Angela Merkel priznala odgovornost Njemačke za zločine u Grčkoj
Page 1 of 1
Angela Merkel priznala odgovornost Njemačke za zločine u Grčkoj
Njemačka kancelarka Angela Merkel priznala je historijsku odgovornost Njemačke za zločine nacista u Grčkoj tokom Drugog svjetskog rata, ali nije komentirala pitanje obeštećenja Atini.
Ona je tokom zajedničke konferencije za novinare s predsjednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom u Atini rekla da zna koliko je patnji Njemačka donijela Grčkoj u doba nacizma.
Pavlopulos je istakao da njegova zemlja ima osnova da zakonski traži odštetu u iznosu od nekoliko milijardi eura za zločine nacista tokom Drugog svjetskog rata.
- Mi kao Grci smatramo da su ovi zahtjevi pravno aktivni, da se na osnovu njih može voditi sudski postupak, kao i da to pitanje treba riješiti na kompetentnom evropskom pravosudnom forumu - naglasio je grčki predsjednik.
Merkel je jučer stigla u Grčku, a u fokusu grčkih novinara je pitanje ratne odštete.
Pavlopulos je sredinom decembra ponovio zahtjeve Atine tokom obilježavanja godišnjice masakra u grčkom selu Kalavrita.
Ona je tokom zajedničke konferencije za novinare s predsjednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom u Atini rekla da zna koliko je patnji Njemačka donijela Grčkoj u doba nacizma.
Pavlopulos je istakao da njegova zemlja ima osnova da zakonski traži odštetu u iznosu od nekoliko milijardi eura za zločine nacista tokom Drugog svjetskog rata.
- Mi kao Grci smatramo da su ovi zahtjevi pravno aktivni, da se na osnovu njih može voditi sudski postupak, kao i da to pitanje treba riješiti na kompetentnom evropskom pravosudnom forumu - naglasio je grčki predsjednik.
Merkel je jučer stigla u Grčku, a u fokusu grčkih novinara je pitanje ratne odštete.
Pavlopulos je sredinom decembra ponovio zahtjeve Atine tokom obilježavanja godišnjice masakra u grčkom selu Kalavrita.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Angela Merkel priznala odgovornost Njemačke za zločine u Grčkoj
Jbt. ova je naumila prije odlaska zasrat šta god više može...
a jebi ga..ima i odgovornih ljudi sa karakterom koji svoje zlocine priznaju i zele se ako je ikako moguce oduziti za nanesenu stetu...na balkanu vrlo nepoznat pojam i nacin razmisljanja..
Guest- Guest
Joj, sad će i nas Srbija tužiti.
I mi smo bili nacisti...
I mi smo bili nacisti...
crvenkasti-
2014-04-17
Ne...vama ce se isto ispricat...ipak vucko je njen pulen...crvenkasti wrote:Joj, sad će i nas Srbija tužiti.
I mi smo bili nacisti...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
grcka je vrlo bitna clanica nato
juce, danas i sutra.
istorijski, bez putera ba glavi
u vezi naklonosti prema zapadu.
v.b.fr. plus usa.
ne zabirabimo, kako je cipras jednom
posetom vasingtonu ( obama ) smirio angelu i pruvolio da da lovu i reorogram dospeluh obaveza.
cipras,grcka, gledaju zapadu ravno u oci i dobiju uvazavanje ili pol.satisfakciju.
tako je angela od agresivnig poveriica postala saradljiva partnerka, spremna i na izvinjenje,
opravdano.
mi smo svoje pozicije samovoljno
urnisali, sjebalu, razorilu, i to sto
su nam nasi stari ostavili, da se nadje,zlu netrebalo. zlo je doslo,
mi smo ga unapredili u turbo zlo,
prema sopstvenom narodu i drzavi.
juce, danas i sutra.
istorijski, bez putera ba glavi
u vezi naklonosti prema zapadu.
v.b.fr. plus usa.
ne zabirabimo, kako je cipras jednom
posetom vasingtonu ( obama ) smirio angelu i pruvolio da da lovu i reorogram dospeluh obaveza.
cipras,grcka, gledaju zapadu ravno u oci i dobiju uvazavanje ili pol.satisfakciju.
tako je angela od agresivnig poveriica postala saradljiva partnerka, spremna i na izvinjenje,
opravdano.
mi smo svoje pozicije samovoljno
urnisali, sjebalu, razorilu, i to sto
su nam nasi stari ostavili, da se nadje,zlu netrebalo. zlo je doslo,
mi smo ga unapredili u turbo zlo,
prema sopstvenom narodu i drzavi.
Guest- Guest
T. wrote:Jbt. ova je naumila prije odlaska zasrat šta god više može...
Kenjas
za ovakav komentar
negiranje naci zlocina
odgovara se u brd ili au.
osim na prostoru ex yuge.
sa akcentom na hr. bhf ili kosmet.
a da to nije zasluga hrvata itd
Guest- Guest
Similar topics
» Kolinda Grabar-Kitarović PRIZNALA ZLOČINE
» A gdje je Angela Merkel?
» Angela Merkel in Heilbronn