MOST popusio
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
MOST popusio
MOST nezavisnih lista u saborsku je proceduru poslao izmjene tri zakona kojima, kako kažu, žele utjecati na zdravlje nacije.
Jedna od izmjena odnosi se na Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda. Mostovci predlažu potpunu zabranu pušenja običnih i e-cigareta u javnosti, odnosno na svim javnim naseljenim mjestima te na trgovima i ulicama.
Osim zabrane pušenja na javnim površinama, Most predlaže i zabranu GM hrane u školama, kao i skrivanje alkohola u trgovinama na način kako se danas skrivaju duhanski proizvodi.
"Od 50 posto građana koji danas umiru zbog krvožilnih bolesti, kada bi se uvela pravilna prevencija, čak 70 posto tih ljudi moglo bi preživjeti. Upravo u tom smjeru ide naš zakon. Donosi veliku dobrobit građanima i istovremeno uštedu u zdravstvenom sustavu koji je definitivno rupa bez dna", kazao je Božo Petrov.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/anketa-treba-li-zabraniti-pusenje-na-ulicama/2053678.aspx
Jedna od izmjena odnosi se na Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda. Mostovci predlažu potpunu zabranu pušenja običnih i e-cigareta u javnosti, odnosno na svim javnim naseljenim mjestima te na trgovima i ulicama.
Osim zabrane pušenja na javnim površinama, Most predlaže i zabranu GM hrane u školama, kao i skrivanje alkohola u trgovinama na način kako se danas skrivaju duhanski proizvodi.
"Od 50 posto građana koji danas umiru zbog krvožilnih bolesti, kada bi se uvela pravilna prevencija, čak 70 posto tih ljudi moglo bi preživjeti. Upravo u tom smjeru ide naš zakon. Donosi veliku dobrobit građanima i istovremeno uštedu u zdravstvenom sustavu koji je definitivno rupa bez dna", kazao je Božo Petrov.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/anketa-treba-li-zabraniti-pusenje-na-ulicama/2053678.aspx
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: MOST popusio
debotoijusto wrote:MOST nezavisnih lista u saborsku je proceduru poslao izmjene tri zakona kojima, kako kažu, žele utjecati na zdravlje nacije.
Dobri prijedlozi, u nas je kriza što se tiče alkohola i duhana...
Što na koncu utječe i na zdravstveni sustav...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Eto sad kad san vidija ovu temu glasa san NE iako san glasač MOSTa
Neka ih se malo odjebe sa tin glupin incijativama
Neka ih se malo odjebe sa tin glupin incijativama
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Mostovci predlažu potpunu zabranu pušenja običnih i e-cigareta u javnosti, odnosno na svim javnim naseljenim mjestima te na trgovima i ulicama.
tko ce opremit kabine ? unisex oli svaka zupanija/grad/selo o svom poslu ?
koliko bi to kostalo ? kako bi naplacivali kazne , zaposlili 1 000 ljudi bez ovlasti u patrolu ?
sta je ovim ljudima ?
2014-04-12
Što bi ti debo bez žuje i pljuge na klupici u parku :D
2018-04-10
Hektorović wrote:Što bi ti debo bez žuje i pljuge na klupici u parku :D
ne konzumiram alkohol ...nebitno
nebitno i zabrana pusenja u nekom obliku konkretno me zanimaju tehnikalije kako bi ovo izveli i koliko bi to kostalo
realno zadnja zabrana kafici/restorani neslavno propala da ne govorim koliko popularna ova mjera MOSTa kod poduzetnika/korisnika nikotinskih oblika
2014-04-12
Bivši Mostovac o ovoj incijativi Mosta
Dobro in je i reka
Dobro in je i reka
2014-04-11
RayMabus wrote:Bivši Mostovac o ovoj incijativi Mosta
Dobro in je i reka
ae
2014-04-12
debotoijusto wrote:Hektorović wrote:Što bi ti debo bez žuje i pljuge na klupici u parku :D
ne konzumiram alkohol ...nebitno
nebitno i zabrana pusenja u nekom obliku konkretno me zanimaju tehnikalije kako bi ovo izveli i koliko bi to kostalo
realno zadnja zabrana kafici/restorani neslavno propala da ne govorim koliko popularna ova mjera MOSTa kod poduzetnika/korisnika nikotinskih oblika
Meni je strašno vidjeti koliko likova hoda ulicom sa cigarama, pa onda bacaju opuške po ulicama... ne samo da zagađuje nego je i loše za neke životinjice...
Na zapadu tako nešto vidjeti nećeš.
2018-04-10
U New Yorku možeš pušiti samo doma, u svoja 4 zida... što je i pravilno...
Pa turizam svejedno cvijeta, noćni život odličan...
2018-04-10
A sto je to PUSENJE nego jebena losa navika.Sada dok citam upise i razna "misljenje" takozvanih desnih i lijevih kurcina kojima je netko dirnuo u slobodu da se sami laganini rijese zivota jos vise sam uvjeren da ne postoji to lijevo...desno...srednje sranje nego samo ljudi koji logicno i zdravorazumski razmisljaju.
Jebo te da bi bio kao neki kurac u pubertetskim godinama pocnes pusiti..ajde to mi je normalno jer u tim godinama rijetki su koji se mogu nazvati pametnima.Ali ostaris i vidis da je to sranje a svom rodjenom djetetu nudis cigaretu ili nagovaras frenda do besvijesti da zapali jer on je odlucio da prestane.Os' neces BOLESNO.
Guest- Guest
Pa priseli u New York jer mi u Hrvatskoj nevolimo debile koji bi ovo na razini države a onda ja postavim pitanje A šta ćemo s nekim dedom u nekoj vukojebini di nema pasa a on puši na ulici ?Hektorović wrote:U New Yorku možeš pušiti samo doma, u svoja 4 zida... što je i pravilno...
Da ga bacimo u čorku ili šta ?
MOST = debili
2014-04-11
Nemožedijagram wrote:moze, nemam nista protiv
Most se od jedne lokalne incijative vinuo na parlamentarnu razinu i sad nezna razliku između lokalne i državne incijative , drugrim riječima ako bi on sadija kupus u svon selu sad mora i cila država
Zato san NE i reka da su debili
To da bi ja podrža da su u centrima gradova ili kako koja općina uredi no smoking zone , o da bi ali to je lokalna a ne državna incijativa
MOST = debili
2014-04-11
Pošto je 2.1. i krenuo sam u teretanu apsolutno sam za ovo i razne SS odrede koji će po cesti šamarati konzumente i naplaćivati globe...samo zdrav život
2014-04-15
u nedostatku boljih inicijativa krenuli s ovim jednostavnim stvarima
valja pridobiti naklonost kako god
valja pridobiti naklonost kako god
dijagram-
2015-08-09
Regoč-
2015-08-21
debilana ide dalje.U nedostatku ozbiljne opozicije lošoj vlasti ovi bi ljude u kapsule.I to kao radi našeg zdravlja i svog pokušaja da povrate rejting.Pa-pa pameti,kad vidite prave probleme u državi onda se i javite jer će vas onda ljudi i razumjeti.Recite o živom zidu i pernaru što god hoćete ali u ovom momentu on mi izgleda najrazumniji,onda znate na što liče drugi.
vili40-
2015-08-02
Hektorović wrote:Što bi ti debo bez žuje i pljuge na klupici u parku :D
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» BALIJA POPUŠIO
» vice popusio
» Makron popušio kurčinu
» stevo popusio za sicu