BOŠNJAKE U HRVATSKOJ PRIKAZUJU KAO ISIL
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
BOŠNJAKE U HRVATSKOJ PRIKAZUJU KAO ISIL
BOŠNJAKE U HRVATSKOJ PRIKAZUJU KAO ISIL Osmić: Bošnjaci su kao nacija u islamu napredniji od ostalih nacija u islamskom svijetu (VIDEO)
Edin Osmić, najpopularniji hip hop izvođač na Balkanu, popularni Edo Maajka, gostovao je u emisiji “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stanovića na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), u kojoj je govorio o svojoj muzici, trendovima, borbi s depresijom, smrti majke, ali i o aktuelnim viđenjima situacije u regionu, odnosno Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, migrantskoj krizi.
Ali i rastu fašizma u Evropi, ekstremne desnice…, te kamo sve to skup vodi.
Na opasku voditelja Stankovića da se u Hrvatskoj primjetan porast huškanja u kontekstu migrantske krize, Edo Maajka je rekao da je to užasno, te da je primijetio da se u hrvatskom društvu huška “cijelo vrijeme”.
“Ja sam primijetio to huškanje i prije toga. Postoji jedna struja u Hrvatskoj koja stvarno želi Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu predstaviti kao budućeg ISIL-a. Od, ne znam kako zove onaj lik s neke televizije, koji je na granici jer postoji zastava ISIL-a u Gornjoj Maoči… Pravi se hajt nevjerovatan vezano za jednog idiota tamo! To ti je isto kao kad zove jaran iz Tel Aviva i kaže, j… te, vidio sam nedavno u Zagrebu postrojavanje njih 20 u crnim uniformama, “siegheilaju” (nacistički pozdrav Sieg Heil). Ne mogu ja reći, iz iskustva ne mogu, optužiti Hrvate da su fašisti zbog 20 idiota”, kazao je, uz ostalo, Edo Maajka.
Govoreći o migrantskoj krizi istakao je da oni migranti koji su odgovorni za neka krivična djela moraju odgovarati, da tu ne može biti opravdanja, ali da nikada ne bi zbog dva ili tri sumnjiva lika uskratio slobodu i bolji život hiljadama njih.
Kritizirao je i ljevicu u Europi koja stvari gura pod tepih.
Smatra da je “Hrvatska ratnik EU” i da se u Bruxllesu i u kabinet Angele Merkel odlučuje šta će biti sa migrantima na granici sa EU.
Prenio je, međutim, i iskustva iz Bihaća gdje je šest od osam mladića s kojima je razgovarao istaklo da su imali neugodna iskustva s migrantima i da se boje.
“BiH nema mogućnost da te ljude negdje adekvatno zbrine, da im da hranu i boravak, kao što je to učinila Njemačka ili druge stabilnije zemlje”, naveo je on.
Opisujući svoj životu u Izraelu, kazao je da premijer Izraela Benjamin Natanjahu sarađuje sa izraelskim fašistima, te da se ta država ne može braniti sve dok uzima teritoriju u istočnom Jerusalemu.
Međutim, ispričao je i kako je to uređena i veoma napredna zemlja sa 20 posto muslimana, Palestinaca, koji jednako strahuju od Hamasovih raketa kao i Izraelci.
“Jevreji su tamo podijeljeni na milion načina za koje ovdje ljudi nemaju pojma… Hamas i Fatah su nešto potpuno različito”, naveo je Edo Maajka.
Nadalje, ispriča je da ga u Izraelu ni Jevreji ni Palestinci nisu doživljavali kao muslimana.
“Meni su se Palestinci smijali kad sam rekao da sam musliman. Izrael me naučio pravo puno stvari. Prvo su me naučili šta su Bošnjaci. Naučio sam u Izraelu ina Bliskom istoku koliko su Bošnjaci kao nacija u islamu napredniji od ostatka nacija u islamu. Ja kad samo mladom Palestincu pokazujem džamiju u Sarajevu ispod snijega i ženu u minici, njemu je to neki reformirani islam, ne može da vjeruje da to postoji. Meni je žao što naši Bošnjaci u BiH ne kontaju u kolikoj su prednosti nad ostalima, nad Turcima, ostalima. Jer imaju razvijeno društvo, dosta razvijeno društvo”, rekao je Edo Maajka.
https://thebosniatimes.ba/22633/bosnjake-u-hrvatskoj-prikazuju-kao-isil-osmic-bosnjaci-su-kao-nacija-u-islamu-napredniji-od-ostalih-nacija-u-islamskom-svijetu-video/
Edo Maajka je rekao da je to užasno, te da je primijetio da se u hrvatskom društvu huška “cijelo vrijeme”
Edin Osmić, najpopularniji hip hop izvođač na Balkanu, popularni Edo Maajka, gostovao je u emisiji “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stanovića na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), u kojoj je govorio o svojoj muzici, trendovima, borbi s depresijom, smrti majke, ali i o aktuelnim viđenjima situacije u regionu, odnosno Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, migrantskoj krizi.
Ali i rastu fašizma u Evropi, ekstremne desnice…, te kamo sve to skup vodi.
Na opasku voditelja Stankovića da se u Hrvatskoj primjetan porast huškanja u kontekstu migrantske krize, Edo Maajka je rekao da je to užasno, te da je primijetio da se u hrvatskom društvu huška “cijelo vrijeme”.
“Ja sam primijetio to huškanje i prije toga. Postoji jedna struja u Hrvatskoj koja stvarno želi Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu predstaviti kao budućeg ISIL-a. Od, ne znam kako zove onaj lik s neke televizije, koji je na granici jer postoji zastava ISIL-a u Gornjoj Maoči… Pravi se hajt nevjerovatan vezano za jednog idiota tamo! To ti je isto kao kad zove jaran iz Tel Aviva i kaže, j… te, vidio sam nedavno u Zagrebu postrojavanje njih 20 u crnim uniformama, “siegheilaju” (nacistički pozdrav Sieg Heil). Ne mogu ja reći, iz iskustva ne mogu, optužiti Hrvate da su fašisti zbog 20 idiota”, kazao je, uz ostalo, Edo Maajka.
Govoreći o migrantskoj krizi istakao je da oni migranti koji su odgovorni za neka krivična djela moraju odgovarati, da tu ne može biti opravdanja, ali da nikada ne bi zbog dva ili tri sumnjiva lika uskratio slobodu i bolji život hiljadama njih.
Kritizirao je i ljevicu u Europi koja stvari gura pod tepih.
Smatra da je “Hrvatska ratnik EU” i da se u Bruxllesu i u kabinet Angele Merkel odlučuje šta će biti sa migrantima na granici sa EU.
Prenio je, međutim, i iskustva iz Bihaća gdje je šest od osam mladića s kojima je razgovarao istaklo da su imali neugodna iskustva s migrantima i da se boje.
“BiH nema mogućnost da te ljude negdje adekvatno zbrine, da im da hranu i boravak, kao što je to učinila Njemačka ili druge stabilnije zemlje”, naveo je on.
Opisujući svoj životu u Izraelu, kazao je da premijer Izraela Benjamin Natanjahu sarađuje sa izraelskim fašistima, te da se ta država ne može braniti sve dok uzima teritoriju u istočnom Jerusalemu.
Međutim, ispričao je i kako je to uređena i veoma napredna zemlja sa 20 posto muslimana, Palestinaca, koji jednako strahuju od Hamasovih raketa kao i Izraelci.
“Jevreji su tamo podijeljeni na milion načina za koje ovdje ljudi nemaju pojma… Hamas i Fatah su nešto potpuno različito”, naveo je Edo Maajka.
Nadalje, ispriča je da ga u Izraelu ni Jevreji ni Palestinci nisu doživljavali kao muslimana.
“Meni su se Palestinci smijali kad sam rekao da sam musliman. Izrael me naučio pravo puno stvari. Prvo su me naučili šta su Bošnjaci. Naučio sam u Izraelu ina Bliskom istoku koliko su Bošnjaci kao nacija u islamu napredniji od ostatka nacija u islamu. Ja kad samo mladom Palestincu pokazujem džamiju u Sarajevu ispod snijega i ženu u minici, njemu je to neki reformirani islam, ne može da vjeruje da to postoji. Meni je žao što naši Bošnjaci u BiH ne kontaju u kolikoj su prednosti nad ostalima, nad Turcima, ostalima. Jer imaju razvijeno društvo, dosta razvijeno društvo”, rekao je Edo Maajka.
https://thebosniatimes.ba/22633/bosnjake-u-hrvatskoj-prikazuju-kao-isil-osmic-bosnjaci-su-kao-nacija-u-islamu-napredniji-od-ostalih-nacija-u-islamskom-svijetu-video/
Re: BOŠNJAKE U HRVATSKOJ PRIKAZUJU KAO ISIL
ne spominje da li je između ovog što navodi načuo da su mnogi iz Bosne pristupili Isilu, da mnogi iz Bosne udaraju protiv svih nas braneći migrante za koje se zna da stvaraju nerede i siju nasilje
2014-04-16
Edo, ne mislim da si jedini, za koje mislimo da su u redu, s jednom riječju - europejci.
Netko je tvome narodu usadio virus turko-arapskog sindroma i to jednostavno ne podnosimo.Druga smo civilizacija i borimo se da to slijedimo ako je ikako moguće.
Nismo mi ni tata ni mama Bošnjacima. Htjeli smo pomoći i tvojim, ali, jebiga, nismo si više na istoj liniji i s istim ciljvima. Oni koji te prestavljaju se slikavaju s egipatskim teroristima s 4 prsta. To je nama poruka i tome ćemo se suprostaviti barem na svojim granicama, kao i svugdje gdje živimo. Edo, nema to s tobom nikakve veze...
PS: Ovo ja kao da pišem Edi, a važi za sve Edote koji bi eventualno ovo pročitali.
Netko je tvome narodu usadio virus turko-arapskog sindroma i to jednostavno ne podnosimo.Druga smo civilizacija i borimo se da to slijedimo ako je ikako moguće.
Nismo mi ni tata ni mama Bošnjacima. Htjeli smo pomoći i tvojim, ali, jebiga, nismo si više na istoj liniji i s istim ciljvima. Oni koji te prestavljaju se slikavaju s egipatskim teroristima s 4 prsta. To je nama poruka i tome ćemo se suprostaviti barem na svojim granicama, kao i svugdje gdje živimo. Edo, nema to s tobom nikakve veze...
PS: Ovo ja kao da pišem Edi, a važi za sve Edote koji bi eventualno ovo pročitali.
Last edited by Eroo on 12/11/2018, 15:44; edited 1 time in total
mortal wrote:ne spominje da li je između ovog što navodi načuo da su mnogi iz Bosne pristupili Isilu, da mnogi iz Bosne udaraju protiv svih nas braneći migrante za koje se zna da stvaraju nerede i siju nasilje
Ne spominje ni da je pola milijuna njihovih izbjeglica bilo zbrinuto u HR, kao i da se desetak tisuća njihovih ranjenika liječilo u HR, naoružavali ih, onda su nam zabili nož u leđa. To njegovi rade i danas Hrvatima, gdje god mogu i kad su prilici.
Konjino
Niste vi nikog pomogli nego ste trpali muslimane u logore
Zatim
Ta navodna pomoc hrbatske muslimanima u tijeku rata
Svi kpji su ovdje dosli bili su u TRANZITU
KOGA TI JEBES ERO
KOGA STE VI POMOGLI , TAJ CRNU VUNU PREDE ..
Zatim
KOGA TI JEBES ERO
A sto se tice liječenja ranjenika za vrijem rata
A s kpjim pravom se SVI HERCEGOVCI LIJECE U NASIM BOLNICAMA
NISTE IH VI PLAĆALI NI GRADILI
GONITE SE U MOSTAR
TAMO SE LIJEČITE
GONITE SE U MOSTAR
TAMO SE LIJEČITE
Imamo dvije klinike u kojima se liječe i Muslimani.Sora wrote:A sto se tice liječenja ranjenika za vrijem rata
GONITE SE U MOSTAR
TAMO SE LIJEČITE
Trenutno nam vrhunski liječnici iz ZG osposobljavaju dijelove, za koje još nmamo svoje stručnjake.
Ta braća smo, kad je nevolja i ti tu ništa ne možeš učiniti. Barem ne ništa učinkovito.
Ama hrvatski građani cekaju na red za operacije
A hercegovacki uzurpatori se guraju ..
Pljuc
Gonite se vis
A hercegovacki uzurpatori se guraju ..
Pljuc
Gonite se vis
I nismo braca vi ste sa Srbima braca
Sora wrote:Konjino
Zatim
KOGA TI JEBES ERO
Kravo jedna, devastirali su hotele po Dalmaciji i otocima, da je trebalo 10 godina za sve to dovesti u red.
Kravo jedna, poslušaj svjedočenje američkog ambasadora u Haagu, koji kaže:
- Bošnjaci ne bi preživjeli bez pomoći Hrvatske.
Samo da ti kažem: NEĆE VIŠE BITI NI TRANZITA!
... i sa Srbima, naravno. Šta imaš ti protiv Srba? Ništa učinkovito, jelda?Sora wrote:I nismo braca vi ste sa Srbima braca
vidi Sore!!!Eroo wrote:Sora wrote:A sto se tice liječenja ranjenika za vrijem rata
GONITE SE U MOSTAR
TAMO SE LIJEČITE
drugi put kad se prehladiš ravno u Bosnu na lječenje
na Zagreb ne pomišljaj !!!!
immortal-
2014-04-16
Jbt
Dođe na vrata i kaze necu ja cekati JA SAM HERCEGOVKA
Ma
.mars ..
Goni se tamo onda
Ma
.mars ..
Goni se tamo onda
gle predsjednici kraljica, sori ovako....Eroo wrote:Sora wrote:Konjino
Zatim
KOGA TI JEBES ERO
Kravo jedna, devastirali su hotele po Dalmaciji i otocima, da je trebalo 10 godina za sve to dovesti u red.
nije baš fer
i sora je žena
2014-04-16
Naradila sam se za pvo zdravstvo u RHmortal wrote:vidi Sore!!!Eroo wrote:Sora wrote:A sto se tice liječenja ranjenika za vrijem rata
GONITE SE U MOSTAR
TAMO SE LIJEČITE
Sto ti hoces ne kuzim ?
kud si se ti zaputila na metli sora ( mislim na tvoj avatar)Sora wrote:Jbt
Ma
.mars ..
Goni se tamo onda
2014-04-16
to prvo si dobila.. sad već dugo ne radiš a dolaziš i dalje ????Sora wrote:Naradila sam se za pvo zdravstvo u RHmortal wrote:vidi Sore!!!Eroo wrote:Sora wrote:A sto se tice liječenja ranjenika za vrijem rata
GONITE SE U MOSTAR
TAMO SE LIJEČITE
Sto ti hoces ne kuzim ?
immortal-
2014-04-16
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
pa realno nisu to bosnjaci iz proljeca '92...kad su zlocesti maknuli pitome ubacili kosovce i bivse oficire jna u armiju bh-a tijekom ljeta i narovito jeseni '92 i zime '93 tarapana je mogla poceti...plus muđehidi naravno da njih ne zaboravim
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Dosta ju je više...a i vama je, samo se iz nekog obzira, meni nepoznatog, ne ustručavate reći ono šta mislite.mortal wrote:gle predsjednici kraljica, sori ovako....Eroo wrote:Sora wrote:Konjino
Zatim
KOGA TI JEBES ERO
nije baš fer
i sora je žena
Njeni fašizam spram Hercegovaca je nepojmljiv...na nivou njene subraće Isilovaca.
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» KLOPKA ZA BOŠNJAKE Latić: Željko vodi Bosnu u pakao, a Bakir Bošnjake u nestanak
» ISIL prijeti i Hrvatskoj: 'Vi ste dio vražje koalicije, gorjet ćete'
» Američka vojska koja se bori protiv ISIL-a dobila isti amblem kao ... ISIL
» Cijeli život vam prikazuju pogrešnu kartu svijeta
» Šokantne ilustracije koje prikazuju kako bi ljudima bilo da su na mjestu životinja
» ISIL prijeti i Hrvatskoj: 'Vi ste dio vražje koalicije, gorjet ćete'
» Američka vojska koja se bori protiv ISIL-a dobila isti amblem kao ... ISIL
» Cijeli život vam prikazuju pogrešnu kartu svijeta
» Šokantne ilustracije koje prikazuju kako bi ljudima bilo da su na mjestu životinja
Page 1 of 2