta robstvu i zlostavljanju. Ako zakon propisuje primanja minimalna tolika, a on ponudi 5000 za posao konobara onda je to 5000 za 160 sati radnog vremena ne za 250. Sve prekovremeno, nedjelja, blagdani..... MORAJU biti plaćeni dodatno. Ne može se tih 5000 preko noći pretvoriti u bruto ako smo dogovarali neto plaću i ako ista piše na ugovoru. Ne može me stoka držati danonoćno i još misliti kako mi ima pravo puhati za vrat jer radim u njegovom prostoru. Sve odrađeno mora biti plaćeno... a da li je ?? Nije ! Djelatnik nije u vlasništvu poslodavca i neka se drži mjerila ponašanja.
Šta će oni raditi sa svojom zaradom radnike nije briga, ali isto tako se mora znati zakon prema radniku!
Možemo mi kao naord udariti na drugi način... Koliko je bagre na crno izgradilo kuće i vile uz obalu, otoke i prisvojilo tlo.. a s kojim k pravom. Danas oni predstavljaju gazde,k gospare itd, a iza rata su mnogi kukali za legalizaciju, samo da im ne sruše. Nije isto plaćati sve papire i graditi, ili smuljati.
Paše li ostatku Hrvatskog naroda što je obala sva privatizirana i to veći dio na lopovski način! Kao vode, šume, česte ... To je nacionalno blago i sve nakaradno mora se ispraviti.
Zakon se može mjenjati na raznim stranama i možemo udarati jedni druge. Zato je bolje pripaziti što se radi i što se govori!
hh Danas me obišao odvjetnik i želi moj stari slučaj iznjeti u javnost jer su jednog dečka gadno ogulili.. pa da se vidi postupanje inspekcije i presude prema narodu koji pokušava opstati na ovoj zemlji.
vode imo materijola za smijati se do uskrsa,
pa ću seosvrnuti samo na ova dvo bolda;
i, ti misliš da ljudi ne znaju brojiti do 160, pa in tribo država pomoći?
kakova ti prava tribaju za učiniti kuću? da nisi ti možda ljubomorna ča oni imaju kuću a ti ne?
2014-04-16
Radnici i poslodavci ne govore istim jezikom , primjer za to je ovo gore.mortal wrote:Nije baš tako
Nema mjesta robstvu i zlostavljanju. Ako zakon propisuje primanja minimalna tolika, a on ponudi 5000 za posao konobara onda je to 5000 za 160 sati radnog vremena ne za 250. Sve prekovremeno, nedjelja, blagdani..... MORAJU biti plaćeni dodatno. Ne može se tih 5000 preko noći pretvoriti u bruto ako smo dogovarali neto plaću i ako ista piše na ugovoru.
Placa se dogovara brutto i ugovoru je brutto. To sto ce tebi uzeti drzava neki iznos do netta poslodavca nije briga, on za tebe placa placu brutto. Ako ti nije dovoljna ne sklapas ugovor.
Drugo ima ti pravo preraspodijeliti radno vrijeme pa ga nekad imas vise a nekada manje.
To je jos jedna prica koja je radnicima nejasna. Naime oni kada rade manje ili ne rade uopce jer je posao sezonski to im normalno, ne radim a dobim placu , to mi normalno :)
No kada imaju vise od redovnog vremena onda bi vise bez obzira na periode kada rade manje.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
A kada odu u njemacku ( vili ce sada poluditi) nema sanse da kazu mene ne zanima brutto , kolko mi das netto a?
Tamo sute ko picke, ne usude se pitati jel brutto ili netto , zato se iznenade kada umjesto 2500 dobiju 1600.
Tamo sute ko picke, ne usude se pitati jel brutto ili netto , zato se iznenade kada umjesto 2500 dobiju 1600.
2015-08-15
A kada pitaju svabu koliko dobiju netto ( ako skupe hrabrosti) ovaj im fino kaze da ne zna da im on placa brutto a koji su oni porezni razred nije do njega.
2015-08-15
Grijesis..Placa se po difoltu nudi u brutto,kako si rekla,ali smijes pitati da ti izracunaju netto..isto tako ponudjena satnica je izrazena u brutto vrijednosti..kaya wrote:A kada odu u njemacku ( vili ce sada poluditi) nema sanse da kazu mene ne zanima brutto , kolko mi das netto a?
recimo minimalna je 8.50Ojra po satu..i onda na to idu odbici..
Karikirajmo malo...recimo drifter ima satnicu 10 ojrova,radi 40 sati dnevno,otprilike brutto mjesecno oko 1760 ojrova..na to,ako je klasa 1,dakle najoptereceniji porezni razred ,lik ce na kraju dobiti netto oko 1270..cca...
odbici oko 500 ojrova..
Guest- Guest
Smijes naravno ali to ti racunovodstvo moze izracunati.pismejker wrote:Grijesis..Placa se po difoltu nudi u brutto,kako si rekla,ali smijes pitati da ti izracunaju netto..kaya wrote:A kada odu u njemacku ( vili ce sada poluditi) nema sanse da kazu mene ne zanima brutto , kolko mi das netto a?
Vlasnik necega ti sigurno ne racuna niti prica o netto placi.
2015-08-15
kaya wrote:A kada odu u njemacku ( vili ce sada poluditi) nema sanse da kazu mene ne zanima brutto , kolko mi das netto a?
vili40-
2015-08-02
tako je..no ako si stvarno dobar unecemu i gazda te treba,mos dogovarati svoj netto minimum od kojeg ne odustajes,plus bonusi,a on nek izracuna davanje drzavi..Da pojasnimo jednu stvar,barem u svabiji,Brutto jeste sto je drifter zaradio i od toga se placa porez,socijalno,zdravstveno i tak oto...kaya wrote:Smijes naravno ali to ti racunovodstvo moze izracunati.pismejker wrote:Grijesis..Placa se po difoltu nudi u brutto,kako si rekla,ali smijes pitati da ti izracunaju netto..kaya wrote:A kada odu u njemacku ( vili ce sada poluditi) nema sanse da kazu mene ne zanima brutto , kolko mi das netto a?
Firma placa neke svoje stvari,da ne ispadne da su firme dobrohotne i od sebe odbijaju za davanja koja u biti drifteri placaju..
Guest- Guest
vili je dosao, moram paziti sada :)pismejker wrote:tako je..no ako si stvarno dobar unecemu i gazda te treba,mos dogovarati svoj netto minimum od kojeg ne odustajes,plus bonusi,a on nek izracuna davanje drzavi..Da pojasnimo jednu stvar,barem u svabiji,Brutto jeste sto je drifter zaradio i od toga se placa porez,socijalno,zdravstveno i tak oto...kaya wrote:Smijes naravno ali to ti racunovodstvo moze izracunati.pismejker wrote:Grijesis..Placa se po difoltu nudi u brutto,kako si rekla,ali smijes pitati da ti izracunaju netto..kaya wrote:A kada odu u njemacku ( vili ce sada poluditi) nema sanse da kazu mene ne zanima brutto , kolko mi das netto a?
Firma placa neke svoje stvari,da ne ispadne da su firme dobrohotne i od sebe odbijaju za davanja koja u biti drifteri placaju..
Ovaj.. druze, znamo mi ja jako dobro sto rade svabe , necete nam prodati maglu.
On ti nudi brutto placu, os nes , jebe mu se koliki ti je porez. Za tu lovu ces odraditi svaki minut. Pauza na isto na minut, neces jos do poste i doktora usput.
Zajebes li letis .
Nema sentimenta..
2015-08-15
kod nizis i tezih poslova,ovo stoji..kako ide nagore,tako se i neku uvjeti mjenjaju...kaya wrote:vili je dosao, moram paziti sada :)pismejker wrote:tako je..no ako si stvarno dobar unecemu i gazda te treba,mos dogovarati svoj netto minimum od kojeg ne odustajes,plus bonusi,a on nek izracuna davanje drzavi..Da pojasnimo jednu stvar,barem u svabiji,Brutto jeste sto je drifter zaradio i od toga se placa porez,socijalno,zdravstveno i tak oto...kaya wrote:Smijes naravno ali to ti racunovodstvo moze izracunati.pismejker wrote:Grijesis..Placa se po difoltu nudi u brutto,kako si rekla,ali smijes pitati da ti izracunaju netto..kaya wrote:A kada odu u njemacku ( vili ce sada poluditi) nema sanse da kazu mene ne zanima brutto , kolko mi das netto a?
On ti nudi brutto placu, os nes , jebe mu se koliki ti je porez. Za tu lovu ces odraditi svaki minut. Pauza na isto na minut, neces jos do poste i doktora usput.
Zajebes li letis .
Nema sentimenta..
Guest- Guest
Baka je bolesna moram joj po ljek, malu nema tko pokupiti iz vrtica, imam goste, moze jedna placa unaprijed dosao mi neki racun, danas ne dolazim boli me grlo moze to biti godisnji da ne otvaram bolovanje :)
Aha, probaj pa nam javi kako je proslo
Aha, probaj pa nam javi kako je proslo
2015-08-15
dobro, to su uglavnom poslovi za nase, jasno ima i boljih i drugih uvjeta ali ovo ti je uglavnom.pismejker wrote:kod nizis i tezih poslova,ovo stoji..kako ide nagore,tako se i neku uvjeti mjenjaju...kaya wrote:vili je dosao, moram paziti sada :)pismejker wrote:tako je..no ako si stvarno dobar unecemu i gazda te treba,mos dogovarati svoj netto minimum od kojeg ne odustajes,plus bonusi,a on nek izracuna davanje drzavi..Da pojasnimo jednu stvar,barem u svabiji,Brutto jeste sto je drifter zaradio i od toga se placa porez,socijalno,zdravstveno i tak oto...kaya wrote:Smijes naravno ali to ti racunovodstvo moze izracunati.pismejker wrote:
Grijesis..Placa se po difoltu nudi u brutto,kako si rekla,ali smijes pitati da ti izracunaju netto..
Zajebes li letis .
Nema sentimenta..
2015-08-15
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Kazna od 6000 kuna
» Kad kim plače, svi plaču...
» Kupi bebu za 8000 eura ( oko 60 tisuća kuna )
» Plenkovic : Od 1. siječnja minimalna neto plaća 3250 kuna
» Podstanar u Osijeku ubio ženu zbog 8000 kuna i zlatnog prstenja
» Kad kim plače, svi plaču...
» Kupi bebu za 8000 eura ( oko 60 tisuća kuna )
» Plenkovic : Od 1. siječnja minimalna neto plaća 3250 kuna
» Podstanar u Osijeku ubio ženu zbog 8000 kuna i zlatnog prstenja
Page 4 of 9