Joeglass
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Joeglass
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/svjedok-na-sudenju-za-manjacu-tukli-su-nas-gdje-su-stigli-sa-mnom-je-bio-i-brat-zastupnika-glasnovica-njemu-su-odsjekli-uho-i-slomili-nogu/8305943/
to je ovdašnji nekadašnji forumaš Joeglass
iz nekog razloga nije volio srbe
pitam se zašto
to je ovdašnji nekadašnji forumaš Joeglass
iz nekog razloga nije volio srbe
pitam se zašto
jedino ako nije koji drugi od braće, ali znam da je joe bio brat do željka glasnovića
Dobri stari joe...
Imao je na avataru mesića majmuna ako se dobro sjećam...
Mislim da nije ni dolazio na ovaj forum...
Re: Joeglass
T. wrote:Dobri stari joe...
ne znam možda je bio samo na hrnet.yu forumu
ali da imao je mesića majmuna
to je joeglas, zeljkov brat, ranjen, zarobljen i tesko mucenmarcellus wrote:jedino ako nije koji drugi od braće, ali znam da je joe bio brat do željka glasnovića
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:to je joeglas, zeljkov brat, ranjen, zarobljen i tesko mucenmarcellus wrote:jedino ako nije koji drugi od braće, ali znam da je joe bio brat do željka glasnovića
i onda dođe crveni i priča da hrvati mrzedu srbe a nigdje razloga
a još i genocidišu
2015-08-22
Joeglas je legenda starog foruma, ovdje ni on ni žena mu nisu ulogirani.
U svakom slučaju ako nas čitaju veliki pozdrav oboma
U svakom slučaju ako nas čitaju veliki pozdrav oboma
Zašto HR sudi za zločine u RS ako ne priznaje univerzalnu nadležnost i šta njena vojska uopšte traži u RS?
Najviše mrze oni koji front dana nisu videli. I oni labilni sami po sebi.marcellus wrote:dijagram wrote:to je joeglas, zeljkov brat, ranjen, zarobljen i tesko mucenmarcellus wrote:jedino ako nije koji drugi od braće, ali znam da je joe bio brat do željka glasnovića
i onda dođe crveni i priča da hrvati mrzedu srbe a nigdje razloga
a još i genocidišu
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dzango wrote:Zašto HR sudi za zločine u RS ako ne priznaje univerzalnu nadležnost i šta njena vojska uopšte traži u RS?
Obrana od napada na teritorij Hrvatske sa područja RS. Međunarodno humanitarno (ratno) pravo. Odgovornost za zločine počinjene prema pripadnicima hrvatskih legalnih oružanih formacija tijekom tih napada po istom temelju.
Guest- Guest
Ovaj sam kaže da je zarobljen u Derventi a logor je na Manjači. Kakve veze ima HR i šta će ovaj u Derventi?Speare Shaker wrote:dzango wrote:Zašto HR sudi za zločine u RS ako ne priznaje univerzalnu nadležnost i šta njena vojska uopšte traži u RS?
Obrana od napada na teritorij Hrvatske sa područja RS. Međunarodno humanitarno (ratno) pravo. Odgovornost za zločine počinjene prema pripadnicima hrvatskih legalnih oružanih formacija tijekom tih napada po istom temelju.
2014-04-19
dzango wrote:Ovaj sam kaže da je zarobljen u Derventi a logor je na Manjači. Kakve veze ima HR i šta će ovaj u Derventi?Speare Shaker wrote:dzango wrote:Zašto HR sudi za zločine u RS ako ne priznaje univerzalnu nadležnost i šta njena vojska uopšte traži u RS?
mislim da su glasnovići iz BIH
dzango wrote:Ovaj sam kaže da je zarobljen u Derventi a logor je na Manjači. Kakve veze ima HR i šta će ovaj u Derventi?Speare Shaker wrote:dzango wrote:Zašto HR sudi za zločine u RS ako ne priznaje univerzalnu nadležnost i šta njena vojska uopšte traži u RS?
Pripadnik legalnih hrvatskih oružanih formacija. Nebitno gdje je zarobljen. Bitno je od koga i gdje se nalazi mjesto u kojem je nad njim počinjen zločin. U RS, dakle, stvari su potpuno jasne po međunarodnom (humanitarnom) pravu.
Guest- Guest
marcellus wrote:dzango wrote:Ovaj sam kaže da je zarobljen u Derventi a logor je na Manjači. Kakve veze ima HR i šta će ovaj u Derventi?Speare Shaker wrote:dzango wrote:Zašto HR sudi za zločine u RS ako ne priznaje univerzalnu nadležnost i šta njena vojska uopšte traži u RS?
Podrijetlom, ali i to je nebitno za ovaj slučaj. Da su podrijetlom iz SAD-a, čak i da nemaju hrvatsko državljanstvo nego su samo pripadali legalnim hrvatskim oružanim formacijama, ista stvar. Po međunarodnom (ratnom) pravu.
Guest- Guest
Bitno je ako nema univerzalne nadležnosti. Svaki HR vojnik je onda bio agresor u RS i zločini su počinjeni na teritoriji RS. Kakve veze imaju hrvatski sudovi sa tim?Speare Shaker wrote:dzango wrote:Ovaj sam kaže da je zarobljen u Derventi a logor je na Manjači. Kakve veze ima HR i šta će ovaj u Derventi?Speare Shaker wrote:dzango wrote:Zašto HR sudi za zločine u RS ako ne priznaje univerzalnu nadležnost i šta njena vojska uopšte traži u RS?
Pripadnik legalnih hrvatskih oružanih formacija. Nebitno gdje je zarobljen. Bitno je od koga i gdje se nalazi mjesto u kojem je nad njim počinjen zločin. U RS, dakle, stvari su potpuno jasne po međunarodnom (humanitarnom) pravu.
Ko je onda nadležan?marcellus wrote:dzango wrote:Ovaj sam kaže da je zarobljen u Derventi a logor je na Manjači. Kakve veze ima HR i šta će ovaj u Derventi?Speare Shaker wrote:dzango wrote:Zašto HR sudi za zločine u RS ako ne priznaje univerzalnu nadležnost i šta njena vojska uopšte traži u RS?
2014-04-19
Oni mu odsekli drugo uvo.kic wrote:
to onaj sto je mrzio Židove?
2014-04-19
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 1 of 4