Kršćanofobija u čardaku
Page 3 of 15
Page 3 of 15 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15
Re: Kršćanofobija u čardaku
a sora će danas odletjeti u ameriku na svojoj metli - čardak sve i svuda:
https://www.bitno.net/vijesti/svijet/vjestice-sutra-planiraju-obred-protiv-novog-suca-americkog-vrhovnog-suda-poznati-egzorcist-priprema-najsnazniji-odgovor/
https://www.bitno.net/vijesti/svijet/vjestice-sutra-planiraju-obred-protiv-novog-suca-americkog-vrhovnog-suda-poznati-egzorcist-priprema-najsnazniji-odgovor/
Guest- Guest
Tak da kršćani opet lazu
Po navici i inerciji svojih vjerskih uvjerenjaJer u temelju je vjere LAZ
Nije u Hrvatskoj problem krscanofobija nego klerofasizam
sad malo literature sa imbecileksa da sora i jehi orgazmiraju:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pitali-smo-ravnatelje-skola-zasto-toleriraju-vjersko-nasilje-nad-djecom/2030987.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pitali-smo-ravnatelje-skola-zasto-toleriraju-vjersko-nasilje-nad-djecom/2030987.aspx
Guest- Guest
ne diraj pleme jebemti kruSora wrote:1. Religija promoviraplemensko razmišljanje
Nevjernik, bezbožnik, heretik. Religija dijeli ljude na one unutar i one izvan kruga. Umjesto da pretpostavljaju da stranci imaju dobre namjere, vjernike često uče da "one izvana" tretiraju s velikom dozom sumnje. I Biblija i Kuran u tom pogledu ne gledaju blagonaklono na nevjernike s kojima se, ili ne žele miješati, ili ih pak prikazuju u izuzetno negativnom svjetlu.
2. Religija je vjernike usidrila u Metalnom dobu
Metalno doba bilo je vrijeme podivljalog praznovjerja, neznanja, nejednakosti, rasizma, mizoginije i nasilja. Ropstvo je bilo božje djelo. Žene i djeca doslovno vlasništvo muškaraca. Vođe su prakticirale taktiku spaljene zemlje. Očajni ljudi žrtvovali su životinje, usjeve i zarobljene neprijateljske vojnike kako bi pokušali umiriti opasne bogove.
Sveti tekstovi, uključujući Bibliju, Toru i Kuran, mahom sadrže i održavaju dijelove kulture Metalnog doba, stavljajući božje ime i božji blagoslov na najgora ljudska ponašanja i porive. Svaki vjernik koji želi opravdati svoju narav, osjećaj nadmoći, sklonost ratovanju, zadrtosti ili uništenju planeta, pronaći će odgovor u tekstovima koje je, vjeruju oni, odobrio Bog.
pleme nema religiju
Ne seri babo parazitska, sve šta imaš u životu si ukrala preko partije, one prošle i ove sada, i te masline isto.
catabbath-
2015-08-22
kako se Novi list iznenada jako zabrinuo zbog kršenja sedme Božje zapovijedi:
http://novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Pohlepa-zlato-i-lancic-Mladic-uhicen-zbog-nepostovanja-sedme-bozje-zapovjedi
http://novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Pohlepa-zlato-i-lancic-Mladic-uhicen-zbog-nepostovanja-sedme-bozje-zapovjedi
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:ne diraj pleme jebemti kruSora wrote:1. Religija promoviraplemensko razmišljanje
Nevjernik, bezbožnik, heretik. Religija dijeli ljude na one unutar i one izvan kruga. Umjesto da pretpostavljaju da stranci imaju dobre namjere, vjernike često uče da "one izvana" tretiraju s velikom dozom sumnje. I Biblija i Kuran u tom pogledu ne gledaju blagonaklono na nevjernike s kojima se, ili ne žele miješati, ili ih pak prikazuju u izuzetno negativnom svjetlu.
Metalno doba bilo je vrijeme podivljalog praznovjerja, neznanja, nejednakosti, rasizma, mizoginije i nasilja. Ropstvo je bilo božje djelo. Žene i djeca doslovno vlasništvo muškaraca. Vođe su prakticirale taktiku spaljene zemlje. Očajni ljudi žrtvovali su životinje, usjeve i zarobljene neprijateljske vojnike kako bi pokušali umiriti opasne bogove.
Sveti tekstovi, uključujući Bibliju, Toru i Kuran, mahom sadrže i održavaju dijelove kulture Metalnog doba, stavljajući božje ime i božji blagoslov na najgora ljudska ponašanja i porive. Svaki vjernik koji želi opravdati svoju narav, osjećaj nadmoći, sklonost ratovanju, zadrtosti ili uništenju planeta, pronaći će odgovor u tekstovima koje je, vjeruju oni, odobrio Bog.
pleme nema religiju
Trjebal je tužiti zbog diskriminacije po osnovi zdravstvenoga stanja.kaya wrote:najplasticniji primjer preobrazbe kao u filmu u Muha onih koji padnu pod njegov utjecaj je Marc :)
s tim da je on jos i zadrzao razum
ovaj moj poznanik nije:)
na poslu nije radio nego objasnjavao poslovnim partnerima da zive u grijehu i dijelio knjizice sa uputama .
na kraju su ga proglasili neuracunljivim i ostao bez posla
zbog razbojnicke krade inace , bozje zapovjedi bile su zakon prije 3000 godina a nismo u 1200 pr. krista.metilda wrote:kako se Novi list iznenada jako zabrinuo zbog kršenja sedme Božje zapovijedi:
a zao mi je sto nisu napisali i 11 bozju zapovjed - Ne seri bezveze !
mozda bi nas ta postedila dosta toga
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Leviathan2 wrote:ne diraj pleme jebemti kruSora wrote:1. Religija promoviraplemensko razmišljanje
pleme nema religiju
jašta, ti i tvoje anonimno izmišljeno pleme..
tko je na ovom forumu ikad saznao i jednu pojedinost o vašem podrijetlu i postojbini..
vi ste koliko sam ja shvatila ruminjski cigani i ne možeš tvrditi da tvoje "pleme" nema religiju.. svako pleme ima religiju pa makar i onu najprimitivniju.. inače negiraš antropologiju i još pokoju znanost...
Guest- Guest
Mojsije je na Sinaju dobio samo jednu ;Pkaya wrote:a zao mi je sto nisu napisali i 11 bozju zapovjed - Ne seri bezveze !metilda wrote:kako se Novi list iznenada jako zabrinuo zbog kršenja sedme Božje zapovijedi:
Navodno je bilo 15, ali mu je jedna ploča ispala i razbila se.Oh_Femder wrote:Mojsije je na Sinaju dobio samo jednu ;Pkaya wrote:a zao mi je sto nisu napisali i 11 bozju zapovjed - Ne seri bezveze !metilda wrote:kako se Novi list iznenada jako zabrinuo zbog kršenja sedme Božje zapovijedi:
Ma to mu je najbolja priča. Razljuti se on na svoje Hebreje i razbije ploče pa se onda predomisli i ide natrag kod stvaraoca svijeta pa mu veli: - Čuj rista, razbile se one ploče pa dajdere ti meni to još jedared isprintaj, neće to tebi biti teško, takom stvaraocu svjetova Šta ima veze, ba?Regoč wrote:Navodno je bilo 15, ali mu je jedna ploča ispala i razbila se.Oh_Femder wrote:Mojsije je na Sinaju dobio samo jednu ;Pkaya wrote:a zao mi je sto nisu napisali i 11 bozju zapovjed - Ne seri bezveze !metilda wrote:kako se Novi list iznenada jako zabrinuo zbog kršenja sedme Božje zapovijedi:
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Oh_Femder wrote:
Ma to mu je najbolja priča. Razljuti se on na svoje Hebreje i razbije ploče pa se onda predomisli i ide natrag kod stvaraoca svijeta pa mu veli: - Čuj rista, razbile se one ploče pa dajdere ti meni to još jedared isprintaj, neće to tebi biti teško, takom stvaraocu svjetova Šta ima veze, ba?
je, to mu je najbolja priča.. toliko je poštovao jhwh-a da je razbio ploče koje mu je ovaj svojeručno napisao
Guest- Guest
“Ja ovo vidim kao bullying. Dakle, prije 70, 80 godina za vrijeme fašističke Italije i nacističke Njemačke, nosile su se crne košulje i zastrašivalo se ljude, danas nemaju crne košulje, nego imaju pero i tipkovnicu.
To je bila neviđena hajka na tu ravnateljicu i vjeroučitelja, ističe, i oni su pod tim pritiskom odustali.
“Žao mi je što je ravnateljica doživjela ovakav pritisak. Ljudi trebaju biti hrabri i ne odustajati zbog ovakve ljevičarske rulje. Jer, ovo je rulja. Netko treba stati ispred te rulje i reći ‘E, nećete’. Trebamo biti hrabri. S druge strane, drago mi je što je otkazano predavanje iz dva razloga. Prvo, jer znam da sam na pravom putu. Jer, ako mene ljevičarski mediji ušutkavaju to znači da sam im prijetnja. A drago mi je što sam im prijetnja. Drugo, pokazuju pravo lice – treba razlikovati liberale od ljevičara. Oni nisu liberali. Pravi liberal uvijek će se boriti za slobodu govora. Ovim su se razotkrili”, zaključuje don Damir.
ovolika riba je bila issusami
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
metilda wrote:Leviathan2 wrote:ne diraj pleme jebemti kruSora wrote:1. Religija promoviraplemensko razmišljanje
pleme nema religiju
tko je na ovom forumu ikad saznao i jednu pojedinost o vašem podrijetlu i postojbini..
vi ste koliko sam ja shvatila ruminjski cigani i ne možeš tvrditi da tvoje "pleme" nema religiju.. svako pleme ima religiju pa makar i onu najprimitivniju.. inače negiraš antropologiju i još pokoju znanost...
Kako žive "sinovi vetra", izolovano brazilsko pleme iz prašume Amazona
Kada se kaže Brazil, svi odmah pomisle na Rio de Žaneiro, karneval i peščane plaže, a u novije vreme i na svetsko prvenstvo u fudbalu i na narednu Olimpijadu. U slivu Amazona, međutim, žive i brojna urođenička indijanska plemena, među kojima je i plemenska grupa Desana.
Okruženo vodopadima, tropskim rastinjem, pticama i životinjama, skoro 5,000 km udaljeno od prestonice, ovo pleme, do kog se može stići samo rekom Rio Negro iz grada Manausa - u kome će, uzgred budi rečeno, biti odigrana jedna od prvih utakmica svetskog fudbalskog prvenstva - Desane još žive skoro kao pre mnogo vekova.
Glavno zanimanje je lov i Desane veruju pre svega u svoj duboko ukorenjeni odnos sa prirodom i sebe nazivaju “Sinovima vetra”. Podeljeni su na više manjih plemena, i veruju da svako Desana pleme ima specifičan miris, povezan s njegovim karekterističnim načinom života.
Desane nemaju boga u hrišćanskom smislu, što je s obzirom na brojne hrišćanske misije u regionu pravo čudo, ali veruju da ih je stvorio Bog otac - Tukana, i veruju u Tri dela Mudrosti, koje povezuju sa astronomskom tradicijom.
Religija utiče na način na koji tumače svoje vizije, koje izazivaju halucinogenim drogama i koje preispituju da bi u svom životu otkrili dublji smisao.
Rituali predstavljaju sastavni deo svakodnevnog života ovih uglavnom miroljubivih i vedrih ljudi, i stapaju se u obredima kojima obeležavaju sve bitne životne faze i događaje - rođenje, smrt, brak, prelazak iz detinjstva u zrelost, sazrevanje plodova, veliki lov i smenu godišnjih doba.
Prihvatajući neminovnost, u novije vreme se uključuju i u tokove savremenog sveta, uz istovremenu težnju da sačuvaju tradiciju i specifičnosti.
Učestvuju u političkom životu zemlje i na naučnim forumima, u nastojanju da zaštite svoju kulturu i svoja prava, a naučnike i posetioce dočekuju ljubazno, uvek spremni da porazgovaraju, da prikažu ponešto iz svog bogatog folklora i kao suvenir ponude nešto od svojih zanimljivih rukotvorina.
......................
i sad ti reci da je tvoje pleme u srcu europe naprednije od plemena u amazoni... i nema nikakva vjerovanja ni religiju
Guest- Guest
debotoijusto wrote:“Ja ovo vidim kao bullying. Dakle, prije 70, 80 godina za vrijeme fašističke Italije i nacističke Njemačke, nosile su se crne košulje i zastrašivalo se ljude, danas nemaju crne košulje, nego imaju pero i tipkovnicu.
To je bila neviđena hajka na tu ravnateljicu i vjeroučitelja, ističe, i oni su pod tim pritiskom odustali.
“Žao mi je što je ravnateljica doživjela ovakav pritisak. Ljudi trebaju biti hrabri i ne odustajati zbog ovakve ljevičarske rulje. Jer, ovo je rulja. Netko treba stati ispred te rulje i reći ‘E, nećete’. Trebamo biti hrabri. S druge strane, drago mi je što je otkazano predavanje iz dva razloga. Prvo, jer znam da sam na pravom putu. Jer, ako mene ljevičarski mediji ušutkavaju to znači da sam im prijetnja. A drago mi je što sam im prijetnja. Drugo, pokazuju pravo lice – treba razlikovati liberale od ljevičara. Oni nisu liberali. Pravi liberal uvijek će se boriti za slobodu govora. Ovim su se razotkrili”, zaključuje don Damir.
ovolika riba je bila issusami
ti si očit primjer kršćanofobije na društvenim mrežama
Guest- Guest
ometilda wrote:Leviathan2 wrote:ne diraj pleme jebemti kruSora wrote:1. Religija promoviraplemensko razmišljanje
pleme nema religiju
pocela si branit soru,sta ce to bit :D
pa dosta sam ja rekao o plemenu, no, vecina je preglupa da skuzi ko smo i nase podrijetlo
u biti vas jako puno nosi nase nasledje al ste to zaboravili
a religija je obozavanje nekih natrirodnih bica i klanjanje istima, isti kurac kao i ideologije aka nacizam, fasizam komunizam itd
znaci pleme nema religiju, ne klanjamo se ni bogovima ni kraljevima
:)
pleme nema religiju
Kako žive "sinovi vetra", izolovano brazilsko pleme iz prašume Amazona
Kada se kaže Brazil, svi odmah pomisle na Rio de Žaneiro, karneval i peščane plaže, a u novije vreme i na svetsko prvenstvo u fudbalu i na narednu Olimpijadu. U slivu Amazona, međutim, žive i brojna urođenička indijanska plemena, među kojima je i plemenska grupa Desana.
Okruženo vodopadima, tropskim rastinjem, pticama i životinjama, skoro 5,000 km udaljeno od prestonice, ovo pleme, do kog se može stići samo rekom Rio Negro iz grada Manausa - u kome će, uzgred budi rečeno, biti odigrana jedna od prvih utakmica svetskog fudbalskog prvenstva - Desane još žive skoro kao pre mnogo vekova.
Glavno zanimanje je lov i Desane veruju pre svega u svoj duboko ukorenjeni odnos sa prirodom i sebe nazivaju “Sinovima vetra”. Podeljeni su na više manjih plemena, i veruju da svako Desana pleme ima specifičan miris, povezan s njegovim karekterističnim načinom života.
Desane nemaju boga u hrišćanskom smislu, što je s obzirom na brojne hrišćanske misije u regionu pravo čudo, ali veruju da ih je stvorio Bog otac - Tukana, i veruju u Tri dela Mudrosti, koje povezuju sa astronomskom tradicijom.
Religija utiče na način na koji tumače svoje vizije, koje izazivaju halucinogenim drogama i koje preispituju da bi u svom životu otkrili dublji smisao.
Rituali predstavljaju sastavni deo svakodnevnog života ovih uglavnom miroljubivih i vedrih ljudi, i stapaju se u obredima kojima obeležavaju sve bitne životne faze i događaje - rođenje, smrt, brak, prelazak iz detinjstva u zrelost, sazrevanje plodova, veliki lov i smenu godišnjih doba.
Prihvatajući neminovnost, u novije vreme se uključuju i u tokove savremenog sveta, uz istovremenu težnju da sačuvaju tradiciju i specifičnosti.
Učestvuju u političkom životu zemlje i na naučnim forumima, u nastojanju da zaštite svoju kulturu i svoja prava, a naučnike i posetioce dočekuju ljubazno, uvek spremni da porazgovaraju, da prikažu ponešto iz svog bogatog folklora i kao suvenir ponude nešto od svojih zanimljivih rukotvorina.
......................
i sad ti reci da je tvoje pleme u srcu europe naprednije od plemena u amazoni... i nema nikakva vjerovanja ni religiju
s tim da je to pleme u neku ruku naprednije, nemaju krvozedne bogove koje obozavaju kao vi sto imate
a bogovi, hehehe
vecina te bagre zaobilazi zemlju u velikom luku, nu tebi je to bespotrebno objanjavat, kao da bi objasnjavao onom iz prasume kako nastaje vjetar
ono, uzaludno
i usput, di je taj tvoj bog kojem se klanjas i u cije ime se ubijaju milijoni , i koji dozvoljava da mu se ubijaju milijoni takozvane djece njegove zbog prirodnijeh resursa il ideologija
a bogovi, hehehe
vecina te bagre zaobilazi zemlju u velikom luku, nu tebi je to bespotrebno objanjavat, kao da bi objasnjavao onom iz prasume kako nastaje vjetar
ono, uzaludno
i usput, di je taj tvoj bog kojem se klanjas i u cije ime se ubijaju milijoni , i koji dozvoljava da mu se ubijaju milijoni takozvane djece njegove zbog prirodnijeh resursa il ideologija
nema da ima, levijatanoov pleme ruši antropologiju uzduž i popreko, pametan bre neki svet
Guest- Guest
Page 3 of 15 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15
Similar topics
» Živi Zid prska po Čardaku
» Velika pobuna u Čardaku!?!
» CRO COP jebe majku Čardaku
» Lijepo je biti uhljeb u Čardaku.
» Todorić prska po domoljubnom katoličkom čardaku
» Velika pobuna u Čardaku!?!
» CRO COP jebe majku Čardaku
» Lijepo je biti uhljeb u Čardaku.
» Todorić prska po domoljubnom katoličkom čardaku