Dankverbot
Page 14 of 50
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Re: Dankverbot
uhljebmetilda wrote:fridrih_niche wrote:Tebi je srpska književnost ka biku crvena krpa...metilda wrote:ako misliš na kamova njegovo stanje uma je dijametralno suprotno mojemu ali ne kažem da je pisao lošu poeziju.. zašto sam morala čitati stojanku majku knešpoljku umjesto kamova
I toliko ju mrziš da si zapamtila sve autore i sadržaje svih njihovih knjiga hahaha...
pa nismo imali danila kiša u lektiri.. a lektira se morala napisati.. kako sam to radila već sam napisala.. koliko je pažnje srpska profesorica hrvatskog posvećivala kvaliteti napisanoga i koliko su je bilo briga za hrvatski pokazuje to da bih uvijek dobila 5
aben- Posts : 35492
2014-04-16
ja znam par ljudi koji su tek nakon srednje uzeli popise lektira i išli po popisima redom čitati-
Idi u k.kic wrote:
ja sam mislio da je to Nietzsche :^^
:^O
Ljudi najčešće misle da je Beckett...
A na fejsu bi mislili da je ka neki gangster hahahaha...
:D
Guest- Guest
Nikad nije kasno...kic wrote:
ja znam par ljudi koji su tek nakon srednje uzeli popise lektira i išli po popisima redom čitati-
Al sad, velika većina, ne radi niti to...
Šta je tragedija...
Jebat ga, sad se slavi Kim K., a ne jedna Vesna Parun npr. ...
;)
Guest- Guest
fridrih_niche wrote:Idi u k.kic wrote:
gangsta Niche
pali uspavano biche
fridrih_niche wrote:Nikad nije kasno...kic wrote:
Šta je tragedija...
;)
Kad poskupi benzin,
skratit ćemo ceste.
Kad iščezne kerozin,
imamo paštete.
Za dojilje je lahko:
bit će ptičjeg mlijeka.
Jeftinija bit će jahta
neg kolijevka.
Vesna u <3kic wrote:fridrih_niche wrote:Nikad nije kasno...kic wrote:
Šta je tragedija...
;)
Kad poskupi benzin,
skratit ćemo ceste.
Kad iščezne kerozin,
imamo paštete.
Za dojilje je lahko:
bit će ptičjeg mlijeka.
Jeftinija bit će jahta
neg kolijevka.
Guest- Guest
aben wrote:uhljebmetilda wrote:fridrih_niche wrote:Tebi je srpska književnost ka biku crvena krpa...metilda wrote:ako misliš na kamova njegovo stanje uma je dijametralno suprotno mojemu ali ne kažem da je pisao lošu poeziju.. zašto sam morala čitati stojanku majku knešpoljku umjesto kamova
I toliko ju mrziš da si zapamtila sve autore i sadržaje svih njihovih knjiga hahaha...
pa nismo imali danila kiša u lektiri.. a lektira se morala napisati.. kako sam to radila već sam napisala.. koliko je pažnje srpska profesorica hrvatskog posvećivala kvaliteti napisanoga i koliko su je bilo briga za hrvatski pokazuje to da bih uvijek dobila 5
tada su svi bili birani po političko nacionalnom ključu.. a ako misliš na mene ja sam samo bila snalažljiva.. imala sam 5 iz povijesti a nikad nisam naučila partizanske ofanzive niti sam ih htjela naučiti.. knjiga ispod klupe kad je kontrolni i papir na leđima kolege ispred mene kad je ispitivanje sad nemoj reći da si ti bio uzoran đak
Guest- Guest
fridrih_niche wrote:Idi u k.kic wrote:
ljudi ne znaju čemu služi google - čim sam vidjela tvoj avatar provjerila sam je li to marinković
Guest- Guest
kic wrote:
najvažnije je pročitati ruske pisce, to je temelj filozofskog i antropološkog opismenjavanja i učenje izražavanja. kasnije je sve samo nadogradnja
Guest- Guest
metilda wrote:fridrih_niche wrote:Idi u k.kic wrote:
ljudi ne znaju čemu služi google - čim sam vidjela tvoj avatar provjerila sam je li to marinković
ne znaju čemu služi google
ic a tražilica po definiciji :D
btw šalio sam se za Nichea joj kako je glupo objašnjavati vic, but you make me do it
moj komentar se odnosio na podebljano a ne na tvoj vickic wrote:metilda wrote:fridrih_niche wrote:Idi u k.kic wrote:
ne znaju čemu služi google
ic a tražilica po definiciji :D
btw šalio sam se za Nichea joj kako je glupo objašnjavati vic, but you make me do it
Guest- Guest
metilda wrote:kic wrote:
najvažnije je pročitati ruske pisce, to je temelj filozofskog i antropološkog opismenjavanja i učenje izražavanja. kasnije je sve samo nadogradnja
najvažnije su bajke
nije je bilo briga, jer je uhljeb, ploća gre rodila- ne rodila...metilda wrote:aben wrote:uhljebmetilda wrote:fridrih_niche wrote:Tebi je srpska književnost ka biku crvena krpa...metilda wrote:ako misliš na kamova njegovo stanje uma je dijametralno suprotno mojemu ali ne kažem da je pisao lošu poeziju.. zašto sam morala čitati stojanku majku knešpoljku umjesto kamova
tada su svi bili birani po političko nacionalnom ključu.. a ako misliš na mene ja sam samo bila snalažljiva.. imala sam 5 iz povijesti a nikad nisam naučila partizanske ofanzive niti sam ih htjela naučiti.. knjiga ispod klupe kad je kontrolni i papir na leđima kolege ispred mene kad je ispitivanje sad nemoj reći da si ti bio uzoran đak
a jo sun bi ovo ča sun danas i kad nis zno ča sun;
svaki put ka bi dobi više od dvo, bi bi nezadovoljan jer mi se činilo da sun uloži energije više nego dovoljno.
2014-04-16
aben wrote:
nije je bilo briga, jer je uhljeb, ploća gre rodila- ne rodila...
Naivčina.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:aben wrote:
nije je bilo briga, jer je uhljeb, ploća gre rodila- ne rodila...
Naivčina.
jo su svjesan protuhrvatske ekspanzionističke činidbe as the next guy,
ali socijalizam je ipak nojjača sila u svemiru
2014-04-16
kic wrote:metilda wrote:kic wrote:
najvažnije su bajke
Najvazniji su mitovi. :-)
Guest- Guest
fridrih_niche wrote:Nikad nije kasno...kic wrote:
Šta je tragedija...
;)
A sto je ta Kim napisala? :p
Prije nekoliko mjeseci umrla je Vesna Krmpotic. Jedna od najplodonosnijih knjizevnica na ovim prostorima. I tek mi je njena smrt otkrila da je suradjivala s Perunovom Parunkom.
Vezano uz temu, hajde da prenesem i njeno vidjenje 60-ih u Jugoslaviji. Metilda je jos bila curica, tada. :-)
----
Rano ste počeli pisati poeziju. Bili ste u grupi pisaca, u tzv. krugovašima. Kako je to prolazilo u “željezna” vremena šezdesetih godina u Jugoslaviji?
- Ondašnji sistem sve je nas “odgajao” jako usko i strogo i sve što je govorilo o duhovnosti proglašavalo se subverzivnim elementom. Rilke je bio zabranjivan. Prve sam pjesme objavila još na prvoj godini studija u časopisu “Hrvatsko kolo”. U to su vrijeme carevali “partizanski pisci”. Jedan od njih me javno naružio zbog toga što pišem o “nekomu tko dolazi alejom niz mjesečinu”, što je dekadentno - a još je gore što taj netko nikada ne stiže. To “nikada ne stiže” stav je truo i nenapredan, i valjalo ga je prokazati. Imala sam problema. Religija i duhovnost bile su bez ikakvog praštanja, a poezija se proglašavala dekadentnom, što je bila najviše upotrebljavana riječ u ono vrijeme. Nije bila podobna osim ako nije pisana s uskličnicima u smislu – Naprijed naši!
Tako da je nekoliko nas, a među njima Vlado Gotovac, Ivan Slamnig, Josip Pupačić, a djelimice i ne tako strasno Antun Šoljan, podizalo bune. Cijenim jako Vesnu Parun, a ima ih još, naravno, koji su svrdlali, tražili proboj iz tog ideološkog zida. Najprije kao krugovaši, kasnije okupljeni oko časopisa “Književnik”. Za neke je to bila, manje-više, žurka. Onda sam, na zgražanje ostalih, jedina i sama, otplovila poluteretnjakom “Velebit” u Indiju. Svi, osim Vlade Gotovca, govorili su mi da sam luda.
Guest- Guest
Kim je video pjesnikinja...
I Vesna K. je bila dobra...
Za moj ukus, malo previše produktivna...
;)
A Vlado G. je moj idol...
Takvi se vise ne radjaju...
<3
I Vesna K. je bila dobra...
Za moj ukus, malo previše produktivna...
;)
A Vlado G. je moj idol...
Takvi se vise ne radjaju...
<3
Guest- Guest
tebe noor izbaci iz takta kad god poželi :)Gnječ wrote:mativka wrote:Meni je drago usprkos svemu da si nazočan :)
ma pročitao sam neku svinjariju od one kurbet...pardon...gospođe lakog morala noor pa nisam mogao odolit iskušenju a da se ne registriram i rečem joj dvi tri riči.
a gospođa lakog morala ti je mater, jer da nije ne bi ti ispao ovakva izdrkotina :)
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Page 14 of 50