Profesor optužen da je istukao dvojicu učenika: "Opet bih jednako postupio"
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Profesor optužen da je istukao dvojicu učenika: "Opet bih jednako postupio"
aben wrote:Regoč wrote:Netočno poopćavanje.aben wrote:marcellus wrote:ja sam davno rekao da određena vrsta "liberalizma" vodi u posve određenu vrstu diktature...
da malo karikiram, kad ukineš šibu u školi jednog dana ćeš morati zato uvesti u školu specijalce pod punom ratnom opremom da drže red.
da, većinu djece nije potrebno nikad kažnjavati fizički.
da, neku djecu je potrebno jedanput ili dvaput fizički kazniti pa će ih strah od kazne držati podalje od sranja
i da, neka djeca su jednostavno psihopati, rođeni su zli, njih moš jedino pod ključ, srećom ih nema puno.
svaki totalitarizam ( obavezno školovanje) vodi u diktaturu
svaki. -> road to serfdom, hayek; "He further argues that the abandonment of individualism and classical liberalism inevitably leads to a loss of freedom, the creation of an oppressive society, the tyranny of a dictator, and the serfdom of the individual."
ti provoj načiniti moral case for compulsory education, dakle moral case, ne consequentialist case, i garantiran ti neuspjeh.
i to ne zoto jer si nesposoban, nego jer ga niko nikad ni načini, nemoguće je.
Zašto bih se zamaral budalaštinami? Za zajednicu je koristan što veći broj što obrazovanijih ljudih. Da bismo ih imali, moramo imati obvezno obrazovanje. Meni je to dovoljno kano argument, ne moram ići u sofizme da bih opravdal zalievanje voćke za vrieme suše kako bih u jesen imal voće.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Psihopati kojih se ne možeš riešiti nego zagorčavaju život kolegami i nastavnici.Nice wrote:Cijeli sustav izokrenut naopako.
Od obrazovanja kadrova, selekcije, preko promjena kurikul(um)a i odgojno-obrazovne politike.
A, ne valjaju nam djeca?!
Samo smo ih mi stvorili, a zajedno s profesorima i drustvom poducili i odgojili.
Tko sad ne valja.
:-S
Reductio ad absurdum, jel?!aben wrote:Regoč wrote:Nije, obrazovanje je korisno za pojednica i zajednicu, besplatan rad je koristan samo za gospodara. Istina je da je to kapitalistički ideal (minimalizacija troškovah) pa se tebi sigurno sviđa.aben wrote:Regoč wrote:Zahvali drugu Titu što nisi ostal nepismen, a drugu direktoru što imaš jake noge.aben wrote:
nis, bi sun štićenik komunističkog logora, ujutro smotra i pozdrav drugu titu, drug direktor svako jutro preko razglasa hej slaveni, odslušati na nogami
takovo rezoniranje je identično onon da robovi tribaju biti zahvalni ča imaju posal na čiston otvorenon zroku
ako firma koja koristi robovski rad imo ugovor s lokalnon zajednicon, unda je to korisno i za zajednicu. na kraju, soma lokalna zajednica more robovima omogućavati rad na otvorenon zroku, ča znoči izravnu korist zajednici i somom pojedincu robu ( jer je na čiston zroku).
metilda wrote:ne razumijem u čemu je problem osim ljevičarskih histeriziranja.. njihovi lijevi profesori izmišljali su načine kako će nas tući.. kod nas je najbrutalnije bilo udaranje ravnalom po skupljenim prstima.. danas bi se to nazvalo seksualnim zlostavljanjem ako bi svećenik bio u pitanju
To je činila i učiteljica nami u monarhističkoj Jugoslaviji, u vrieme kapitalizma. Ne kažem da je značajno (ali je znakovito), no učiteljica je bila jedina Srbkinja u selu.
Regoč wrote:aben wrote:Regoč wrote:Netočno poopćavanje.aben wrote:marcellus wrote:ja sam davno rekao da određena vrsta "liberalizma" vodi u posve određenu vrstu diktature...
da malo karikiram, kad ukineš šibu u školi jednog dana ćeš morati zato uvesti u školu specijalce pod punom ratnom opremom da drže red.
da, većinu djece nije potrebno nikad kažnjavati fizički.
da, neku djecu je potrebno jedanput ili dvaput fizički kazniti pa će ih strah od kazne držati podalje od sranja
i da, neka djeca su jednostavno psihopati, rođeni su zli, njih moš jedino pod ključ, srećom ih nema puno.
svaki. -> road to serfdom, hayek; "He further argues that the abandonment of individualism and classical liberalism inevitably leads to a loss of freedom, the creation of an oppressive society, the tyranny of a dictator, and the serfdom of the individual."
ti provoj načiniti moral case for compulsory education, dakle moral case, ne consequentialist case, i garantiran ti neuspjeh.
i to ne zoto jer si nesposoban, nego jer ga niko nikad ni načini, nemoguće je.Zašto bih se zamaral budalaštinami? Za zajednicu je koristan što veći broj što obrazovanijih ljudih. Da bismo ih imali, moramo imati obvezno obrazovanje. Meni je to dovoljno kano argument, ne moram ići u sofizme da bih opravdal zalievanje voćke za vrieme suše kako bih u jesen imal voće.
ne moroš se zamarati, bolje je ne zamarati se
2014-04-16
Reductio ad absurdum, opet.aben wrote:Regoč wrote:Ali postoji interes zajednice, a njega oživotvoruje država.aben wrote:Regoč wrote:Konačno i od tebe njeka pametna.aben wrote:
tako je, a poznato je da su ljudi vlosništvo države, i država imo pravo korititi svoje resurse
pa to proizlazi iz tvojih riči.
istina je da ne postoji moralna obaveza prepoznavanja pametnih ljudi.
postoji interes zajednice i prema držanju robova, direktni interes, a ne indirektni ko u slučaju obrazovanja. ali ni moralan, ko ni nasilno školovanje.
Tako je, vidiš što je korisno, a ne šteti (ili čini najmanje štete) pa to primieniš.aben wrote:Regoč wrote:aben wrote:Regoč wrote:Netočno poopćavanje.aben wrote:
i to ne zoto jer si nesposoban, nego jer ga niko nikad ni načini, nemoguće je.Zašto bih se zamaral budalaštinami? Za zajednicu je koristan što veći broj što obrazovanijih ljudih. Da bismo ih imali, moramo imati obvezno obrazovanje. Meni je to dovoljno kano argument, ne moram ići u sofizme da bih opravdal zalievanje voćke za vrieme suše kako bih u jesen imal voće.
ne moroš se zamarati, bolje je ne zamarati se
Gnječ wrote:metilda wrote:Gnječ wrote:metilda wrote:Gnječ wrote:
nas bi na velikom odmoru profesori gađali zračnim puškama.
jel bilo mrtvih?
nije. bili smo brži od metka.
živijo socijalizam!!!
neznam. u Istri se pratio RAI tv.
fašizam
Guest- Guest
Regoč wrote:Reductio ad absurdum, jel?!aben wrote:Regoč wrote:Nije, obrazovanje je korisno za pojednica i zajednicu, besplatan rad je koristan samo za gospodara. Istina je da je to kapitalistički ideal (minimalizacija troškovah) pa se tebi sigurno sviđa.aben wrote:Regoč wrote:
Zahvali drugu Titu što nisi ostal nepismen, a drugu direktoru što imaš jake noge.
takovo rezoniranje je identično onon da robovi tribaju biti zahvalni ča imaju posal na čiston otvorenon zroku
ako firma koja koristi robovski rad imo ugovor s lokalnon zajednicon, unda je to korisno i za zajednicu. na kraju, soma lokalna zajednica more robovima omogućavati rad na otvorenon zroku, ča znoči izravnu korist zajednici i somom pojedincu robu ( jer je na čiston zroku).
sasvin sigurno ne,
nego dosljednost principa nasilja za korist zajednice. da ti argumentiroš da je u redu krasti od svih ljudi, da bi se školovalo one ki se želu školovati- case bi ti bi na puno jačin nogami. još uvika klimavin i kljakastin, ali ipak na jačima od direktnog nasilja.
inače, na mesto robova stavi koju god oćeš drugu aktivnost, opet ćeš dobiti isto- nasilno popravljanje zubi, nasilno održavanje vojne spreme, nasilno odlaženje u crikvu, nasilno glasovanje, nasilno imanje djece, sve je to istovjetno nasilnom čitanju ruskih klasika i vodi u diktaturu.
al, ne zamaraj se ti isotin
2014-04-16
Nice wrote:Cijeli sustav izokrenut naopako.
Od obrazovanja kadrova, selekcije, preko promjena kurikul(um)a i odgojno-obrazovne politike.
Samo smo ih mi stvorili, a zajedno s profesorima i drustvom poducili i odgojili.
Tko sad ne valja.
moj sin profesor školovao se u DRH...
djeca ga obožavaju..
stvorio ga ovaj sustav ili naš obiteljski odgoj?
na 31.12. mu istječe ugovor..
pih ...
Guest- Guest
Gnječ je tako kondicioniran.metilda wrote:Gnječ wrote:metilda wrote:Gnječ wrote:metilda wrote:
jel bilo mrtvih?
nije. bili smo brži od metka.
živijo socijalizam!!!
neznam. u Istri se pratio RAI tv.
fašizam
Baš tako, reductio ad absurdum. I ne zamaram se, obvezno školovanje pokazalo se korisnim jer otkad je uvedeno, postupno od 18. stoljeća, imamo rast broja tehničkih izumah i poboljšanje životnih uvjetah. Meni dovoljno da ga prihvatim, čak i uz opasnost ideologijske indoktrinacije.aben wrote:Regoč wrote:Reductio ad absurdum, jel?!aben wrote:Regoč wrote:Nije, obrazovanje je korisno za pojednica i zajednicu, besplatan rad je koristan samo za gospodara. Istina je da je to kapitalistički ideal (minimalizacija troškovah) pa se tebi sigurno sviđa.aben wrote:
sasvin sigurno ne,
nego dosljednost principa nasilja za korist zajednice. da ti argumentiroš da je u redu krasti od svih ljudi, da bi se školovalo one ki se želu školovati- case bi ti bi na puno jačin nogami. još uvika klimavin i kljakastin, ali ipak na jačima od direktnog nasilja.
inače, na mesto robova stavi koju god oćeš drugu aktivnost, opet ćeš dobiti isto- nasilno popravljanje zubi, nasilno održavanje vojne spreme, nasilno odlaženje u crikvu, nasilno glasovanje, nasilno imanje djece, sve je to istovjetno nasilnom čitanju ruskih klasika i vodi u diktaturu.
al, ne zamaraj se ti isotin
Možda je takav tip, intaktan na utjecaj obitelji i društva. No, šalu na stranu, tvoj sin nije bil u poziciji čakovečkoga profesora pa njegova školska arkadija nije argument u raspravi.metilda wrote:Nice wrote:Cijeli sustav izokrenut naopako.
Tko sad ne valja.
djeca ga obožavaju..
pih ...
mislis na psihopate medju ucenicima ili nastavnicima? Ili na jedne i druge ..Regoč wrote:Psihopati kojih se ne možeš riešiti nego zagorčavaju život kolegami i nastavnici.Nice wrote:Cijeli sustav izokrenut naopako.
Tko sad ne valja.
2014-04-12
uvijek je kombinacija.metilda wrote:Nice wrote:Cijeli sustav izokrenut naopako.
Tko sad ne valja.
djeca ga obožavaju..
pih ...
Ah, svi znamo sistem kadroviranja..
2014-04-12
pih
skola je gubitak vremena
ja sam zivi primjer, da me nisu natjerali one 2 sezone ici u skolu, ko zna kako bi daleko dogurao
mozda bi bio sad shef baustele
skola je gubitak vremena
ja sam zivi primjer, da me nisu natjerali one 2 sezone ici u skolu, ko zna kako bi daleko dogurao
mozda bi bio sad shef baustele
Regoč wrote:metilda wrote:ne razumijem u čemu je problem osim ljevičarskih histeriziranja.. njihovi lijevi profesori izmišljali su načine kako će nas tući.. kod nas je najbrutalnije bilo udaranje ravnalom po skupljenim prstima.. danas bi se to nazvalo seksualnim zlostavljanjem ako bi svećenik bio u pitanjuTo je činila i učiteljica nami u monarhističkoj Jugoslaviji, u vrieme kapitalizma. Ne kažem da je značajno (ali je znakovito), no učiteljica je bila jedina Srbkinja u selu.
kOLIKO TI TO GODINA IMAŠ 130
Među učenici, takvi nastavnici nastradaju kroz učestale inspekcije.Nice wrote:mislis na psihopate medju ucenicima ili nastavnicima? Ili na jedne i druge ..Regoč wrote:Psihopati kojih se ne možeš riešiti nego zagorčavaju život kolegami i nastavnici.Nice wrote:Cijeli sustav izokrenut naopako.
Tko sad ne valja.
Piše ti ispod avatara, čitaj, kad već ne znaš guglati dinastiju.Yehudim wrote:Regoč wrote:metilda wrote:ne razumijem u čemu je problem osim ljevičarskih histeriziranja.. njihovi lijevi profesori izmišljali su načine kako će nas tući.. kod nas je najbrutalnije bilo udaranje ravnalom po skupljenim prstima.. danas bi se to nazvalo seksualnim zlostavljanjem ako bi svećenik bio u pitanjuTo je činila i učiteljica nami u monarhističkoj Jugoslaviji, u vrieme kapitalizma. Ne kažem da je značajno (ali je znakovito), no učiteljica je bila jedina Srbkinja u selu.
kOLIKO TI TO GODINA IMAŠ 130
batina je potekla iz raja..-Treba po ucenicima Mlaćati..
Guest- Guest
De sad, mjera u svemu, kakvo mlaćanje?pismejker wrote:batina je potekla iz raja..-Treba po ucenicima Mlaćati..
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Tko su Plenkijevi roditelji?Otac kao profesor na fakultetu optuzen kao seksualni predator.Mama Vjekoslava nazivana 'lekarkom' zbog njenog prelaska na hrvatsku stranu pred kraj 1991.
» Opet Hercegovina: Profesor Dane Puljić podlegao u bolnici nakon što je pretučen u Stocu
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Pijani pop na ulici istukao časnu sestru
» Upravitelj Pampasa istukao poznatog hrvatskog jahača
» Opet Hercegovina: Profesor Dane Puljić podlegao u bolnici nakon što je pretučen u Stocu
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Pijani pop na ulici istukao časnu sestru
» Upravitelj Pampasa istukao poznatog hrvatskog jahača
Page 4 of 5