Abenologija
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Abenologija
Urednost, čistoća, red. Rješavanje smeća.aben wrote:kakov smisao, štrige ili patrijahat?mativka wrote:Metla ima dublji, širi smisao. Pri tome mislim na metlu kao metlu.metilda wrote:mativka wrote:Meni bi bolje u tom slučaju bila Metlologija...metilda wrote:
Kic slijedi filozofske trendove
O Metli se ne vode tolike rasprave niti je poželjna alatka na forumu..
Uostalom, nije mi jasno zašto mijenjati već zadano ime. Ovo su samo mijene...
inače, jo baš volin mesti. imun četire metle, i zanju sun kupi u lidla; teleskopska, s plastičnin trakicami za lišće... ali mi je isto krotka, pa me škina boli
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
aben wrote:jer nis bog isus.metilda wrote:aben wrote:metilda wrote:meni je za jedan Božić muž kupio metlu pod bor, vrpcu nisam skidala.. ja njemu otirač.. lijepo zamotan izgledao je poput umjetničkog djela..
prema drevnoj darovionici, tekstovima koji tumače darove
un tebe vidi ko sluškinju,
a ti njega vidiš ko nekoga ki tare noge otebe
iz premisa jedne lirske obiteljske slike izveo si pogrešan zaključak... zašto?
zaključak se uvik nameće, samo nemo jamstava je li ispravan
ne jer nisi isus nego jer si zločest
zaključaka je moglo biti tisuću ali ti si izabrao baš naš međusobni odnos i to sasvim pogrešno i zločesto
Guest- Guest
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
priuštila sam si ...kao ne znam kada zadnji putaSpeare Shaker wrote:Noor wrote:dobro jutrometilda wrote:dobro jutro..
Dobar dan.
Noor wrote:priuštila sam si ...kao ne znam kada zadnji putaSpeare Shaker wrote:Noor wrote:dobro jutrometilda wrote:dobro jutro..
Dobar dan.
Ma bitno da je dobro, nema veze je li jutro ili dan.
Guest- Guest
Rabarbara wrote:Ithildin wrote:metilda wrote:Ithildin wrote:Trazila sam onaj upis o snovima izmedju svih ovih stranica i upravo vidjeh da si ga vec prebacila na Dnevnik. Dobro. :)
pa nije bilo smisla ovdje odgovarati, a tamo pripada. :))
Ne razumijes.. Zavidna sam Abenu. Zelim tu zensku paznju koju mu posvecujete. :D Mogu ja glumit' vilenjakinju, darivati vas kapicama, pustati bozicne pjesmice, ali ne.. On se pojavi i - puf.. :( Jebite se. Bez "h". Sad sam fakat ljuta.
:p
Zar netko može biti ljubomoran na Abena?
Aben je poput najbolje kolegice koja ti može dati pravi savjet, samo je igrom slučaja muško.
Takve osobe žive u sigurnim utvrdama racionalnog (s vrlo malo emocionalnog), nepokolebljivi u svojim uvjerenjima, samodostatni, ne trebaju vanjsku simpatiju ili potvrdu, te samim time ne kalkuliraju dajući odgovore na postavljena pitanja.
I ne ljute se na bilo koju vrstu provokacije. Savršen za ozbiljan razgovor i šalu.
Ali si u pravu za ovo da smo se raskokodakale i uzyebale tu na temi.
Meni nisi dala kapicu
Nema veze. :)
Kad bi ja tebi u RL nešto poklanjala, poklonila bih ti kamen tvoga trojstva.
I to baš ovakav, nepravilnog oblika.
( )
Prepunila si prostor za modeliranje. :D Off with your head!
---
Zasto unakit? :) Imala sam s njime lijepe trenutke..
P.S. Metka, na fotki je tzv. "apex ametist".. Za njega vele da je dobar za glavobolju, iako ne bih preporucila niskotlakasima kvarcne kristale jer snizavaju tlak.. Znaci da bi tebi odgovarali. :)
Guest- Guest
Što mislite kada je metla nastala?aben wrote:jer nis bog isus.metilda wrote:aben wrote:metilda wrote:meni je za jedan Božić muž kupio metlu pod bor, vrpcu nisam skidala.. ja njemu otirač.. lijepo zamotan izgledao je poput umjetničkog djela..
prema drevnoj darovionici, tekstovima koji tumače darove
un tebe vidi ko sluškinju,
a ti njega vidiš ko nekoga ki tare noge otebe
iz premisa jedne lirske obiteljske slike izveo si pogrešan zaključak... zašto?
zaključak se uvik nameće, samo nemo jamstava je li ispravan
Padaju mi na pamet situacije kada su ljudi otkrili vatru pa su vukli granje da je nalože i tako došli do ideje metle :)
to svakakoSpeare Shaker wrote:Noor wrote:priuštila sam si ...kao ne znam kada zadnji putaSpeare Shaker wrote:Noor wrote:dobro jutrometilda wrote:dobro jutro..
Dobar dan.
ma probudila sam se jako rano, puno prerano za nedjelju, pa sam se okrenula i nastavila...bez problema
ionako sam doma već 10 dana i još ću 7, ni jedan posao mi nije pobjegao, a bome ni neće
Noor wrote:to svakakoSpeare Shaker wrote:Noor wrote:priuštila sam si ...kao ne znam kada zadnji putaSpeare Shaker wrote:Noor wrote:
dobro jutro
Dobar dan.
ma probudila sam se jako rano, puno prerano za nedjelju, pa sam se okrenula i nastavila...bez problema
ionako sam doma već 10 dana i još ću 7, ni jedan posao mi nije pobjegao, a bome ni neće
da baš mislim jer sam se i ja probudila rano i našla tvoj post za abena već u pola 7.. :)
tako je govorio aben da su sve žene pri buđenju odmah mislile na njega..
Guest- Guest
a morala sam odgovoriti, nisam sinoć, zaspala sammetilda wrote:Noor wrote:to svakakoSpeare Shaker wrote:Noor wrote:priuštila sam si ...kao ne znam kada zadnji putaSpeare Shaker wrote:
Dobar dan.
da baš mislim jer sam se i ja probudila rano i našla tvoj post za abena već u pola 7.. :)
tako je govorio aben da su sve žene pri buđenju odmah mislile na njega..
da...odgovorila i okret na lijevo
Ithildin wrote:P.S. Metka, na fotki je tzv. "apex ametist".. Za njega vele da je dobar za glavobolju, iako ne bih preporucila niskotlakasima kvarcne kristale jer snizavaju tlak.. Znaci da bi tebi odgovarali. :)
Hm, ja sam bez obzira na sve što pišem jako nepovjerljiva prema medicini, a posebno alternativnoj.. bez obzira odakle dolazila.. tako su me slali u poznate časne Ljubice koja "radi" negdje oko Posušja.. dala mi je lijekove iz moje otvoreno negodovanje i iako sam ih masno platila uopće ih nisam koristila.. mislim da je placebo efekt najučikovitiji kod svih bolesti.. ali zaozbiljno to mislim...
Guest- Guest
al kladila bi se da je ta bol jača od veselja....aben wrote:naravski, privid.Noor wrote:očes reč da smo imali privid besplatnih knjiga, kao što ti imaš privid da ne plaćaš poreze? :)aben wrote:Noor wrote:zar mislis da sam toliko muskoba..ovaj, glupa da ne razumijem sto zelis reci? razumijem..jasno, ali ti te omjere sipas iz rukava, bez ikakve podloge...tek toliko da mi ides u kontru.aben wrote:
daj mi misečno 3/4 svoje ploće, a jo ću ti dati besplatno knjige i skulu, ili mi daj samo polak, pa ću ti jo besplatno dati skulu, ali soma ploti knjige
kako ne razumiš da je sve to isto
mogu i ja izmisljati, ako zelis :)
govorin ti omjere da opišen ča se dogodjo, naravski da su ofrlje.
mislin, moreš ti i dalje misliti da su knjige u zagrebu i jugosloveniji besplatne, evo jo ti ne ću kontrirati.
isotin da sun jo bolno svjesan di i koliko ga ploćun, i veselo zadovoljan
di ne
metilda wrote:Ithildin wrote:P.S. Metka, na fotki je tzv. "apex ametist".. Za njega vele da je dobar za glavobolju, iako ne bih preporucila niskotlakasima kvarcne kristale jer snizavaju tlak.. Znaci da bi tebi odgovarali. :)
Hm, ja sam bez obzira na sve što pišem jako nepovjerljiva prema medicini, a posebno alternativnoj.. bez obzira odakle dolazila.. tako su me slali u poznate časne Ljubice koja "radi" negdje oko Posušja.. dala mi je lijekove iz moje otvoreno negodovanje i iako sam ih masno platila uopće ih nisam koristila.. mislim da je placebo efekt najučikovitiji kod svih bolesti.. ali zaozbiljno to mislim...
A gle, nisam kristaloterapeut pa ne mogu govoriti s tog aspekta. Mogu samo prenijeti vlastita iskustva. Placebo efekt ne pojasnjava neocekivane ucinke na organizam. Npr., ako sam citala o ametistu da cini svasta nesto lijepo (uz obaveznu napomenu da kristali nisu nikakav nadomjestak za lijecnicku terapiju) pa dozivim da mi pojacava tjeskobu, vrtoglavicu ili mucninu.. I tako se desava s jos nekim kristalima poput gorskog, aventurina i sokolovog oka.. Pa doznam da spadaju u kvarceve.. Pa nakon toga, spomenuvsi te tegobe drugim osobama koje upotrebljavaju kristale, oni me upitaju jesam li niskotlakas jer kvarcni kristali snizavaju tlak, a ja sam super niskotlakas, onda tesko da to mogu pojasniti placebo efektom. Zapravo, prema placebu trebala sam se osjecati odlicno. Nebitno sad. Upitala si me koji je na fotki, rekoh ti. Ne zelim opet polemiziranja.
Guest- Guest
Ithildin wrote:metilda wrote:Ithildin wrote:P.S. Metka, na fotki je tzv. "apex ametist".. Za njega vele da je dobar za glavobolju, iako ne bih preporucila niskotlakasima kvarcne kristale jer snizavaju tlak.. Znaci da bi tebi odgovarali. :)
A gle, nisam kristaloterapeut pa ne mogu govoriti s tog aspekta. Mogu samo prenijeti vlastita iskustva. Placebo efekt ne pojasnjava neocekivane ucinke na organizam. Npr., ako sam citala o ametistu da cini svasta nesto lijepo (uz obaveznu napomenu da kristali nisu nikakav nadomjestak za lijecnicku terapiju) pa dozivim da mi pojacava tjeskobu, vrtoglavicu ili mucninu.. I tako se desava s jos nekim kristalima poput gorskog, aventurina i sokolovog oka.. Pa doznam da spadaju u kvarceve.. Pa nakon toga, spomenuvsi te tegobe drugim osobama koje upotrebljavaju kristale, oni me upitaju jesam li niskotlakas jer kvarcni kristali snizavaju tlak, a ja sam super niskotlakas, onda tesko da to mogu pojasniti placebo efektom. Zapravo, prema placebu trebala sam se osjecati odlicno. Nebitno sad. Upitala si me koji je na forki, rekoh ti. Ne zelim nikakva polemiziranja.
U redu je.. i ja sam samo prenijela vlastito iskustvo, posebno ovo sa alternativnom medicinom "katoličkog" tipa i sa službenom medicinom.. pijem lijekove protiv tlaka a svako jutro se budim uzdrmana srca i disanja.. kad je zdravlje u pitanju činimo sve što nam ljudi preporučuju a eto, ja nisam baš povodljiv tip.. ne znam sjećaš li se koliko sam se svađala s gnječom oko upotrebe kanabisa u terapijske svrhe.. nećeš vjerovati koliko sam promijenila mišljenje.. uzela bih ga i sama ako bi mi smanjio bol.. dobro je ponekad i suprotstaviti mišljenja i razmišljati o argumentima "ljutitog" suparnika
Guest- Guest
Bio je jedan nevjerojatan tip u Ri. Pravio je ulje, a zapoceo je tako da je sebe lijecio od ruzne bolesti. Kroz devet godina, cini mi se, tolikim je ljudima pomogao. Svakog bi prije toga upoznao i na osnovi bolesti, tegoba itd., odredio tocnu mjeru za njih. Prodavao je po simbolicnoj cijeni (da pokrije troskove). Neka ga je sitna dusa prijavila, dosli su po njega, zavrsio u zatvoru, naravno da su nu sve oduzeli, bolest se vratila. Umro je.
Uzasno sam ljuta. Uzasno.
Guest- Guest
I ta sitna dusa, ako je i htjela njemu napakostiti, nije svjesna kolikim je ljudima priustila ponovni pakao..
Guest- Guest
Ithildin wrote:Bio je jedan nevjerojatan tip u Ri. Pravio je ulje, a zapoceo je tako da je sebe lijecio od ruzne bolesti. Kroz devet godina, cini mi se, tolikim je ljudima pomogao. Svakog bi prije toga upoznao i na osnovi bolesti, tegoba itd., odredio tocnu mjeru za njih. Prodavao je po simbolicnoj cijeni (da pokrije troskove). Neka ga je sitna dusa prijavila, dosli su po njega, zavrsio u zatvoru, naravno da su nu sve oduzeli, bolest se vratila. Umro je.
A tko ne bi bio.
Guest- Guest
Ithildin wrote:I ta sitna dusa, ako je i htjela njemu napakostiti, nije svjesna kolikim je ljudima priustila ponovni pakao..
uvijek ima sitnih duša s predrasudama kojih se teško riješiti ako se ne vidi šira slika.. mislim da sad konopljinog ulja ima i u ljekarnama, tako da je sitna duša postala još sitnijom...
Guest- Guest
Zvoli su me glavata BareIthildin wrote:
Prepunila si prostor za modeliranje. :D Off with your head!
---
Zasto unakit? :) Imala sam s njime lijepe trenutke..
Hmmm... Pa recimo da označava tvoje tri karakterne crte.
Lijepi trenuci su bili kad se družio s Lingamom? :-)
Hvala za očala. Baš mi pašu. ;-)
Guest- Guest
Nisam znalac, ali mislim da su u ljekarnama ulja bez THC-a (sadrže samo CBD) koja se rade od industrijske konoplje.metilda wrote:Ithildin wrote:I ta sitna dusa, ako je i htjela njemu napakostiti, nije svjesna kolikim je ljudima priustila ponovni pakao..
uvijek ima sitnih duša s predrasudama kojih se teško riješiti ako se ne vidi šira slika.. mislim da sad konopljinog ulja ima i u ljekarnama, tako da je sitna duša postala još sitnijom...
Ili se varam?
Guest- Guest
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Page 4 of 50