Hyundai dolazi u Hrvatsku?!
Page 3 of 11
Page 3 of 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Re: Hyundai dolazi u Hrvatsku?!
ma srbija je tehnološki još gora nego mi. kada sam bio u kragujevcu kao da sam ušao u vremeplov. jedino montaža je automatizirana. podovi u štanceraju od drvenih kocki, strojevi iz 60ih, to bi trebalo sačuvat. čisto kao eksponate. preše su im iz 45e.AssadNaPodmornici wrote:najjače od svega Srbija ima nešto šanse za pokupiti ovakve investicije.. dok ne uđu u EU, ili im Njemačka ne pokupi radnu snagu.. ostalo im je nešto lokalne industrije i lokalnih radnika u industriji i nešto tradicije u ovom poslu.. što je sve skupa totalno ne -efikasno, ali i dalje dovoljno jeftino i kvalitetno za neka ulaganja da se pokrenu pogoni itd..
naša zadnja šansa je bila 2012 godina, srbija ima još koju godinu šanse prije nego ili uđu u EU, ili će im Njemačka i Austrija pokupiti cijelu radnu snagu
poznavajući srbe, kako su glupi ko i mi, dakle i oni će propustiti šansu da postanu neka nova Slovačka ili slično, nego će biti lošija verzija Hrvatske
veber- Posts : 53509
2014-12-30
južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.
bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
vili40-
2015-08-02
Recimo da ovo bude i da birokracija nekim čudom ništa neuspori i kad bi tvornica najranije bila otvorena ?
Dvije do tri godine
Pa do tada neće bit deset tisuća ljudi na birou
Ma pričam ti priču
Dvije do tri godine
Ma pričam ti priču
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
vili40 wrote: južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
čudi me da Hyundai nije uopće zainteresiran za brodograđevnu industriju gdje već tu postoji know-how i logisika shipyards i sve ostalo a razmišlja o otvaranju tvornice automobila u vukojebini u kojoj su se jedino proizvodila zaprežna kola davno prije 2 stoljeća.
Guest- Guest
našli bi se ljudi pogotovo na području Varaždina,samo previše je tu drugih problema i zapreka.A i debili vladaju koji sve što dotaknu upropasteRayMabus wrote:Recimo da ovo bude i da birokracija nekim čudom ništa neuspori i kad bi tvornica najranije bila otvorena ?
Dvije do tri godine
Ma pričam ti priču
vili40-
2015-08-02
Zato šta im pada proizvodnja auta u Koreji jer Kina osvaja Aziju i triba in tvornica ovdje negdje da zapasaju tržište ....Mađarska ,Hrvatska pa tko ponudi bolje uvjeteGnječ wrote:vili40 wrote: južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
čudi me da Hyundai nije uopće zainteresiran za brodograđevnu industriju gdje već tu postoji know-how i logisika shipyards i sve ostalo a razmišlja o otvaranju tvornice automobila u vukojebini u kojoj su se jedino proizvodila zaprežna kola davno prije 2 stoljeća.
Naša prednost je šta nemamo ni jednu a jednu očemo pa bi ih držali ko kap vode na dlanu
2014-04-11
Nezamaraj se ,vojska oče tvornicu auautomobilavili40 wrote:našli bi se ljudi pogotovo na području Varaždina,samo previše je tu drugih problema i zapreka.A i debili vladaju koji sve što dotaknu upropasteRayMabus wrote:Recimo da ovo bude i da birokracija nekim čudom ništa neuspori i kad bi tvornica najranije bila otvorena ?
Dvije do tri godine
Ma pričam ti priču
Ako neće oni oće netko drugi
Ovo je vojna stvar
2014-04-11
to je jedna od najboljih sredina za pokrenuti to,ostalo jest vukojebinaGnječ wrote:vili40 wrote: južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
poslovna zona u Trnovcu Bartolovečkom pokraj Varaždina
vili40-
2015-08-02
Srbija ima jednu tvornicu automobilavili40 wrote: južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
To ti je vojna priča da to imaš u državi
Jedna ali vrijedna i onda je držiš ko kap vode na dlanu
2014-04-11
da ali imaš radnu snagu koja zna nešto o alatima, škole, nezaposlene koji su možda kvalitetni radnici ali nemogu otići u njemačku nego se moraju tući za 300€ plaće kao mi u RH prije par godina za 400€ plaće.. tu je još kakav takav potencijal.. kada im takvi odu vanka, a pogase se i zadnji takvi stari pogoni, adio.. ostaje im prostitucija i cajkeveber wrote:ma srbija je tehnološki još gora nego mi. kada sam bio u kragujevcu kao da sam ušao u vremeplov. jedino montaža je automatizirana. podovi u štanceraju od drvenih kocki, strojevi iz 60ih, to bi trebalo sačuvat. čisto kao eksponate. preše su im iz 45e.AssadNaPodmornici wrote:najjače od svega Srbija ima nešto šanse za pokupiti ovakve investicije.. dok ne uđu u EU, ili im Njemačka ne pokupi radnu snagu.. ostalo im je nešto lokalne industrije i lokalnih radnika u industriji i nešto tradicije u ovom poslu.. što je sve skupa totalno ne -efikasno, ali i dalje dovoljno jeftino i kvalitetno za neka ulaganja da se pokrenu pogoni itd..
naša zadnja šansa je bila 2012 godina, srbija ima još koju godinu šanse prije nego ili uđu u EU, ili će im Njemačka i Austrija pokupiti cijelu radnu snagu
poznavajući srbe, kako su glupi ko i mi, dakle i oni će propustiti šansu da postanu neka nova Slovačka ili slično, nego će biti lošija verzija Hrvatske
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
postoji samo zemljište.Gnječ wrote:vili40 wrote: južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
a sve drugo je prošlost.
zato nisu niti zainteresirani.
2014-12-30
Tko ih jebe , ako neće oni ima tko ih oćeveber wrote:postoji samo zemljište.Gnječ wrote:vili40 wrote: južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
a sve drugo je prošlost.
zato nisu niti zainteresirani.
Dva velika brodogradilišta i dva manja za remont su sasvim dovoljni mornarici
Kopnena vojska treba tvornicu automobila
Last edited by RayMabus on 5/12/2018, 12:03; edited 1 time in total
2014-04-11
nije me briga za srbiju,da smo stvarno svoji već odavno bi bili bar u sredini a ne na začelju.Velim,papci upravljaju državom ko kurvinim blagom pa samo tonemo.RayMabus wrote:Srbija ima jednu tvornicu automobilavili40 wrote: južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
Pola jednog razreda u varaždinu smjer elektrotehnike otišao je nakon škole za njemačku a radili bi oni i tu za upola manje ali nemaju gdje.A dečki pravi,brzo bi savladali posao jer ako mogu u njemačkoj mogli bi i tu.
vili40-
2015-08-02
a i mnogi bi se vratili i to sa velikim iskustvom
vili40-
2015-08-02
To sa Srbijom je samo primjer zašto su voljni radit ustupke samo da sačuvaju tvornicu automobilavili40 wrote:nije me briga za srbiju,da smo stvarno svoji već odavno bi bili bar u sredini a ne na začelju.Velim,papci upravljaju državom ko kurvinim blagom pa samo tonemo.RayMabus wrote:Srbija ima jednu tvornicu automobilavili40 wrote: južnokorejski automobilski div pokazuje interes za ulaganjima u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.bojim se da će tu nešto zapeti,inače bio bi to jedan veliki korak
Pola jednog razreda u varaždinu smjer elektrotehnike otišao je nakon škole za njemačku a radili bi oni i tu za upola manje ali nemaju gdje.A dečki pravi,brzo bi savladali posao jer ako mogu u njemačkoj mogli bi i tu.
Gdje ćeš naći automehaničare i inžinjere ako to nemaš u državi
Kamioni,đipovi,transporteri itd
Nevozi se to i popravlja samo od sebe
2014-04-11
a di bu se vratio? i za koju lovu?vili40 wrote:a i mnogi bi se vratili i to sa velikim iskustvom
2014-12-30
Nebitno , sve je manje nezaposlenihveber wrote:a di bu se vratio? i za koju lovu?vili40 wrote:a i mnogi bi se vratili i to sa velikim iskustvom
Nemože vojska dopustit da toga nema u državi
Ako neće hundaji oće netko drug
Kraj rasprave
2014-04-11
osobno poznajem dva inženjera strojarstva i oba su mi rekli da bi se odmah vratili da im se u hrvatskoj ponudi pristojan posao.Ljudi bi se našli ali pamet praznoglavaca koji se vrte po vlasti ne.Da oni skinu papke sa plaća ne bi bio problem poslodavcu dati deset tisuća kuna ali ...
vili40-
2015-08-02
veber-
2014-12-30
pa to i velim,nemaju se kud vratiti kad se ništa ne radi i otvara.veber wrote:a di bu se vratio? i za koju lovu?vili40 wrote:a i mnogi bi se vratili i to sa velikim iskustvom
vili40-
2015-08-02
zato sam i rekao da ako bi prošlo ovo sa hyundaijem bio bi to prvi veliki korakvili40 wrote:pa to i velim,nemaju se kud vratiti kad se ništa ne radi i otvara.veber wrote:a di bu se vratio? i za koju lovu?vili40 wrote:a i mnogi bi se vratili i to sa velikim iskustvom
vili40-
2015-08-02
Page 3 of 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Similar topics
» BORA ĐORĐEVIĆ DOLAZI U HRVATSKU!
» Erdogan dolazi u posjet 26 i 27.travnja u Hrvatsku...
» Američki ministar obrane dolazi u Hrvatsku
» Val smrti poharao Hrvatsku, stručnjaci najavljuju 'najgore tek dolazi', a pogrebnici trljaju ruke: evo koliko će vas koštati usudite li se umrijeti (i počnite štedjeti)...
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Erdogan dolazi u posjet 26 i 27.travnja u Hrvatsku...
» Američki ministar obrane dolazi u Hrvatsku
» Val smrti poharao Hrvatsku, stručnjaci najavljuju 'najgore tek dolazi', a pogrebnici trljaju ruke: evo koliko će vas koštati usudite li se umrijeti (i počnite štedjeti)...
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
Page 3 of 11