Mađarski sabor usvojio "robovlasnički zakon"
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Mađarski sabor usvojio "robovlasnički zakon"
Broj prekovremenih radnih sati diže se s 250 na 400 godišnje
Donešen dvotrećinom jer Orban toliko ima u saboru
Pritisak njemačke automobilske industrije tamo zbog manjka radne snage
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/579512/maari-usvojili-39robovlasnicki-zakon39-broj-maksimalno-dopustenih-prekovremenih-radnih-sati-povecava-se-s-250-na-400-na-godinu
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/579512/maari-usvojili-39robovlasnicki-zakon39-broj-maksimalno-dopustenih-prekovremenih-radnih-sati-povecava-se-s-250-na-400-na-godinu
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Mađarski sabor usvojio "robovlasnički zakon"
rad sasava, kako ono ide...
plus za Orbana
plus za Orbana
dijagram-
2015-08-09
A evo neznan ni ja ,pokušavan shvatit.....danas španjolski premijer da od iduće godine kod njih minimalac 900 eura , Macron nikidan za 100 eura više
http://www.nhs.hr/novosti/minimalna_placa_u_drzavama_clanicama_eu_u_2018_godini_59821/
U Mađarskoj minimalac 444 eura , valjda žele privuć tu autoindustriju kao i Slovaci jer nemaju druge vrst prihoda osim takvih šema
http://www.nhs.hr/novosti/minimalna_placa_u_drzavama_clanicama_eu_u_2018_godini_59821/
U Mađarskoj minimalac 444 eura , valjda žele privuć tu autoindustriju kao i Slovaci jer nemaju druge vrst prihoda osim takvih šema
2014-04-11
dijagram wrote:rad spasava, kako ono ide...
plus za Orbana
dijagram-
2015-08-09
Proizvode pola miljona auta no večinom Suzuki dok Opel, Audi ,Mercedes manje i više dijelovi a Slovačka proizvodi miljon auta godišnje i sad još i Rover tamo pribacija proizvodnju
Stopa nezaposlenosti oko 3,5%
Stopa nezaposlenosti oko 3,5%
2014-04-11
Samo neznan zašto bi neki Mađar rinta tu od jutra do mraka za kikiriki da Švabo ima jeftinu radnu snagu
E moj Orbane nisi ti to dobro proučija
o
o
2014-04-11
RayMabus wrote:Samo neznan zašto bi neki Mađar rinta tu od jutra do mraka za kikiriki da Švabo ima jeftinu radnu snagu
o
ne kuzis se ti Longi u autoindustriju..Povuci ce ona mali miljun drugih obrta i domacih industrija..
Japanci su 60tih i 70tih bili poznati kao vrlo jeftina radna snaga,a njihovim se autima podsmijevalo..Tudej,sam vrh autoindustrije i prosjecna placa u Japanu oko 5500 dolari..Japanci cak nisu naucili puno niti trositi,samo raditi..dakle,vremenom se isplatilo..
No vi na balkanu nikad necete nauciti...
Guest- Guest
Ako sam ja poduzetnik a ti si u pet minuta izglasal zakon da sa 250 to skoči na 400 sati godišnje i sad otvorim tvornicu tko mi garantira da sutra oporba u pet minuta neće taj isti zakon povuć kad dođe na vlast ?
Nitko
Srljaš Orbane srljaš , aj s 250 na 300 pa oporba se složi pa neka postepena mjera pa se ustali a ovako efekt koji oćeš postić je doslovno dugoročno jedno veliko ništa
Nitko
Srljaš Orbane srljaš , aj s 250 na 300 pa oporba se složi pa neka postepena mjera pa se ustali a ovako efekt koji oćeš postić je doslovno dugoročno jedno veliko ništa
2014-04-11
Tako je ,zato su Japanci danas demografski krahiralipismejker wrote:RayMabus wrote:Samo neznan zašto bi neki Mađar rinta tu od jutra do mraka za kikiriki da Švabo ima jeftinu radnu snagu
o
ne kuzis se ti Longi u autoindustriju..Povuci ce ona mali miljun drugih obrta i domacih industrija..
Japanci su 60tih i 70tih bili poznati kao vrlo jeftina radna snaga,a njihovim se autima podsmijevalo..Tudej,sam vrh autoindustrije i prosjecna placa u Japanu oko 5500 dolari..Japanci cak nisu naucili puno niti trositi,samo raditi..dakle,vremenom se isplatilo..
Tako će i Mađari
2014-04-11
Na Balkanu nema vremena za čekanje isplativosti.pismejker wrote:RayMabus wrote:Samo neznan zašto bi neki Mađar rinta tu od jutra do mraka za kikiriki da Švabo ima jeftinu radnu snagu
o
Ili odmah lova il vozdra.
Šta se uopće petljaju u radne sate.RayMabus wrote:Broj prekovremenih radnih sati diže se s 250 na 400 godišnje
To je stvar poslodavca i posloprimca.
Trinity-
2014-04-17
Pa radi toga Balkan i tone i nije daleko od dna...Sve trazi vrijeme i trud..sVI tu cinjenicu postivaju u svijetu,jedino Balkanci ne..oni su posebni..danni1 wrote:Na Balkanu nema vremena za čekanje isplativosti.pismejker wrote:RayMabus wrote:Samo neznan zašto bi neki Mađar rinta tu od jutra do mraka za kikiriki da Švabo ima jeftinu radnu snagu
o
Ili odmah lova il vozdra.
Guest- Guest
ovisi.. i nije baš. sićam se sebe prije par godina, mladog i naivnog, a željan rada i posla.. jedan mjesec gazdi odradio 226 radnih sati, a on plaću 3800kn.. a u ugovoru piše 160 . a nemožeš ništa, meni trebaju pare, a ovaj dili otkaze kao pop hostiju a meni treba plaća.. a dobiješ otkaz nemožeš ništa drugo.. štaš sadaTriny wrote:Šta se uopće petljaju u radne sate.RayMabus wrote:Broj prekovremenih radnih sati diže se s 250 na 400 godišnje
AssadNaPodmornici- Posts : 22327
2018-06-14
Nek Orban pogoduje Švabi i autoindustriji, nezaposlenost 3,5% a on radi taktiku više rada za manje novca
Žene će radit jer su glupe a muški nije glup da se sa glupačama takmiči nego pravac zapadna Evropa za tri puta veću plaču....a onda će pokupit i ženu i djecu i tako će Mađarska doživit demografski slom a ti preostali tamo na kraju neće radit u fabrici pošto se oslobodilo boljih mjesta nakon šta su oni prvi otišli
Glupi pohlepni kapitalizam i političari tipa Orban koji taj ekonomski model forsiraju
Žene će radit jer su glupe a muški nije glup da se sa glupačama takmiči nego pravac zapadna Evropa za tri puta veću plaču....a onda će pokupit i ženu i djecu i tako će Mađarska doživit demografski slom a ti preostali tamo na kraju neće radit u fabrici pošto se oslobodilo boljih mjesta nakon šta su oni prvi otišli
Glupi pohlepni kapitalizam i političari tipa Orban koji taj ekonomski model forsiraju
2014-04-11
2013e došla nova linija. nisam otišao na GO, samo sam ženu i djecu odfurao na viksu u zadar. imao sam preko 1000 sati prekovremenog.
sve one koji rade od 6-14, a 15 do 14 su kod ure treba jebat, dat im minimalnu plaću i kada cvile da voziš bmw treba im ruku strgat i sa strganom rukom poslat da čist snijeg u norveškoj.
sve one koji rade od 6-14, a 15 do 14 su kod ure treba jebat, dat im minimalnu plaću i kada cvile da voziš bmw treba im ruku strgat i sa strganom rukom poslat da čist snijeg u norveškoj.
2014-12-30
AssadNaPodmornici wrote:ovisi.. i nije baš. sićam se sebe prije par godina, mladog i naivnog, a željan rada i posla.. jedan mjesec gazdi odradio 226 radnih sati, a on plaću 3800kn.. a u ugovoru piše 160 . a nemožeš ništa, meni trebaju pare, a ovaj dili otkaze kao pop hostiju a meni treba plaća.. a dobiješ otkaz nemožeš ništa drugo.. štaš sadaTriny wrote:Šta se uopće petljaju u radne sate.RayMabus wrote:Broj prekovremenih radnih sati diže se s 250 na 400 godišnje
dati otkaz i poniti sa sobon kompjuter ko odštetu
2014-04-16
Čisto sumnjam da se itko buni na prekovremene ako su mu masno plačeni no Mađarska ima niži minimalac od Hrvatske tako da ovo mi više izgleda na izrabljivanje i neka budala će radit a onda ako i ti nećeš nisi dobar radnik jer nećeš da radiš više za manje paraveber wrote:2013e došla nova linija. nisam otišao na GO, samo sam ženu i djecu odfurao na viksu u zadar. imao sam preko 1000 sati prekovremenog.
2014-04-11
a ionako sam dao otkaz čim je klinzula neka lova sa strane.. kapitalizam je odličan jer se tako oslobađaš "okova" da budeš rob, kako državi i HDZu i uhljebima tako i ovim poslodavcima..aben wrote:AssadNaPodmornici wrote:ovisi.. i nije baš. sićam se sebe prije par godina, mladog i naivnog, a željan rada i posla.. jedan mjesec gazdi odradio 226 radnih sati, a on plaću 3800kn.. a u ugovoru piše 160 . a nemožeš ništa, meni trebaju pare, a ovaj dili otkaze kao pop hostiju a meni treba plaća.. a dobiješ otkaz nemožeš ništa drugo.. štaš sadaTriny wrote:Šta se uopće petljaju u radne sate.RayMabus wrote:Broj prekovremenih radnih sati diže se s 250 na 400 godišnje
dati otkaz i poniti sa sobon kompjuter ko odštetu
danas nepada mi napamet.. čim mi se nesviđa nešto adio doviđenja
2018-06-14
veber wrote:2013e došla nova linija. nisam otišao na GO, samo sam ženu i djecu odfurao na viksu u zadar. imao sam preko 1000 sati prekovremenog.
radio sam ja ovo lito, , dizanje u 6ujutro, radni dan traje do 8navečer.. večera, tuširanje, i mrtav krepan iden spavat.. i tako dan za danom.. ali sam bio plaćen i takav je bio dogovor.. iako je trebalo to biti bolje plaćeno, ali eto iduće lito,
dok raditi za nekoga 1h sat prekovremeno a ovaj ti to neće platiti .. 10minuta "prekovremenih takvih" je previše(nemora čak niti financijski, dovoljno ti je da kaže, hvala ti što si mi uletio, i zahvali lipo, itd)
u njemačkoj se prekovremeni plaćaju 50% više, tuka bi ja i 12h dnevno, .. kod nas prekovreemni besplatno. odjebi to.
2018-06-14
Vidiš, kao mlad i nisi znao puno. Trebao si rezonirati kako te uče pa još i plaćaju za to. Tako sam ja razmišljao kad san bija u tvojin godinan. Imao sam svaki mjesec najmanje 80 sati prekovremenih, a priznavali su mi ih samo 10. I to sam mogao samo koristit kaoAssadNaPodmornici wrote:ovisi.. i nije baš. sićam se sebe prije par godina, mladog i naivnog, a željan rada i posla.. jedan mjesec gazdi odradio 226 radnih sati, a on plaću 3800kn.. a u ugovoru piše 160 . a nemožeš ništa, meni trebaju pare, a ovaj dili otkaze kao pop hostiju a meni treba plaća.. a dobiješ otkaz nemožeš ništa drugo.. štaš sadaTriny wrote:Šta se uopće petljaju u radne sate.RayMabus wrote:Broj prekovremenih radnih sati diže se s 250 na 400 godišnje
slobodne dane. Ni to nisam činio jer su me poslovi i rokovi uvijek sačekali kad se vratim. I vidi vraga, zbog skraćenog vremena bi morao
učiniti još više prekovremenih kako bih posao završio na vrijeme. Kad se naučiš i kad bez tebe više ne ide, ili barem ne tako dobro,
onda se ti oni pobrinu i za plaću. Drugi i ne ti.
Last edited by Eroo on 13/12/2018, 00:39; edited 2 times in total
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Poljski parlament usvojio zakon kojim se zabranjuju svi oblici pobačaja!
» Sabor odbio zakon o konoplji. HDZ: To je paravan za legalizaciju marihuane
» '' VIŠE OD HRANE PRVA ZEMLJA U AZIJI KOJA ĆE ZAŠTITITI LJUBIMCE Parlament usvojio zakon kojim se brani ubijanje pasa i mačaka radi ljudske prehrane''
» Francuski senat usvojio rezoluciju za priznanje Karabaha
» Orban usvojio nosoroga, zamolio građane da predlože ime
» Sabor odbio zakon o konoplji. HDZ: To je paravan za legalizaciju marihuane
» '' VIŠE OD HRANE PRVA ZEMLJA U AZIJI KOJA ĆE ZAŠTITITI LJUBIMCE Parlament usvojio zakon kojim se brani ubijanje pasa i mačaka radi ljudske prehrane''
» Francuski senat usvojio rezoluciju za priznanje Karabaha
» Orban usvojio nosoroga, zamolio građane da predlože ime
Page 1 of 2