index.hr - Roman Gospodar prstenova uči djecu rasizmu, mržnji i netoleranciji
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
index.hr - Roman Gospodar prstenova uči djecu rasizmu, mržnji i netoleranciji
AMERIČKI pisac Andy Duncan optužio je Tolkiena za rasizam, zbog načina na koji je prikazao izmišljena stvorenja.
On kaže kako je legendarni engleski pisac orke prikazao "kao gore od drugih" te da je to imalo "strašne posljedice za društvo".
"Teško se oteti dojmu da su kod Tolkiena neke rase jednostavno gore od drugih, ili da su neki ljudi jednostavno gori od drugih", rekao je za Geek's Guide to the Galaxy, podcastu magazina Wired. "I čini mi se, dugoročno, prihvatite li to previše - to ima strašne posljedice na vas i na društvo".
Američki SF autor napisao je i parodiju Tolkienovog romana koju je nazvao Senator Bilbo, a govori o desničarskom Hobbitu koji se protivi imigraciji oraka u Shire.
"Puno tih stvorenja koja su iznikla iz zemlje nisu imali nikakvog izbora oko stvari koje će raditi... imam vrlo kompliciran odnos prema politici svega toga", dodao je.
No Duncan je otišao još dalje te orke usporedio s modernim migrantima.
https://www.index.hr/magazin/clanak/pisac-optuzio-gospodar-prstenova-za-rasizam-jedna-rasa-gora-je-od-drugih/2045931.aspx
On kaže kako je legendarni engleski pisac orke prikazao "kao gore od drugih" te da je to imalo "strašne posljedice za društvo".
"Teško se oteti dojmu da su kod Tolkiena neke rase jednostavno gore od drugih, ili da su neki ljudi jednostavno gori od drugih", rekao je za Geek's Guide to the Galaxy, podcastu magazina Wired. "I čini mi se, dugoročno, prihvatite li to previše - to ima strašne posljedice na vas i na društvo".
Američki SF autor napisao je i parodiju Tolkienovog romana koju je nazvao Senator Bilbo, a govori o desničarskom Hobbitu koji se protivi imigraciji oraka u Shire.
"Puno tih stvorenja koja su iznikla iz zemlje nisu imali nikakvog izbora oko stvari koje će raditi... imam vrlo kompliciran odnos prema politici svega toga", dodao je.
No Duncan je otišao još dalje te orke usporedio s modernim migrantima.
https://www.index.hr/magazin/clanak/pisac-optuzio-gospodar-prstenova-za-rasizam-jedna-rasa-gora-je-od-drugih/2045931.aspx
Guest- Guest
Re: index.hr - Roman Gospodar prstenova uči djecu rasizmu, mržnji i netoleranciji
NWC wrote:napisao je i parodiju Tolkienovog romana koju je nazvao Senator Bilbo, a govori o desničarskom Hobbitu koji se protivi imigraciji oraka u Shire.
orke usporedio s modernim migrantima
Guest- Guest
Re: index.hr - Roman Gospodar prstenova uči djecu rasizmu, mržnji i netoleranciji
pa da jasno politički korektni bi pustili orke u zemlju i još im dali socijalu za koju bi hobiti morali kopat
Redbad (film)
film priča o nasilnom brutalnom pokrštavanju nordijaca.
In May 2018, the producers of the film announced that YouTube and Facebook had sent an email to them that they wouldn't be advertising the trailer of the film on their platforms because it was considered offensive to large groups of people.
Producer Klaas de Jong also mentioned he got hundreds of angry mails from Christians who didn't agree with their depiction of these historical events.
film priča o nasilnom brutalnom pokrštavanju nordijaca.
In May 2018, the producers of the film announced that YouTube and Facebook had sent an email to them that they wouldn't be advertising the trailer of the film on their platforms because it was considered offensive to large groups of people.
Producer Klaas de Jong also mentioned he got hundreds of angry mails from Christians who didn't agree with their depiction of these historical events.
Guest- Guest
Zabrinuo bih se da je u pitanju pisac..Stephen King ili slicni nivo..
ovako SF za klince...
Nek mu Gnječo jebe mater ,ja cu kćer 18+
ovako SF za klince...
Guest- Guest
Ono,aj ti budi carobnjak pa Orke prikazi kao pozitivne likove...
Guest- Guest
MA dobro, treba uzeti u obzir vrijeme i okolnosti kad je to pisano.
Inace ja sam citajuci tu knjigu primijetio to sto zovu rasizmom. Price o plemenitim plavokosim narodima ciste krvi i nekim drugim koji su iskvarili rasu mijesajuci se sa nekim crnomanjastim manje vrijednim narodima i slicne zajebancije, to stvarno ima u romanu.
ALi poklanjati tome veliku paznju su budalastine. Sad ce liberali kenjati i po Toelkinu.
Inace ja sam citajuci tu knjigu primijetio to sto zovu rasizmom. Price o plemenitim plavokosim narodima ciste krvi i nekim drugim koji su iskvarili rasu mijesajuci se sa nekim crnomanjastim manje vrijednim narodima i slicne zajebancije, to stvarno ima u romanu.
ALi poklanjati tome veliku paznju su budalastine. Sad ce liberali kenjati i po Toelkinu.
Last edited by Ringo10 on 3/12/2018, 14:58; edited 1 time in total
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Tolinovi romani i price nisu nikakav SF. To je takozvani FANTASY, ili cista fantastika. Da budemo precizni.pismejker wrote:Zabrinuo bih se da je u pitanju pisac..Stephen King ili slicni nivo..
ovako SF za klince...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
slazem se..no nemojmo cjepidlaciti..Ringo10 wrote:Tolinovi romani i price nisu nikakav SF. To je takozvani FANTASY, ili cista fantastika. Da budemo precizni.pismejker wrote:Zabrinuo bih se da je u pitanju pisac..Stephen King ili slicni nivo..
ovako SF za klince...
Guest- Guest
usput SF za klince sam mislio na Ovo dankinovo stivo..
Guest- Guest
NWC wrote:Američki SF autor
Ajme, politički korektni SF autor, čni mi se da mu je karijera unaprijed osuđena na propast.
U biti sve šta krene u PC smjeru u kratkom vremenu ode u propast, glazba, stripovi o superjunacima, Star Wars, Star Trek franšise, sve je otišlo u 3PM u zadnjih par godina :)
catabbath-
2015-08-22
imigracije su dobre za domicilno stanovnistvo
evo pitajte americke indijance ako ne vjerujete
ili juznoamericke indijance
ili aboridzane
mislim, ako nadete kojeg da je ziv a trijezan
ili aboridzane
2014-04-19
pismejker wrote:Zabrinuo bih se da je u pitanju pisac..Stephen King ili slicni nivo..
King je postao jako politički korekatan kad mu je kćerka postala lezba ili muškarac, nisam baš siguran, ugl. nobi radovi mu baš i nisu nešto
catabbath-
2015-08-22
Ringo10 wrote:Tolinovi romani i price nisu nikakav SF. To je takozvani FANTASY, ili cista fantastika. Da budemo precizni.
Ako voliš FANTASY znači da si prikriveni bijeli supremacist iako si prije mislio da si samo "obični" štreber :)
https://www.nationalreview.com/2015/07/medieval-video-games-white-supremacy/
catabbath-
2015-08-22
kakve se danas pizdarije mogu cuti
strava
strava
dijagram-
2015-08-09
Besposlicarenje gamadi drustva, no kad se stvari dovedu na svoje dobit ce lijepe krampove za prisilni rad u rudnicima, nece im na pamet pasti isoblicena filozofiranja nego ce razmisljat u cije ce se cokule posrat na pauzi od 5 minuta.
omni-
2014-04-12
prckov wrote: imigracije su dobre za domicilno stanovnistvo
ili aboridzane
Baš tako.
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ruski film ‘Gospodar’ najbolji na beogradskom FEST-u
» Gradonačelnik Londona: Škotski nacionalizam jednak rasizmu
» Kolinda i svećenik otvorili školu: "Bog je gospodar svih znanosti"
» epikur . kako te nije sramota služiti SOCIJALISTIČKOM RASIZMU