Biskup Uzinić: Da se vjeronauk odvija na pravi način, ne bi bilo predrasuda prema imigrantima
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Biskup Uzinić: Da se vjeronauk odvija na pravi način, ne bi bilo predrasuda prema imigrantima
Biskup Uzinić: Da se vjeronauk odvija na pravi način, ne bi bilo predrasuda
Biskupe Uzinić, svjedoci smo svakodnevnom bombardiranju lažnim vijestima o migranata, Hrvati su zato počeli podlijegati histeriji pa često vide migrante tamo gdje ih nema. Koliko je po vama tom štetno i zašto i opće po vašem mišljenju kako se treba postavljati po pitanju migranata?
Prije svega svaka lažna vijest, pa tako i ta nije dobra i svaka lažna vijest izaziva reakcije koje su destruktivne, zato se trebamo čuvati lažnih vijesti. Što se tiče migranata problem je što su ilegalni, mislim da se svatko pa tako i migranti, bez obzira što razumijem njihovo nastojanje za boljim životom trebaju prilagoditi pravilima, no to kad smo mi kršćani u pitanju, od nas kršćana također zahtijeva da se prema svakome, bez obzira na njegovu situaciju, bez obzira na to što čini, pa ako i krivo, ponašamo na kršćanski način. Ne možemo i ne smijemo ugroziti nekoga u njegovom ljudskom dostojanstvu, a reakcije koje se pojavljuju na različite lažne vijesti idu upravo u tom smjeru.
Vjeronauk u crkvi ili školi i zašto?
Ja mislim da to nije pitanje ili, ili - vjeronauk i u crkvi i u školi, pa evo zašto, ja vjerujem kad bi se vjeronauk na pravi način odvijao i u školi i u crkvi, koliko se odvija o tom možemo raspravljat, ne bismo imali problema s ovim predrasudama koje nastaju zbog lažnih vijesti.
https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/3286383/biskup-uzinic-ekskluzivno-za-rtl-kad-bi-se-vjeronauk-odvijao-na-pravi-nacin-ne-bismo-imali-predrasuda/
Guest- Guest
Re: Biskup Uzinić: Da se vjeronauk odvija na pravi način, ne bi bilo predrasuda prema imigrantima
kad smo mi kršćani u pitanju, od nas kršćana također zahtijeva da se prema svakome, bez obzira na njegovu situaciju, bez obzira na to što čini, pa ako i krivo, ponašamo na kršćanski način
mi smo grešni grešnici i trebamo ljubiti neprijatelje, pomagati ih u zlu koje čine
slava mrtvom židovu na nebesima, tko ne jede njegovo meso i ne pije njegovu krv neće biti spašen od smrti
samo ljudožderi koji jedu Kristovo tijelo i piju njegovu krv idu u raj
Guest- Guest
Re: Biskup Uzinić: Da se vjeronauk odvija na pravi način, ne bi bilo predrasuda prema imigrantima
hehehehehe..ovaj NPC je pravo simpa tip...
Guest- Guest
materijalizam je najgore zlo ovog društva
ljudi odbacuju siromaštvo i bijedu, ne žele podnositi muku
zato mladi bježe iz države, zatrovani su materijalizmom i konzumerizmom i odoše za novcem u Sodomu i Gomoru na zapad
ljudi odbacuju siromaštvo i bijedu, ne žele podnositi muku
zato mladi bježe iz države, zatrovani su materijalizmom i konzumerizmom i odoše za novcem u Sodomu i Gomoru na zapad
Guest- Guest
ja sam svi vi, prosjekpismejker wrote:hehehehehe..ovaj NPC je pravo simpa tip...
Guest- Guest
NPC wrote:ja sam svi vi, prosjekpismejker wrote:hehehehehe..ovaj NPC je pravo simpa tip...
zato i kazem..spikas ono sto vecina krije i od sebe samih..
Guest- Guest
Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?NPC wrote:kad smo mi kršćani u pitanju, od nas kršćana također zahtijeva da se prema svakome, bez obzira na njegovu situaciju, bez obzira na to što čini, pa ako i krivo, ponašamo na kršćanski način
mi smo grešni grešnici i trebamo ljubiti neprijatelje, pomagati ih u zlu koje čine
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?NPC wrote:kad smo mi kršćani u pitanju, od nas kršćana također zahtijeva da se prema svakome, bez obzira na njegovu situaciju, bez obzira na to što čini, pa ako i krivo, ponašamo na kršćanski način
Rekoh ja..Trojanac..
Guest- Guest
Blaži Bože, promašio si Planet, ljudi hoće pobjedu nad neprijateljima, a ne njihovu ljubav.
2015-08-09
melkior wrote:Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?NPC wrote:kad smo mi kršćani u pitanju, od nas kršćana također zahtijeva da se prema svakome, bez obzira na njegovu situaciju, bez obzira na to što čini, pa ako i krivo, ponašamo na kršćanski način
biti mučenik je blagoslov, ako ti sve propadne na ovom svijetu, ako te neprijatelji muče i ubiju, uzmu ti sve, siluju ti obitelj, onda te bog na nebu više voli, biti ćeš u raju bliže gospodinu od onih koji nisu okusili muku
treba prihvatiti samouništenje a ne ga odbacivati, današnji čovjek zbog materijalizma i konzumerizma se boji izgubiti ovo materijalno
oni koji ne prihvate takvog lika Krista nisu normalni, jer oni neće imati život vječni, nakon smrti ih čeka smrt
Guest- Guest
Dobro..sad..i novac je oke..sto vise to bolje...
Guest- Guest
Znaš li da je Bog žrtvovao svog jednog Sina da ljude spasi od grijeha, na istom brdu na kojem je Abraham nekoliko tisuća godina prije, podigao ruku da zakolje svoga sina, tom istom Bogu u čast?pismejker wrote:melkior wrote:Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?NPC wrote:kad smo mi kršćani u pitanju, od nas kršćana također zahtijeva da se prema svakome, bez obzira na njegovu situaciju, bez obzira na to što čini, pa ako i krivo, ponašamo na kršćanski način
Rekoh ja..Trojanac..
2015-08-09
nema tu predrasuda..nedavno u svabiji vise od deset Kozojeba silovalo curu,potom "samo" 6...kakve su to predrasude..??
Guest- Guest
melkior wrote:Znaš li da je Bog žrtvovao svog jednog Sina da ljude spasi od grijeha, na istom brdu na kojem je Abraham nekoliko tisuća godina prije, podigao ruku da zakolje svoga sina, tom istom Bogu u čast?pismejker wrote:melkior wrote:Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?NPC wrote:kad smo mi kršćani u pitanju, od nas kršćana također zahtijeva da se prema svakome, bez obzira na njegovu situaciju, bez obzira na to što čini, pa ako i krivo, ponašamo na kršćanski način
Rekoh ja..Trojanac..
Dude,znamo li to ZASIGURNO..?
recimo da jeste istina...Kako se Covjecanstvoponasa,debelo smo nahebali..
Guest- Guest
Ono što kršćani ne razumiju, što ne shvaćaju, to je sljedeće: treba uništiti kršćanstvo na Zemlji jer je to jedini način da se osigura Isusov Drugi dolazak na Zemlju. Ovaj puta neće doći kao Milosrdno Janje, već kao Pravedni Sudac. Zato treba ukinuti kršćanstvo i pustiti ljude da se međusobno pokolju, pa kom opanci, kom obojci.melkior wrote:Znaš li da je Bog žrtvovao svog jednog Sina da ljude spasi od grijeha, na istom brdu na kojem je Abraham nekoliko tisuća godina prije, podigao ruku da zakolje svoga sina, tom istom Bogu u čast?pismejker wrote:melkior wrote:Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?NPC wrote:kad smo mi kršćani u pitanju, od nas kršćana također zahtijeva da se prema svakome, bez obzira na njegovu situaciju, bez obzira na to što čini, pa ako i krivo, ponašamo na kršćanski način
Rekoh ja..Trojanac..
2015-08-09
yahh..istina..zato se i kaze da treba mrziti na sve(dakle otudjiti se od svega sto volis) izrtvovati,makar i najbolesnijim izazovima,da bi se postiglo to sto kazes..melkior wrote:Ono što kršćani ne razumiju, što ne shvaćaju, to je sljedeće: treba uništiti kršćanstvo na Zemlji jer je to jedini način da se osigura Isusov Drugi dolazak na Zemlju. Ovaj puta neće doći kao Milosrdno Janje, već kao Pravedni Sudac. Zato treba ukinuti kršćanstvo i pustiti ljude da se međusobno pokolju, pa kom opanci, kom obojci.melkior wrote:Znaš li da je Bog žrtvovao svog jednog Sina da ljude spasi od grijeha, na istom brdu na kojem je Abraham nekoliko tisuća godina prije, podigao ruku da zakolje svoga sina, tom istom Bogu u čast?pismejker wrote:melkior wrote:Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?NPC wrote:
Rekoh ja..Trojanac..
krscanstvo je samodestruktivno po svojoj logici..
Guest- Guest
To je nedavno izjavio jedan stari Židov koji je konvertirao na kršćanstvo. Mene je to frapiralo.pismejker wrote:melkior wrote:Znaš li da je Bog žrtvovao svog jednog Sina da ljude spasi od grijeha, na istom brdu na kojem je Abraham nekoliko tisuća godina prije, podigao ruku da zakolje svoga sina, tom istom Bogu u čast?pismejker wrote:melkior wrote:Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?NPC wrote:
Rekoh ja..Trojanac..
2015-08-09
yahh..cudne stvari i koincidencije se dogadjaju..kakogod,laku notj zelim Melk,ugodno spavaj..melkior wrote:To je nedavno izjavio jedan stari Židov koji je konvertirao na kršćanstvo. Mene je to frapiralo.pismejker wrote:melkior wrote:Znaš li da je Bog žrtvovao svog jednog Sina da ljude spasi od grijeha, na istom brdu na kojem je Abraham nekoliko tisuća godina prije, podigao ruku da zakolje svoga sina, tom istom Bogu u čast?pismejker wrote:melkior wrote:
Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?
Rekoh ja..Trojanac..
Guest- Guest
U stvari, dvije temeljne zapovijedi ljubavi glase: ljubi Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim. Druga njoj jednaka glasi: ljubi svoga bližnjega kao samoga sebe. Bog nije rekao: ljubi svoga bližnjega više od samoga sebe. Rekao je: ljubi svoga bližnjega kao samoga sebe. U suštini, ne možeš imati ljubavi za druge ako ne voliš i sebe.pismejker wrote:yahh..istina..zato se i kaze da treba mrziti na sve(dakle otudjiti se od svega sto volis) izrtvovati,makar i najbolesnijim izazovima,da bi se postiglo to sto kazes..melkior wrote:Ono što kršćani ne razumiju, što ne shvaćaju, to je sljedeće: treba uništiti kršćanstvo na Zemlji jer je to jedini način da se osigura Isusov Drugi dolazak na Zemlju. Ovaj puta neće doći kao Milosrdno Janje, već kao Pravedni Sudac. Zato treba ukinuti kršćanstvo i pustiti ljude da se međusobno pokolju, pa kom opanci, kom obojci.melkior wrote:Znaš li da je Bog žrtvovao svog jednog Sina da ljude spasi od grijeha, na istom brdu na kojem je Abraham nekoliko tisuća godina prije, podigao ruku da zakolje svoga sina, tom istom Bogu u čast?pismejker wrote:melkior wrote:
Kršćanstvo je shizofreno, i zato nitko ne cijeni dobrotu jer ju svi uzimaju pod normalno, kao da je dobrota nešto što se podrazumijeva sama po sebi. Kršćanstvo tolerira i potiče zlo na ovome svijetu, za uzvrat nadajući se dobrome na drugom svijetu. Kvaka je u tome da je Bog precijenio ljude, ljudi vole dobrotu, ali činjenica je da ipak najviše od svega poštuju silu. Kakav je to vođa, lider koji prašta i na križu i nije sposoban zgromiti svoje neprijatelje? Tko bi normalan slijedio takvog lika, i fasovao mogućnost da završi na isti način, zbog nekakvog apstraktnog obećanja u vječnu sreću na nebesima koju ionako nitko nije iskusio i ostao živ?
Rekoh ja..Trojanac..
krscanstvo je samodestruktivno po svojoj logici..
2015-08-09
Ako je to istina, to nije, to ne može biti koincidencija. To je ludilo ljubavi nepoznatog Boga kojeg nismo dostojni. U stvari, čak Ga nije On ni žrtvovao, žrtvovao se sam za ljubav Očevu.pismejker wrote:yahh..cudne stvari i koincidencije se dogadjaju..kakogod,laku notj zelim Melk,ugodno spavaj..melkior wrote:To je nedavno izjavio jedan stari Židov koji je konvertirao na kršćanstvo. Mene je to frapiralo.pismejker wrote:melkior wrote:Znaš li da je Bog žrtvovao svog jednog Sina da ljude spasi od grijeha, na istom brdu na kojem je Abraham nekoliko tisuća godina prije, podigao ruku da zakolje svoga sina, tom istom Bogu u čast?pismejker wrote:
Rekoh ja..Trojanac..
2015-08-09
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Biskup Uzinić : Mlada smo država , ali narod je star i sve nas je manje
» Biskup Uzinić: Trebamo prednjačiti u ljubavi i toleranciji, migrante moramo primiti, zaštiti, promovirati i integrirati
» Nije Dačić kriv,on je žrtva predrasuda i rasističke mržnje prema Albancima
» Talijanski biskup spreman pretvoriti sve crkve u džamije iz solidarnosti sa imigrantima
» trebali bismo biti tolerantniji prema imigrantima...
» Biskup Uzinić: Trebamo prednjačiti u ljubavi i toleranciji, migrante moramo primiti, zaštiti, promovirati i integrirati
» Nije Dačić kriv,on je žrtva predrasuda i rasističke mržnje prema Albancima
» Talijanski biskup spreman pretvoriti sve crkve u džamije iz solidarnosti sa imigrantima
» trebali bismo biti tolerantniji prema imigrantima...
Page 1 of 2