KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
Nije tacno. Nego totalna dezorjentacija hrvatskog drustva, totalno skretanje na pogresan kolosijek i konfuzija oko stvari koje su u sustini vrlo jasne.vuksadinare wrote:jebiga drugo vrijeme..druge politicke okolnosti i drugi neprijateljRingo10 wrote:BAs me zanima kako bi se ponasali da su mogli proniknuti u buducnost i vidjeti kako ce ih potomci popljuvati, proglasiti zlocincima i neprijateljima i porusiti im spomenike i zatirati svaki spomen na njih.vuksadinare wrote:glupost..1941 godine od deset partizanskih odreda u dalamciji recimo osam ih je bilo primorskih splitski,sibenski,murterski,trogirski,kastelanski,mosorski odrted,sinjski..tu sve sigurno bili srbi...a 90% hrvati bili..zatim goranski odred...turopoljski,sisacki odred..Gnječ wrote:Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
točno.
Puzajuca ustasizacija je ucinila svoje nakon 1990te. Rat protiv Srba doprinio konfuziji i ideoloskoj pogubljenosti.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Re: KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
osim toga...jesu se ti kako kazes preci nadali da ce se zvijezda i 'braca' krenuti oruzjem protiv njihovih potomoka?..vjerujem da bi i oni sami da su znali minirali spomenik sa zvijezdom sami minirali da su znali to makar i njihovo ime pisalo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
PA kad nisi u stanju da razdvojis neke ocigledne stvari i kad nisi u stanju da razaznas o cemu se radi onda si GLUP.vuksadinare wrote:osim toga...jesu se ti kako kazes preci nadali da ce se zvijezda i 'braca' krenuti oruzjem protiv njihovih potomoka?..vjerujem da bi i oni sami da su znali minirali spomenik sa zvijezdom sami minirali da su znali to makar i njihovo ime pisalo
Ako nisi u stanju da shvatis da se simboli mogu zloupotrijebiti onda si dvostruko GLUP.
Ako nisi u stanju da shvatis da velikosrpska agresija nema veze sa NOPom i nacelima na kojima je formirana federalno-konfederalna zajednica i ako nisi u stanju da shvatis da su stvari upravo obratne i da se radi o okretanju cetnistvu i izdaji tih nacela zajednicke federacije onda si trostruko glup.
I kad se nakon svega kao odgovor okrenes glorifikaciji porazene kvislinske ideologije koja je izdala sve hrvatske interese i jos kad to proglasis za domoljublje onda si stostruko GLUP.
2015-09-24
gle ja sam naveo uvijek ovdje i na starom forumu i pozitivne stvari iz nob-a..svjedok mi ej jastreb.....ali isto tako je cinjenica da je tek 15% hrvata koji su sudjelovali u nobu a imali su cinove u onoj vojsci i polozaje pridruzilo hrvatskoj strani u domovinskom ratu...Ringo10 wrote:PA kad nisi u stanju da razdvojis neke ocigledne stvari i kad nisi u stanju da razaznas o cemu se radi onda si GLUP.vuksadinare wrote:osim toga...jesu se ti kako kazes preci nadali da ce se zvijezda i 'braca' krenuti oruzjem protiv njihovih potomoka?..vjerujem da bi i oni sami da su znali minirali spomenik sa zvijezdom sami minirali da su znali to makar i njihovo ime pisalo
Ako nisi u stanju da shvatis da se simboli mogu zloupotrijebiti onda si dvostruko GLUP.
Ako nisi u stanju da shvatis da velikosrpska agresija nema veze sa NOPom i nacelima na kojima je formirana federalno-konfederalna zajednica i ako nisi u stanju da shvatis da su stvari upravo obratne i da se radi o okretanju cetnistvu i izdaji tih nacela zajednicke federacije onda si trostruko glup.
I kad se nakon svega kao odgovor okrenes glorifikaciji porazene kvislinske ideologije koja je izdala sve hrvatske interese i jos kad to proglasis za domoljublje onda si stostruko GLUP.
2015-09-08
Rekao bih građanski preVAShodno, a može i tako kao što si rekao.Gnječ wrote:Eroo wrote:KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
https://poskok.info/koliki-je-tko-bio-antifasist-srba-najvise-u-partizanima-potom-hrvata-bosnjaka-i-makedonaca-svega-2-5/
ovaj tvoj ustašoidni poskok malo kaska. zaboravio je da se na balkanu vodila 2 rata: 2 svjetski rat i građanski rat istovremeno.
Jebate, evo se nas dvojica složismo u nečemu.
Vidim da imamo dvije teme....jebiga, ja sam sprevidio da jedna već postoji.
Pozitivne stvari iz NOBa.vuksadinare wrote:gle ja sam naveo uvijek ovdje i na starom forumu i pozitivne stvari iz nob-a..svjedok mi ej jastreb.....ali isto tako je cinjenica da je tek 15% hrvata koji su sudjelovali u nobu a imali su cinove u onoj vojsci i polozaje pridruzilo hrvatskoj strani u domovinskom ratu...Ringo10 wrote:PA kad nisi u stanju da razdvojis neke ocigledne stvari i kad nisi u stanju da razaznas o cemu se radi onda si GLUP.vuksadinare wrote:osim toga...jesu se ti kako kazes preci nadali da ce se zvijezda i 'braca' krenuti oruzjem protiv njihovih potomoka?..vjerujem da bi i oni sami da su znali minirali spomenik sa zvijezdom sami minirali da su znali to makar i njihovo ime pisalo
Cijeli NOP je bio pozitivan. POZITIVAN
Ale nema veze, nemam namjeru da se sa vama ubjedjujem. Odavno sam to prestao.
Nije mi jasno zasto uopce pokrecete ove teme i pisete o Hrvatskom sudjelovanju u NOPu. Hrvati su se ideoloski opredijelili za endehaziju i time je prica zavrsena.
2015-09-24
Samo nam još objasni po čemu je bio pozitivan?Ringo10 wrote:Pozitivne stvari iz NOBa.vuksadinare wrote:gle ja sam naveo uvijek ovdje i na starom forumu i pozitivne stvari iz nob-a..svjedok mi ej jastreb.....ali isto tako je cinjenica da je tek 15% hrvata koji su sudjelovali u nobu a imali su cinove u onoj vojsci i polozaje pridruzilo hrvatskoj strani u domovinskom ratu...Ringo10 wrote:PA kad nisi u stanju da razdvojis neke ocigledne stvari i kad nisi u stanju da razaznas o cemu se radi onda si GLUP.vuksadinare wrote:osim toga...jesu se ti kako kazes preci nadali da ce se zvijezda i 'braca' krenuti oruzjem protiv njihovih potomoka?..vjerujem da bi i oni sami da su znali minirali spomenik sa zvijezdom sami minirali da su znali to makar i njihovo ime pisalo
Nije mi jasno zasto uopce pokrecete ove teme i pisete o Hrvatskom sudjelovanju u NOPu. Hrvati su se ideoloski opredijelili za endehaziju i time je prica zavrsena.
Kako uopće međusobno klanje može biti pozitivno?
Dobro, ustase su bili pozitivci pa da zavrsimo s ovim.Eroo wrote:Samo nam još objasni po čemu je bio pozitivan?Ringo10 wrote:Pozitivne stvari iz NOBa.vuksadinare wrote:gle ja sam naveo uvijek ovdje i na starom forumu i pozitivne stvari iz nob-a..svjedok mi ej jastreb.....ali isto tako je cinjenica da je tek 15% hrvata koji su sudjelovali u nobu a imali su cinove u onoj vojsci i polozaje pridruzilo hrvatskoj strani u domovinskom ratu...Ringo10 wrote:PA kad nisi u stanju da razdvojis neke ocigledne stvari i kad nisi u stanju da razaznas o cemu se radi onda si GLUP.vuksadinare wrote:osim toga...jesu se ti kako kazes preci nadali da ce se zvijezda i 'braca' krenuti oruzjem protiv njihovih potomoka?..vjerujem da bi i oni sami da su znali minirali spomenik sa zvijezdom sami minirali da su znali to makar i njihovo ime pisalo
2015-09-24
Umjesto da su se okrenili demokraciji, kao što nisu. Otišli su iz jednog zla u drugo zlo.Ringo10 wrote:
To se uvijek dogodi kad se ne razmišlja isključivo o interesima vlastitog naroda,
koji su ograničeni interesima drugih naroda. Iz srpske povijesti bi se dalo mnogo
toga naučiti, prije svega o onome šta se ne smije nikad činiti.
Jeba nas NDH i NOP. Zbog njih smo nepotrebno izgubili stotine hiljada naše mladosti.
Kad ćemo već jednom to razumjeti na pravi način?
Ringo10 wrote:Dobro, ustase su bili pozitivci pa da zavrsimo s ovim.Eroo wrote:Samo nam još objasni po čemu je bio pozitivan?Ringo10 wrote:Pozitivne stvari iz NOBa.vuksadinare wrote:gle ja sam naveo uvijek ovdje i na starom forumu i pozitivne stvari iz nob-a..svjedok mi ej jastreb.....ali isto tako je cinjenica da je tek 15% hrvata koji su sudjelovali u nobu a imali su cinove u onoj vojsci i polozaje pridruzilo hrvatskoj strani u domovinskom ratu...Ringo10 wrote:
PA kad nisi u stanju da razdvojis neke ocigledne stvari i kad nisi u stanju da razaznas o cemu se radi onda si GLUP.
Ne vrludaj, moja pitanja su jasna. Ne odgovaraj mi na pitanja protupitanjem.
Eroo wrote:Umjesto da su se okrenili demokraciji, kao što nisu. Otišli su iz jednog zla u drugo zlo.Ringo10 wrote:
To se uvijek dogodi kad se ne razmišlja isključivo o interesima vlastitog naroda,
koji su ograničeni interesima drugih naroda. Iz srpske povijesti bi se dalo mnogo
toga naučiti, prije svega o onome šta se ne smije nikad činiti.
Jeba nas NDH i NOP. Zbog njih smo nepotrebno izgubili stotine hiljada naše mladosti.
Kad ćemo već jednom to razumjeti na pravi način?
koje distanciranje od vlastite prošlosti...
Guest- Guest
Prvi hrvatski korpus je 27. jula 1943. godine imao 6.230 boraca, od kojih je Srba bilo 5.910, Hrvata 305, Muslimana 10, Crnogoraca četiri i Italijana jedan. Već u sledećem izveštaju (nije naveden datum), Prvi hrvatski korpus je imao 9.560 boraca, a od toga: 8.953 Srbina, 558 Hrvata i 49 ostalih. Slično je bilo i u hrvatskim partizanskim odredima. Kordunaški partizanski odred Hrvatske imao je 19. avgusta 1943. godine 756 boraca, od toga 590 Srba, 41 Hrvata itd.
Drugi hrvatski korpus osnovan je u proleće 1943, a 1. avgusta iste godine imao je 9.408 boraca, od kojih je bilo 6.639 Srba, 2.508 Hrvata, 101 Mađar, 84 Muslimana i 77 ostalih boraca.
Drugi hrvatski korpus osnovan je u proleće 1943, a 1. avgusta iste godine imao je 9.408 boraca, od kojih je bilo 6.639 Srba, 2.508 Hrvata, 101 Mađar, 84 Muslimana i 77 ostalih boraca.
zaboravivsi jednu cinjenicu...je prvi korpus dijelovao mahom na podrucjima gdje su srbi bili vecina i logicno logisticki su se popunjavali sa resursima toga podrucja..naprimjer u proljece 1943 godine...u srednjoj dalmaciji uracunavsi sve odrede i brigade koji su djelovali na tom podrucju..od 14.987 boraca..bilo je 11.723 hrvataStanojko wrote:Prvi hrvatski korpus je 27. jula 1943. godine imao 6.230 boraca, od kojih je Srba bilo 5.910, Hrvata 305, Muslimana 10, Crnogoraca četiri i Italijana jedan. Već u sledećem izveštaju (nije naveden datum), Prvi hrvatski korpus je imao 9.560 boraca, a od toga: 8.953 Srbina, 558 Hrvata i 49 ostalih. Slično je bilo i u hrvatskim partizanskim odredima. Kordunaški partizanski odred Hrvatske imao je 19. avgusta 1943. godine 756 boraca, od toga 590 Srba, 41 Hrvata itd.
2015-09-08
Eroo wrote:Ringo10 wrote:Dobro, ustase su bili pozitivci pa da zavrsimo s ovim.Eroo wrote:Samo nam još objasni po čemu je bio pozitivan?Ringo10 wrote:Pozitivne stvari iz NOBa.vuksadinare wrote:
gle ja sam naveo uvijek ovdje i na starom forumu i pozitivne stvari iz nob-a..svjedok mi ej jastreb.....ali isto tako je cinjenica da je tek 15% hrvata koji su sudjelovali u nobu a imali su cinove u onoj vojsci i polozaje pridruzilo hrvatskoj strani u domovinskom ratu...
Ne vrludaj, moja pitanja su jasna. Ne odgovaraj mi na pitanja protupitanjem.
istina ustaše su pozitivci zato ih je Austrija stavila uz bok ISIL-u. 10 tisuća eura kazne nije beg cicija ima svaki ustaša pravednik barem milijun eura u gepeku uz bombu, raspelo i ustaške rekvizite.
Guest- Guest
- Šesta lička divizija - 96 odsto Srba; - Sedma banijska divizija - 92 odsto Srba; - Osma kordunaška divizija - 95 odsto Srba; - Dvanaesta slavonska divizija - 85 odsto Srba.
Govor Vladimira Bakarića, hrvatskog komuniste i predstavnika NOP Hrvatske: "Na prvom zasjedanju mi smo bili više predstavnici srpskog otpora u Hrvatskoj nego predstavnici NOP Hrvatske."
Cao, zdravo...
Govor Vladimira Bakarića, hrvatskog komuniste i predstavnika NOP Hrvatske: "Na prvom zasjedanju mi smo bili više predstavnici srpskog otpora u Hrvatskoj nego predstavnici NOP Hrvatske."
Cao, zdravo...
Srbi su u 2. sv ratu ispali nevidjene budaletine.Stanojko wrote:Prvi hrvatski korpus je 27. jula 1943. godine imao 6.230 boraca, od kojih je Srba bilo 5.910, Hrvata 305, Muslimana 10, Crnogoraca četiri i Italijana jedan. Već u sledećem izveštaju (nije naveden datum), Prvi hrvatski korpus je imao 9.560 boraca, a od toga: 8.953 Srbina, 558 Hrvata i 49 ostalih. Slično je bilo i u hrvatskim partizanskim odredima. Kordunaški partizanski odred Hrvatske imao je 19. avgusta 1943. godine 756 boraca, od toga 590 Srba, 41 Hrvata itd.
Umjesto da su i Srbi precani kao i oni u Srbiji isli masovno u cetnike, i na kraju lijepo docekali svoga kralja i obnovu monarhije a sve pod zastitom zapadnih sila Britanije, Amerike i Francuske.
PA bi onda gospoda Hrvati bas imali razloga za kuknjavu.
Stvarno ne kontam koji je kurac Srbima trebala partizanija.
2015-09-24
i opet govoris o podrucjima iz kojih su ove brigade nastale dakel sa vecinskih srpskih podrucja..sto ne uzmes podatke iz gorskog kotara,primorja,dalamcije,podravineStanojko wrote:- Šesta lička divizija - 96 odsto Srba; - Sedma banijska divizija - 92 odsto Srba; - Osma kordunaška divizija - 95 odsto Srba; - Dvanaesta slavonska divizija - 85 odsto Srba.
Cao, zdravo...
2015-09-08
To nikome normalnom nije jasno. Ko danas srljanje u EU... Potomci nekadasnjih komunaca danas su eurofanatici. Prokletstvo, sta li...Ringo10 wrote:Srbi su u 2. sv ratu ispali nevidjene budaletine.Stanojko wrote:Prvi hrvatski korpus je 27. jula 1943. godine imao 6.230 boraca, od kojih je Srba bilo 5.910, Hrvata 305, Muslimana 10, Crnogoraca četiri i Italijana jedan. Već u sledećem izveštaju (nije naveden datum), Prvi hrvatski korpus je imao 9.560 boraca, a od toga: 8.953 Srbina, 558 Hrvata i 49 ostalih. Slično je bilo i u hrvatskim partizanskim odredima. Kordunaški partizanski odred Hrvatske imao je 19. avgusta 1943. godine 756 boraca, od toga 590 Srba, 41 Hrvata itd.
Umjesto da su i Srbi precani kao i oni u Srbiji isli masovno u cetnike, i na kraju lijepo docekali svoga kralja i obnovu monarhije a sve pod zastitom zapadnih sila Britanije, Amerike i Francuske.
PA bi onda gospoda Hrvati bas imali razloga za kuknjavu.
Stvarno ne kontam koji je kurac Srbima trebala partizanija.
Daj podatke za 1941 i 1942 i prvu polovinu 1943, nema problema...vuksadinare wrote:i opet govoris o podrucjima iz kojih su ove brigade nastale dakel sa vecinskih srpskih podrucja..sto ne uzmes podatke iz gorskog kotara,primorja,dalamcije,podravineStanojko wrote:- Šesta lička divizija - 96 odsto Srba; - Sedma banijska divizija - 92 odsto Srba; - Osma kordunaška divizija - 95 odsto Srba; - Dvanaesta slavonska divizija - 85 odsto Srba.
Cao, zdravo...
drugo stanojko je zaboravio jos jednu cinjenicu kad barata sa polucinjenicama ili ne zavrsenim do kraja podrucje na kojem su ti korpusi operirali koje navodi..poklapali su se sa podrucjem bosanskog cetnickog korpusa i dinarske cetnicke divizije u kojima je bilo oko 17 000 cetnika naravno u kojima je bilo 99% srba
2015-09-08
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Čavić: Suština problema u BiH nije u odnosima Srba i Bošnjaka nego u odnosima Hrvata i Bošnjaka
» Gdje u RS najviše živi Bošnjaka i Hrvata?
» U BiH živi 50% Bošnjaka, 30% Srba i 15% Hrvata
» Čović i Dodik suglasni: ‘Trajni cilj Bošnjaka je od Hrvata i Srba napraviti nacionalne manjine‘
» Muslimani u Goraždu upravo biraju predstavnike u Domu naroda "iz reda" Srba, Hrvata, Ostalih i Bošnjaka
» Gdje u RS najviše živi Bošnjaka i Hrvata?
» U BiH živi 50% Bošnjaka, 30% Srba i 15% Hrvata
» Čović i Dodik suglasni: ‘Trajni cilj Bošnjaka je od Hrvata i Srba napraviti nacionalne manjine‘
» Muslimani u Goraždu upravo biraju predstavnike u Domu naroda "iz reda" Srba, Hrvata, Ostalih i Bošnjaka
Page 2 of 4