40 razloga zašto neki ne žele više živjeti OVDJE.
Page 26 of 32
Page 26 of 32 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 32
Re: 40 razloga zašto neki ne žele više živjeti OVDJE.
Rabarbara wrote:Ma sve pet. Davno je bilo.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Rabarbara wrote:
Mislim da je cijele godine bio takav tečaj. Te godine smo izgradili kuću i znam da sam oko Božića kupovala vani (Au i It) opremu. Tečaj bio stabilan 1-1 šiling i 1000:7 lira dinar.
Nema teorije da je interni tečaj Narodne banke Jugoslavije bio stabilan cijele te 1990. godine. Nešto ti se pobrkalo.
Pardon, meni se pobrkalo. Do promjene tečaja u omjeru 1:9 je došlo početkom 1991., a kasnije u travnju 1:13.
Slučajno sam znala jer je to kod mene bila godina velikih promjena, jedna od onih koje se pamte zauvijek. :)
o tečaju divanite.... u jednom razdoblju bili smo pravo bogati - svi smo imali milijarde i milijarde i milijarde...….
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Bilo je to zapravo idealno vrijeme za razbucati Yugu. Ljudi su se bili uspavani, rodila se nova nada u bolje sutra i uopće nisu marili za neke očite stvari. Nekako se alarm nije upalio dokle god nije vatra došla do pod stopala. Rat je većinu zatekao uspavane.tre wrote:da, samo kompletna srbija je procjenila da je sad trenutak da ostvare svoje imperijalne ciljeve, imali smo nasilnu smjenu na kosovu i jogurt revoluciju u vojvodini(na stranu što su mnogi sa tog skupa poslje obilazili "bojište" i gledali jel koji jogurt ostao neotvoren) i kao finale provaljivanje smrdije u monetarni fond i pljačkanje istoga da ne spominjem da su JNA preuzimali polako još za tiletovog života i donjeli su odluku, tad ili će sve otići u pm što su zamislili a međunarodne okolnosti su im išle na ruku debelo samo su to tako traljavo pokušali napraviti da svijet jednostavno nije mogao žmiriti na svinjarije koje su radili.veber wrote:stvar je u markovićevoj reformi ta, da srbi nisu htjeli nikakve reforme i da je milošević imao debelo fige u džepu. jedini cilj mu je bio odjebat sloveniju i pokorit hrvatsku i izvlačiti resurse iz nje. zato nije ni uspjelo. 89e je milošević pripremio "sređivanje" hrvatske i slovenije.
Osim Slobe, ofkors. On je već 89 počeo naoružavati civile.
No, što je tu je. Zvršio je i taj rat. Bilo je to davno, prošlost koja se ne da mijenjati.
Što ćemo sad? Kako dalje? Zna li itko?
Guest- Guest
Je. Trebalo je par minuta za prebrajanje nula na platnoj listi.orion wrote:Rabarbara wrote:
Slučajno sam znala jer je to kod mene bila godina velikih promjena, jedna od onih koje se pamte zauvijek. :)
o tečaju divanite.... u jednom razdoblju bili smo pravo bogati - svi smo imali milijarde i milijarde i milijarde...….
Guest- Guest
ja sam bil siromah, najveća denominacija marke je bila 1000 ali je kasnije izašla, tako da sam u to vrijeme baratao samo do 500.orion wrote:Rabarbara wrote:Ma sve pet. Davno je bilo.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Rabarbara wrote:
Mislim da je cijele godine bio takav tečaj. Te godine smo izgradili kuću i znam da sam oko Božića kupovala vani (Au i It) opremu. Tečaj bio stabilan 1-1 šiling i 1000:7 lira dinar.
Nema teorije da je interni tečaj Narodne banke Jugoslavije bio stabilan cijele te 1990. godine. Nešto ti se pobrkalo.
Pardon, meni se pobrkalo. Do promjene tečaja u omjeru 1:9 je došlo početkom 1991., a kasnije u travnju 1:13.
veber-
2014-12-30
a zamisli one koji su ih radili, u tom periodu, da je bilo imalo poštenja, odjeli obarčuna plaća trebali su dobiti beneficirani radni staž ….
2017-06-06
veber wrote:ja sam bil siromah, najveća denominacija marke je bila 1000 ali je kasnije izašla, tako da sam u to vrijeme baratao samo do 500.orion wrote:Rabarbara wrote:Ma sve pet. Davno je bilo.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:
manjina si bio, a uto vrijeme nisu postojale manjine ni suživot- samo bractvo i jedinstvo - tak da ne računaš se …...…
2017-06-06
Da_da. Štamparija je valjda radila u tri smjene, mašine se nisu gasile.orion wrote:a zamisli one koji su ih radili, u tom periodu, da je bilo imalo poštenja, odjeli obarčuna plaća trebali su dobiti beneficirani radni staž ….
A Veber je brojao sirote orlove.
Nema on pojma kakav gušt je dobiti gutu para. Trebaš putna torba za u dućan.
Ne zbog onog što ćeš donijeti, nego onog što ćeš odnijeti tamo.
Guest- Guest
I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:veber wrote:
ja sam bil siromah, najveća denominacija marke je bila 1000 ali je kasnije izašla, tako da sam u to vrijeme baratao samo do 500.
manjina si bio, a uto vrijeme nisu postojale manjine ni suživot- samo bractvo i jedinstvo - tak da ne računaš se …...…
Guest- Guest
….. tako je - povikaše seljaci skidoše gaće i sjedoše u kopriveRabarbara wrote:I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:veber wrote:
ja sam bil siromah, najveća denominacija marke je bila 1000 ali je kasnije izašla, tako da sam u to vrijeme baratao samo do 500.
2017-06-06
Rabarbara wrote:Da_da. Štamparija je valjda radila u tri smjene, mašine se nisu gasile.orion wrote:a zamisli one koji su ih radili, u tom periodu, da je bilo imalo poštenja, odjeli obarčuna plaća trebali su dobiti beneficirani radni staž ….
A Veber je brojao sirote orlove.
Nema on pojma kakav gušt je dobiti gutu para. Trebaš putna torba za u dućan.
Ne zbog onog što ćeš donijeti, nego onog što ćeš odnijeti tamo.
"caffe bar" Lord Nelson, Virje
i u trgovinama su primali marke, kada smo išli van plaćali smo u markama.Rabarbara wrote:I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:veber wrote:
jedino pošte i sl pizdarije su bile dinari.
sjećam se da je stari tih godina zatvorio kredit za par maraka. kupio je jedan stroj 1984 za 100 000 dem u dinarima, poček mu je bio do 86e. sve u svemu otplatio je cca 20000 dem u reali. ja sam taj stroj prodao 1998e za 40 000 dem
veber-
2014-12-30
ma kojim?veber wrote:i u trgovinama su primali marke,Rabarbara wrote:I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:veber wrote:
Noor wrote:ma kojim?veber wrote:i u trgovinama su primali marke,Rabarbara wrote:I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:veber wrote:
u pravu je, veš mašinu sam kupila u markama- sjećam se kao danas
2017-06-06
sve privatne, duty free...Noor wrote:ma kojim?veber wrote:i u trgovinama su primali marke,Rabarbara wrote:I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:veber wrote:
veber-
2014-12-30
jel i račun bio u markama?orion wrote:Noor wrote:ma kojim?veber wrote:i u trgovinama su primali marke,Rabarbara wrote:I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:
ako nije, to si je trgovac zarađivao na kursu
djutići nisu obični dućani, a ovo privatni, gore sam rekla na tu temuveber wrote:sve privatne, duty free...Noor wrote:ma kojim?veber wrote:i u trgovinama su primali marke,Rabarbara wrote:I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:
Noor wrote:jel i račun bio u markama?orion wrote:Noor wrote:ma kojim?veber wrote:i u trgovinama su primali marke,Rabarbara wrote:
I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.
no, očekuješ da se sjećam …..
2017-06-06
orion wrote:Noor wrote:jel i račun bio u markama?orion wrote:Noor wrote:ma kojim?veber wrote:
i u trgovinama su primali marke,
no, očekuješ da se sjećam …..
Entijarca, znaš li ti što je pult?Noor wrote:jel i račun bio u markama?orion wrote:Noor wrote:ma kojim?veber wrote:i u trgovinama su primali marke,Rabarbara wrote:
I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.
Na pultu dinari, a ispod su marke. Cccc sve si zaboravila. :)
Guest- Guest
kakav crni račun?Noor wrote:jel i račun bio u markama?
veber-
2014-12-30
Gorenje?orion wrote:Noor wrote:ma kojim?veber wrote:i u trgovinama su primali marke,Rabarbara wrote:I tad je bio izvan normalnih gabarita. Nikad od njega domoljuba i Hrvata.orion wrote:
ne bih se čudila da radi još i danas. Bile su neuništive.
Last edited by Rabarbara on Sat 12 Jan - 21:00; edited 1 time in total
Guest- Guest
Page 26 of 32 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 32
Similar topics
» Kulturnjaci prosvjedovali protiv rezova:Ne zele uvodjenje trzisne logike a zele vise novca,ne zele konkurenciju medju umjetnicima
» Pernar : Jel normalno da cijela država bude paralizirana jer neki djed želi živjeti duže ?
» 'Zašto? Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!'
» Istražno povjerenstvo o Agrokoru: 6 razloga zašto DA
» Šest razloga zašto je Zapadu potrebna Turska
» Pernar : Jel normalno da cijela država bude paralizirana jer neki djed želi živjeti duže ?
» 'Zašto? Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!'
» Istražno povjerenstvo o Agrokoru: 6 razloga zašto DA
» Šest razloga zašto je Zapadu potrebna Turska
Page 26 of 32