Rusi dolaze,nema vam spasa! :D
Page 1 of 1
Rusi dolaze,nema vam spasa! :D
Autor: Drago Pilsel
Uloga Kolinde GK, Brkića, Čovića i Dodika u porobljavanju BiH
http://www.autograf.hr/uloga-kolinde-gk-brkica-covica-i-dodika-u-porobljavanju-bih/
http://www.autograf.hr/uloga-kolinde-gk-brkica-covica-i-dodika-u-porobljavanju-bih/
Re: Rusi dolaze,nema vam spasa! :D
Kao što rekoh, nismo idealni ali smo prokleto dobri.
Za mentalno ograničene bizantince smo nerješiva uganka.
UKOLIKO VAM SE TEKST DOPADA I VOLITE NEZAVISNO I KVALITETNO NOVINARSTVO, VI MOŽETE PODRŽATI AUTOGRAF PA I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM. HVALA! KLIKNITE OVDJE.
Unaprijed zahvalni autor uvodnog ćlanak
Unaprijed zahvalni autor uvodnog ćlanak
Eroo wrote:Kao što rekoh, nismo idealni ali smo prokleto dobri.
ne kenjaj
Guest- Guest
Ne boj se Rusa, već nepismenih rusofila...pizzon wrote:Eroo wrote:Kao što rekoh, nismo idealni ali smo prokleto dobri.
ne kenjaj
Ne da mi se citat Pilselova sranja pa mi zato ti reci sta je poanta teksta i o cemu se radiEroo wrote:Autor: Drago Pilsel
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
To se ne čita...Vdiš tko je autor i odmah znaš da je smeće od teksta.
Ekonomski analitičar i bivši inženjer mostarskog Aluminija Milan Jovičić najveći je stručnjak po pitanju te kompanije o kojoj govori i piše već tri desetljeća. Prvi je apelirao na to da se spriječi ulazak Rusa u Aluminij kao početak ruskog gospodarenja BiH-om.
”Rusi žele da ekonomijom zagospodare BiH, oni će, to je sad sasvim jasno, biti novi vlasnici Aluminija. Ja sam upozoravao Vijeće ministara, gospodina Zvizdića, šta se sprema i da to spriječe. Dakle, šta se radi: podnijeli su zahtjev za uvoz sirovog aluminija iz Rusije kako bi oni u tehnološkom procesu u taj aluminij dodali malo legura i dobili taj tzv. legirani aluminij i taj legirani aluminij ide znatno povoljnije na tržite Evrope ali na žalost oni su podnijeli zahtjev i dobili odobrenje da taj uvoz obave bez carinskih dadžbina.
Druga važna činjenica je snabdijevanje Aluminija plinom, jer oni sada nastoje da što više koriste taj plin. Također, oni imaju namjeru da izgrade od Ploča do Aluminija u Mostaru plinovod tako da trajno snabdijevaju Aluminij plinom i da troše što manje električne energije u tom tehnološkom procesu. U pojedinim fazama tehnologije oni mogu da koriste taj plan bez velike potrošnje električne energije.”
Skupa nam elektrika, jebiga. Uvijek moraš imati dvije varijante, pa i više njih ako ustreba.
”Rusi žele da ekonomijom zagospodare BiH, oni će, to je sad sasvim jasno, biti novi vlasnici Aluminija. Ja sam upozoravao Vijeće ministara, gospodina Zvizdića, šta se sprema i da to spriječe. Dakle, šta se radi: podnijeli su zahtjev za uvoz sirovog aluminija iz Rusije kako bi oni u tehnološkom procesu u taj aluminij dodali malo legura i dobili taj tzv. legirani aluminij i taj legirani aluminij ide znatno povoljnije na tržite Evrope ali na žalost oni su podnijeli zahtjev i dobili odobrenje da taj uvoz obave bez carinskih dadžbina.
Druga važna činjenica je snabdijevanje Aluminija plinom, jer oni sada nastoje da što više koriste taj plin. Također, oni imaju namjeru da izgrade od Ploča do Aluminija u Mostaru plinovod tako da trajno snabdijevaju Aluminij plinom i da troše što manje električne energije u tom tehnološkom procesu. U pojedinim fazama tehnologije oni mogu da koriste taj plan bez velike potrošnje električne energije.”
Skupa nam elektrika, jebiga. Uvijek moraš imati dvije varijante, pa i više njih ako ustreba.
ako je tko primjer kameleona to je drago chico carlos husein svetozar yitzak hans jonh pilsel...prevedeno tko plati njegov sam...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Jovičić naglašava da je u nedavnom razgovoru s federalnim premijerom Fadilom Novalićem postavio pitanje ruskog utjecaja u mostarskom Aluminiju.
”Nedavno sam sreo na Partizanskom groblju premijera Fadila Novalića i rekao sam mu – Premijeru, kako mislite riješiti ulazak Rusa u Aluminij i kada ćete riješiti pitanje Aluminija’, na što mi je on rekao – Mi imamo samo 44 posto kapitala.”
”Nedavno sam sreo na Partizanskom groblju premijera Fadila Novalića i rekao sam mu – Premijeru, kako mislite riješiti ulazak Rusa u Aluminij i kada ćete riješiti pitanje Aluminija’, na što mi je on rekao – Mi imamo samo 44 posto kapitala.”
Zato Rusija podržava Čovićevu želju za izmjenom izbornog zakona. Naime, izmjenama izbornog zakona Dom naroda Parlamenta Federacije BiH predstavljali bi klubovi HDZ-a iz četiri kantona. Uz ovlasti koje je do sada imao kao instanca vlasti, Čović bi mogao ucjenjivati kako želi i time bi dogovor postignut s Rusima mogao biti provediv.
Jer bez obzira na Čovićeva obećanja Rusi još nemaju nikakve garancije da će on moći provesti svoj dio dogovora koji podrazumijeva potpunu uslugu vlasti ruskom kapitalu.
Može biti da neće moći da bidne...
Jer bez obzira na Čovićeva obećanja Rusi još nemaju nikakve garancije da će on moći provesti svoj dio dogovora koji podrazumijeva potpunu uslugu vlasti ruskom kapitalu.
Može biti da neće moći da bidne...
naš ero opet priskočio na ovu stranu... :)
Naljutit će se McCain..ups o ne neće , ne može :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Dragan Čović je uvjeravao i predsjednika Aleksandra Vučića da pokuša utjecati na Europsku uniju i na Erdogana kako bi oni utjecali na bošnjačku vlast da prihvati njegovu (Čovićevu) izmjenu izbornog zakona.
Av, druže, pomozi ako Boga znaš.
Av, druže, pomozi ako Boga znaš.
epikur37 wrote:naš ero opet priskočio na ovu stranu... :)
Trgujemo s onim šta imamo i ne s onim šta nemamo.
Za neum još nismo objavili tender.
Herceg-srpska ide u rusku zonu.
bošnjaci i šiptari u Nato i koordinaciju sa zgrebom
bošnjaci i šiptari u Nato i koordinaciju sa zgrebom
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ringo10 wrote:Ne da mi se citat Pilselova sranja pa mi zato ti reci sta je poanta teksta i o cemu se radiEroo wrote:Autor: Drago Pilsel
hrvatsko-ruska mafija ne uspijeva dobiti BiH na pladnju, pa se zadovoljava aluminijem i Herceg-bosnom, a i to je upitno zahvaljujuci budnim novinarima.
Pilselu smeta sto nije dobio dio kolaca
eto, ukratko
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
U pitanju su samo evrići, koji će sad teći Neretvom, ali ih zbog nabujale rijeke neće moći
pokupit. Naime, radi se o razlici u cijeni između 30 i 80€ po megavatu. 30€ su plaćali Aluminijevi
konkurenti, a Aluminij 80€. Veliki tkzv. kvalificiran potrošač el. energije je trošio i onu
el. energiju (i plaćao) koja bi u nepovrat protekla Neretvom, ali, ajti to objasni glupim
bizantincima. Sad konačno završava ta igra. Plin će se dovesti u Ploče, a odatle u Aluminij.
I ne samo Aluminij, već i u domaćinstva. Ima tu još varijanti u rezervi...
pokupit. Naime, radi se o razlici u cijeni između 30 i 80€ po megavatu. 30€ su plaćali Aluminijevi
konkurenti, a Aluminij 80€. Veliki tkzv. kvalificiran potrošač el. energije je trošio i onu
el. energiju (i plaćao) koja bi u nepovrat protekla Neretvom, ali, ajti to objasni glupim
bizantincima. Sad konačno završava ta igra. Plin će se dovesti u Ploče, a odatle u Aluminij.
I ne samo Aluminij, već i u domaćinstva. Ima tu još varijanti u rezervi...
Eroo wrote:Autor: Drago Pilsel
Pilsel je neki čudni Jugo-Pravaški hibrid...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Similar topics
» GOTOVI SU, NEMA IM SPASA! :D
» Opet požari u Israelu: Bez Hrvatske im nema spasa...:)
» Rusi dolaze
» Rusi dolaze
» DRAMATIČNO:Oluja 2 samo što nije počela,upravo počinje...bježmo...NEMA NAM SPASA
» Opet požari u Israelu: Bez Hrvatske im nema spasa...:)
» Rusi dolaze
» Rusi dolaze
» DRAMATIČNO:Oluja 2 samo što nije počela,upravo počinje...bježmo...NEMA NAM SPASA
Page 1 of 1