KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
https://poskok.info/koliki-je-tko-bio-antifasist-srba-najvise-u-partizanima-potom-hrvata-bosnjaka-i-makedonaca-svega-2-5/
Re: KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
"
Nakon Srba kojih je bilo 45% u NOB-u Hrvati su na drugom mjestu sa 30% pripadnika u partizanskim jedinicama.
Ako se tom broju pridoda da je vođa NOB-a bio Hrvat, te da od 45% Srba značajn dio čine Srbi iz Hrvatske, gledano po republikama Hrvatska je dala najveći broj partizana u NOB-u.
Narodi s najmanjim sudjelovanjem u NOB-u bili su Bošnjaci i Makedonci. Svega 2.5%.
O tome je Josip Broz, kasnije i sam u Europi označen kao zločinac (ne i kod nas) dao iscrpnu izjavu londonskom Timesu 1944-e godine dok su još trajale borbe protiv Hitlera."
Re: KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
Pa gleda se i ukupan udjel odredjenog naroda u ukupnoj populaciji.
AKo je MAkedonaca bilo 2.5% pitanje je koliko ih je bilo u ukupnoj populaciji SFRJ.
Hrvata je bilo 24% a u partizanskoj vojsci 30% Dakle nadprosjecno.
I sad mi nije jasno cemu ovakvi tekstovi, je li to hvalisanje ili kuknjava, znajuci opcu klimu u Hrvatskoj posljednjih 30 godina kad je 2. sv rat u pitanju, prije bih rekao da je ovo drugo.
AKo je MAkedonaca bilo 2.5% pitanje je koliko ih je bilo u ukupnoj populaciji SFRJ.
Hrvata je bilo 24% a u partizanskoj vojsci 30% Dakle nadprosjecno.
I sad mi nije jasno cemu ovakvi tekstovi, je li to hvalisanje ili kuknjava, znajuci opcu klimu u Hrvatskoj posljednjih 30 godina kad je 2. sv rat u pitanju, prije bih rekao da je ovo drugo.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
Nije istina ali ne bih sad o tome.Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
2015-09-24
a 1943 je hrvata u partizanima bilo 60% zanimljivo.. srba 25-30% , ostali 10-15%Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
1944 , kada su rusi ušli u srbiju i porazili nedićevce, švabe i četnike, broj srba je skočio naglo..
a opet 1941, u partizanima je bilo 70% srba , 22% hrvata, 8% ostalih..
što govore ti podaci? da ljudi bili "oportunisti" i ništa drugo. većina partizana, oportunisti.. barem hrvati i srbi.. muslimani niti to, njih jednostavno nije bilo značajno u partizanima..
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Eroo wrote:KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%
https://poskok.info/koliki-je-tko-bio-antifasist-srba-najvise-u-partizanima-potom-hrvata-bosnjaka-i-makedonaca-svega-2-5/
ovaj tvoj ustašoidni poskok malo kaska. zaboravio je da se na balkanu vodila 2 rata: 2 svjetski rat i građanski rat istovremeno.
Guest- Guest
muslimani nisu moglibiti u partizanima jer su bili u ustasama u misiji spijuniranja za partizane..pa ne mo's biti na dva mjesta istovremeno
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:muslimani nisu moglibiti u partizanima jer su bili u ustasama u misiji spijuniranja za partizane..pa ne mo's biti na dva mjesta istovremeno
to ti ovako odokativno ili imaš neki dokaz?
Guest- Guest
pa naravno da imam dokaze bar sam tu ih stavljao brdo...ali ti si ih prespavao....po obicaju...samo u crnoj legiji su vecina bili oko 60%...uostalom crna legija ej u sarajevu osnovana...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:muslimani nisu moglibiti u partizanima jer su bili u ustasama u misiji spijuniranja za partizane..pa ne mo's biti na dva mjesta istovremeno
2015-09-08
Hrvati i Srbi su isli u NOP iz razlicitih motiva a kasnije su ih komesari politicki usmjeravali ...AssadNaPodmornici wrote:a 1943 je hrvata u partizanima bilo 60% zanimljivo.. srba 25-30% , ostali 10-15%Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
1944 , kada su rusi ušli u srbiju i porazili nedićevce, švabe i četnike, broj srba je skočio naglo..
a opet 1941, u partizanima je bilo 70% srba , 22% hrvata, 8% ostalih..
što govore ti podaci? da ljudi bili "oportunisti" i ništa drugo. većina partizana, oportunisti.. barem hrvati i srbi.. muslimani niti to, njih jednostavno nije bilo značajno u partizanima..
Normalno je da su Srbi precani imali jedan motiv a Srbi i Srbije nisu imali motiva za masovnije sudjelovanje ... imali su kralja u Londonu a Drzaimira u zemlji.
Zajebali su ih Srbi precani jer Srbima generalno bi najbolje bilo da se Karadjordjevic vratio sa svojom svitom.
Hrvati su opet postupno razvijali svoje sudjelovanje u NOPu.
I da, ljudi su oportunisti, a to je i razumljivo.
2015-09-24
vuksadinare wrote:pa naravno da imam dokaze bar sam tu ih stavljao brdo...ali ti si ih prespavao....po obicaju...samo u crnoj legiji su vecina bili oko 60%...uostalom crna legija ej u sarajevu osnovana...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:muslimani nisu moglibiti u partizanima jer su bili u ustasama u misiji spijuniranja za partizane..pa ne mo's biti na dva mjesta istovremeno
ajd ako ti nije tlaka začavlaj neki vjerodostojni link. ja ne živim na forumu kao i ti.
Guest- Guest
Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
točno.
Guest- Guest
evo nasao sam neke podatke na portalu znaci.net inace portal o nob-u gdje ima hrpa knjiga za procitati,slika iz nob-a i drugih stvari...tijekom 1942 u bh-a svega su bili dva partizanska bataljuna gdje su muslimani sudjelovali u vecem broju mostarski i kladanjski bataljon...u mostarskom bataljano je bilo blizu pola boraca muslimana mahom iz mostara te u kladanjskom bataljunu gdje ih je bilo nesto vise od trecinu...nesto vise muslimana sudjelovalo je kao ilegalci u gradovima...ili kao partijski radnici...ali masovnijih odlazaka nije bilo u partizane...muslimani komunisti su to pripisivali zaostaloscu muslimanskog svijeta narocito po selima kao i jakoj ustaskoj propagandi...no zaboravlja se jedna cinjenica koju komunsiti ne zele pripisivati da su ustase doslovce spasili muslimane u istocnoj bosni narocito 1941 i u prvoj polovici 1942 da ih ne potrijebe cetnici
2015-09-08
glupost..1941 godine od deset partizanskih odreda u dalamciji recimo osam ih je bilo primorskih splitski,sibenski,murterski,trogirski,kastelanski,mosorski odrted,sinjski..tu sve sigurno bili srbi...a 90% hrvati bili..zatim goranski odred...turopoljski,sisacki odred..Gnječ wrote:Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
točno.
2015-09-08
vuksadinare wrote:evo nasao sam neke podatke na portalu znaci.net inace portal o nob-u gdje ima hrpa knjiga za procitati,slika iz nob-a i drugih stvari...tijekom 1942 u bh-a svega su bili dva partizanska bataljuna gdje su muslimani sudjelovali u vecem broju mostarski i kladanjski bataljon...u mostarskom bataljano je bilo blizu pola boraca muslimana mahom iz mostara te u kladanjskom bataljunu gdje ih je bilo nesto vise od trecinu...nesto vise muslimana sudjelovalo je kao ilegalci u gradovima...ili kao partijski radnici...ali masovnijih odlazaka nije bilo u partizane...muslimani komunisti su to pripisivali zaostaloscu muslimanskog svijeta narocito po selima kao i jakoj ustaskoj propagandi...no zaboravlja se jedna cinjenica koju komunsiti ne zele pripisivati da su ustase doslovce spasili muslimane u istocnoj bosni narocito 1941 i u prvoj polovici 1942 da ih ne potrijebe cetnici
da znam znaci.net pročitao sam dosta građe ne sve jer toga ima u izobilju i tamo postoji faksimil dokumenta o Blajburgu. koliko je ono Tito ustaša pobio? izvlačiš sa tog sajta online arhive detalje koji se uklapaju u tvoju priču koju hraniš dezinformacijama a ono što ti ne paše jednostavno preskačeš. nisi ti nikakav objektivni povjesničar neo oportunistički ideološko zatupljeni moron indoktriniran vjeronaukom..
opet nisi stavio link da i ostali mogu tu arhivu čitati pa ću ja stavit
dokumenti i knjige o drugom svetskom ratu na teritoriji Jugoslavije i povezanim zbivanjima
- arhivski fond:
- Nemački dokumenti sa mikrofilmova National Archive Washington (Documents from National Archive Washington)
ukupno trenutno sadrži 84 kompletnih rolni sa ukupno 94175 listova dokumenata
http://www.znaci.net
Guest- Guest
pa jesi tupson..pa znaju ljudi upisati valjda znaci.net..ono kopaju pa im tesko ...drugo....nista ne izvrcem ako je neka tema onda to izvadim iz arhive...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:evo nasao sam neke podatke na portalu znaci.net inace portal o nob-u gdje ima hrpa knjiga za procitati,slika iz nob-a i drugih stvari...tijekom 1942 u bh-a svega su bili dva partizanska bataljuna gdje su muslimani sudjelovali u vecem broju mostarski i kladanjski bataljon...u mostarskom bataljano je bilo blizu pola boraca muslimana mahom iz mostara te u kladanjskom bataljunu gdje ih je bilo nesto vise od trecinu...nesto vise muslimana sudjelovalo je kao ilegalci u gradovima...ili kao partijski radnici...ali masovnijih odlazaka nije bilo u partizane...muslimani komunisti su to pripisivali zaostaloscu muslimanskog svijeta narocito po selima kao i jakoj ustaskoj propagandi...no zaboravlja se jedna cinjenica koju komunsiti ne zele pripisivati da su ustase doslovce spasili muslimane u istocnoj bosni narocito 1941 i u prvoj polovici 1942 da ih ne potrijebe cetnici
da znam znaci.net pročitao sam dosta građe ne sve jer toga ima u izobilju i tamo postoji faksimil dokumenta o Blajburgu. koliko je ono Tito ustaša pobio? izvlačiš sa tog sajta online arhive detalje koji se uklapaju u tvoju priču koju hraniš dezinformacijama a ono što ti ne paše jednostavno preskačeš. nisi ti nikakav objektivni povjesničar neo oportunistički ideološko zatupljeni moron indoktriniran vjeronaukom..
opet nisi stavio link da i ostali mogu tu arhivu čitati pa ću ja stavit
dokumenti i knjige o drugom svetskom ratu na teritoriji Jugoslavije i povezanim zbivanjima
- arhivski fond:
- Nemački dokumenti sa mikrofilmova National Archive Washington (Documents from National Archive Washington)
ukupno trenutno sadrži 84 kompletnih rolni sa ukupno 94175 listova dokumenata
http://www.znaci.net
2015-09-08
BAs me zanima kako bi se ponasali da su mogli proniknuti u buducnost i vidjeti kako ce ih potomci popljuvati, proglasiti zlocincima i neprijateljima i porusiti im spomenike i zatirati svaki spomen na njih.vuksadinare wrote:glupost..1941 godine od deset partizanskih odreda u dalamciji recimo osam ih je bilo primorskih splitski,sibenski,murterski,trogirski,kastelanski,mosorski odrted,sinjski..tu sve sigurno bili srbi...a 90% hrvati bili..zatim goranski odred...turopoljski,sisacki odred..Gnječ wrote:Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
točno.
2015-09-24
jebiga drugo vrijeme..druge politicke okolnosti i drugi neprijateljRingo10 wrote:BAs me zanima kako bi se ponasali da su mogli proniknuti u buducnost i vidjeti kako ce ih potomci popljuvati, proglasiti zlocincima i neprijateljima i porusiti im spomenike i zatirati svaki spomen na njih.vuksadinare wrote:glupost..1941 godine od deset partizanskih odreda u dalamciji recimo osam ih je bilo primorskih splitski,sibenski,murterski,trogirski,kastelanski,mosorski odrted,sinjski..tu sve sigurno bili srbi...a 90% hrvati bili..zatim goranski odred...turopoljski,sisacki odred..Gnječ wrote:Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
točno.
2015-09-08
Nije tacno. Nego totalna dezorjentacija hrvatskog drustva, totalno skretanje na pogresan kolosijek i konfuzija oko stvari koje su u sustini vrlo jasne.vuksadinare wrote:jebiga drugo vrijeme..druge politicke okolnosti i drugi neprijateljRingo10 wrote:BAs me zanima kako bi se ponasali da su mogli proniknuti u buducnost i vidjeti kako ce ih potomci popljuvati, proglasiti zlocincima i neprijateljima i porusiti im spomenike i zatirati svaki spomen na njih.vuksadinare wrote:glupost..1941 godine od deset partizanskih odreda u dalamciji recimo osam ih je bilo primorskih splitski,sibenski,murterski,trogirski,kastelanski,mosorski odrted,sinjski..tu sve sigurno bili srbi...a 90% hrvati bili..zatim goranski odred...turopoljski,sisacki odred..Gnječ wrote:Stanojko wrote:Do 1943 je rvata u partizanima bilo samo u tragovima...
točno.
Puzajuca ustasizacija je ucinila svoje nakon 1990te. Rat protiv Srba doprinio konfuziji i ideoloskoj pogubljenosti.
2015-09-24
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Čavić: Suština problema u BiH nije u odnosima Srba i Bošnjaka nego u odnosima Hrvata i Bošnjaka
» Gdje u RS najviše živi Bošnjaka i Hrvata?
» U BiH živi 50% Bošnjaka, 30% Srba i 15% Hrvata
» Čović i Dodik suglasni: ‘Trajni cilj Bošnjaka je od Hrvata i Srba napraviti nacionalne manjine‘
» Muslimani u Goraždu upravo biraju predstavnike u Domu naroda "iz reda" Srba, Hrvata, Ostalih i Bošnjaka
» Gdje u RS najviše živi Bošnjaka i Hrvata?
» U BiH živi 50% Bošnjaka, 30% Srba i 15% Hrvata
» Čović i Dodik suglasni: ‘Trajni cilj Bošnjaka je od Hrvata i Srba napraviti nacionalne manjine‘
» Muslimani u Goraždu upravo biraju predstavnike u Domu naroda "iz reda" Srba, Hrvata, Ostalih i Bošnjaka
Page 1 of 4