MALI, LJIGAVI, AUSTRIJSKI PLJAČKAŠ: Neće reći gdje su pare Hercegovačke banke. Zato mu je izbor Komšića jako važan…
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
MALI, LJIGAVI, AUSTRIJSKI PLJAČKAŠ: Neće reći gdje su pare Hercegovačke banke. Zato mu je izbor Komšića jako važan…
Wolfgang Petritsch, koji je pogazio Mirovini ugovor, iako je plaćen da ga čuva, izjavio je kako je neustavno nametanje Željka Komšića za njega jedan od dva pozitivna događaja u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.
– Vidim dva pozitivna događaja u BiH. To su nedavni izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Za mene je on jedan od rijetkih državnika s jasnom vizijom države BiH.
Petritsch, koji je rušio Ustav BIH naravno vidi u Komšiću, koji nekažnjeno od OHR-a najavljuje protuustavno djelovanje, nastavak svoje politike.
Drugi su prosvjedi u Banjoj Luci koji ne prestaju.
Oba događaja daju mi tračak nada da su građani – pojedinci shvatili da ih vlasti ponižavaju i zloupotrebljavaju, odlučili izaći na ulice i mirno demonstriraju protiv policijskog zataškavanja zločina, te traže promjene, izjavio je Petritsch za sarajevski Dnevni avaz.
On pri tome preskače činjenicu da je narod u RS-u i pored godine dana prosvjeda dao potporu Miloradu Dodiku.
Petritsch ne komentira niti činjenicu da je jučerašnji skup Pravda Za Davida, prijavio PDP. Njemu je politizacija jedne tužne smrti i igranje ljudskim emocijama, korištenje boli jednog oca, u političke obračune, posve ok.
Ako bismo poželjeli da se to dogodi u njegovoj Austriji bismo li bili monstrumi?
Podsjetimo, Željko Komšić izabran je bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na izborima 7. listopada ove godine, čime su pogažena ustavna prava Hrvata da budu predstavljeni u državnom vrhu zemlje.
Wolfgang Petritsch kao visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH nametnuo je 2002. protuustavna izborna pravila kojima je omogućeno da Bošnjaci izaberu jednu trećinu izaslanika u Klub Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH, i kompletan srpski klub u Domu naroda, što je Ustavni sud BiH po apelaciji Bože Ljubića poništio, te ustavne amandmane po kojima je bilo moguće, uz podršku te trećine izaslanika izabrati izvršnu vlast u Federaciji BiH, bez učešća stranaka za koje je glasovala većina Hrvata, po Ustavu BiH jednog od tri konstitutivna i ravnopravna naroda, što se i dogodilo u dva mandatna razdoblja.
Petritsch je s dužnosti predsjedatelja Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ BiH smjenio i Antu Jelavića. Jelavić je i danas pod optužbom države BIH iako je sam Ustavni sud donio odluku koja dokazuje da je Jelavićevo odbijanje da bude dio nelegalne vlasti bilo u skladu s Ustavom.
Vlasnik velebne vile u Dubrovniku, vile čiju gradnju nije platio izvođaču, bankar i ustavni ekspert Petritsch uz to je naredio uništenje Hercegovačke banke, u kojoj je svoj novac držao veliki broj štediša i tvrtki s hrvatskih područja.
Petritsch je izjavio i da su se Sjedinjene Američke Države odrekle vodeće uloge u svijetu. To, kaže, uključuje i regiju Balkana, “gdje je toliko toga postignuto pod vodstvom Washingtona”.
Pošalji ovaj članak prijateljima:
https://poskok.info/taj-ljigavi-austrijski-pljackas-nece-reci-gdje-su-pare-hercegovacke-banke-zato-mu-je-izbor-komsica-jako-vazan/
Re: MALI, LJIGAVI, AUSTRIJSKI PLJAČKAŠ: Neće reći gdje su pare Hercegovačke banke. Zato mu je izbor Komšića jako važan…
Eroo wrote:Vlasnik velebne vile u Dubrovniku, vile čiju gradnju nije platio izvođaču, bankar i ustavni ekspert Petritsch uz to je naredio uništenje Hercegovačke banke, u kojoj je svoj novac držao veliki broj štediša i tvrtki s hrvatskih područja.
Petritsch je izjavio i da su se Sjedinjene Američke Države odrekle vodeće uloge u svijetu. To, kaže, uključuje i regiju Balkana, “gdje je toliko toga postignuto pod vodstvom Washingtona”.
Nije to jedina vila koja je onda nikla na Jadranu. Priča se o njih pe'šes'...
Kud je sve alociran opljačkan novac još uvijek se ne zna.
Re: MALI, LJIGAVI, AUSTRIJSKI PLJAČKAŠ: Neće reći gdje su pare Hercegovačke banke. Zato mu je izbor Komšića jako važan…
Jedan dio opljačkanog novca je prebačen u Sarajevo, gdje je s njim otvorena nekakva firma.
Ne vjerujem da ta firma još postoji, poslužila je samo za transfer opljačkanog novca.
Sjećam se da su i neki ambasadori s tim novcem vile gradili na Jadranu.
Ne vjerujem da ta firma još postoji, poslužila je samo za transfer opljačkanog novca.
Sjećam se da su i neki ambasadori s tim novcem vile gradili na Jadranu.
Sefovi s novcem su otvarani s tenkovima, uz pratnju borbenih helikoptera.
Bio sam onda u telefosnskom kontaktu s mojim rođom policajcem.
Za buku koja je dolazila iz telefona mi je rekao da se radi o bojnim helikopterima
koji su bili ispred njegovog prozora. Za to vrijeme su tenkovi "otvarali" sefove i pljačkali
novac hercegovačkih štediša.
Bio sam onda u telefosnskom kontaktu s mojim rođom policajcem.
Za buku koja je dolazila iz telefona mi je rekao da se radi o bojnim helikopterima
koji su bili ispred njegovog prozora. Za to vrijeme su tenkovi "otvarali" sefove i pljačkali
novac hercegovačkih štediša.
Zanimljivo bi bilo saznati tko je s hrvatske strane sudjelovao u "transferu" novca u Dalmaciju.
Komšić je predviđen da bude smokvin list za pljačku, ali nisu računali na cara Dodu.
Sad to pokušavaju promijeniti na ulici. No, preglupi su oni za to , Dodik je za njih profesor...
Sad to pokušavaju promijeniti na ulici. No, preglupi su oni za to , Dodik je za njih profesor...
Eroo wrote:
Vlasnik velebne vile u Dubrovniku, vile čiju gradnju nije platio izvođaču, bankar i ustavni ekspert Petritsch
Konfiskacija, ili hapšenje kad dođe u HR...
Pitanje na kraju: Tko je iz Hrvatske pomagao pljačkati novac
hercegovačkih štediša, da se im na*ebemo majke?
hercegovačkih štediša, da se im na*ebemo majke?
jedini slučaj da je neko u banku upao tenkom i opljačkao je...
sumnjam da je opljačkano puno novca, većina novca što postoji danas u svijetu, a bogami i tada je bila u obliku računalnog zapisa i ništa drugo.
u samoj poslovnici nema puno casha, svega za tekuće potrebe. možda maksimalno 1-2% od ukupne aktive banke.
onda gdje je ostalih 98% novca? pitati vlasnike i managere banaka.
ako znamo što je novac u ekonomskoj teoriji, to je elektronski zapis na računalu, i banka ima dvije stavke.
prva stavka je aktiva, odnosno izvor imovine banke, u ovom slučaju bankovni krediti hercegovcima vjerojatno.
druga stavka je pasiva, obveze banke , u ovom slučaju bankine obveze prema štedišama i depozitima.
dakle u ekonomskoj teoriji(a bogami tako je i u praksi) da je netko uletio novcem u banku, nije mogao puno toga naći.. svega nekoliko % novca, i to ono što je u kashu.
cash se u tom slučaju isplati opljačkati jer lako mu se izgubi trag.
elektronski novac koji je većina novca na računalima banke, nemožeš ukrasti. da bi ga ukrao, moraš doći do direktora, kojemu onda staviš pištolj na glavu i narediš da prebaci novac na račun neke banke. direktor pritisne tipku enter, i prebaci. međutim, da bi novac se prebacio mora proći ovlaštenje centralne banke BiH, i centralne banke gdje taj novac ide, i svugdje ostaje trag. plus ostaje trag u računalnima svih banaka. dakle to je nemoguća krađa.
a čak i u bankama nema puno niti toga elektronskog novca, jer je on plasiran o obliku kredita. dakle novac štediša, je dio pohranjen kao cash, a veći dio plasiran u obliku kredita .
Recimo ovako. Dođe Ero. Položi 105 000€ u banku. Banka tih 100 000€ plasira Rojsu.
ostavi 5000€ za svoje tekuće potrebe.
Dođu ovi iz tenka - ulete , i ukradu - maksimalno 5000€(5% puno sam rekao, prije 1-2% kada računaš da je većina novca samo brojka ali eto neka bude jednostavnije).
gdje je ostalih 95-99% novca? u obliku zajma kod Rojsa. Tu je . Rojs nazove banku, preko veze sredi da banka uđe u "stečaj" i banka propadne. Međutim Rojs u tom slučaju nemora vraćati 100 000€ duga(plus kamate), a KFOR maznuo svojih 5000€ , a Ero pupšio 105 000€, i misli da su mu svih 105 000€ maznuli ovi sa tenkom, oni su maznuli svega 5000€ (maksimalno, vjerojatno i puno manje ), a ostatak je maznuo Rojs tako da nevraća više kredit banci.
Dakle zaključak , gdje su nestale pare? U Hercegovini kod domaćih ljudi. Propala banka, nisu vraćali svoje dugove, izgradili kuće, kupili auta, a ljudi koji su uložili u banku kao u štednju - propali. dok njihovi susjedi dobili besplatne kuće i auta jer nisu vraćali kredit. KFOR je mogao uzeto samo manji dio
Evo ovo vam je ukratko ekonomija :)
I marc će potvrditi ovo kada pročita
u samoj poslovnici nema puno casha, svega za tekuće potrebe. možda maksimalno 1-2% od ukupne aktive banke.
onda gdje je ostalih 98% novca? pitati vlasnike i managere banaka.
ako znamo što je novac u ekonomskoj teoriji, to je elektronski zapis na računalu, i banka ima dvije stavke.
prva stavka je aktiva, odnosno izvor imovine banke, u ovom slučaju bankovni krediti hercegovcima vjerojatno.
druga stavka je pasiva, obveze banke , u ovom slučaju bankine obveze prema štedišama i depozitima.
dakle u ekonomskoj teoriji(a bogami tako je i u praksi) da je netko uletio novcem u banku, nije mogao puno toga naći.. svega nekoliko % novca, i to ono što je u kashu.
cash se u tom slučaju isplati opljačkati jer lako mu se izgubi trag.
elektronski novac koji je većina novca na računalima banke, nemožeš ukrasti. da bi ga ukrao, moraš doći do direktora, kojemu onda staviš pištolj na glavu i narediš da prebaci novac na račun neke banke. direktor pritisne tipku enter, i prebaci. međutim, da bi novac se prebacio mora proći ovlaštenje centralne banke BiH, i centralne banke gdje taj novac ide, i svugdje ostaje trag. plus ostaje trag u računalnima svih banaka. dakle to je nemoguća krađa.
a čak i u bankama nema puno niti toga elektronskog novca, jer je on plasiran o obliku kredita. dakle novac štediša, je dio pohranjen kao cash, a veći dio plasiran u obliku kredita .
Recimo ovako. Dođe Ero. Položi 105 000€ u banku. Banka tih 100 000€ plasira Rojsu.
ostavi 5000€ za svoje tekuće potrebe.
Dođu ovi iz tenka - ulete , i ukradu - maksimalno 5000€(5% puno sam rekao, prije 1-2% kada računaš da je većina novca samo brojka ali eto neka bude jednostavnije).
gdje je ostalih 95-99% novca? u obliku zajma kod Rojsa. Tu je . Rojs nazove banku, preko veze sredi da banka uđe u "stečaj" i banka propadne. Međutim Rojs u tom slučaju nemora vraćati 100 000€ duga(plus kamate), a KFOR maznuo svojih 5000€ , a Ero pupšio 105 000€, i misli da su mu svih 105 000€ maznuli ovi sa tenkom, oni su maznuli svega 5000€ (maksimalno, vjerojatno i puno manje ), a ostatak je maznuo Rojs tako da nevraća više kredit banci.
Dakle zaključak , gdje su nestale pare? U Hercegovini kod domaćih ljudi. Propala banka, nisu vraćali svoje dugove, izgradili kuće, kupili auta, a ljudi koji su uložili u banku kao u štednju - propali. dok njihovi susjedi dobili besplatne kuće i auta jer nisu vraćali kredit. KFOR je mogao uzeto samo manji dio
Evo ovo vam je ukratko ekonomija :)
I marc će potvrditi ovo kada pročita
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
kako nije, banka je uništena i poslana u likvidaciju političkom odlukom i svi koji su imali pare u njoj (a banka je držala trećinu platnog prometa u BIH) su ostali bez para
sva hrvatska poduzeća u bih prije svega
Eto marc ekonomski poklopio yodu i neoliberalizam :p :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
marcellus wrote:kako nije, banka je uništena i poslana u likvidaciju političkom odlukom i svi koji su imali pare u njoj (a banka je držala trećinu platnog prometa u BIH) su ostali bez para
da, jedna je stvar propala štednja, druga je stvar opljačkana štednja.
štednja nije opljačkana(možda par %) , dok sa druge strane "profitirali" su oni kojima je banka plasirala tu lovu kao kredite.. neke druge Hrvatske firme i neki drugi RH građani.
msilim ekonomska šteta je sigurno veća nego korist(naravno da je), ali lova nije "opljačkana" nego je propala. a propala je tako da su drugi Hrvati kojima je banka plasirala tu lovu(firme i privatni građani) dobili "besplatna auta, pogone itd"..
2018-06-14
epikur stavi 100 000 € štednje od turizma u banku, ja dođem u banku dignem kredit . banka uzme epijevu lovu i plasira meni. ja kupim stan i vraćam kredu banci.
uleti netko sa tenkom i "uništi banku". uzme možda par tisuća € keša što je našao, taman da pokrije troškove goriva i plati dnevnice vojnicima.
banka ode u stečaj, propadne, propadne epijeva lova, ja dobio besplatni stan, nema više mjesečne rate, nisam mogao sročiti jednostavnije.
većina epijeve štednje i štednje drugih hrvata koja je propala, je kod mene i drugih hrvata koji vraćamo kredit. zericu keša su pokupili lopovi na tenku
uleti netko sa tenkom i "uništi banku". uzme možda par tisuća € keša što je našao, taman da pokrije troškove goriva i plati dnevnice vojnicima.
banka ode u stečaj, propadne, propadne epijeva lova, ja dobio besplatni stan, nema više mjesečne rate, nisam mogao sročiti jednostavnije.
većina epijeve štednje i štednje drugih hrvata koja je propala, je kod mene i drugih hrvata koji vraćamo kredit. zericu keša su pokupili lopovi na tenku
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:epikur stavi 100 000 € štednje od turizma u banku, ja dođem u banku dignem kredit . banka uzme epijevu lovu i plasira meni. ja kupim stan i vraćam kredu banci.
epi ne štedi nego vraća cca milijun kuna još desetak godina, kaj se mene tiče, paše mi propast bankarskog sustava, meni su dali a sad nek idu u tri pm :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
samo propast bankarskog sustava jest propast nečije štednje na banci. ti više nebi morao vraćati lovu, ostaju ti besplatni apartamni, brod šta već, a recimo longi koji se hvali da ima štednju na banci, otišao bi na vrata banke i ono 0kuna tamo.. njegova lova je u tvom kreditu ovako najjednostavnije seljački sročeno.epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:epikur stavi 100 000 € štednje od turizma u banku, ja dođem u banku dignem kredit . banka uzme epijevu lovu i plasira meni. ja kupim stan i vraćam kredu banci.
epi ne štedi nego vraća cca milijun kuna još desetak godina, kaj se mene tiče, paše mi propast bankarskog sustava, meni su dali a sad nek idu u tri pm :)
njegova lova na štednji tek postoji jer ti vraćaš rate kredita svaki mjesec.
tako je bio i sa Hercegovačkom bankom, oni na tenku koji su navodno opljačkali u teoriji su mogli odnjeti svega par % ukupne financijske imovine banke, vjerojatno i puuuno manje.
ostatak love je "propao" na način da Hrvati u BiH koji su digli kredit za stanove, kuće, auta, - nisu više morali vraćati kredit propaloj banci, i time su dobili "besplatne stanove, auta itd". .. a oni koji su uložili tamo svoju štednju su kaput.. ostali bez para.. KFOR je mogao maznuti nešto sitno u gotovini .. vrlo sitno.
naravno šteta propasti bankarskog sustava je drugi par postola..
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:samo propast bankarskog sustava jest propast nečije štednje na banci. ti više nebi morao vraćati lovu, ostaju ti besplatni apartamni, brod šta već, a recimo longi koji se hvali da ima štednju na banci, otišao bi na vrata banke i ono 0kuna tamo.. njegova lova je u tvom kreditu ovako najjednostavnije seljački sročeno.epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:epikur stavi 100 000 € štednje od turizma u banku, ja dođem u banku dignem kredit . banka uzme epijevu lovu i plasira meni. ja kupim stan i vraćam kredu banci.
njegova lova na štednji tek postoji jer ti vraćaš rate kredita svaki mjesec.
tako je bio i sa Hercegovačkom bankom, oni na tenku koji su navodno opljačkali u teoriji su mogli odnjeti svega par % ukupne financijske imovine banke, vjerojatno i puuuno manje.
ostatak love je "propao" na način da Hrvati u BiH koji su digli kredit za stanove, kuće, auta, - nisu više morali vraćati kredit propaloj banci, i time su dobili "besplatne stanove, auta itd". .. a oni koji su uložili tamo svoju štednju su kaput.. ostali bez para.. KFOR je mogao maznuti nešto sitno u gotovini .. vrlo sitno.
naravno šteta propasti bankarskog sustava je drugi par postola..
nemate pojma ni jedan ni drugi o bankama, pa poslušajte nekog ko je po bankama natuko 20plus godina staža.
kad banka propadne ko god je uzeo kredit vraća ga i dalje. Propala je samo imovina, pasiva, krediti nisu propali. krediti se vraćaju i dalje, samo je pitanje kome. Pravnom sljedniku, u pravilu. Nema Boga da radi propasti banke ne moraš vratit kredit. Ain't gonna happen.
marcellus wrote:kako nije, banka je uništena i poslana u likvidaciju političkom odlukom i svi koji su imali pare u njoj (a banka je držala trećinu platnog prometa u BIH) su ostali bez para
Pa cilj je bio "slomiti Hrvatski otpor" unitarizaciji kroz ekonomsku devastaciju...
Osmišljeno u određenim think thankovima, sprovedeno kroz OHR i najdražu ambasadu...
Petrich, koji je jedan sivi birokrat ipak nije bio mastermind, nego čisto implementator...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
kic wrote:
postratni zlocin
Doslovno pokušaj da se slomi čitav jedan narod... vlast je onda preuzela prva platforma ... Ne zaboravimo onda je kao Hrvatski član predsjedništva nametnut nelegitimni Jozo Križanović... Komšić prije Komšića...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Kerum podržao Vicu : Neće Plenkovic dat pare ovima šta mu se rugaju i zato glasajte za Vicu plagijat
» Dačić: Šta misli Amerika da ćemo mi dozvoliti da ovo bude džamahirija, zato je važan dogovor Hrvata i Srba…
» VELEPOSLANSTVO SAD-a u BiH: Izbor Željka Komšića je u skladu s Ustavom i Izbornim zakonom
» Sebastian Kurz : Jako nam je žao što smo kao stranka podržali prijedlog Zelenih komunista s kojima smo u koaliciji na vlasti da austrijski parlament zabrani Hrvatskoj da komemoira žrtve titoističkog režima na BLEJBURGU
» Dekan sarajevskog Fakulteta političkih znanosti izbor Komšića nazvao “nepoštenim”
» Dačić: Šta misli Amerika da ćemo mi dozvoliti da ovo bude džamahirija, zato je važan dogovor Hrvata i Srba…
» VELEPOSLANSTVO SAD-a u BiH: Izbor Željka Komšića je u skladu s Ustavom i Izbornim zakonom
» Sebastian Kurz : Jako nam je žao što smo kao stranka podržali prijedlog Zelenih komunista s kojima smo u koaliciji na vlasti da austrijski parlament zabrani Hrvatskoj da komemoira žrtve titoističkog režima na BLEJBURGU
» Dekan sarajevskog Fakulteta političkih znanosti izbor Komšića nazvao “nepoštenim”
Page 1 of 3