SAD za F-16 kani ponuditi alternativno rješenje
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: SAD za F-16 kani ponuditi alternativno rješenje
vuksadinare wrote:nece biti block 70....preskupi su i to je rjeseno...vjerojatno verzija i godiste kao barack ali manje koristeni...Eroo wrote:Upravo neki dan rekoše da stžu donirani Black Hawk...vuksadinare wrote:slazem se...no realno cisto sumnjam da su te f-16 jednake kvalitete kao mornaricke..no dobro..ionako dobijamo ili kupujemo i helice od nacionalne garde minesote...tj viskove a nesto i kupimo...kao kiowe i onda dva,tri helica apachaEroo wrote:Poklonjemom konju se ne gleda u zube.
Inače, Ameri su dobro informirani šta HR očekuje od F-16.
Malo teže je da se radi o block 70, jer sumnjam da te imaju na lageru.
No, ništa nije isključeno...
to "manje korišteni" je problem, ameri imaju manje korištene koji imaju još 1500 sati leta i na kojima nije napravljeno produljenje vijek, tzv SLEP kakav će inače biti izveden na svim američkim F16 jer F35 kasni... izraelski više korišteni imaju još 3000 sati leta i na njima je napravljen SLEP
a problem je što SLEP košta više nego sami avioni
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
osim toga izraelski avioni su uključivali obuku pilota i strateško partnerstvo s izraelom
a kvaka je da su izraelski piloti najbolji i imaju borbeno iskustvo
a kvaka je da su izraelski piloti najbolji i imaju borbeno iskustvo
kaya wrote:da. ostavka. htjelu su maznuti stotinjak miljona i za ostatak kupiti isluzene avione. sad bjeze brzo, ponistavaju da ameri ne cackaju vise po tome.Eroo wrote:Ostavka, ostavka...
sve koji su bili protiv proglasili ste jugoslavenima. budale jedne.
ovi ameri kakvi god da jesu hrvatska im treba spomenik dici .
ispravili su joj krucijalne zajebe;
pomogli zavrsiti rat, oslobodili generale, spasili joj dio mora jer su prisluskivali zlovence i otkrili korupciju, ubacili je u nato i eu iako je bio red onih koji su bili protiv i na kraju stopirali ovu pljacku godine.
pa zato nam nude f-16 od nacionalne garde minesote...kao prijelazno rjesenje koji su vjerojatno dosta slabije opromljeni vise kalsicna verzija opreme zrakoplova bez neke dodatne full opreme...ostalo cemo morati platiti kad budemo love imali...dat ce nam klasicno zrakoplovno naoruzanje..vjerojatne rakete trece eventualmno cetvrte generacije..kao i bombe...ostalo cete kupiti...ovo vam je za srbe i okruzenje dovoljno...za sada..marcellus wrote:vuksadinare wrote:nece biti block 70....preskupi su i to je rjeseno...vjerojatno verzija i godiste kao barack ali manje koristeni...Eroo wrote:Upravo neki dan rekoše da stžu donirani Black Hawk...vuksadinare wrote:slazem se...no realno cisto sumnjam da su te f-16 jednake kvalitete kao mornaricke..no dobro..ionako dobijamo ili kupujemo i helice od nacionalne garde minesote...tj viskove a nesto i kupimo...kao kiowe i onda dva,tri helica apachaEroo wrote:Poklonjemom konju se ne gleda u zube.
to "manje korišteni" je problem, ameri imaju manje korištene koji imaju još 1500 sati leta i na kojima nije napravljeno produljenje vijek, tzv SLEP kakav će inače biti izveden na svim američkim F16 jer F35 kasni... izraelski više korišteni imaju još 3000 sati leta i na njima je napravljen SLEP
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
inače prosječna starost američkih F-16 je 27 godina a najnoviji je 14 godina star
i ostat će u upotrebi najmanje još 10 godina, vjerojatno puno dulje
prosječna starost američkih bombardera b52 kojih imaju 76 komada u floti je 56 godina i ne misle ih umirovit, najnoviji američki bombarderi (b2 spirit) su stari 23 godine
i ostat će u upotrebi najmanje još 10 godina, vjerojatno puno dulje
prosječna starost američkih bombardera b52 kojih imaju 76 komada u floti je 56 godina i ne misle ih umirovit, najnoviji američki bombarderi (b2 spirit) su stari 23 godine
ti američki od nacionalne garde su kao noviji ali su u biti puno lošija opcija od izraelskih (nije napravljen slep, imaju slabiji motor, imaju lošiji radar i antiradarsku elektroniku, manji dolet, s njima ne ide simulator i obuka pilota)
Ovo treba objasniti Eri i sličnoj ekipi. Oni misle da treba zameniti karike i leteće ležajeve i teraj dalje, kao na Golfu dvojci.marcellus wrote:vuksadinare wrote:nece biti block 70....preskupi su i to je rjeseno...vjerojatno verzija i godiste kao barack ali manje koristeni...Eroo wrote:Upravo neki dan rekoše da stžu donirani Black Hawk...vuksadinare wrote:slazem se...no realno cisto sumnjam da su te f-16 jednake kvalitete kao mornaricke..no dobro..ionako dobijamo ili kupujemo i helice od nacionalne garde minesote...tj viskove a nesto i kupimo...kao kiowe i onda dva,tri helica apachaEroo wrote:Poklonjemom konju se ne gleda u zube.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
nama ne treba avion tipa F-16. koga ćeš bombardirat?marcellus wrote:ti američki od nacionalne garde su kao noviji ali su u biti puno lošija opcija od izraelskih (nije napravljen slep, imaju slabiji motor, imaju lošiji radar i antiradarsku elektroniku, manji dolet, s njima ne ide simulator i obuka pilota)
treba nam presretač.
i suradnja s izraelom je dobrodošla.
veber-
2014-12-30
...dobro realno za odvracanje prijetnje iz okruzenja dovoljne su nam i f-16 iz nacionalne garde sa klasicnim naoruzanjem...ali po meni vazniji su helikopteri jer sa njima mozemo bolje kontrolirati teritorij narocito pogranicno podrucje koje je ugrozeno migracijama 'migranata' pa je moguca rokavela puno ucinkovitija iz helikoptera..zrakoplovi su vise ono za vulina i sulju da im ne bi palo slucajno raditi 'izlete' sa migovima po nasem nebu sto s obzirom na stanje njihovih umova nije bas da bi se ovo st sam napisao moglo samo gledati kao salu
2015-09-08
Ali rade isti posao kao i izraelski.marcellus wrote:ti američki od nacionalne garde su kao noviji ali su u biti puno lošija opcija od izraelskih (nije napravljen slep, imaju slabiji motor, imaju lošiji radar i antiradarsku elektroniku, manji dolet, s njima ne ide simulator i obuka pilota)
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
pa navedeni su kao prijelazno rjesenje..a u prijelazno rjesenje ne ide bas sva full oprema..dakle vjerojatno cemo tijekom sljedecih godina morati dati kes za finalizaciju tih zrakoplova a do tad malo ucite na njima malo sarajte,pokazite ih kojim đirom...po nebumarcellus wrote:ti američki od nacionalne garde su kao noviji ali su u biti puno lošija opcija od izraelskih (nije napravljen slep, imaju slabiji motor, imaju lošiji radar i antiradarsku elektroniku, manji dolet, s njima ne ide simulator i obuka pilota)
2015-09-08
kada sam ja to napisao prije par mjeseci onda si me ti prvi popljuvao.vuksadinare wrote:...dobro realno za odvracanje prijetnje iz okruzenja dovoljne su nam i f-16 iz nacionalne garde sa klasicnim naoruzanjem...ali po meni vazniji su helikopteri jer sa njima mozemo bolje kontrolirati teritorij narocito pogranicno podrucje koje je ugrozeno migracijama 'migranata' pa je moguca rokavela puno ucinkovitija iz helikoptera..zrakoplovi su vise ono za vulina i sulju da im ne bi palo slucajno raditi 'izlete' sa migovima po nasem nebu sto s obzirom na stanje njihovih umova nije bas da bi se ovo st sam napisao moglo samo gledati kao salu
veber-
2014-12-30
Zrakoplovstvo je skupi oblik prestiža. Mi smo siromašna mala zemlja, pa bi nam veću korist u sigurnosnom smislu donijela moćna i sofisticirana zaštita sa zemlje.
Za reguliranje civilnog zrakoplovstva, dovoljan je jedan par F-16 78. godište s novim blatobranima :)
Za reguliranje civilnog zrakoplovstva, dovoljan je jedan par F-16 78. godište s novim blatobranima :)
Guest- Guest
zamjenio si me sa nekim ja sam pisao da su helici dosta vazni ozda vazniji do zrakoplova....veber wrote:kada sam ja to napisao prije par mjeseci onda si me ti prvi popljuvao.vuksadinare wrote:...dobro realno za odvracanje prijetnje iz okruzenja dovoljne su nam i f-16 iz nacionalne garde sa klasicnim naoruzanjem...ali po meni vazniji su helikopteri jer sa njima mozemo bolje kontrolirati teritorij narocito pogranicno podrucje koje je ugrozeno migracijama 'migranata' pa je moguca rokavela puno ucinkovitija iz helikoptera..zrakoplovi su vise ono za vulina i sulju da im ne bi palo slucajno raditi 'izlete' sa migovima po nasem nebu sto s obzirom na stanje njihovih umova nije bas da bi se ovo st sam napisao moglo samo gledati kao salu
2015-09-08
veber wrote:kada sam ja to napisao prije par mjeseci onda si me ti prvi popljuvao.vuksadinare wrote:...dobro realno za odvracanje prijetnje iz okruzenja dovoljne su nam i f-16 iz nacionalne garde sa klasicnim naoruzanjem...ali po meni vazniji su helikopteri jer sa njima mozemo bolje kontrolirati teritorij narocito pogranicno podrucje koje je ugrozeno migracijama 'migranata' pa je moguca rokavela puno ucinkovitija iz helikoptera..zrakoplovi su vise ono za vulina i sulju da im ne bi palo slucajno raditi 'izlete' sa migovima po nasem nebu sto s obzirom na stanje njihovih umova nije bas da bi se ovo st sam napisao moglo samo gledati kao salu
Jebi se, koji kurac si se pojavio. Što ne vidiš ne znaš. :D
Guest- Guest
Ne zalijecite se s kojekakvim ocekivanjima.
Sad opet politika, razgovori, dogovori i odluka sto i kako.
Sad opet politika, razgovori, dogovori i odluka sto i kako.
dijagram-
2015-08-09
S-400 i mir Božiji.kofein wrote:Zrakoplovstvo je skupi oblik prestiža. Mi smo siromašna mala zemlja, pa bi nam veću korist u sigurnosnom smislu donijela moćna i sofisticirana zaštita sa zemlje.
Limarija perfekta, rubovi i pragovi urađeni prošle godine.
Last edited by dzango on 7/1/2019, 10:36; edited 1 time in total
dogovaram kavu, pa u prolazu...kofein wrote:veber wrote:kada sam ja to napisao prije par mjeseci onda si me ti prvi popljuvao.vuksadinare wrote:...dobro realno za odvracanje prijetnje iz okruzenja dovoljne su nam i f-16 iz nacionalne garde sa klasicnim naoruzanjem...ali po meni vazniji su helikopteri jer sa njima mozemo bolje kontrolirati teritorij narocito pogranicno podrucje koje je ugrozeno migracijama 'migranata' pa je moguca rokavela puno ucinkovitija iz helikoptera..zrakoplovi su vise ono za vulina i sulju da im ne bi palo slucajno raditi 'izlete' sa migovima po nasem nebu sto s obzirom na stanje njihovih umova nije bas da bi se ovo st sam napisao moglo samo gledati kao salu
Jebi se, koji kurac si se pojavio. Što ne vidiš ne znaš. :D
veber-
2014-12-30
vuksadinare wrote:pa zato nam nude f-16 od nacionalne garde minesote...kao prijelazno rjesenje koji su vjerojatno dosta slabije opromljeni vise kalsicna verzija opreme zrakoplova bez neke dodatne full opreme...ostalo cemo morati platiti kad budemo love imali...dat ce nam klasicno zrakoplovno naoruzanje..vjerojatne rakete trece eventualmno cetvrte generacije..kao i bombe...ostalo cete kupiti...ovo vam je za srbe i okruzenje dovoljno...za sada..marcellus wrote:vuksadinare wrote:nece biti block 70....preskupi su i to je rjeseno...vjerojatno verzija i godiste kao barack ali manje koristeni...Eroo wrote:Upravo neki dan rekoše da stžu donirani Black Hawk...vuksadinare wrote:
slazem se...no realno cisto sumnjam da su te f-16 jednake kvalitete kao mornaricke..no dobro..ionako dobijamo ili kupujemo i helice od nacionalne garde minesote...tj viskove a nesto i kupimo...kao kiowe i onda dva,tri helica apacha
F-16 s lagera u Minesoti imaju još rezervu 1500 sati naleta po pltformi, što će reći životni vijek 15 godina.
Drugo, block 50 ima solidan radar i avioniku općenito.
ide nova tura mastanja o zrakoplovima nakon ture ispred lokalne trgovine mastanja sto bi ucinio s m€
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ma može bilo koji moderni sustav, na bazi raketa.dzango wrote:S-400 i mir Božiji.kofein wrote:Zrakoplovstvo je skupi oblik prestiža. Mi smo siromašna mala zemlja, pa bi nam veću korist u sigurnosnom smislu donijela moćna i sofisticirana zaštita sa zemlje.
Limarija perfekta, rubovi i pragovi urađeni prošle godine.
Kupujemo garažirano, a nemamo to gdje držati.
Održavanje eskadrile je najveći problem. Nemamo ni poštene hangare.
Nekako mi je laknulo kad su Ameri spustili rampu na čifutske eroplane.
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Papa Franjo kani promijeniti tekst Očenaša.
» SPD okreće leđa Angeli Merkel: Ona nema više šta ponuditi Njemačkoj
» Francuska će Hrvatskoj ponuditi svoje rabljene Dassault Rafale-Evo i zašto
» Tomašević o otkazima u Holdingu: Možemo nekom šefu ponuditi da bude smetlar
» Ovako piše Đakić, tip kojeg Kenwood Kenon smatra najboljim što HDZ može ponuditi
» SPD okreće leđa Angeli Merkel: Ona nema više šta ponuditi Njemačkoj
» Francuska će Hrvatskoj ponuditi svoje rabljene Dassault Rafale-Evo i zašto
» Tomašević o otkazima u Holdingu: Možemo nekom šefu ponuditi da bude smetlar
» Ovako piše Đakić, tip kojeg Kenwood Kenon smatra najboljim što HDZ može ponuditi
Page 2 of 3