Zašto su u Hrvatskoj takve plaće ?
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zašto su u Hrvatskoj takve plaće ?
[size=35]US JUDGE TEMPORARILY BLOCKS TRUMP’S ORDER REFUSING ASYLUM TO ILLEGAL MIGRANTS FROM MEXICO[/size]
A judge has temporarily blocked US President Donald Trump’s order to ban Central American asylum seekers from illegally crossing the border into the country from Mexico
Guest- Guest
naši šoldi su prekvalitetni. tribalo bi ih printati na recikliranomu ekofrendli papiru ki bi se raspado nakon dvi tri sedmice. unda bi svi bili bogati ko bill gates
2014-04-16
AssadNaPodmornici wrote:saznao si od mene
od kad ja pišem da je problem štednja, i da na štednji ima više novca nego je nominalni BDP?
koliko puta sam te provocirao da ako želiš pokrenuti ekonomiju da digneš kredit?
što ti to govori da vi ekonomisti kao struka ne razlikujete novac koji se kreće, od onog koji se ne kreće? a radite modele
AssadNaPodmornici wrote:Živi Zid
kad sam citirao ikog iz Živog Zida, pozvao se na njihove izjave ili smatrao da su im rješenja smislena? Nikad!
oni žele tiskati novac samo iz razloga kako se na knjigama ne bi vidjelo povećanje duga
ja sam oduvijek zagovarao potpuno suprotno, da treba povećavati dug, i da razina nije bitna
...jer gdje je novac od kredita kojim će se platiti taj dug
e pa na depozitima je
Guest- Guest
Babylon wrote:
što ti to govori da vi ekonomisti kao struka ne razlikujete novac koji se kreće, od onog koji se ne kreće? a radite modele
i onda kaže nema korelacije
Guest- Guest
izbrisao sam onaj svoj post(koji je bio ispravan) da se nebi navuka sa tobom u bezveznu raspravu, ali si ga sinja, sada je kasno :D
nemislim da je problem štednje, ili potrošnje, veći je problem zašto ljudi štede, ili zašto malo troše, i usput znaš li šta štednja predstavlja u ekonomskoj teoriji i u realnom svijetu?
problem je zašto ljudi u RH ne troše, zašto ja i cabath kupujemo hrpu stvari iz njemačke ili kine, zašto uvozimo auto iz njemačke i pri tome moramo platiti 15ak različitih poreza i carina, zašto je država digla pdv na restoranske usluge sa 13% na 25%(uduplala) pa je sve poskupilo od mc-donaldsa do resotrana, pa spreman hranu doma da uštedim(još sam naučio kuvati), zašto dižu poreze, zašto u RH ekonomiji fali tisuće radnika u industriji, turizmu, a država opet trpa uhljebe na državnu sisu , a u industriji i usulgama planira zaposliti afganistance.. eto di je problem..
sreži uhljebe, sreži poreze, pa kada malo padnu cijene, živne privatni sektor, pa ćeš vidjeti kako će još više bukniti i krediti i novac, i potrošnja i investiranje..
mislim 90% svojih stvari sam platio i naručio iz vanka jer je jeftinije.. recimo naručujem cvike, trebaju mi neke sportske civke, i naručim iz kine .. dođu sa drugog kraja svijeta opet 3 puta jeftinije.. naručim djelove za PC.. naručujem iz njemačke.. mobitel iz njemačke. torbu iz njemačke. auto iz njemačke. kondome iz britanije doslovno.. uzmeš one HEX kondome i veću količinu iz britanije ili njemačke.
ovdje sve jebeno skupo. treba prehraniti uhljebe. meni još bolje, radije financiram njemačku ekonomiju nego ove naše parazite.
nemislim da je problem štednje, ili potrošnje, veći je problem zašto ljudi štede, ili zašto malo troše, i usput znaš li šta štednja predstavlja u ekonomskoj teoriji i u realnom svijetu?
problem je zašto ljudi u RH ne troše, zašto ja i cabath kupujemo hrpu stvari iz njemačke ili kine, zašto uvozimo auto iz njemačke i pri tome moramo platiti 15ak različitih poreza i carina, zašto je država digla pdv na restoranske usluge sa 13% na 25%(uduplala) pa je sve poskupilo od mc-donaldsa do resotrana, pa spreman hranu doma da uštedim(još sam naučio kuvati), zašto dižu poreze, zašto u RH ekonomiji fali tisuće radnika u industriji, turizmu, a država opet trpa uhljebe na državnu sisu , a u industriji i usulgama planira zaposliti afganistance.. eto di je problem..
sreži uhljebe, sreži poreze, pa kada malo padnu cijene, živne privatni sektor, pa ćeš vidjeti kako će još više bukniti i krediti i novac, i potrošnja i investiranje..
mislim 90% svojih stvari sam platio i naručio iz vanka jer je jeftinije.. recimo naručujem cvike, trebaju mi neke sportske civke, i naručim iz kine .. dođu sa drugog kraja svijeta opet 3 puta jeftinije.. naručim djelove za PC.. naručujem iz njemačke.. mobitel iz njemačke. torbu iz njemačke. auto iz njemačke. kondome iz britanije doslovno.. uzmeš one HEX kondome i veću količinu iz britanije ili njemačke.
ovdje sve jebeno skupo. treba prehraniti uhljebe. meni još bolje, radije financiram njemačku ekonomiju nego ove naše parazite.
još najjača stvar da narod nije zaprijetio prosvjedima, uveli bi asevi i porez na nekretnine.. tako da opljačkaju hrvate, da te država deložira iz vlastitog stana, a onda u njega useli afganistance... a ti raspravljaš o novčanoj masi koja je problem, a ona veća 50% nego prije 10godina i opet zakurac.. stvori se novi novac , on završi kao štednja i zaključa se..
o čemu ti? nemoj mi opet pričati "ti si mislio na to".. ne zanima me šta si ti mislio da sam ja mislio, nego o čemu ti pričaš?Babylon wrote:Babylon wrote:
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:zakurac.. stvori se novi novac , on završi kao štednja i zaključa se..
ako se ne stvori novi novac štednja se nastavlja, pa onda iz BDPa izvlačiš novac na depozit, smanjuješ BDP, sve ove godine krize štednja je bila konstantna, čak i pojačana cca 15 milijardi kn godišnje
smanjenjem BDPa stvaraš nezaposlenost, i zaustavljaš rast plaća
model rasta se temelji na rastu novostvorenog novca
ne možeš imati jedno bez drugog
tj. bar ne u neoliberalnom kapitalizmu
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:o čemu ti? nemoj mi opet pričati "ti si mislio na to".. ne zanima me šta si ti mislio da sam ja mislio, nego o čemu ti pričaš?Babylon wrote:Babylon wrote:
o novom novcu
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:
uveli bi asevi i porez na nekretnine.. tako da opljačkaju hrvate, da te država deložira iz vlastitog stana, a onda u njega useli afganistance... a ti raspravljaš o novčanoj masi koja je problem
zar ja tvrdim da se država mora financirati iz poreza, da treba trošiti onoliko koliko uprihodi?
ili to tvrdiš ti, ministar financija Marić, i ostali stručnjaci?
da, Marić želi porez na nekretnine, jer vjeruje kako se država financira iz poreza, i da bez poreza nemaju para
dok ja kažem da su porezi za kontrolu inflacije, i eventualno kažnjavanje negativnih aktivnosti
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:...porezima... opljačkaju hrvate...
poreze vidiš, jasni su, no monetarnu politiku ne vidiš, skrivena ti je u svakidašnjici
recimo kamate na depozite, kolike su, pokrivaju li uopće naknade koje ti banka uzima za vođenje računa i transakcije?
Guest- Guest
za banke se ne brini, njima je pušten prostor da lijepo zarađuju na razlici kamata
isto kao što zarađuju na razlici kupovnog i prodajnog tečaja HRK u odnosu na onaj središnji HNBa
zelena linija, ukupno, banke imaju 1% vjeće prihode od razlike nego prije, dok (slika 30, 31, 32, 33, 34, 35) kamate padaju
https://www.hnb.hr/documents/20182/2602531/hbilt247-informacija.pdf
Guest- Guest
dark force je prejak, rebelsi nikad neće uspjeti, bit će bačeni u vječno ropstvo
Guest- Guest
omg, banke zaradjuju
2014-04-16
Čemu brige? Smrt je lijepa.
crvenkasti-
2014-04-17
AssadNaPodmornici wrote:
zato je dobro da ugasimo brodogradnju, to ništa ne vrijedi
Guest- Guest
slažem se.. pogledaj uljanik.. u roku par godina, njih 4000 radnika, nabilo 4milijarde kuna minusa..
dakle u roku par godina, svaki zaposleni je stvorio 1milijuna kuna minusa koji porezni obveznici moraju pokrivati.. isusami da sam im svaki dan dava macu i dao brodove da ih razbijaju, nebi u 4godine napravili 1milijun kn štete.. a ovi su proizvodili i napravili po zaposlenom 1miljn kn štete.. dinamitom u vaduh, ili ih pokloniti Kutli da ih razjebe i utekne u Hercegovinu
dakle u roku par godina, svaki zaposleni je stvorio 1milijuna kuna minusa koji porezni obveznici moraju pokrivati.. isusami da sam im svaki dan dava macu i dao brodove da ih razbijaju, nebi u 4godine napravili 1milijun kn štete.. a ovi su proizvodili i napravili po zaposlenom 1miljn kn štete.. dinamitom u vaduh, ili ih pokloniti Kutli da ih razjebe i utekne u Hercegovinu
Treba ukinuti državu da priroda preuzme sve....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
samo RH državu, a pripojiiti nas Austriji ili Njemačkoj kada je preuzme AFD.. taman moram ići na svoj kurs Njemačkog .. Heil!epikur37 wrote:Treba ukinuti državu da priroda preuzme sve....
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:pogledaj uljanik.. u roku par godina, njih 4000 radnika, nabilo 4milijarde kuna minusa..
dakle u roku par godina, svaki zaposleni je stvorio 1milijuna kuna minusa
samopravni socijalizam, radnici stvorili minus
Guest- Guest
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» kako je lijepo vidjet ovakove akcije, steta sto takve ne rade po hrvatskoj
» Interaktivno: Plaće i nezaposlenost u Hrvatskoj
» Guverner Vujčić: Plaće u Hrvatskoj su niže nego što se mislilo, to znači da smo konkurentniji
» Place Imbex zasto Koli nije pustila suzu za napad suzavcem na LGBT klub
» Plenki place kako mu u Hrvatskoj nitko osim hdzovaca nije cestitao na Euru i Sengenu
» Interaktivno: Plaće i nezaposlenost u Hrvatskoj
» Guverner Vujčić: Plaće u Hrvatskoj su niže nego što se mislilo, to znači da smo konkurentniji
» Place Imbex zasto Koli nije pustila suzu za napad suzavcem na LGBT klub
» Plenki place kako mu u Hrvatskoj nitko osim hdzovaca nije cestitao na Euru i Sengenu
Page 4 of 5