HAPPENING NOW - Usvojen Marakeški sporazum o migraciji
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: HAPPENING NOW - Usvojen Marakeški sporazum o migraciji
un ima juridiksciju nad provodenjem onog sto je potpisano a i mora se stvorit birokracija i pravila i zakoni koji su prihvaceni potpisom da se sprovede ono sto je potpisanoSpeare Shaker wrote:prckov wrote:
moze se izac dok ne primis migrante za koje onda ljudska prava garantira UN
to znaci imas doslovno UN stanovnistvo u svojoj zemlji I UN ce nadgledat I osiguravat njihovu zastitu I osiguravanje njihovih specijalnih prava
dakle ne moze svaka zemlja suvereno odlucivat o polozaju I nacinima zastite tih grupa
UN stanovništvo ne postoji, a UN nije suverena država niti će to ikada biti. Čak niti tzv. svjetska vlada, bez obzira što forumski ezek mislio o tome.
Dapače, po definiciji uvijek korumpirani i nesposobni UN birokrati koji su u stanju stvoriti čitave gomile problema a riješiti niti jedan jedini, koji proizvode migrante zato jer, citiram, neću precizirati koga: "There is no business like a refugee business!", su sve bliže dovođenju te organizacije pred točku potpunog rasula, više nego ikada u njenoj povijesti.
Da su države ipak suvereni temeljni subjekti međunarodnog prava pokazuje i primjer američke politike. Dovoljno je zaprijetiti UN prestankom financiranja potreba njihovih određenih agencija i podorganizacija i odmah promjene ploču i ublaže retoriku.
jednom kad se oformi birokracija i zakoni a migranti su tu, ne vidim nacina kako se iz toga izvuc i jednostavno odustat
tako ja to vidim, velim mozda grijesim nisam pravnik, ali znam da se to nije islo potpisivat tek tako, da guzica vidi puta
ja ovdje imam prava za koja nije un nadlezan (ali mislim da je prihvacen na razini UN-a) a ne moze mi se zakonski oduzet ni jedno parvo koje je uneseno u zakon, I za koji postoji brdo birokracije koja je zaduzena za ta pitanja, od socijalnih pitanja do pravnih I zakonskih
tako npr. imam parvo na dvojno drzavljanstvo izmedu ostalog
a drugo je amerika i velike sile a drugo su male pudlice od drzava
al eto, pratimo da vidimo ima li koji zec u grmu a da ga nitko nije vidio
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:un ima juridiksciju nad provodenjem onog sto je potpisano a i mora se stvorit birokracija i pravila i zakoni koji su prihvaceni potpisom da se sprovede ono sto je potpisanoSpeare Shaker wrote:
UN stanovništvo ne postoji, a UN nije suverena država niti će to ikada biti. Čak niti tzv. svjetska vlada, bez obzira što forumski ezek mislio o tome.
Dapače, po definiciji uvijek korumpirani i nesposobni UN birokrati koji su u stanju stvoriti čitave gomile problema a riješiti niti jedan jedini, koji proizvode migrante zato jer, citiram, neću precizirati koga: "There is no business like a refugee business!", su sve bliže dovođenju te organizacije pred točku potpunog rasula, više nego ikada u njenoj povijesti.
Da su države ipak suvereni temeljni subjekti međunarodnog prava pokazuje i primjer američke politike. Dovoljno je zaprijetiti UN prestankom financiranja potreba njihovih određenih agencija i podorganizacija i odmah promjene ploču i ublaže retoriku.
jednom kad se oformi birokracija i zakoni a migranti su tu, ne vidim nacina kako se iz toga izvuc i jednostavno odustat
tako ja to vidim, velim mozda grijesim nisam pravnik, ali znam da se to nije islo potpisivat tek tako, da guzica vidi puta
UN ima formalnu jurisdikciju, ali njena provedba je slična onoj i raznim vojnim misijama po svijetu.
Kako UN nema svoje vojske, što jasno slijedi iz činjenice da nije država (bez obzira što o tome misli forumski ezek) postrojbe za provođenje određenih misija se formiraju ad-hoc, obično uz dogovor određenih zemalja članica. I tako je to išlo od intervencije u korejskom ratu, preko misije u Hrvatskoj, BiH itd. sve do današnjih dana. Pri čemu je provedba ovisila o lokalnim zapovjednicima na terenu pa je tako sir Michael Rose svojim vojnicima koji su obilježavali ciljeve američkim avionima bombarderima naredio da ugase svoje lasere kako američki piloti ne bi mogli gađati srpske ciljeve na zemlji oko Bihaća i Goražda.
Dakle, ako se određene zemlje članice uspiju dogovoriti, provedba je moguća, a ako ne, pojeo vuk magare.
UN naravno ima instrumente za kažnjavanje članica koje odbiju provesti neki od tih odobrenih planova, ali to se na kraju uvijek svede u najgorem slučaju na raspravu u Vijeću sigurnosti u kojem obično neka od stalnih članica stavi veto ako su mjere pretjerano žestoke da se na taj način ne bi stvarao presedan koji bi se kasnije mogao zloupotrijebiti i kraj priče.
UN nema drugih pravnih instrumenata, a oni samo politički odnosno diplomatski su pravno beznačajni.
E sad, da pakt nije trebalo potpisivati, to je jasno, tim više što samo potisivanje nije formalno obvezujuće za zemlje članice, a ako bi UN-u pala na pamet ludost da ih pokuša takvim učiniti, jasno je da prvi SAD i Rusija ne bi pristali na to, što znači veto najmanje te dvije stalne članice u Vijeću sigurnosti i to je pat pozicija.
Dakle, samo potpisivanje je više politički odnosno čin svrstavanja u političkom odmjeravanju snaga država i blokova država u svijetu.
Guest- Guest
ma i te un misije su kurac. a i zapovjedni lanac je čudan.
moj frend, brigadir HV je sudjelovao u misiji UN u Siriji na početku sukoba. bili su zajedno s austrijancima, ako se tko sjeća raketirali su ih na kraju misije kada su išli na aerodrom za beč.
znači on je brigadir, a nadređeni časnik austrijske vojske bio mu je potukovnik. znači u startu ne hoda.
moj frend, brigadir HV je sudjelovao u misiji UN u Siriji na početku sukoba. bili su zajedno s austrijancima, ako se tko sjeća raketirali su ih na kraju misije kada su išli na aerodrom za beč.
znači on je brigadir, a nadređeni časnik austrijske vojske bio mu je potukovnik. znači u startu ne hoda.
2014-12-30
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Von der Leyen: EU potreban novi sporazum o migraciji
» Bujica Marakeški sporazum
» Australija odbacila marakeški sporazum
» Latvija odbila Marakeški sporazum
» Marakeški sporazum - odgovor predsjednice
» Bujica Marakeški sporazum
» Australija odbacila marakeški sporazum
» Latvija odbila Marakeški sporazum
» Marakeški sporazum - odgovor predsjednice