Konstantinopol priprema ukidanje autokefanosti Ruske Pravoslavne Crkve
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Konstantinopol priprema ukidanje autokefanosti Ruske Pravoslavne Crkve
koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
ja za carigrad navijam. i dzanga. iako je on na krivoj strani cini mi se :)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
dobro hajde, priznam. motiv mi je sto ce irineja slogirati. i pink. jaoj
2015-08-15
Nisam. Vaseljenski patrijarh radi ono što nije u njegovoj ingerenciji. RPC je autokefalna i on nema ništa sa njenim unutrašnjim uređenjem.kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dobro, a tko je dao RPC autokefalnost? to su sami sebi davali ili carigrad daje drugima?dzango wrote:Nisam. Vaseljenski patrijarh radi ono što nije u njegovoj ingerenciji. RPC je autokefalna i on nema ništa sa njenim unutrašnjim uređenjem.kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
kak to ide, netko hoce autokefalnost ( npr CG PC) i pita nekoga za nju , odnosno pretpostavljam da netko mora odobriti , carigrad? ili? tko to daje zeleno?
2015-08-15
Nemoj da te tko čuje.dzango wrote:Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708. Rumuni su imali svoju mitropoliju ali ne znam kako se zvala.Eroo wrote:Srbe 1848? Svašta.dzango wrote:Karlovačka mitropolija. Ona je okupljala Srbe koji su 1848. proglasili Srpsku Vojvodinu.Eroo wrote:Čudno je ovo sa tim autokefalnostima u pravoslavlju.
Evo, pitam vas, kako se zvala pravoslavna cerkva u Hrvatskoj za vrijeme Austrougarske?
Da čujem, intelektualci. Može vam pomoći i Džango, i Pizzon...ali neće, u to sam siguran.
PS: Može i Crljenksati, ali neće...
Ako može puni naziv (mitropolije) i tko ju je osnovao i kada.
Nisam te pitao za Rumunje, nego sam te pitao za Karlovačku mitropoliju. Kako se zvala i tko ju je osnovao?
Imam i teža pitanja, ali dajmo najprije lakša riješit...
Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
Ne mislim da je nepismen, ali da je izbombardiran neistinama to se primjećuje.
Zvala se Karlovačka mitropolija i bila je autonomna u okviru Pećke patrijaršije. Osnovali su je Srbi na čelu sa patrijarhom Arsenijem III. Daj to teže, majke ti.Eroo wrote:Nemoj da te tko čuje.dzango wrote:Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708. Rumuni su imali svoju mitropoliju ali ne znam kako se zvala.Eroo wrote:Srbe 1848? Svašta.dzango wrote:Karlovačka mitropolija. Ona je okupljala Srbe koji su 1848. proglasili Srpsku Vojvodinu.Eroo wrote:Čudno je ovo sa tim autokefalnostima u pravoslavlju.
Evo, pitam vas, kako se zvala pravoslavna cerkva u Hrvatskoj za vrijeme Austrougarske?
Da čujem, intelektualci. Može vam pomoći i Džango, i Pizzon...ali neće, u to sam siguran.
PS: Može i Crljenksati, ali neće...
Nisam te pitao za Rumunje, nego sam te pitao za Karlovačku mitropoliju. Kako se zvala i tko ju je osnovao?
a sto, u cem je kvaka , ne kuzim..Eroo wrote:Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
mene zanima jednostavno pitanje, tko je prvi ? carigrad ili? i tko daje autokefalnost?
2015-08-15
Kako nema. Zar Kijevsku patrijaršiju(mitropoliju?) nije privremeno dodijelio ruskoj upravo vaseljenski patrijarh?dzango wrote:Nisam. Vaseljenski patrijarh radi ono što nije u njegovoj ingerenciji. RPC je autokefalna i on nema ništa sa njenim unutrašnjim uređenjem.kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
Ako nije imao za to pravo, znači li to da je RPC nezakonito svojatao Kijevski patrijaršiju?
Otkud Srbi u Karlovcu 1708? Tada ni Hrvata nije bilo...kaya wrote:a sto, u cem je kvaka , ne kuzim..Eroo wrote:Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
mene zanima jednostavno pitanje, tko je prvi ? carigrad ili? i tko daje autokefalnost?
Kajo, povjest pišu pobjednici, kako god okreneš. Laž do laži. Laž postane istina i obrnuto.
Autokefalnost daje majka crkva. U slučaju Ukrajine, RPC.kaya wrote:a sto, u cem je kvaka , ne kuzim..Eroo wrote:Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
a dobro, pravoslavci , ajd.Eroo wrote:Otkud Srbi u Karlovcu 1708? Tada ni Hrvata nije bilo...kaya wrote:a sto, u cem je kvaka , ne kuzim..Eroo wrote:Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
Kajo, povjest pišu pobjednici, kako god okreneš. Laž do laži. Laž postane istina i obrnuto.
2015-08-15
a tko je dao ruskoj?dzango wrote:Autokefalnost daje majka crkva. U slučaju Ukrajine, RPC.kaya wrote:a sto, u cem je kvaka , ne kuzim..Eroo wrote:Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
2015-08-15
Šta, došo Arsenije i osnovao mitropoliju i štano još...Ssrpsku vojvodinu.1708? Budi Bog s tobom.dzango wrote:Zvala se Karlovačka mitropolija i bila je autonomna u okviru Pećke patrijaršije. Osnovali su je Srbi na čelu sa patrijarhom Arsenijem III. Daj to teže, majke ti.Eroo wrote:Nemoj da te tko čuje.dzango wrote:Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708. Rumuni su imali svoju mitropoliju ali ne znam kako se zvala.Eroo wrote:Srbe 1848? Svašta.dzango wrote:
Karlovačka mitropolija. Ona je okupljala Srbe koji su 1848. proglasili Srpsku Vojvodinu.
Nije privremeno. Ta UPC je i danas u sastavu RPC i ima svoju autonomiju.Eroo wrote:Kako nema. Zar Kijevsku patrijaršiju(mitropoliju?) nije privremeno dodijelio ruskoj upravo vaseljenski patrijarh?dzango wrote:Nisam. Vaseljenski patrijarh radi ono što nije u njegovoj ingerenciji. RPC je autokefalna i on nema ništa sa njenim unutrašnjim uređenjem.kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
Ako nije imao za to pravo, znači li to da je RPC nezakonito svojatao Kijevski patrijaršiju?
Kijevska patrijaršija.Ne šalim se.kaya wrote:a tko je dao ruskoj?dzango wrote:Autokefalnost daje majka crkva. U slučaju Ukrajine, RPC.kaya wrote:a sto, u cem je kvaka , ne kuzim..Eroo wrote:Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".kaya wrote:
koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.
Ima Tomos, ne može se lagati...Vaseljenski dao, vaseljenski uzeo.dzango wrote:Nije privremeno. Ta UPC je i danas u sastavu RPC i ima svoju autonomiju.Eroo wrote:Kako nema. Zar Kijevsku patrijaršiju(mitropoliju?) nije privremeno dodijelio ruskoj upravo vaseljenski patrijarh?dzango wrote:Nisam. Vaseljenski patrijarh radi ono što nije u njegovoj ingerenciji. RPC je autokefalna i on nema ništa sa njenim unutrašnjim uređenjem.kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
Mitropoliju 1708. Srpska Vojvodina je osnovana 1848. i to pod uticajem Karlovačke mitropolije koja je okupljala Srbe.Eroo wrote:Šta, došo Arsenije i osnovao mitropoliju i štano još...Ssrpsku vojvodinu.1708? Budi Bog s tobom.dzango wrote:Zvala se Karlovačka mitropolija i bila je autonomna u okviru Pećke patrijaršije. Osnovali su je Srbi na čelu sa patrijarhom Arsenijem III. Daj to teže, majke ti.Eroo wrote:Nemoj da te tko čuje.dzango wrote:Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708. Rumuni su imali svoju mitropoliju ali ne znam kako se zvala.Eroo wrote:
Srbe 1848? Svašta.
:)Eroo wrote:Kijevska patrijaršija.Ne šalim se.kaya wrote:a tko je dao ruskoj?dzango wrote:Autokefalnost daje majka crkva. U slučaju Ukrajine, RPC.kaya wrote:a sto, u cem je kvaka , ne kuzim..Eroo wrote:
Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".
pa nije ni cudo da je carigradu dosta
2015-08-15
Sremski Karlovci. Kakav bre Karlovac.Eroo wrote:Otkud Srbi u Karlovcu 1708? Tada ni Hrvata nije bilo...kaya wrote:a sto, u cem je kvaka , ne kuzim..Eroo wrote:Džangu sam nešto pitao pa mi reče "Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708..".kaya wrote:koliko sam shvatila carigrad je tu glavni. od njega je to krenulo. onda su se rusi ufurali da su oni glavni . spc se priklonio krivima kao obicno . i sad ih carigrad demolira. valjda.AssadNaPodmornici wrote:za koga navijamo u ovim pravoslavnim poslima
Tko je osnovao Pećku patrijaršiju, koje godine i kako se zvao prvi patrijarh? Ako može i njegovu "nacionalsnost"?dzango wrote:Zvala se Karlovačka mitropolija i bila je autonomna u okviru Pećke patrijaršije. Osnovali su je Srbi na čelu sa patrijarhom Arsenijem III. Daj to teže, majke ti.Eroo wrote:Nemoj da te tko čuje.dzango wrote:Da Srbe. Isti su je i osnovali 1708. Rumuni su imali svoju mitropoliju ali ne znam kako se zvala.Eroo wrote:Srbe 1848? Svašta.dzango wrote:
Karlovačka mitropolija. Ona je okupljala Srbe koji su 1848. proglasili Srpsku Vojvodinu.
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Epifanije: Strukture Ruske pravoslavne crkve su bile uključene u pripremu ruske invazije na Ukrajinu
» Ukrajinci iščekuju odvajanje od Ruske pravoslavne crkve
» Lukašenko pozvao Papu da se sastane s poglavarom Ruske pravoslavne crkve: "Sve je u Božjim rukama"
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» Priprema se ukidanje mirovinskog sustava!?!
» Ukrajinci iščekuju odvajanje od Ruske pravoslavne crkve
» Lukašenko pozvao Papu da se sastane s poglavarom Ruske pravoslavne crkve: "Sve je u Božjim rukama"
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» Priprema se ukidanje mirovinskog sustava!?!
Page 2 of 3