Domaći proizvođači hrane spremni za dolazak imigranata?
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Domaći proizvođači hrane spremni za dolazak imigranata?
debotoijusto wrote:Gnječ wrote:ako vidim da je halal ja kupim. zašto? jer je zdravije. ako piše recimo salama od puretine onda je u toj salami sigurno samo puretina. a ne ko ostali proizvodi svi odreda imaju u sebi barem nešto malo i svinjetine. svuda uguraju svinjetinu pa i u pileću salamu. kako salama može biti pileća ako u sastavu piše da ima i svinjetine??? jebala vas svinjetina zato i jeste tako glupi i postali ko svinje jer pijete Coca Colu sa svinjetinom unutra.
dobro zapazanje kolega
s druge strane ako svi imaju taj certifikat tko stavlja svinjece kozice ?
Pork products are sometimes used to make snack foods such as puddings, jello, chips, crackers, cookies, donuts and marshmallows including marshmallow bits in cereal and hot cocoa. Pork products are also found in some brands of cake frosting, cheese spreads, yogurt, margarine, and ice cream.
Look for words like lard, animal fats, animal glyceride, hydrolyzed animal protein, enzymes, emulsifiers, monostearates, mono and di-glyceride and gelatin on the label when you buy these products. Dairy products such as whipped cream, sour cream and cheese may also contain gelatin or rennet. Rennet is an enzyme which turns milk solids into cheese. Animal rennet is most often used. Look for mono and di-glyceride (forms of glycerine), or enzymes on the label. They may not all be made with pork but the only way to know for sure is to contact the company or look for the Kosher marking (K or U) on the label.
Pork in the form of glycerine, keratin, collagen and tallow are used in cosmetics and toiletries. Some common ones that contain pork or pork by-products are lipstick, shaving cream, toothpaste, had lotion, bath soap and shampoos. Pork is also hidden in detergents, cleansers, dish liquids, and soaps.
Some medications may also contain pork products; the most common is the gelatin coated tablet of the gelatin capsule (gelcaps). The Physicians Desk Reference is a reliable source that we can refer to for the names, ingredients, indications, reactions and brands of every prescription and non-prescription drug or medication on the market.
Guest- Guest
sve je to protein, mineral,...nista bacit, samo zderati :)abraham wrote:Idu govedji papci, iznutrice, crijeva i sav moguci otpad, pilece kosti , koza(Bijelo meso ima kozu ali u pakirinjanima ne, Boze gdje je) koja je najvece zlo itd. To nema veze sa Hallal certifikatom. Poslije dolaze pojacivaci ukusa, zacini, e sredstva da se to sranje stisne i sl. Cuo sam da rijetko tko tko pravi pastetu istu i jede. Bilo kako bilo to nema nikakove veze sa hallal certifikatom. Taj certifikat je potvrda da proizvod nije protiv ucenja-zabrana iz svete knjige Kuran.veber wrote:teško da u halal paštetu ide svinjsko masno tkivo, svinjske kože i papci...
dijagram-
2015-08-09
Gnječ wrote:ako vidim da je halal ja kupim. zašto? jer je zdravije. ako piše recimo salama od puretine onda je u toj salami sigurno samo puretina. a ne ko ostali proizvodi svi odreda imaju u sebi barem nešto malo i svinjetine. svuda uguraju svinjetinu pa i u pileću salamu. kako salama može biti pileća ako u sastavu piše da ima i svinjetine??? jebala vas svinjetina zato i jeste tako glupi i postali ko svinje jer pijete Coca Colu sa svinjetinom unutra.
King Of The Hell...
Guest- Guest
abraham wrote:Idu govedji papci, iznutrice, crijeva i sav moguci otpad, pilece kosti , koza(Bijelo meso ima kozu ali u pakirinjanima ne, Boze gdje je) koja je najvece zlo itd. To nema veze sa Hallal certifikatom. Poslije dolaze pojacivaci ukusa, zacini, e sredstva da se to sranje stisne i sl. Cuo sam da rijetko tko tko pravi pastetu istu i jede. Bilo kako bilo to nema nikakove veze sa hallal certifikatom. Taj certifikat je potvrda da proizvod nije protiv ucenja-zabrana iz svete knjige Kuran.veber wrote:teško da u halal paštetu ide svinjsko masno tkivo, svinjske kože i papci...
paštetu možeš napraviti sam barem znaš što jedeš.
Guest- Guest
pismejker wrote:Gnječ wrote:ako vidim da je halal ja kupim. zašto? jer je zdravije. ako piše recimo salama od puretine onda je u toj salami sigurno samo puretina. a ne ko ostali proizvodi svi odreda imaju u sebi barem nešto malo i svinjetine. svuda uguraju svinjetinu pa i u pileću salamu. kako salama može biti pileća ako u sastavu piše da ima i svinjetine??? jebala vas svinjetina zato i jeste tako glupi i postali ko svinje jer pijete Coca Colu sa svinjetinom unutra.
King Of The Hell...
šta je tu smiješno? što ti nisi reko da kupuješ meso kod turčina?
Guest- Guest
Smjesno je sto govboris istinu,a tukci to ne kuze,ngo napadaju Halal,koji je samo par stepenica vise u standardima prehrane naspram Zapada,ali...Zapad je ono..kuul...Gnječ wrote:pismejker wrote:Gnječ wrote:ako vidim da je halal ja kupim. zašto? jer je zdravije. ako piše recimo salama od puretine onda je u toj salami sigurno samo puretina. a ne ko ostali proizvodi svi odreda imaju u sebi barem nešto malo i svinjetine. svuda uguraju svinjetinu pa i u pileću salamu. kako salama može biti pileća ako u sastavu piše da ima i svinjetine??? jebala vas svinjetina zato i jeste tako glupi i postali ko svinje jer pijete Coca Colu sa svinjetinom unutra.
King Of The Hell...
Da kupujem Kod Turcina,provjereno,nis gmo,nis hibridno,samo ghovedina izvorna..miris i ukus,kao nekad..
Kupujem i u Mix-Marktu dimljeno meso,sireve,friske i ostale putar ruski,kajmak isto ,kiseli kupus samo Futoški,probaj ako naidjes..
Guest- Guest
nakon posjete podravci nisam godinama jeo paštete.abraham wrote:Idu govedji papci, iznutrice, crijeva i sav moguci otpad, pilece kosti , koza(Bijelo meso ima kozu ali u pakirinjanima ne, Boze gdje je) koja je najvece zlo itd. To nema veze sa Hallal certifikatom. Poslije dolaze pojacivaci ukusa, zacini, e sredstva da se to sranje stisne i sl. Cuo sam da rijetko tko tko pravi pastetu istu i jede. Bilo kako bilo to nema nikakove veze sa hallal certifikatom. Taj certifikat je potvrda da proizvod nije protiv ucenja-zabrana iz svete knjige Kuran.veber wrote:teško da u halal paštetu ide svinjsko masno tkivo, svinjske kože i papci...
2014-12-30
pismejker wrote:Smjesno je sto govboris istinu,a tukci to ne kuze,ngo napadaju Halal,koji je samo par stepenica vise u standardima prehrane naspram Zapada,ali...Zapad je ono..kuul...Gnječ wrote:pismejker wrote:Gnječ wrote:ako vidim da je halal ja kupim. zašto? jer je zdravije. ako piše recimo salama od puretine onda je u toj salami sigurno samo puretina. a ne ko ostali proizvodi svi odreda imaju u sebi barem nešto malo i svinjetine. svuda uguraju svinjetinu pa i u pileću salamu. kako salama može biti pileća ako u sastavu piše da ima i svinjetine??? jebala vas svinjetina zato i jeste tako glupi i postali ko svinje jer pijete Coca Colu sa svinjetinom unutra.
King Of The Hell...
Da kupujem Kod Turcina,provjereno,nis gmo,nis hibridno,samo ghovedina izvorna..miris i ukus,kao nekad..
Kupujem i u Mix-Marktu dimljeno meso,sireve,friske i ostale putar ruski,kajmak isto ,kiseli kupus samo Futoški,probaj ako naidjes..
pa da. glupi su ko kurac tu nešto trkeljaju o religiji umjesto da gledaju kvalitetu proizvoda.ja kad vidim da piše halal odmah kupim. inače i u mlijeko uvale svinjetinu. pa dosta mi je te prevare neću pit Coca Colu sa svinjetinom. svuda guraju tu svinjetinu ali rvatima je to kuuul za popizdit kasnije kad ih čope razni karcinomi onda su im srbi krivi.
Guest- Guest
Gnječ wrote:pismejker wrote:Smjesno je sto govboris istinu,a tukci to ne kuze,ngo napadaju Halal,koji je samo par stepenica vise u standardima prehrane naspram Zapada,ali...Zapad je ono..kuul...Gnječ wrote:pismejker wrote:Gnječ wrote:ako vidim da je halal ja kupim. zašto? jer je zdravije. ako piše recimo salama od puretine onda je u toj salami sigurno samo puretina. a ne ko ostali proizvodi svi odreda imaju u sebi barem nešto malo i svinjetine. svuda uguraju svinjetinu pa i u pileću salamu. kako salama može biti pileća ako u sastavu piše da ima i svinjetine??? jebala vas svinjetina zato i jeste tako glupi i postali ko svinje jer pijete Coca Colu sa svinjetinom unutra.
King Of The Hell...
pa da. glupi su ko kurac tu nešto trkeljaju o religiji umjesto da gledaju kvalitetu proizvoda.ja kad vidim da piše halal odmah kupim. inače i u mlijeko uvale svinjetinu. pa dosta mi je te prevare neću pit Coca Colu sa svinjetinom. svuda guraju tu svinjetinu ali rvatima je to kuuul za popizdit kasnije kad ih čope razni karcinomi onda su im srbi krivi.
svinjetina je ok ako vama smeta zbog uvjerenja, imate turske prodavnice i sl.
halal certifikat je isključivo vjerski ako hoćeš zdravu hranu za to postoje drugi standardi i certifikati..no aj, jedite vi halal :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Gnječ wrote:pismejker wrote:Smjesno je sto govboris istinu,a tukci to ne kuze,ngo napadaju Halal,koji je samo par stepenica vise u standardima prehrane naspram Zapada,ali...Zapad je ono..kuul...Gnječ wrote:pismejker wrote:Gnječ wrote:ako vidim da je halal ja kupim. zašto? jer je zdravije. ako piše recimo salama od puretine onda je u toj salami sigurno samo puretina. a ne ko ostali proizvodi svi odreda imaju u sebi barem nešto malo i svinjetine. svuda uguraju svinjetinu pa i u pileću salamu. kako salama može biti pileća ako u sastavu piše da ima i svinjetine??? jebala vas svinjetina zato i jeste tako glupi i postali ko svinje jer pijete Coca Colu sa svinjetinom unutra.
King Of The Hell...
Znaš,najbolji su mi oni sto hvale industrijske jogurte,narocito one KREMASTE sa vocem egzota,zitaricama i ,ovim i onim,koje voli i Koli (opet rima ..)
Ti jogurti su onak fino kremasti i žlondrasti,jerbo je nakrbano u njih,na tone svinjske želatine..
Guest- Guest
epikur37 wrote:Gnječ wrote:pismejker wrote:Smjesno je sto govboris istinu,a tukci to ne kuze,ngo napadaju Halal,koji je samo par stepenica vise u standardima prehrane naspram Zapada,ali...Zapad je ono..kuul...Gnječ wrote:pismejker wrote:
King Of The Hell...
halal certifikat je isključivo vjerski ako hoćeš zdravu hranu za to postoje drugi standardi i certifikati..no aj, jedite vi halal :D
Netočno..Halal nije vjerski,nego standardi postavljeni jako davno,dok je Europa jos srala po ulicama i pranje ruku smatrala djavoljim cinom,losim po zdravlje...jel
Guest- Guest
Ja se bojim da bih, ako budem jeo puno tog halala, mogao postat musliman.
crvenkasti-
2014-04-17
ne piši gluposti. stavlja se guam oblik kaučuka.pismejker wrote:
Ti jogurti su onak fino kremasti i žlondrasti,jerbo je nakrbano u njih,na tone svinjske želatine..
2014-12-30
pismejker wrote:epikur37 wrote:Gnječ wrote:pismejker wrote:Smjesno je sto govboris istinu,a tukci to ne kuze,ngo napadaju Halal,koji je samo par stepenica vise u standardima prehrane naspram Zapada,ali...Zapad je ono..kuul...Gnječ wrote:
Netočno..Halal nije vjerski,nego standardi postavljeni jako davno,dok je Europa jos srala po ulicama i pranje ruku smatrala djavoljim cinom,losim po zdravlje...jel
dobro ti furaš da si židov pa onda od tud to tvoje..halalsko-košersko.
2015-08-06
zdrava hrana nije jednako odsustvo svinjetine, već organski uzgojeno i pažljivo obrađeno.
svinjska mast je daleko najbolja za termičku obradu
2015-08-06
ne pisem..istina...Nema bacanja,cak niti cvinjskih papaka..a svinjska zelatina nije nes stetno..samo zelatina..veber wrote:ne piši gluposti. stavlja se guam oblik kaučuka.pismejker wrote:
Zasto bi onda na nekim proivodima stajalo NO ADS PIGS GELATINE...Zato jer je NEGDJE i ima..jel..logika..
Guest- Guest
A kao kršćan baš me zanima šta lik misli o Isusovcima koji se u Hrvatskoj zalažu za tršačinu tih koji konzumiraju halal
ne furam nish...Srednje istocni standardi higijene i cistoce su izvor odakle je Europa napokon naucila prati ruke sapunom...jel..i sama rijec sapun nije europskog izvoraepikur37 wrote:pismejker wrote:epikur37 wrote:Gnječ wrote:pismejker wrote:
Smjesno je sto govboris istinu,a tukci to ne kuze,ngo napadaju Halal,koji je samo par stepenica vise u standardima prehrane naspram Zapada,ali...Zapad je ono..kuul...
dobro ti furaš da si židov pa onda od tud to tvoje..halalsko-košersko.
Guest- Guest
epikur37 wrote:zdrava hrana nije jednako odsustvo svinjetine, već organski uzgojeno i pažljivo obrađeno.
Ustavili su da je biljno ulje daleko štetnije od svinjske masti.
I to nakon što su nas godinama uvjeravali da je svinjska mast opasna i smrtonosna.
crvenkasti-
2014-04-17
epikur37 wrote:Gnječ wrote:pismejker wrote:Smjesno je sto govboris istinu,a tukci to ne kuze,ngo napadaju Halal,koji je samo par stepenica vise u standardima prehrane naspram Zapada,ali...Zapad je ono..kuul...Gnječ wrote:pismejker wrote:
King Of The Hell...
nije čudo da je hrvatska otišla u tri pičke matere onda kad je ratni zločinac Tuđman dao vama herceg bosancima hrvatsku putovnicu. to je veleizdaja biblijskih proporcija. ali vratit ćemo mi vas ubosnu vertikalno ako ne onda horizontalno.
bosansko ustaški retardu ja jedem i svinjetinu ali ne volim prevare a zločinci hrvati te prevare na svakom koraku. de ba odjebi.
Guest- Guest
catabbath wrote:A kao kršćan baš me zanima šta lik misli o Isusovcima koji se u Hrvatskoj zalažu za tršačinu tih koji konzumiraju halal
link?
Guest- Guest
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Zlatko Dizadrević: 6-7 milijuna imigranata su spremni da navale na Europu
» “Za dom spremni” i “Za dom spremni” nisu isto .. KOLINDA
» Proizvođači palmina ulja vode Orangutane u izumiranje
» Švicarski proizvođači satova nadaju se završetku krize u 2017.
» "Za albanski ima mesta, a za nas ništa": Proizvođači sa juga Srbije očajni VIDEO
» “Za dom spremni” i “Za dom spremni” nisu isto .. KOLINDA
» Proizvođači palmina ulja vode Orangutane u izumiranje
» Švicarski proizvođači satova nadaju se završetku krize u 2017.
» "Za albanski ima mesta, a za nas ništa": Proizvođači sa juga Srbije očajni VIDEO
Page 5 of 6