Obavijest o kupovini F-16 stigla u Kongres, cijena je gotovo četiri puta manja
Page 1 of 15
Page 1 of 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Obavijest o kupovini F-16 stigla u Kongres, cijena je gotovo četiri puta manja
"ZRAKOPLOV F-16 C/D uključujući streljivo, rezervne dijelove, opremu, simulator i usluge obuke od Izraela prema Hrvatskoj, s izraženom vrijednosti od 135 milijuna dolara, upućuje se Odboru za vanjske poslove", stoji u obavijesti koju je pomoćnik državnog tajnika zaduženog za zakonodavne poslove u američkom ministarstvu vanjskih poslova uputio u Kongres.
Podsjetimo kako se radi o uobičajenoj proceduri prema kojoj američki State Department formalno obavještava Kongres o izraelskoj prodaji borbenih zrakoplova F-16 Hrvatskoj. Isto tako, i dalje nedostaje službena obavijest zašto se SAD protivi prodaji izraelskih zrakoplova Hrvatskoj.
No zanimljiva je cijena za zrakoplove, streljivo, opremu i obuku koja se spominje u obavijesti Kongresu jer je ona gotovo četiri puta manja nego što su rekli na vladi i od one koju spominje ministar obrane Damir Krstičević. Hrvatska javnost obaviještena ja kako bi konačna cijena za nabavku 12 izraelskih borbenih zrakoplova F-16 Barak trebala biti 500 milijuna dolara. U obavijesti Kongresu, podsjetimo, stoji 135 milijuna dolara.
"Odakle tako velika razlika u cijeni s obzirom na to da je javno objavljeno kroz odluku vlade kako će nas borbeni zrakoplovi stajati 500 milijuna dolara?" upitali smo MORH još jučer ujutro čim je izašla službena obavijest State Departmenta, no i dalje nema nikakvog odgovora.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/obavijest-o-kupovini-f16-stigla-u-kongres-cijena-je-gotovo-cetiri-puta-manja/2051487.aspx
Podsjetimo kako se radi o uobičajenoj proceduri prema kojoj američki State Department formalno obavještava Kongres o izraelskoj prodaji borbenih zrakoplova F-16 Hrvatskoj. Isto tako, i dalje nedostaje službena obavijest zašto se SAD protivi prodaji izraelskih zrakoplova Hrvatskoj.
No zanimljiva je cijena za zrakoplove, streljivo, opremu i obuku koja se spominje u obavijesti Kongresu jer je ona gotovo četiri puta manja nego što su rekli na vladi i od one koju spominje ministar obrane Damir Krstičević. Hrvatska javnost obaviještena ja kako bi konačna cijena za nabavku 12 izraelskih borbenih zrakoplova F-16 Barak trebala biti 500 milijuna dolara. U obavijesti Kongresu, podsjetimo, stoji 135 milijuna dolara.
"Odakle tako velika razlika u cijeni s obzirom na to da je javno objavljeno kroz odluku vlade kako će nas borbeni zrakoplovi stajati 500 milijuna dolara?" upitali smo MORH još jučer ujutro čim je izašla službena obavijest State Departmenta, no i dalje nema nikakvog odgovora.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/obavijest-o-kupovini-f16-stigla-u-kongres-cijena-je-gotovo-cetiri-puta-manja/2051487.aspx
debotoijusto- Posts : 31647
2014-04-12
Re: Obavijest o kupovini F-16 stigla u Kongres, cijena je gotovo četiri puta manja
bog te jebo ovi iz HDZa bi vlastitu mater opljačkali da im se pruži prilika
Re: Obavijest o kupovini F-16 stigla u Kongres, cijena je gotovo četiri puta manja
sad će doći metilda i ero i govoriti da je to urota protiv hrvatske i HDZa i da trebamo se iseliti u irsku i njemačku a onda će spamati forum slikama iz hercegovine
da cujemo krstu sto kaze
2014-04-12
zadnji put kao "nisu računali PDV" :Ddebotoijusto wrote:da cujemo krstu sto kaze
AssadNaPodmornici- Posts : 22330
2018-06-14
debotoijusto wrote:da cujemo krstu sto kaze
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:zadnji put kao "nisu računali PDV" :Ddebotoijusto wrote:da cujemo krstu sto kaze
ae
2014-04-12
Ja koliko vidim ovo nije cijena za zrakoplove nego cijen za municiju, dodatnu opremu i simulator za F16
Lijepo piše a Index sere
Lijepo piše a Index sere
2014-04-11
dijagram-
2015-08-09
RayMabus wrote:Ja koliko vidim ovo nije cijena za zrakoplove nego cijen za municiju, dodatnu opremu i simulator za F16
Lijepo piše a Index sere
imas engleski tekst na slici , nebitan je index
2014-04-12
Imaš pa pročitaj šta pišedebotoijusto wrote:RayMabus wrote:Ja koliko vidim ovo nije cijena za zrakoplove nego cijen za municiju, dodatnu opremu i simulator za F16
Lijepo piše a Index sere
2014-04-11
pa na njoj i pise...major defence equipment of F-16 :)debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Ja koliko vidim ovo nije cijena za zrakoplove nego cijen za municiju, dodatnu opremu i simulator za F16
Lijepo piše a Index sere
kolega, triba ti jedan blagotvoran, vidin ja :))
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Index se propisno obrukao i sad postoje samo dvije opcije
a) Nepismeni su
b ) Pokvareni su pa namjerno ovo rade
Kako god sramota za Index , gadi mi se ovakvo novinarstvo
a) Nepismeni su
2014-04-11
od silne pokvarenosti onepismeniliRayMabus wrote:Index se propisno obrukao i sad postoje samo dvije opcije
a) Nepismeni su
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
yoda je počeo gutat index i leftardska sranja zdravo za gotovo, to je ono što mene brine
2014-04-15
ma taj index im govno pod kremsnitu uspije servirati...koji odron
ok. index je ovdje možda zasra, dakle u RH nema ništa korupcije, sve je super, nitko se ne iseljava, HDZ je pošten, Linić je i dalje ministar, Šegon je pošten, Josipović pošteno uveo zamp, dica u metkoviću umiru prirodnom smrću od starosti.. sve treba zaboraviti
Dobro debi, tom pamet nije najjače oružje, ali naš diplomirani ekonomistaNoor wrote:ma taj index im govno pod kremsnitu uspije servirati...koji odron
2014-04-15
A uči čovik njemački i ruski istodobno pa nemože sad povatat sve to i engleski još ,izmišalo mu se malo.....zaboravit će i rvatski na kraju od tih silnih jezikan_razbojnik wrote:Dobro debi, tom pamet nije najjače oružje, ali naš diplomirani ekonomistaNoor wrote:ma taj index im govno pod kremsnitu uspije servirati...koji odron
Ko je vidija dva jezika učit istodobno , to prvi put čujen da netko radi
2014-04-11
Taman sam to htio napisat, bez da sam vidio taj tekst na engleskom.Noor wrote:pa na njoj i pise...major defence equipment of F-16 :)debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Ja koliko vidim ovo nije cijena za zrakoplove nego cijen za municiju, dodatnu opremu i simulator za F16
Lijepo piše a Index sere
kolega, triba ti jedan blagotvoran, vidin ja :))
Ne znam imate li zakon o "namjernom laganju s ciljem uznemiravati javnost"?
Page 1 of 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Similar topics
» Dolar nastavlja rasti kao lud, a s njim i cijena gotovo svega
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Trump prijeti tvrtkama koje bi selile proizvodnju: S tim je gotovo, gotovo!
» ZEMLJA S četiri milijuna nogometnih izbornika ima i četiri milijuna arhitekata
» Kada se u Njemačkoj rasprše snovi o kupovini kuće ili stana
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Trump prijeti tvrtkama koje bi selile proizvodnju: S tim je gotovo, gotovo!
» ZEMLJA S četiri milijuna nogometnih izbornika ima i četiri milijuna arhitekata
» Kada se u Njemačkoj rasprše snovi o kupovini kuće ili stana
Page 1 of 15