ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Abenologija

Page 4 of 50 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50  Next

Go down

Abenologija - Page 4 Empty Re: Abenologija

Post by mativka 30/12/2018, 12:01

aben wrote:
mativka wrote:
metilda wrote:
mativka wrote:
metilda wrote:

Kic slijedi filozofske trendove :D
Meni bi bolje u tom slučaju bila Metlologija...

O Metli se ne vode tolike rasprave niti je poželjna alatka na forumu..
Metla ima dublji, širi smisao. Pri tome mislim na metlu kao metlu.
Uostalom, nije mi jasno zašto mijenjati već zadano ime. Ovo su samo mijene...
kakov smisao, štrige ili patrijahat?

inače, jo baš volin mesti. imun četire metle, i zanju sun kupi u lidla; teleskopska, s plastičnin trakicami za lišće... ali mi je isto krotka, pa me škina boli
Urednost, čistoća, red. Rješavanje smeća.

mativka

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 12:03

aben wrote:
metilda wrote:
aben wrote:
metilda wrote:meni je za jedan Božić muž kupio metlu pod bor, vrpcu nisam skidala.. ja njemu otirač.. lijepo zamotan izgledao je poput umjetničkog djela..

prema drevnoj darovionici, tekstovima koji tumače darove

un tebe vidi ko sluškinju,
a ti njega vidiš ko nekoga ki tare noge otebe

iz premisa jedne lirske obiteljske slike izveo si pogrešan zaključak... zašto?
jer nis bog isus.
zaključak se uvik nameće, samo nemo jamstava je li ispravan

ne jer nisi isus nego jer si zločest
zaključaka je moglo biti tisuću ali ti si izabrao baš naš međusobni odnos i to sasvim pogrešno i zločesto
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor 30/12/2018, 12:43

metilda wrote:dobro jutro.. :)
dobro jutro :D

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 13:18

Noor wrote:

Dobar dan.  :P :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor 30/12/2018, 13:21

Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

priuštila sam si :D ...kao ne znam kada zadnji puta :P :D

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 13:22

Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

priuštila sam si  :D ...kao ne znam kada zadnji puta :P :D

Ma bitno da je dobro, nema veze je li jutro ili dan.  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 13:29

Rabarbara wrote:
Ithildin wrote:
metilda wrote:
Ithildin wrote:Trazila sam onaj upis o snovima izmedju svih ovih stranica i upravo vidjeh da si ga vec prebacila na Dnevnik. Dobro. :)

pa nije bilo smisla ovdje odgovarati, a tamo pripada. :))

Ne razumijes.. Zavidna sam Abenu. Zelim tu zensku paznju koju mu posvecujete. :D Mogu ja glumit' vilenjakinju, darivati vas kapicama, pustati bozicne pjesmice, ali ne.. On se pojavi i - puf..  :( Jebite se. Bez "h". Sad sam fakat ljuta.

:p
:D 
Zar netko može biti ljubomoran na Abena?

Aben je poput najbolje kolegice koja ti može dati pravi savjet, samo je igrom slučaja muško.  

Takve osobe žive u sigurnim utvrdama racionalnog (s vrlo malo emocionalnog), nepokolebljivi u svojim uvjerenjima, samodostatni, ne trebaju vanjsku simpatiju ili potvrdu, te samim time ne kalkuliraju dajući odgovore na postavljena pitanja. 

I ne ljute se na bilo koju vrstu provokacije. Savršen za ozbiljan razgovor i šalu.
Ali si u pravu za ovo da smo se raskokodakale i uzyebale tu na temi. shame

Meni nisi dala kapicu  :_| 

Nema veze. :)

Kad bi ja tebi u RL nešto poklanjala, poklonila bih ti kamen tvoga trojstva. 
I to baš ovakav, nepravilnog oblika. 
Abenologija - Page 4 Unakite_04_large

Abenologija - Page 4 3214182331)

Prepunila si prostor za modeliranje. :D Off with your head!

Abenologija - Page 4 15461710

Abenologija - Page 4 15461711

Abenologija - Page 4 15461712

Abenologija - Page 4 15461713

---

Zasto unakit? :) Imala sam s njime lijepe trenutke..

P.S. Metka, na fotki je tzv. "apex ametist".. Za njega vele da je dobar za glavobolju, iako ne bih preporucila niskotlakasima kvarcne kristale jer snizavaju tlak.. Znaci da bi tebi odgovarali. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 30/12/2018, 13:30

aben wrote:
metilda wrote:
aben wrote:
metilda wrote:meni je za jedan Božić muž kupio metlu pod bor, vrpcu nisam skidala.. ja njemu otirač.. lijepo zamotan izgledao je poput umjetničkog djela..

prema drevnoj darovionici, tekstovima koji tumače darove

un tebe vidi ko sluškinju,
a ti njega vidiš ko nekoga ki tare noge otebe

iz premisa jedne lirske obiteljske slike izveo si pogrešan zaključak... zašto?
jer nis bog isus.
zaključak se uvik nameće, samo nemo jamstava je li ispravan
Što mislite kada je metla nastala?
Padaju mi na pamet situacije kada su ljudi otkrili vatru pa su vukli granje da je nalože i tako došli do ideje metle :)

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Noor 30/12/2018, 13:42

Speare Shaker wrote:
Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

to svakako :)
ma probudila sam se jako rano, puno prerano za nedjelju, pa sam se okrenula i nastavila...bez problema :P
ionako sam doma već 10 dana i još ću 7, ni jedan posao mi nije pobjegao, a bome ni neće :D

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 13:46

Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

ma probudila sam se jako rano, puno prerano za nedjelju, pa sam se okrenula i nastavila...bez problema :P
ionako sam doma već 10 dana i još ću 7, ni jedan posao mi nije pobjegao, a bome ni neće :D

da baš mislim jer sam se i ja probudila rano i našla tvoj post za abena već u pola 7.. :)
tako je govorio aben da su sve žene pri buđenju odmah mislile na njega.. :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor 30/12/2018, 13:49

metilda wrote:
Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:
Speare Shaker wrote:

da baš mislim jer sam se i ja probudila rano i našla tvoj post za abena već u pola 7.. :)
tako je govorio aben da su sve žene pri buđenju odmah mislile na njega.. :P
a morala sam odgovoriti, nisam sinoć, zaspala sam
da...odgovorila i okret na lijevo :D

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 13:51

Ithildin wrote:P.S. Metka, na fotki je tzv. "apex ametist".. Za njega vele da je dobar za glavobolju, iako ne bih preporucila niskotlakasima kvarcne kristale jer snizavaju tlak.. Znaci da bi tebi odgovarali. :)

Hm, ja sam bez obzira na sve što pišem jako nepovjerljiva prema medicini, a posebno alternativnoj.. bez obzira odakle dolazila.. tako su me slali u poznate časne Ljubice koja "radi" negdje oko Posušja.. dala mi je lijekove iz moje otvoreno negodovanje i iako sam ih masno platila uopće ih nisam koristila.. mislim da je placebo efekt najučikovitiji kod svih bolesti.. ali zaozbiljno to mislim... :W
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor 30/12/2018, 14:11

aben wrote:
Noor wrote:
aben wrote:
Noor wrote:
aben wrote:

daj mi misečno 3/4 svoje ploće, a jo ću ti dati besplatno knjige i skulu, ili mi daj samo polak, pa ću ti jo besplatno dati skulu, ali soma ploti knjige

kako ne razumiš da je sve to isto
zar mislis da sam toliko muskoba..ovaj, glupa da ne razumijem  sto zelis reci? razumijem..jasno, ali ti te omjere  sipas iz rukava, bez ikakve podloge...tek toliko da mi ides u kontru.
mogu i ja izmisljati, ako zelis :)

govorin ti omjere da opišen ča se dogodjo, naravski da su ofrlje.
mislin, moreš ti i dalje misliti da su knjige u zagrebu i jugosloveniji besplatne, evo jo ti ne ću kontrirati.
očes reč da smo imali privid besplatnih knjiga, kao što ti imaš privid da ne plaćaš poreze? :)
naravski, privid.
isotin da sun jo bolno svjesan di i koliko ga ploćun, i veselo zadovoljan 
di ne
al kladila bi se da je ta bol jača od veselja....

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 14:11

metilda wrote:
Ithildin wrote:P.S. Metka, na fotki je tzv. "apex ametist".. Za njega vele da je dobar za glavobolju, iako ne bih preporucila niskotlakasima kvarcne kristale jer snizavaju tlak.. Znaci da bi tebi odgovarali. :)

Hm, ja sam bez obzira na sve što pišem jako nepovjerljiva prema medicini, a posebno alternativnoj.. bez obzira odakle dolazila.. tako su me slali u poznate časne Ljubice koja "radi" negdje oko Posušja.. dala mi je lijekove iz moje otvoreno negodovanje i iako sam ih masno platila uopće ih nisam koristila.. mislim da je placebo efekt najučikovitiji kod svih bolesti.. ali zaozbiljno to mislim... :W

A gle, nisam kristaloterapeut pa ne mogu govoriti s tog aspekta. Mogu samo prenijeti vlastita iskustva. Placebo efekt ne pojasnjava neocekivane ucinke na organizam. Npr., ako sam citala o ametistu da cini svasta nesto lijepo (uz obaveznu napomenu da kristali nisu nikakav nadomjestak za lijecnicku terapiju) pa dozivim da mi pojacava tjeskobu, vrtoglavicu ili mucninu.. I tako se desava s jos nekim kristalima poput gorskog, aventurina i sokolovog oka.. Pa doznam da spadaju u kvarceve.. Pa nakon toga, spomenuvsi te tegobe drugim osobama koje upotrebljavaju kristale, oni me upitaju jesam li niskotlakas jer kvarcni kristali snizavaju tlak, a ja sam super niskotlakas, onda tesko da to mogu pojasniti placebo efektom.  Zapravo, prema placebu trebala sam se osjecati odlicno. Nebitno sad. Upitala si me koji je na fotki, rekoh ti. Ne zelim opet polemiziranja.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 14:17

Ithildin wrote:
metilda wrote:

A gle, nisam kristaloterapeut pa ne mogu govoriti s tog aspekta. Mogu samo prenijeti vlastita iskustva. Placebo efekt ne pojasnjava neocekivane ucinke na organizam. Npr., ako sam citala o ametistu da cini svasta nesto lijepo (uz obaveznu napomenu da kristali nisu nikakav nadomjestak za lijecnicku terapiju) pa dozivim da mi pojacava tjeskobu, vrtoglavicu ili mucninu.. I tako se desava s jos nekim kristalima poput gorskog, aventurina i sokolovog oka.. Pa doznam da spadaju u kvarceve.. Pa nakon toga, spomenuvsi te tegobe drugim osobama koje upotrebljavaju kristale, oni me upitaju jesam li niskotlakas jer kvarcni kristali snizavaju tlak, a ja sam super niskotlakas, onda tesko da to mogu pojasniti placebo efektom.  Zapravo, prema placebu trebala sam se osjecati odlicno. Nebitno sad. Upitala si me koji je na forki, rekoh ti. Ne zelim nikakva polemiziranja.

U redu je.. i ja sam samo prenijela vlastito iskustvo, posebno ovo sa alternativnom medicinom "katoličkog" tipa i sa službenom medicinom.. pijem lijekove protiv tlaka a svako jutro se budim uzdrmana srca i disanja.. kad je zdravlje u pitanju činimo sve što nam ljudi preporučuju a eto, ja nisam baš povodljiv tip.. ne znam sjećaš li se koliko sam se svađala s gnječom oko upotrebe kanabisa u terapijske svrhe.. nećeš vjerovati koliko sam promijenila mišljenje.. uzela bih ga i sama ako bi mi smanjio bol.. dobro je ponekad i suprotstaviti mišljenja i razmišljati o argumentima "ljutitog" suparnika
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 14:24

Bio je jedan nevjerojatan tip u Ri. Pravio je ulje, a zapoceo je tako da je sebe lijecio od ruzne bolesti. Kroz devet godina, cini mi se, tolikim je ljudima pomogao. Svakog bi prije toga upoznao i na osnovi bolesti, tegoba itd., odredio tocnu mjeru za njih. Prodavao je po simbolicnoj cijeni (da pokrije troskove). Neka ga je sitna dusa prijavila, dosli su po njega, zavrsio u zatvoru, naravno da su nu sve oduzeli, bolest se vratila. Umro je.

Uzasno sam ljuta. Uzasno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 14:26

I ta sitna dusa, ako je i htjela njemu napakostiti, nije svjesna kolikim je ljudima priustila ponovni pakao..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 14:59

Ithildin wrote:Bio je jedan nevjerojatan tip u Ri. Pravio je ulje, a zapoceo je tako da je sebe lijecio od ruzne bolesti. Kroz devet godina, cini mi se, tolikim je ljudima pomogao. Svakog bi prije toga upoznao i na osnovi bolesti, tegoba itd., odredio tocnu mjeru za njih. Prodavao je po simbolicnoj cijeni (da pokrije troskove). Neka ga je sitna dusa prijavila, dosli su po njega, zavrsio u zatvoru, naravno da su nu sve oduzeli, bolest se vratila. Umro je.

Uzasno sam ljuta. Uzasno.

A tko ne bi bio.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 15:02

Ithildin wrote:I ta sitna dusa, ako je i htjela njemu napakostiti, nije svjesna kolikim je ljudima priustila ponovni pakao..

uvijek ima sitnih duša s predrasudama kojih se teško riješiti ako se ne vidi šira slika.. mislim da sad konopljinog ulja ima i u ljekarnama, tako da je sitna duša postala još sitnijom...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 18:23

Ithildin wrote:

Prepunila si prostor za modeliranje. :D Off with your head!

---

Zasto unakit? :) Imala sam s njime lijepe trenutke..

Zvoli su me glavata Bare Abenologija - Page 4 1523192931

Hmmm... Pa recimo da označava tvoje tri karakterne crte.
Lijepi trenuci su bili kad se družio s Lingamom? :-)

Hvala za očala. Baš mi pašu. ;-)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/12/2018, 18:28

metilda wrote:
Ithildin wrote:I ta sitna dusa, ako je i htjela njemu napakostiti, nije svjesna kolikim je ljudima priustila ponovni pakao..

uvijek ima sitnih duša s predrasudama kojih se teško riješiti ako se ne vidi šira slika.. mislim da sad konopljinog ulja ima i u ljekarnama, tako da je sitna duša postala još sitnijom...
Nisam znalac, ali mislim da su u ljekarnama ulja bez THC-a (sadrže samo CBD) koja se rade od industrijske konoplje.

Ili se varam?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 50 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics