ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pernar se popišao po sirotinji

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 Empty Re: Pernar se popišao po sirotinji

Post by AssadNaPodmornici 28/11/2018, 17:23

lik nije protiv kapitalizma. lik je protiv marakeša, protiv masovne imigracije, ali protiv USA, čak i nije protiv banaka, nego je protivnik postojećeg monetarnog sustava kojeg bi on reformirao i  onda dozvolio bankaranje. 

najjača stvar je što 99% ekonomista mu nezna odgovoriti na njegova pitanja iz monetarne ekonomije , ...

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 Empty Re: Pernar se popišao po sirotinji

Post by Hektorović 28/11/2018, 17:25

AssadNaPodmornici wrote:lik nije protiv kapitalizma. lik je protiv marakeša, protiv masovne imigracije, ali protiv USA, čak i nije protiv banaka, nego je protivnik postojećeg monetarnog sustava kojeg bi on reformirao i  onda dozvolio bankaranje. 

najjača stvar je što 99% ekonomista mu nezna odgovoriti na njegova pitanja iz monetarne ekonomije , ...
Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 Quote-10
Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 55168010
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 28/11/2018, 17:33

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:lik nije protiv kapitalizma. lik je protiv marakeša, protiv masovne imigracije, ali protiv USA, čak i nije protiv banaka, nego je protivnik postojećeg monetarnog sustava kojeg bi on reformirao i  onda dozvolio bankaranje. 

Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 Quote-10
Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 55168010
najjače od svega , ljudi se sprdaju sa njegovim knjigama, Mehanika novca naprimjer, ali kada ih pitaš da objasne to što on tvrdi;

"zašto u mondernoj kreaciji novca prvo idu krediti pa depoziti",  i drugo "novca za otplatu kamate ne postoji", nitko nema pojma objasniti te paradokse.. 

gle ovdje je Pernar , medicinski tehničar doslovno našamara bankara  , i to asa koji je bio direktor banaka, savjetnik ministra itd..

na kraju je taj bankar i priznao da se on odlično razumije u mikroekonomiju , mikrobankarstvo(dakle vođenje firme, banke) ali da nezna puno makrofinancije.. itd :D
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 28/11/2018, 17:34

Pernar bankaru postavi jednostvna pitanja, ovaj se pogubi, skreće sa teme.. priča pre stručne pojmove, ovo ono, a nezna odgovoriti na jednostavna pitanja...

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 28/11/2018, 18:17

AssadNaPodmornici wrote:Pernar bankaru postavi jednostvna pitanja, ovaj se pogubi, skreće sa teme.. priča pre stručne pojmove, ovo ono, a nezna odgovoriti na jednostavna pitanja...
Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 55156510
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 28/11/2018, 20:54

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Pernar bankaru postavi jednostvna pitanja, ovaj se pogubi, skreće sa teme.. priča pre stručne pojmove, ovo ono, a nezna odgovoriti na jednostavna pitanja...
Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 55156510
ovaj bankar mi je as.. kao bio direktor ove , one banke.. i to stranih banaka.. počeo on stručne izraze.. melje i melje.. ne razumim niti ja , kamo li će publika.. kaže mu Pernar, OK , aj mi objasnite ... "ako banka izda kredit, 100€, a traži glavnicu+kamatu, tipa 110€" , odakle u sustavu novac za kamatu ako je izdana samo glavnica".. ovaj blesio prazan.. da ne zna, da on nije makroekonomist, da je itd :D 

najjače za neka jednostavna pernarova pitanja , i ja sam morao čitati radove iz ekonomije, i to moderne monetarne ekonomije :D na kraju sam shvatio da sam među 1% ekonomista koji mu zna odgovoriti na te njegove paradoxe, ostali veze nemaju a najgore od svega ne žele učiti
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by danni1 28/11/2018, 20:57

marcellus wrote:
AssadNaPodmornici wrote:zamisli Pernara.. umjesto da je ukrao milijune € (milijarde) kao drugi veliki bogobojazni domoljubi Hrvati , onda bi bio pravi veliki katolik Hrvat.. i još zgaziš koga na cesti za svaki slučaj.. ovako primio sat od 3000€ i sada je lopina, Čardak Povjerenstvo će ga razapet, a Kenwood Kenon preko BORG skupine namjesti pljačku Agrokora tešku desetke milijardi kuna, (naših mirovina i Rh dioničara) a čardak povjerenstvo kaže da je sve uredu.

kurac je u redu, državnički darovi mogu bit do 500 kuna, simbolični, sve ostalo se predaje državi
De malo objasni tko je to država?

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:00

AssadNaPodmornici wrote:
najjače za neka jednostavna pernarova pitanja , i ja sam morao čitati radove iz ekonomije, i to moderne monetarne ekonomije :D na kraju sam shvatio da sam među 1% ekonomista koji mu zna odgovoriti na te njegove paradoxe, ostali veze nemaju a najgore od svega ne žele učiti

jel odgovor "novim kreditom"?

ili stock vs flow, plaćanjem na rate

https://en.wikipedia.org/wiki/Stock_and_flow
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 28/11/2018, 21:12

zmaj Rovinjski wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Pernar bi bio nezadovoljan odgovorom.. opet bi on došao do svoje "aaa vidiš prije ili posli će doći do nestašice novca" jer "izdani su krediti samo glavnica, a ti vraĆAŠ kamatu plus glavnicu" itd..  mislim u praksi se tako riješavaju ti problemi, ali u teoriji, na nekom primjeru dolazi do nestašice.

zapravo odgovor je jednostavan. 
ovako.. 
Banka prvo izdaje kredit pa onda iz kredita nastaje depozit(tu je Pernar u pravu , ali jedino tu, sve ostalo mu se pobrkalo).. na ek.fakultetima se uči krivo, da se skupljaju depoziti, pa se onda multiplikacijom stvaraju krediti.

Dakle kada banka stvori novi kredit, novi novac, pritiskom na tipku enter u računalu. Ona stvori dvije računovodstven stavke. 

Obvezu ili pasivu, ili Imovinu ili aktivu. 

Dakle, ja želim kupiti stan 100 000€ . Dolazim u banku. Deda želi prodati stan. 
Banka mi izda kredit. 100 000 recimo + 4000€ kamata(recimo da je 4% iako je  u stvarnosti je više ali nećemo sada). U isto vrijeme banka, na dedin bankovni račun stvori 100 000€ +2% kamate(2000€). 
Dakle ja sam dužan banci 104 000€ , a banka je dužna dedi  na njegov depozit 102 000€. 
Banka je tu samo posrednik, stvorila je elektronski novac, vrijednost novca se temelji na dedinom stanu(ima pokriće). 

Iduće Pernarovo pitanje "a što je sa 2000€ , razlike između kamate na kredit i oročene štednje"?
Jednostavno, banka sa tih 2000€, mora - 1)platiti radnike, 2)zgradu, 3)struju, vodu, + sve ostale troškove 4)poreze na 1,2,3 i razne stavke.. Svaki put kod toga koraka - banka vraća novac u sustav. 
Ako ostane višak , recimo 500€ , profit, opet državi plati porez na dobit, - i onda recimo ostane banci 400€ čistog profita. 

Naravno neće nositi novac na drugi svijet, nego , sa tim "čistim profitom" vlasnici/dioničari banaka , sebi isplaćuju dividendu, sa kojom recimo iznajme jahtu u Dalmaciji sa skiperom i hostesom, kupe nekretninu --- ukratko novac je cijelo vrijeme u sustavu 

:tu

A još nisam došao do toga, da novac nije samo taj elektronski kreditno/depozitni novac, novac ima 4-5 oblika, i svaki od tih oblika može opet krpati taj paradoks.. Googlajte o monetarnim agregatima 

eto ako vas tko pita , kako riješiti taj monetarni paradoks od Pernara, čisto da znate..

Automatski je ovdje i odgovor - zašto centralna banka nemože izdavati novac građanima a samo rade poslovne? Jer novac centralne banke u ovom slučaju nema pokrića ---- tipa novac u ovom primjeru ima pokriće u stanu, ili u autu - dakle novac koji je stvoren ima pokriće u realnoj imovini, autu, stanu itd. 
Novac koji bi centralna banka posuđivala državi je inflacijski novac, nema pokriće u ničemu - ---
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:25

AssadNaPodmornici wrote:

Pa sad ti reci da je ekonomija znanost.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 28/11/2018, 21:27

a slušaj eto nije znanost, ukinimo banke, centralnu banku, države, računovodstvo, porezni sustav, naplatu poreza,  

znaš kada bi rekli "ekonomija je znanost" ukidamo ovo gore - znaš gdje bi se vratio? u jebeno kameno doba, bez banaka, centralne banke, računovodstva, poreznog sustava, doslovno ti nikakva svemirska tehnologija nebi vrijedila ništa, eto

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:29

AssadNaPodmornici wrote:a slušaj eto nije znanost, ukinimo banke, centralnu banku, države, računovodstvo, porezni sustav, naplatu poreza,  

znaš kada bi rekli "ekonomija je znanost" ukidamo ovo gore - znaš gdje bi se vratio? u jebeno kameno doba, bez banaka, centralne banke, računovodstva, poreznog sustava, doslovno ti nikakva svemirska tehnologija nebi vrijedila ništa, eto

Zašto bi sve to ukidali? Zato što nije riječ o (punokrvnoj) znanosti?
Pa ni nogomet nije znanost pa nikome ne pada na pamet da ga ukida.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:31

Speare Shaker wrote:
AssadNaPodmornici wrote:a slušaj eto nije znanost, ukinimo banke, centralnu banku, države, računovodstvo, porezni sustav, naplatu poreza,  

Zašto bi sve to ukidali? Zato što nije riječ o (punokrvnoj) znanosti?
Pa ni nogomet nije znanost pa nikome ne pada na pamet da ga ukida.

Ako ćemo ipak malo ozbiljnije, niti pravo nije znanost u punom smislu te riječi nego više učenje, skup pravila i vještina koja se odnose na jedan aspekt odnosa u ljudskim zajednicama pa nikome ne pada na pamet da ga ukida. Dapače, pravo i tzv. pravne znanost spadaju u temelje postojanja i funkcioniranja ljudskih društava.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:32

AssadNaPodmornici wrote:

Iduće Pernarovo pitanje "a što je sa 2000€ , razlike između kamate na kredit i oročene štednje"?
Jednostavno, banka sa tih 2000€, mora - 1)platiti radnike, 2)zgradu, 3)struju, vodu, + sve ostale troškove 4)poreze na 1,2,3 i razne stavke.. Svaki put kod toga koraka - banka vraća novac u sustav. 
Ako ostane višak , recimo 500€ , profit, opet državi plati porez na dobit, - i onda recimo ostane banci 400€ čistog profita. 

Naravno neće nositi novac na drugi svijet, nego , sa tim "čistim profitom" vlasnici/dioničari banaka , sebi isplaćuju dividendu, sa kojom recimo iznajme jahtu u Dalmaciji sa skiperom i hostesom, kupe nekretninu --- ukratko novac je cijelo vrijeme u sustavu 

to si objasnio sto banka radi sa tih fantomskih 2000 eura, nisi objasnio od kuda su se oni stvorili, to jest, opet imas (konstantni) manjak u sustavu,.. confused
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:33

AssadNaPodmornici wrote:
na kraju je taj bankar i priznao da se on odlično razumije u mikroekonomiju , mikrobankarstvo(dakle vođenje firme, banke) ali da nezna puno makrofinancije.. itd :D
to možemo gledat i za ministre financija, Marić vjerojatno stručnjak za vođenje tvrtki, radio kod Todorića, zovu ga u Adris, prije njega Lalovac, Šuker...

jesu li makro ili mikro stručnjaci, a i da znaju što rade opet što mogu napraviti kraj Plenkovića i ostalih sa mikro mozgom koji uopće ne kuže jer treba konsenzus da se donese odluka... affraid
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:34

zmaj Rovinjski wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
to možemo gledat i za ministre financija, Marić vjerojatno stručnjak za vođenje tvrtki, radio kod Todorića, zovu ga u Adris, prije njega Lalovac, Šuker...

jesu li makro ili mikro stručnjaci, a i da znaju što rade opet što mogu napraviti kraj Plenkovića i ostalih sa mikro mozgom koji uopće ne kuže jer treba konsenzus da se donese odluka... affraid
mislis trebaju na konzultacije kod smrdljivih austrijanaca...

:aw
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:37

Leteca Pegla wrote:
to si objasnio sto banka radi sa tih fantomskih 2000 eura, nisi objasnio od kuda su se oni stvorili, to jest, opet imas (konstantni) manjak u sustavu,.. confused

plaćaš li kredit odjednom ili na rate?

ako se voziš autom između dva grada udaljena 100km, brzinom od 50km/h, možeš li odmah stići na cilj ili ćeš stići za 2 sata?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:40

zmaj Rovinjski wrote:
Leteca Pegla wrote:

ako se voziš autom između dva grada udaljena 100km, brzinom od 50km/h, možeš li odmah stići na cilj ili ćeš stići za 2 sata?
1. nemam kredita pa ih i ne placam...
2. odmah mozes stici teleportacijom ne mozes autom

Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 1f602 

a evo tebi pitanje:
ako se vozis autom izmedju 2 grada, a autu treba 50 litara benzina minimalno za taj put, oces li moci prevaliti tu udaljenost sa 45 litara... Pernar se popišao po sirotinji - Page 3 1f619
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 28/11/2018, 21:54

Dakle pernara za premjera, on bi sve to ukinuo, on je pametan, on je naš vrli novi vođa lol!

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Guest 28/11/2018, 21:54

zmaj Rovinjski wrote:
Leteca Pegla wrote:

da se razumijemo, ja ne tvrdim da se neda podesiti to, samo da nije podeseno, to jest podeseno je (namjerno) na nasu stetu... confused
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2018, 21:58

AssadNaPodmornici wrote:
zmaj Rovinjski wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Pernar bi bio nezadovoljan odgovorom.. opet bi on došao do svoje "aaa vidiš prije ili posli će doći do nestašice novca" jer "izdani su krediti samo glavnica, a ti vraĆAŠ kamatu plus glavnicu" itd..  mislim u praksi se tako riješavaju ti problemi, ali u teoriji, na nekom primjeru dolazi do nestašice.

zapravo odgovor je jednostavan. 
ovako.. 
Banka prvo izdaje kredit pa onda iz kredita nastaje depozit(tu je Pernar u pravu , ali jedino tu, sve ostalo mu se pobrkalo).. na ek.fakultetima se uči krivo, da se skupljaju depoziti, pa se onda multiplikacijom stvaraju krediti.

Dakle kada banka stvori novi kredit, novi novac, pritiskom na tipku enter u računalu. Ona stvori dvije računovodstven stavke. 

Obvezu ili pasivu, ili Imovinu ili aktivu. 

Dakle, ja želim kupiti stan 100 000€ . Dolazim u banku. Deda želi prodati stan. 
Banka mi izda kredit. 100 000 recimo + 4000€ kamata(recimo da je 4% iako je  u stvarnosti je više ali nećemo sada). U isto vrijeme banka, na dedin bankovni račun stvori 100 000€ +2% kamate(2000€). 
Dakle ja sam dužan banci 104 000€ , a banka je dužna dedi  na njegov depozit 102 000€. 
Banka je tu samo posrednik, stvorila je elektronski novac, vrijednost novca se temelji na dedinom stanu(ima pokriće). 

A još nisam došao do toga, da novac nije samo taj elektronski kreditno/depozitni novac, novac ima 4-5 oblika, i svaki od tih oblika može opet krpati taj paradoks.. Googlajte o monetarnim agregatima 

eto ako vas tko pita , kako riješiti taj monetarni paradoks od Pernara, čisto da znate..

Automatski je ovdje i odgovor - zašto centralna banka nemože izdavati novac građanima a samo rade poslovne? Jer novac centralne banke u ovom slučaju nema pokrića ---- tipa novac u ovom primjeru ima pokriće u stanu, ili u autu - dakle novac koji je stvoren ima pokriće u realnoj imovini, autu, stanu itd. 
Novac koji bi centralna banka posuđivala državi je inflacijski novac, nema pokriće u ničemu - ---

jedino ča je vode bitno je, i ča generiro problijeme je to ča je država zabronila privatne šolde, i ča soma nužno pati od socijalizma. niko nikad ne će moći voditi dobru monetarnu politiku jednostavno zoto ča ljudi ki to rodu nemaju skin in the game. niko nikad ne će znati kolio je šoldov u igri, niti ne će moći predviditi koliko ih točno tribo biti, ali jasno je ki će se više truditi da to pogodi, država ili privatnik.
i još nešto, šoldi su samo polak ekonomije. fokus na računovodstvu nužno vodi u potpuno nerazumijevanje, a kombiniran s dobrima namjerama, vodi direktno u pakal.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics