Hoće li cigarete dodatno poskupjeti za Novu godinu? Kujundžić: Tražit ću još puno više jer su to dokazano učinkovite metode
Page 1 of 1
Hoće li cigarete dodatno poskupjeti za Novu godinu? Kujundžić: Tražit ću još puno više jer su to dokazano učinkovite metode
Upitan za poskupljenje cigareta od ponedjeljka, Ministar zdravstva Milan Kujundžić u petak je pojasnio je da to "nije ono poskupljenje koje je on tražio". Riječ je o poskupljenju od dvije kune po kutiji cigareta radi usklađivanja s EU direktivom i ta sredstva neće ići u zdravstveni proračun.
"To poskupljenje nema nikakve veze s onim za što se ja zalažem - veću cijenu s aspekta borbe za zdravlje i život, jer je poskupljenje dokazano učinkovito kao oblik djelovanja protiv bolesti", pojasnio je Kujundžić.
Na pitanje hoće li cigarete, radi zdravstvenog proračuna i prevencije bolesti, dodatno poskupjeti i za Novu godinu, ministar nije odgovorio rekavši samo da će se za poskupljenje cigareta zalagati dok je živ.
"Ja sam tražio to poskupljenje i tražit ću još puno više jer su to dokazano učinkovite metode. Svježi primjer je Finska gdje je povećanje cijene cigareta dovelo do toga da 60 posto djece manje puši. U Saudijskoj Arabiji, gdje je cijena kutije cigareta povećana s tri na deset dolara, djeca manje puše za 50 do 60 posto", ističe ministar.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/577681/hoce-li-cigarete-dodatno-poskupjeti-za-novunbspgodinu-kujundzic-trazit-cu-jos-puno-vise-jer-su-to-dokazano-ucinkovite-metode
"To poskupljenje nema nikakve veze s onim za što se ja zalažem - veću cijenu s aspekta borbe za zdravlje i život, jer je poskupljenje dokazano učinkovito kao oblik djelovanja protiv bolesti", pojasnio je Kujundžić.
Na pitanje hoće li cigarete, radi zdravstvenog proračuna i prevencije bolesti, dodatno poskupjeti i za Novu godinu, ministar nije odgovorio rekavši samo da će se za poskupljenje cigareta zalagati dok je živ.
"Ja sam tražio to poskupljenje i tražit ću još puno više jer su to dokazano učinkovite metode. Svježi primjer je Finska gdje je povećanje cijene cigareta dovelo do toga da 60 posto djece manje puši. U Saudijskoj Arabiji, gdje je cijena kutije cigareta povećana s tri na deset dolara, djeca manje puše za 50 do 60 posto", ističe ministar.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/577681/hoce-li-cigarete-dodatno-poskupjeti-za-novunbspgodinu-kujundzic-trazit-cu-jos-puno-vise-jer-su-to-dokazano-ucinkovite-metode
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Hoće li cigarete dodatno poskupjeti za Novu godinu? Kujundžić: Tražit ću još puno više jer su to dokazano učinkovite metode
redikul nas odlucio dotuc
2014-04-12
Re: Hoće li cigarete dodatno poskupjeti za Novu godinu? Kujundžić: Tražit ću još puno više jer su to dokazano učinkovite metode
Jebe mi se ,evo baš smotao na motalicu četri španjuleta da uz kavicu malo produvanin
Samo ti poskuplj, stavi sto eura šteku,puca mi kurac
Samo ti poskuplj, stavi sto eura šteku,puca mi kurac
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Budala. Da Finska graniči s Bosnom ne bi bilo nikakvih rezultata.
Poskupljenje nije nikakvo riješenje nego samo poticaj da se nabavlja švercom.
Ma pusti ga u kurac ,meni puka film ovo lito kad je najavija poskupljenje,evo ja i stari već tri miseca motamo, uštedimo tisuću kuna mjesečno,taman režije platimodanni1 wrote:Budala. Da Finska graniči s Bosnom ne bi bilo nikakvih rezultata.
Neću se više ni vračat na te kupovne i punit im proračun ,triba san ovo i prije napravit
2014-04-11
debotoijusto wrote:
redikul nas odlucio dotuc
Aj, aj... još jedna prilika za biznis, barem kod nas nikad nije bija problem nabaviti kome se diplilo...
darth_vader-
2014-04-17
Novi prosvjedi u Parizu
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/protesti-u-parizu-zbog-povecanja-cijena-goriva-policija-ispalila-suzavac-na-demonstrante/181201035
Otpor stoko otpor stoko jeeeee
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/protesti-u-parizu-zbog-povecanja-cijena-goriva-policija-ispalila-suzavac-na-demonstrante/181201035
Otpor stoko otpor stoko jeeeee
2014-04-11
danni1 wrote:Budala. Da Finska graniči s Bosnom ne bi bilo nikakvih rezultata.
logicno , sramota od ministra
2014-04-12
Vi kmečite, odo ja u šverc-komerc dotle...
Last edited by jasambrend on 1/12/2018, 12:59; edited 1 time in total
darth_vader-
2014-04-17
I legalisti imaju granicu dokle mogu nešto trpiti...
Guest- Guest
šverceri trljaju ruke.
koja budaletina.
koja budaletina.
2014-12-30
Ja motam već 3 godine. Mogu da dižu akcizu i cene koliko hoće. Jebe mi se.RayMabus wrote:Ma pusti ga u kurac ,meni puka film ovo lito kad je najavija poskupljenje,evo ja i stari već tri miseca motamo, uštedimo tisuću kuna mjesečno,taman režije platimodanni1 wrote:Budala. Da Finska graniči s Bosnom ne bi bilo nikakvih rezultata.
Neću se više ni vračat na te kupovne i punit im proračun ,triba san ovo i prije napravit
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
a kada poskupi alkohol kaj bu ekipa po kućama pekla rakiju i radila vino....
2014-12-30
Već ima. Domaće vino, šljiva, jabuka, dunja. Kurac sendvičarima.veber wrote:a kada poskupi alkohol kaj bu ekipa po kućama pekla rakiju i radila vino....
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
nisu nikaj naučili iz američke prohibicije...
2014-12-30
Po ovako hladnom vremenu treba jesti puno limuna, jer to je dobro za limunitet.
crvenkasti-
2014-04-17
Similar topics
» Zašto muslimani ne smiju slaviti/čestitati „Novu Godinu“
» Plenković se sve više oslanja na MOST?Je li mu uopće HDZ više važan?Vrije nezadovoljstvo u HDZ-u na nivou županija,MOST im vrbuje ljude a Plenkovića to puno ne tangira
» Islamisti izboli glupog Rumunja za Novu godinu u Londonu
» provest cu se za novu godinu..
» Pobuna se nastavlja , kolaps u Francuskoj i za Božić i Novu godinu
» Plenković se sve više oslanja na MOST?Je li mu uopće HDZ više važan?Vrije nezadovoljstvo u HDZ-u na nivou županija,MOST im vrbuje ljude a Plenkovića to puno ne tangira
» Islamisti izboli glupog Rumunja za Novu godinu u Londonu
» provest cu se za novu godinu..
» Pobuna se nastavlja , kolaps u Francuskoj i za Božić i Novu godinu
Page 1 of 1