Zasto ZEne Lazu...??
Page 1 of 1
Zasto ZEne Lazu...??
ZASTO ZENE LAZU O SEKSU...??
by pismejker Today at 11:36u priči o Adamu i Evi, žene su stereotipizirane kao inherentno obmanjujuće spolove, osobito kada je riječ o pitanjima koja uključuju seks. Očito, ta slika žena je i lažna i štetna, ali autor Lux Alptraum tvrdi u svojoj novoj knjizi "Faking It: The Lies Women Tell about Sex - i istine koje otkrivaju", da je jednako jednostavna poricati da žene govore laži o seksu.
Umjesto toga, Alptraum analizira način na koji žene lažu o svemu, od orgazma koje imaju i broja spolnih partnera koje su imali. Istražuje način na koji žene imaju vrlo dobre razloge za laži koje oni kažu i traži čitatelje da razmišljaju izvan uobičajenih moralnih prosudbi i pogledaju šire socijalne zamke koje žene ulaze u koje se osjećaju kako je ležanje potrebno uopće.
Nedavno sam razgovarao s Alptraumom o našim rodnim pretpostavkama o istini i lažima, paradoksu seksualno iskusne čistoće i, naravno, lažiranju u krevetu.
Ovaj je intervju uređen zbog jasnoće i duljine.
Sjećam se da si mi pričao o ovom prijedlogu knjige na zabavi prije par godina i mislio sam da je to fascinantno. Zašto ste se htjeli usredotočiti na temu stereotipa o ženama kao lažljivcima ili lažljivcima?
Zapravo sam započela primijetiti da se ovaj uzorak žena naziva lažljivcima, obično kad je to bilo vezano uz njihov seks ili datiranje života. Kad sam počeo razmišljati o ovoj temi, bio sam uvjeren da žene vjerojatno ne lažu. Upravo smo dobivali loš rap.
Dok sam to istraživao, otkrio sam da je to puno komplicirano. Ono što se zapravo događalo nije bilo da žene nikad nisu lagale - što je zapravo pretjerano općenita i široka tvrdnja da takva prijetnja ženama našeg čovječanstva - nego da su žene često bile stavljene na mjesta gdje nismo imali drugog izbora nego da lažemo, bilo zbog nismo se vjerovali ili je laganje neophodno za našu sigurnost.
Zatim, budući da smo bili prisiljeni lagati, ove laži su navikle na gorivo da je ženama inherentno nepouzdana.
Iako sam radio na ovome prije izbora, ja sam završio prijedlog neposredno prije stvarnih izbora. Kad je Donald Trump pobijedio, samo je doista pogodio kuću koliko su ljudi kupovali u tu ideju da žene ne mogu biti pouzdane.
Budući da je to bilo toliko blizu kad sam zapravo počeo pisati knjigu, Hillary Clinton je doista bio na vrhu svega. To se događa kada vjerujemo da žene lažu. Žene koje su u osnovi iskrene dobile su oštrinu s ovim.
Kod muškaraca, obično je suprotno, kao što vidite s Brettom Kavanaughom, gdje je apsolutno lagao. Ali onda želimo vjerovati muškarcima, pa se stavlja na Vrhovni sud. Sada kada je na Vrhovnom sudu čujemo: "Pa, ne može biti lažljivac jer je na Vrhovnom sudu."
S ljudima, njihove laži se ignoriraju, jer ih želimo vjerovati. Stavili su pozicije na kojima samo potvrđujemo njihovu pouzdanost zbog položaja u kojima ih stavljamo. Žene se stavljaju na mjesta gdje smo prisiljeni lagati, a onda se to koristi protiv nas kako bismo potvrdili tu ideju da možemo " ne treba vjerovati i nikada se ne smije vjerovati.
Ova ideja da su žene u osnovi prisiljene lagati svakako će izazvati mnogo čitatelja, ali mislim da je dobro argumentirana. Na primjer, imate nekoliko poglavlja, jedno o djevičanstvu i jedno o seksualnom iskustvu općenito, o lažima koje žene govore o njihovim seksualnim povijestima. Zašto se žene osjećaju kao da moraju lagati o svojoj seksualnoj povijesti?
Standard, osobito u odnosima, je ovo očekivanje da istovremeno budete izvanredni u seksu, ali nikad niste imali seksualne odnose. To nije izvedivo. Općenito govoreći, dobivate samo nešto za praksu, a seks je jedna od onih stvari.
Žene koje žele biti dobre u seksu će izaći i dobiti praksu, a zatim vrstu živice o tome kako se dogoditi da se njihove seksualne sposobnosti, jer oni ne žele biti neupitna žena. To je dio razloga zašto imate ove živice, poput tehničkog nevinosti ili ove ideje da se oralni seks ne računa. Žene žele da ta sloboda dođe do nekog iskustva, da bude taj pretpostavljeni "idealni partner", ali onda i žele imati način da i dalje prezentiraju svoj identitet kao datum koji se može dati ili da se može udati ili da nije drolja.
S djevičanstvom to je još više kažnjavanje, pogotovo u kulturama gdje se čistoća često žestoko provodi. Ponekad, ako pogledate mjesta poput Egipta i da imate nevinost ili barem izgled vašeg djevičanstva doslovno je život ili smrt nekim ženama.
Taj također može biti još napušteniji, jer je djevičanstvo tako često "dokazano" himenom. Ne samo da himna može biti uništena aktivnostima koje nemaju veze s seksom, ali neki ljudi jednostavno nemaju ni himen koji odgovara očekivanjima koja počinju.
Ja sam vrlo suosjećajan s nekim tko je u vezi, i to je izvrsna veza. Oboje se ljube. Sve što se događa u trenutnom odnosu je idealno, ali oni znaju da, ako kažu, "imala sam troje prije deset godina, to mi ništa nije značilo, ali ja sam to učinio", to bi moglo okončati odnos. Mogu razumjeti tu osobu koja ne želi otkriti to, a možda i lagati, jer je irelevantna informacija da ih još uvijek ocjenjuje.
U knjizi ste zapravo spomenuli film "Chasing Amy", što je upravo to. Kevin Smith nije najveći redatelj, ali bio sam oduševljen kad sam vidio spominjanje tog filma, koji mi se jako sviđa.
Mislim da film dobiva loš rap. Ljudi misle da je to film o neobičnim ženskim iskustvima. Stvarno o čemu se radi o ravnoj muškoj nesigurnosti. To je film koji pametno osuđuje glavnu ulogu Holdena za držanje svog partnera tim smiješnim standardima, jer misleći ne samo da mora biti "savršena djevojka" za njega, već i nekako mora biti njezin prvi i da ako ima komplicirana prošlost i još uvijek odlučuje da je on osoba s kojom želi biti, to nije dovoljno.
Jednostavno je pametno o načinu na koji muška nesigurnost kažnjava žene i često sabotira mušku sreću. Samo ova ideja da imamo da morate biti najbolji seks za vašeg partnera, što ni ne znači ništa, a zbilja zanemaruje činjenicu da divlji i ludi seks ne mora nužno napraviti vezu za koju želite biti u ,
Vi ste intervjuirali puno žena za ovu knjigu. Bili su iskreni s vama o lažima koje su rekli. Činilo se da su žene osjetile da su lažice opravdane ako su pod takvom vrstom nepristupačnog pritiska?
Nitko s kojim sam razgovarao bio je poput: "Volim lagati. Stvarno želim prevesti ljude. "
Razgovarao sam s mladom ženom koja je samo razgovarala o tome kako će se pretvarati da je zaboravila poduzeti kontrolu rađanja, poticati muškarce da imaju jednodnevne štale ili povremeni seks s upotrebom kondoma. Imala je malo oklijevanja oko nje, gdje je baš kao: "Pa, gledaj, to je kako dobivam casual seks koji želim, gdje sam još uvijek zbrinuta i imam siguran seks da ja želim imati."
Radila je kako bi osigurala svoju fizičku sigurnost. Jednom kad nije radila ovako nešto, seksala je bez kondoma, a ona je imala klamidiju. Za nju je doslovno bila njezina sigurnost ili njezina iskrenost. Njezina je sigurnost više važna.
Nije joj se svidjelo: "Oh, dobivam jedan na ovim dudima." Nitko zaista nije uživao u laganju na način koji ćete vidjeti na tim redateljskim zajednicama Redditovog sakupljača, gdje će biti ovu ideju poput: "Oh, lagao sam ovoj ženi da je gospodara."
Vidio sam ljude koji stvarno žele da budu iskreni, ali su bili u situaciji u kojoj nije bilo nužno izvedivo.
Mogu vam reći da sam rekao tu laž, da nisam na tabletu kad sam ja, jer nisam htio da se bavim prezimenom koji zavija. Mislite li da je to uobičajeno? To je bio prvi put da sam to ikada vidio u tisku.
Sumnjam da je vrlo uobičajena. Sumnjam da uopće nije raspravljano.
Kad sam bio mlađi i imao više casual seksa, znam da je to nešto što sam osjećala zaista stidio. Mislim da postoji velika sramota i veliki pritisak na žene, a posebno na žene koje imaju seks s muškarcima, da bi "pravi izbor" i vrata - držali na odgovarajući način.
Vidite ove poruke koje su poput: "Pa, ako ne želi koristiti kondom, onda ne biste trebali imati seks s njim." To ženama čini neugodno o tome govoriti, čak i kod drugih žena.
Ali znam da svaki razgovor koji sam imao gdje sam to spomenuo, ljudi će biti poput: "Oh yeah, znam kako je to lagati nekoj Tinder hookup o biti na pilule, jer ja ne želim imaju taj razgovor. "
Imate tri izbora: izbacujući ih, što znači da ne dobivate seks, za što biste doista željeli. Ne koristite kondom, koji puno ljudi ne zadovoljava. Ili ovo varanje, koje u osnovi dobiva ono što želite, ali s malo strategije koji su uključeni.
Žene u toj situaciji, bolje ili lošije, prihvaćaju svoju prividnu dužnost da kontroliraju ponašanje muškaraca. Upotrebljavaju samo učinkovite tehnike, a onda im se svi ljube.
Netko me u jednom trenutku pitao o tome što žene mogu učiniti da se izvuče iz ovoga. Mnogo toga će morati biti na muškarcima.
Žene su u ovom vezivanju, gdje ako se ljudi ustraju u lošem ponašanju, onda se od žena očekuje prestanak interakcije s ljudima u cijelosti, što nije izvedivo. Mislim da je ova vrsta laganja da suptilno dobivaju ljude koji loše djeluju kako bi djelovali na način koji želite, a za mnoge žene to je najbolja opcija.
Ako želimo izaći iz te zamke, žene mogu podići svijest o tome, što je očito ono što pokušavam učiniti s knjigom.
Nije uistinu na ženama da prestanu lagati. Žene ne objavljuju, "prestat ću govoriti da imam dečka svakom momku koji mi se približio u baru." Iako je možda to moralno moralno, moramo doći do točke u kojoj ljudi će slušati, "Ne želim razgovarati s tobom."
Toliko je gnjeva kod žena koje zapošljavaju "Imam dečka" u barovima. Uvijek sam to smatrala društvenom lažom. Kad vas netko zove i od vas traži da odete na piće, a vi ne želite ići, recite im: "Imam prethodnu angažman." Svi prihvaćamo da je to u redu, ali ako žena kaže momku koji ima dečko da ga nježno odbacimo, sve to osjećamo u vezi s tim. Zašto mislite da imamo ovaj dvostruki standard?
Tu je gnjev od žena, gdje je kao da nas izdajete. Ojačavate ideju da su naše granice važne samo ako nas uzmemo.
Mislim da vidite tu ljutnju od ljudi, jer muškarci ne žele osjećati kao da ne mogu imati jednu ženu. Očito, #NotAllMen, ali ljudi koji se jako ljuti zbog toga stvarno se žele osjećati kao da imaju pristup bilo kojoj ženi za koju već nije govoreno. Žena koja je stvorila imaginarnu dečku je žena koja ih odbacuje, a koju onda smatraju izdajom.
Pričajmo o stvaru koja dolazi na pamet kad ljudi čuju naslov vaše knjige, "Faking It", što je orgazam. Lažni orgazam. Svi kažu da nije u redu. Ipak, žene to rade. Zašto?
Ja sam branitelj lažnog orgazma. Sigurno, najbolji scenarij je da se nalazite u situaciji u kojoj se ne osjećate kao da morate varati. Ta situacija je ona na kojoj imate partnera koji može čuti da možda ne trebate orgazam, da čujete da uživate u seksu koji ne prestaje uvijek orgazam, može čuti da rade nešto što ne želite, ne vole i ne gube na umu. To zahtijeva da bude u mnogo velikodušnijoj seksualnoj situaciji nego što se mnogi ljudi nalaze.
Neki od njih su i perverzno od feminista, što je čudno reći. Mislim da ste imali desetljeća, vjerojatno stoljeća ili možda čak i tisućljeća, da nitko zapravo ne brine o ženskom seksualnom užitku. Uz uspon feminizma, imate tu svijest da je i seksualni seksualni užitak.
No, budući da je žensko zadovoljstvo ovaj vrlo nebulozni koncept, završavate dobivanje sve ove važnosti vezane uz orgazam. Odjednom, bez obzira na to daje vaš orgazam mjera da li ili ne uživaš u seksu.
Seksualni užitak za sve je složeniji od orgazma. Orgazam ne znači nužno da uživate u seksu. Nedostatak orgazma ne znači nužno da ne uživate u seksu. Kada smanjite što je izvrstan cilj, a to su ljudi koji uživaju u seksu, imaju, do ovog vrlo specifičnog i vrlo malog dijela seksualnog užitka, koju stvaraš novu zamku, gdje bi žene trebale imati zadovoljstvo na taj poseban način.
Neki ljudi, seks je vrlo ugodno, ali masturbacija je mjesto gdje dobivaju orgazme. Možda su njihovi orgazmi tako intenzivni da ih ne žele uvijek imati. Možda su anorgasmic i dobro s tim. Postoji mnogo scenarija gdje se orgazam ne događa ili se ne želi. Budući da smo stvorili ovu ideju poput orgazma kao standarda, često vidite ravne muškarce koji sada postavljaju svoj ego o tome ima li njihov partner orgazam ili ne.
Ako ne želite ovaj razgovor, to je poput: "Oh baby, jako mi se sviđa. Obećavam, "itd., Zavaravanje to samo postaje način da svi sretni.
Naravno, postoje situacije u kojima ste ga krivotvorili jer je seks loš i želite da završi. Čak i da, ako vas to izvuče, onda je sjajno.
Ako ste u kontinuiranom odnosu, gdje namjeravate nastaviti s seksom s tom osobom, a vi ga lažete, iako ne uživate, to nije sjajna veza. Ako vam se sviđa štand za jednu noć, a vi jednostavno ne želite ponovno vidjeti tu osobu, zavaravajući se, čini se kao jako dobar način da izvršite neku agenciju nad situacijom i završite ga, a ne morate ući u duboku razgovor koji ne želite imati.
Argument protiv zavaravanja da najviše mrzim ovo je argumentacija odgovornosti prema sestrinstvu. Vidio sam ljude kako govore: "Oh, ali ako je lažiraš, onda ti poučavaš da radiš stvari koje druge žene ne vole."
To pretpostavlja univerzalno seksualno seksualno zadovoljstvo ženskog spola, što mi je bizarno. Mnogo je stvari koje su mi stvarno neugodne ... koje drugi ljudi vole. Postoje stvari koje volim da druge žene mrze.
Ako netko tko vidi moje seksualno zadovoljstvo ili moj orgazam vjeruje da je potez ono što bi trebali činiti sa svima ostalima, oni već počinju s položaja da budu osoba s ** tty da se seksaju.
Što ste saznali o ženama i lažima tijekom pisanja ove knjige?
Žene obično lažu zbog nekog razloga.
Ponovno je potvrdio moje uvjerenje da su ljudi uvijek spremni vjerovati najgore stvarima o ženama, a nikada ni zaista ne zanima dublje kopanje i malo više otkrivanja, o tome kakva je situacija i zašto bi stvari mogle biti na taj način. Mislim da čak i više za žene u boji ili za trans žene, ljudi su više zainteresirani za ovu zgodnu priču koja ne mora nužno imati smisla, ali oni zapravo ne razumiju što su žene motivacija za naše postupke.
https://www.salon.com/2018/11/24/why-women-lie-about-sex/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com
Guest- Guest
Similar topics
» ZASTO ZENE LAZU O SEKSU...??
» Veliko istraživanje - Zašto su žene ljubomorne na druge žene?
» Zašto žene idu zajedno u ženski WC?
» Zašto su žene u vezama sklonije fizičkom nasilju nego muškarci? :D
» Zašto žene žive duže od muškaraca
» Veliko istraživanje - Zašto su žene ljubomorne na druge žene?
» Zašto žene idu zajedno u ženski WC?
» Zašto su žene u vezama sklonije fizičkom nasilju nego muškarci? :D
» Zašto žene žive duže od muškaraca
Page 1 of 1