Prvi penzioneri već rade
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Prvi penzioneri već rade
stvarno poremećeno da sad i umirovljenici uz zadržavanje mirovina imaju prednost pred nezaposenimadebotoijusto wrote:iz izloga broj 2 biram rad umirovljenika na pola radnog vremena a stvarno koliko zele+ zadrzavanje mirovina a ne zaposljavanje novih djelatnika i podizanje placa
ovo je točka na i u progonu Hrvata
van svakog razuma
povlačiti takve poteze u zemlji gdje je stopa nezaposlenih 0 posto je ok, kod nas van svake pameti
immortal- Posts : 23285
2014-04-16
mortal wrote:stvarno poremećeno da sad i umirovljenici uz zadržavanje mirovina imaju prednost pred nezaposenimadebotoijusto wrote:iz izloga broj 2 biram rad umirovljenika na pola radnog vremena a stvarno koliko zele+ zadrzavanje mirovina a ne zaposljavanje novih djelatnika i podizanje placa
van svakog razuma
povlačiti takve poteze u zemlji gdje je stopa nezaposlenih 0 posto je ok, kod nas van svake pameti
dobro sad,ne mogu zamisliti da bi Penzici bas trcali raditi,da imaju pristoje nmirovine..drzava je (opet) prebacila odgovornost negdje nia na nebo ni na zemlju,a klati se sad u narodu,radi drzavnih sranja,nema smisla..svakako bolje,ako vec mora,neg da kopaju pod stare dane po kontejnerima..
i u svabiji to rade..ono,ako misle pemzici daim treba jos para,izvolte raditi.,.manje opterecenje na drzavnu blagajnu,koja ionako puca po savovima koliko je nabita Ojrima..jebena politika..
Guest- Guest
jel se oglasio SUBNOR RH-NDH? ili barem ova podružnica SUBNOR-a na forumu?
Guest- Guest
mortal wrote:stvarno poremećeno da sad i umirovljenici uz zadržavanje mirovina imaju prednost pred nezaposenima
van svakog razuma
Nemaju prednosti, ali država sufinancira i prvo zaposlenje i mlade nezaposlene u paketu sa umirovljenicima
2000 penzije+2000 u Spara njima je super, mladima 4k kuna više ne znači ništa
n_razbojnik-
2014-04-15
Neka rade bolje nego da kopanju po smeću. 25kn sat 100kn dan , 2500kn mjesečno dobro je to radio sam ja po 200h mjesečno za 3000kn prije par godina
ok, ovo je hidden cam, ali bojim se da će sličnih stvari stvarno biti
Među članicama Unije, najveći udio umirovljenika koji nastavljaju raditi ima Švedska, u kojoj svaki treći građanin starije životne dobi i nakon odlaska u mirovinu ostaje na tržištu rada. Još veće udjele umirovljenika koji nastavljaju raditi imaju dvije sjeverne članice EFTA-e - Norveška i Island, u kojima na tržištu rada i nakon umirovljenja ostaje gotovo dvije petine građana starije dobi, pokazuju rezultati istraživanja Europske komisije za 2012. godinu.
S druge strane, najmanji udio umirovljenika koji i nakon odlaska u mirovinu nastavljaju raditi imaju Grčka i Španjolska, samo oko dva posto. Malo građana nakon umirovljenja na tržištu rada ostaje i u Belgiji i Luksemburgu, oko sedam posto, a toliko ih je otprilike i u Hrvatskoj, pokazuje istraživanje eurokrata. Sve je to daleko ispod prosjeka Unije, u kojoj i nakon umirovljenja nastavlja raditi, pokazuje studija, 15,9 posto umirovljenika u dobi od 50 do 70 godina.
- Stariji radnici neće kočiti zapošljavanje mlađih. Mlađa je radna snaga u određenim segmentima konkurentnija od starije. Osim toga, mnoge poslove starija populacija ni ne može obavljati, pa nije realno očekivati da će se zapošljavati u, primjerice, građevini ili pojedinim turističkim zanimanjima - napominje Hrvoje Stojić, makroekonomist Addiko banke.
Štoviše, naši sugovornici smatraju da značajan bazen radne snage u Hrvatskoj postoji i kod studenata i učenika, ali i invalida. Mnogi od njih mogu i žele raditi. Uglavnom je, naravno, riječ o povremenim i privremenim poslovima. Sve tri skupine, inače, znatno su slabije zastupljene na hrvatskom tržištu rada nego u razvijenijim zemljama.
veselim se 80 godisnjem vozacu ubera s dioptrijom dna pivske boce i refleksom mrtva konja u jutarnjoj spici sredinom tjedna
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
ivna je splitska noć, vrijeme za pohod u noćni život dalmatinskog bisera. Štikle žuljaju i prije nego što smo krenuli pa se pozivanje taksija čini kao idealno rješenje. U aplikaciji biramo željenu adresu, vozilo stiže za svega dvije minute, a za volanom je simpatični Ivan Marušić.
– Mlade dame, idete u provod? Ako trebate preporuku za dobar kafić ili klub, stojim na raspolaganju. Znam što je ‘in’, otkad vozim taksi, proživljavam drugu mladost – smije se Ivan.
Vitalni šezdesetogodišnjak u Cammeu je od početka lipnja prošle godine, a ovaj ga je posao, kako kaže, spasio.
– Nakon 30 godina u jednoj velikoj firmi zbog zdravstvenih problema morao sam u mirovinu, a onda sam u jednom trenutku osjetio želju da opet radim – priča.
– Kada sam došao u ured i vidio svog poznanika koji tamo radi, a kojeg iznimno cijenim, znao sam da je to – to. Nisam dvojio ni minute, to vam je bilo sudbinski – dodaje.
Kada ne radi, vrijeme provodi s unukom, koji se može pohvaliti ‘didom’ koji je aktivan i u ‘zlatnim’ godinama.
– Preporučio bih svim umirovljenicima koji razmišljaju o poslu da sjednu za volan. Rad s mladima me pomlađuje, a smjene mogu prilagoditi svojim potrebama. Ma milina – zaključuje ponosni ‘dida’ iz taksija.
pocelo je...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ma ionako svake godine broj onih na zavodu padne za 30 tisuća a početkom 2020 i Austrija kao zadnja članica EU otvara svoje tržište rada za hr državljane
Uglavnom pokušavaju ublažit nestašicu radne snage no očito da ovo s obzirom na iseljavanje i krah nataliteta jednostavno nije nešto šta je meni konkurencija na tržištu rada
Nek rade kome se radi ovako pola radnog vrimena
Uglavnom pokušavaju ublažit nestašicu radne snage no očito da ovo s obzirom na iseljavanje i krah nataliteta jednostavno nije nešto šta je meni konkurencija na tržištu rada
Nek rade kome se radi ovako pola radnog vrimena
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dok Vatikan gura cijepljenje, što rade istaknuti članovi Crkve u Hrvatskoj? Plaše vjernike da cjepivo rade od fetusa
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» Penzioneri navalili na SPAR-ov oglas za posao
» Kad penzioneri umru, država im s računa uzme mirovinu
» Eurostat: Penzioneri u Srbiji manje ugroženi od onih u Švajcarskoj
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» Penzioneri navalili na SPAR-ov oglas za posao
» Kad penzioneri umru, država im s računa uzme mirovinu
» Eurostat: Penzioneri u Srbiji manje ugroženi od onih u Švajcarskoj
Page 2 of 2