Zašto su u Hrvatskoj takve plaće ?
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zašto su u Hrvatskoj takve plaće ?
mortal wrote: to što nema radnih mjesta..
Ovo nije istina, posla ima više nego ikada...nikada nisam odbio toliko dobrih poslova kao ove godine.
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
to stojiBabylon wrote:AssadNaPodmornici wrote:
dakle nužno povećanje količine novca u opticaju nemora dovesti do rasta BDPa ili rasta inflacije(što Pernar spominje), radi već poznatih ekonomskih teorija starih već 80ak godina
ja sam napisao "novog" novca, tj. kredita
stari, prethodno stvoreni novac je na štednji, leži mrtav, čeka, jednog dana u budućnosti će se potrošiti
do tad, dok ne dođe do potrošnje starog novca koji je na štednji treba stvarati novi, kreditima, bilo dato čini država bilo privatni sektor, svejedno
dakle novca očito ima.. zašto novac u RH stoji na računima, umjesto da se troši, investira.. neki ekonomisti tvrde da je RH ekonomija prekorumpirana za investiranje, i previše oporezovana i za potrošnju i investiranje..
mogu ja reći svoj mikroprimjer.. svaki kurac ja naručujem online.. mislim pomalo je žalosno da ja moram mobitel, miš, grafičku karticu, cvike, naručiti sa amazona.de, jer u njemačkoj iako su plaće 3puta veće, ta država je opet dosta jeftinija za potrošiti lovu nego RH.. kod nas porezi, carine, uhljebi - toliko su gladni love da nas kapital za potrošnju i investiranje izbjegava koda smo srbi
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
catabbath wrote:mortal wrote: to što nema radnih mjesta..
Ovo nije istina, posla ima više nego ikada...nikada nisam odbio toliko dobrih poslova kao ove godine.
da ali poslovi su koncetrirani u zagrebu i jadranskoj obali.. .. makni se 20km od zagreba, ili 10km od jadranskog mora , i imaš Mordor
2018-06-14
catabbath wrote:
zaključivanje od pojedinačnog ka općem, ako vrijedi za tebe vrijedi za sve
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:catabbath wrote:mortal wrote: to što nema radnih mjesta..
da ali poslovi su koncetrirani u zagrebu i jadranskoj obali.. .. makni se 20km od zagreba, ili 10km od jadranskog mora , i imaš Mordor
A nekako je normalo da u vukojebinama nema atraktivnih posolova. Ali ovo šta kažeš na obali npr...cijene su nam u turizmu iste a često i veće nego na zapadu a plaće u su 5 x manje nego na zapadu.
Babylon wrote:zaključivanje od pojedinačnog ka općem, ako vrijedi za tebe vrijedi za sve
Ovisi od sektora do sektora. Normalno treba se baviti profitabilnim poslovima.
catabbath-
2015-08-22
AssadNaPodmornici wrote:zašto novac u RH stoji na računima, umjesto da se troši, investira...
takav je sustav, a i kultura, obrazac ponašanja, djecu se od malih nogu uči da štede, da je štednja dobro a potrošnja zlo
zbog toga jedni imaju sreću da akumuliraju štednju dok drugi ovise o milosti kreditnog ciklusa
https://eclectica.hr/2015/04/08/dvije-hrvatske/
zato treba održavati kreditni ciklus, povećavati zaduženost
Guest- Guest
https://www.hnb.hr/documents/20182/2442902/hbilt242-informacija.pdf/d7100173-1a5f-4770-ad33-ecf7f4526e9e
Last edited by Babylon on 21/11/2018, 23:08; edited 1 time in total
Guest- Guest
eto izgoogla si da je količina novca u opticaju veća nekih 50%.. nemoraš spamati sada :) :DBabylon wrote:AssadNaPodmornici wrote:zašto novac u RH stoji na računima, umjesto da se troši, investira...
takav je sustav, a i kultura, obrazac ponašanja, djecu se od malih nogu uči da štede, da je štednja dobro a potrošnja zlo
zbog toga jedni imaju sreću da akumuliraju štednju dok drugi ovise o milosti kreditnog ciklusa
https://eclectica.hr/2015/04/08/dvije-hrvatske/
zato treba održavati kreditni ciklus, povećavati zaduženost
ljude u RH uče da štede sa razlogom.. sve je skupo za kupovati, bosna je jeftinija i siromašnija je, njemačka jeftinija i bogatija. aj ti budi luđak i ovdje rasipaj pare.. jebote auta jeftinija u njemačkoj po 30% nego ovdje u RH.. gorivo iste cijene kao njemačka, a plaće su im 3 puta veće.(dakle realno tri puta jeftinije).. itd..
normalno da će ljudi štediti pare... ja sam prije znao često u restoran otići, a onda čardak uveo PDV od 25% na restorane, od tada sam naučio dobro kuvati samo neka dižu poreze, još ćemo manje trošiti..
a investiranje da ne pričam, investitori nas izbjegavaju ko vrag tamjan..
2018-06-14
depoziti u opticajuAssadNaPodmornici wrote:
eto izgoogla si da je količina novca u opticaju veća nekih 50%.. nemoraš spamati sada :) :D
novac na tvom tekućem koji ništa nije kupio u zadnjih godinu dana je u opticaju
2+2
Guest- Guest
A bolje da neinvestiraju,nu Slovačke,fala kurcu da nemamo niti jednu tvornicu automobila,sad bi nam Srbi krali po dućanima
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:
ljude u RH uče da štede sa razlogom.. sve je skupo za kupovati, bosna je jeftinija i siromašnija je, njemačka jeftinija i bogatija.
Na tu temu, odlučio sam refrešati komp, kupio novu matičnu, procesor i memoriju, u Njemačkoj me došlo malo preko 1000 kn nego naj jeftinije u RH pa ti vidi.
Babylon wrote:
https://www.hnb.hr/documents/20182/2442902/hbilt242-informacija.pdf/d7100173-1a5f-4770-ad33-ecf7f4526e9e
korelacija preko 0.9
Guest- Guest
catabbath wrote:AssadNaPodmornici wrote:
ljude u RH uče da štede sa razlogom.. sve je skupo za kupovati, bosna je jeftinija i siromašnija je, njemačka jeftinija i bogatija.
Na tu temu, odlučio sam refrešati komp, kupio novu matičnu, procesor i memoriju, u Njemačkoj me došlo malo preko 1000 kn nego naj jeftinije u RH pa ti vidi.
tako isto idu kupovat u Zagreb, pa se žale da sav novac i poslovi odlaze u Zagreb
Guest- Guest
Babylon wrote:tako isto idu kupovat u Zagreb, pa se žale da sav novac i poslovi odlaze u Zagreb
Poslovi i novac odlaze u Zagreb zbog centralizacije uhljeba.
catabbath-
2015-08-22
Nek se samo koji islsmista raznese u Njemačkoj i neka bude desetke mrtvih i sve ok
Postoji jedna teorija koju ja zovem KAP NAFTE
Nafta tj cijena iste na svijetskim tržištu raste ili pada zbog samo jedne kapi
Ako je kap viška ponudena cijena pada a ako je kap manje cijena raste
E onda brajo kozojebi navale pa blokiraju turizam i nema veze ako turisti dolaze nego da ih nema više nego prošle godine a ti moraš zaposlit tisuću novih policajaca
KAP NAFTE teorija
E onda brajo kozojebi navale pa blokiraju turizam i nema veze ako turisti dolaze nego da ih nema više nego prošle godine a ti moraš zaposlit tisuću novih policajaca
KAP NAFTE teorija
2014-04-11
RayMabus wrote:Nek se samo koji islsmista raznese u Njemačkoj i neka bude desetke mrtvih i sve ok
KAP NAFTE teorija
2014-04-11
[size=35]US JUDGE TEMPORARILY BLOCKS TRUMP’S ORDER REFUSING ASYLUM TO ILLEGAL MIGRANTS FROM MEXICO[/size]
A judge has temporarily blocked US President Donald Trump’s order to ban Central American asylum seekers from illegally crossing the border into the country from Mexico
Guest- Guest
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» kako je lijepo vidjet ovakove akcije, steta sto takve ne rade po hrvatskoj
» Interaktivno: Plaće i nezaposlenost u Hrvatskoj
» Guverner Vujčić: Plaće u Hrvatskoj su niže nego što se mislilo, to znači da smo konkurentniji
» Place Imbex zasto Koli nije pustila suzu za napad suzavcem na LGBT klub
» Plenki place kako mu u Hrvatskoj nitko osim hdzovaca nije cestitao na Euru i Sengenu
» Interaktivno: Plaće i nezaposlenost u Hrvatskoj
» Guverner Vujčić: Plaće u Hrvatskoj su niže nego što se mislilo, to znači da smo konkurentniji
» Place Imbex zasto Koli nije pustila suzu za napad suzavcem na LGBT klub
» Plenki place kako mu u Hrvatskoj nitko osim hdzovaca nije cestitao na Euru i Sengenu
Page 3 of 5