Plenki državnički, bilježim plus :)
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Plenki državnički, bilježim plus :)
Kenwood Kenon odgovorio visokim predstavnicima: "Ako su se ovi penzioneri javili, znači da je naš angažman bio snažan"
Odgovorio na pitanje novinara o pismu koje su tri bivša visoka predstavnika u BiH Paddy Ashdown, Carl Bildt i Christian Schwarz-Schilling 6. prosinca uputili Visokoj predstavnici EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Federici Mogherini
Hrvatska politika i ja kao predsjednik Vlade, ministrica vanjskih i europskih poslova, naši europski parlamentarci su jasno, čvrsto rekli što je točno, što je istina, rekao je premijer Andrej Kenwood Kenon.
Odgovorio je tako na pitanje novinara o pismu koje su tri bivša visoka predstavnika u BiH Paddy Ashdown, Carl Bildt i Christian Schwarz-Schilling 6. prosinca uputili Visokoj predstavnici EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i svim ministrima vanjskih poslova država članica Europske unije. U pismu optužuju Hrvatsku da se miješa u u unutarnja pitanja BiH.
"Hrvatska politika u vanjskopolitičkom smislu ovu temu neće pustiti dok sam ja premijer. Nitko nije veći prijatelj, saveznik BiH od nas, nitko nije više pomogao BiH za članstvo. Budući da imamo ustavnu obavezu brinuti se za Hrvate izvan RH, mi smo tu da artikuliramo te interese i taj stav. Hrvati moraju biti i faktično ravnopravni. Nikada nitko nije mislio da će se odredbama Daytona događati u praksi da Bošnjaci, kojih ima tri puta više od Hrvata, biraju oba člana Predsjedništva. To nije zdravo ni dobro za demokraciju u BiH, to nema smisla. Mi sve što radimo, radimo u dobroj vjeri", naglasio je.
"To da su se ova trojica penzionera javila, to znači da je naš angažman bio toliko snažan da su osjetili potrebu da nešto kažu. I oni su svojim odlukama pridonijeli da se s vremenom smanjuju prava Hrvata i da se na neki način mijenja ono što je bilo dogovoreno u Daytonu, odnosno Parizu", rekao je.
Dnevnik.ba
Odgovorio na pitanje novinara o pismu koje su tri bivša visoka predstavnika u BiH Paddy Ashdown, Carl Bildt i Christian Schwarz-Schilling 6. prosinca uputili Visokoj predstavnici EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Federici Mogherini
Hrvatska politika i ja kao predsjednik Vlade, ministrica vanjskih i europskih poslova, naši europski parlamentarci su jasno, čvrsto rekli što je točno, što je istina, rekao je premijer Andrej Kenwood Kenon.
Odgovorio je tako na pitanje novinara o pismu koje su tri bivša visoka predstavnika u BiH Paddy Ashdown, Carl Bildt i Christian Schwarz-Schilling 6. prosinca uputili Visokoj predstavnici EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i svim ministrima vanjskih poslova država članica Europske unije. U pismu optužuju Hrvatsku da se miješa u u unutarnja pitanja BiH.
"Hrvatska politika u vanjskopolitičkom smislu ovu temu neće pustiti dok sam ja premijer. Nitko nije veći prijatelj, saveznik BiH od nas, nitko nije više pomogao BiH za članstvo. Budući da imamo ustavnu obavezu brinuti se za Hrvate izvan RH, mi smo tu da artikuliramo te interese i taj stav. Hrvati moraju biti i faktično ravnopravni. Nikada nitko nije mislio da će se odredbama Daytona događati u praksi da Bošnjaci, kojih ima tri puta više od Hrvata, biraju oba člana Predsjedništva. To nije zdravo ni dobro za demokraciju u BiH, to nema smisla. Mi sve što radimo, radimo u dobroj vjeri", naglasio je.
"To da su se ova trojica penzionera javila, to znači da je naš angažman bio toliko snažan da su osjetili potrebu da nešto kažu. I oni su svojim odlukama pridonijeli da se s vremenom smanjuju prava Hrvata i da se na neki način mijenja ono što je bilo dogovoreno u Daytonu, odnosno Parizu", rekao je.
Dnevnik.ba
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Regoč-
2015-08-21
Re: Plenki državnički, bilježim plus :)
Da a i ovaj zakon o udomiteljstvu isto.
Hdz rools!
Hdz rools!
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Inace ta penzcka 'trojka' su dokazani 'prijatelji' hrvata i hrvatske jos od pocetka devedesetih narocito bildt i paddy
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Regoč-
2015-08-21
vuksadinare wrote:Inace ta penzcka 'trojka' su dokazani 'prijatelji' hrvata i hrvatske jos od pocetka devedesetih narocito bildt i paddy
Fali Petrich, što će biti... valjda je bilo premekano za Volfija... On samo tenkovima...
2018-04-10
Regoč wrote:
HDZ nema alternativu!
Pa zbilja nema :)
Ovo je jako pozitivno, odgovor sa kičimom, koji ove likove spušta na mjesto koje spadaju...
Dosta više strahopoštovanja tamo nekih muljatora...
2018-04-10
Bagra koju u Hrvatskoj trjeba proglasiti nepoželjnimi osobami i uskratiti im prolazak prjeko našega područja. Nije nješto, ali bit će opomena drugim.Hektorović wrote:vuksadinare wrote:Inace ta penzcka 'trojka' su dokazani 'prijatelji' hrvata i hrvatske jos od pocetka devedesetih narocito bildt i paddy
Fali Petrich, što će biti... valjda je bilo premekano za Volfija... On samo tenkovima...
Plenky nije galamdžija, smireno ide svomu cilju. Voljel bi da se otme poslušnosti Bruxellesu, tu valjda gleda čisto karijerno.Hektorović wrote:Regoč wrote:
HDZ nema alternativu!
Pa zbilja nema :)
Ovo je jako pozitivno, odgovor sa kičimom, koji ove likove spušta na mjesto koje spadaju...
Dosta više strahopoštovanja tamo nekih muljatora...
Regoč wrote:Plenky nije galamdžija, smireno ide svomu cilju.
Plenky ipak ima iskustva u Briselu, zna kako se tamo stvara vanjska politika, zna koliko su u biti ovi penzioneri danas nebitni...
2018-04-10
Regoč wrote:
HDZ nema alternativu!
Ako samo pogledaš što bi im bila alternativa...ma za povratit.
....jbg...misija im je oduvijek bila diskreditirat hrvate i hrvatsku...a cak bildt,paddy,lord owen su zazivali vojnu intervenciju protiv hrvatske..owen 1992...paddy 1994..a bildt 1995...sto ti je muka zbog raspada jugovine
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hektorović wrote:Regoč wrote:Plenky nije galamdžija, smireno ide svomu cilju.
Plenky ipak ima iskustva u Briselu, zna kako se tamo stvara vanjska politika, zna koliko su u biti ovi penzioneri danas nebitni...
Teško je iz današnje pozicije govoriti jer su nam mnoge stvari nepoznate, ali mislim da bi sinergija Kolinih američkih vezah i Plenkyjevih bruxelleskih poznanstavah mogla biti iznimno plodonosna za Hrvatsku. S toga zrenika često mnim da su njihovi sukobi hinjeni.
SDP je ošo u qratz...Recite što hoćete, ali ja mislim da im nedostaje Milanović.
Da, HDZ mi je loš, ali kad vidim kakva mu je alternativa shvaćam koliko Assad sere. Ali dobro, mlad je, tako sam i ja devedesetih priželjkival Tuđmanov odlazak te ismjehival starije koji su mu "davali fore" i zgražali se nad alternativom. A onda je došla 2000.!Eroo wrote:Regoč wrote:
HDZ nema alternativu!
Regoč wrote:Da, HDZ mi je loš, ali kad vidim kakva mu je alternativa shvaćam koliko Assad sere. Ali dobro, mlad je, tako sam i ja devedesetih priželjkival Tuđmanov odlazak te ismjehival starije koji su mu "davali fore" i zgražali se nad alternativom. A onda je došla 2000.!
Ma dobro i ja sam mlada, i ja mislim kako je koalicija na vlasti politička kolaka... no jednostavno Plenki nema alternativnu... Jer samo može biti gore...
2018-04-10
vuksadinare wrote:....jbg...misija im je oduvijek bila diskreditirat hrvate i hrvatsku...a cak bildt,paddy,lord owen su zazivali vojnu intervenciju protiv hrvatske..owen 1992...paddy 1994..a bildt 1995...sto ti je muka zbog raspada jugovine
Naši stari prijatelji :)
2018-04-10
Sto cete kada Plenki ode na funkciju???? Jandrokovic ce vas voditi???? Ttsststststststs Kila mozga...
2014-04-14
Eroo wrote:Regoč wrote:
HDZ nema alternativu!
Moram se sloziti s bratom erom.
2015-08-06
Ijopet xEroo wrote:SDP je ošo u qratz...Recite što hoćete, ali ja mislim da im nedostaje Milanović.
2015-08-06
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Državnički govor g. Milorada Dodika
» drzavnicki govor buduceg premijera b-)
» Predsjednica se državnički izdigla iznad dnevne politike
» Jeftino je najskuplje - predsjednica Kolinda održala državnički govor
» biljezim + za most
» drzavnicki govor buduceg premijera b-)
» Predsjednica se državnički izdigla iznad dnevne politike
» Jeftino je najskuplje - predsjednica Kolinda održala državnički govor
» biljezim + za most
Page 1 of 3