Zlo se povampirilo
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Zlo se povampirilo
https://informer.rs/vesti/politika/404729/zlo-povampirilo-mesic-srbima-sme-dozvoliti-menjaju-granice-kosova-ustasa-tvrdi-sad-znaju-sta-rade
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
Re: Zlo se povampirilo
...najjaci naslov informera...ZLO SE POVAMPIRILO...pa sam vampir je utjelovljenje zla..nema vecih budalasa od novinara vucicevog informera
2015-09-08
A za sta i za koga je Mesic uopce relevantan.
Koga jos boli kiton za tog gada i pokvarenjaka.
On je danas NI*KO I NISTA.
Doduse kad bi se opet kandidirao postoji velika mogucnost da bi ga gomila tupana iz Kifle ponovo izglasala za predsjednika.
Koga jos boli kiton za tog gada i pokvarenjaka.
On je danas NI*KO I NISTA.
Doduse kad bi se opet kandidirao postoji velika mogucnost da bi ga gomila tupana iz Kifle ponovo izglasala za predsjednika.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Mora meske opravdat dobijenu lovu...nije dobio na lijepe obrve...do smrti mora biti aktivan i pred samu smrt
2015-09-08
Koga briga za Kosovo, vidim da su Albanci na svoju ruku izglasali vojsku Kosova pa će imat 5000 vojnika umjesto 2500
Jbga neda se NATOu držat 4000 svojih vojnika tamo
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
kostaRayMabus wrote:Koga briga za Kosovo, vidim da su Albanci na svoju ruku izglasali vojsku Kosova pa će imat 5000 vojnika umjesto 2500
2015-09-08
Makedonija ipak pala nakon tri četiri dana pritisaka na sedam ili osam zastupnika da se dobije dvotrećina u saboru, Makedonije službeno postaje sjeverna Makedonija
https://www.klix.ba/vijesti/regija/makedonija-mijenja-ime-postignuta-dvotrecinska-vecina-za-promjenu-ustava/181019176
Sad su Grci na redu
https://www.klix.ba/vijesti/regija/makedonija-mijenja-ime-postignuta-dvotrecinska-vecina-za-promjenu-ustava/181019176
Sad su Grci na redu
2014-04-11
Kako su brzo izbori u Grčkoj a Cipras je usamljen a vlada u duelu sa desnicom vrlo lako moguće raskol jer tako desnica dobija više glasova na tim vanrednim izborima koji bi bili onda pola godine prije nego što su trebali biti redovni i onda na kraju lako moguće Grčka taj dogovor odbaci no Makedonija je svakako prominila ime i lopticu pribacila u grčki parlament
2014-04-11
Sad je na redu Grčka
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/570951/makedonski-parlament-dopustio-promjenu-imena-sad-je-na-redu-grcka
Desničari to neće prihvatiti , brzo su redovni izbori pa samo dobijaju ako istupe iz vlade pola godine prije , bar je to neki scenarij kako ga ja vidim
Šta se Hrvatske tiče Makedonija je prominila ime nevezano uz stav Grčke
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/570951/makedonski-parlament-dopustio-promjenu-imena-sad-je-na-redu-grcka
Desničari to neće prihvatiti , brzo su redovni izbori pa samo dobijaju ako istupe iz vlade pola godine prije , bar je to neki scenarij kako ga ja vidim
Šta se Hrvatske tiče Makedonija je prominila ime nevezano uz stav Grčke
2014-04-11
Inaće ovo što se tiče vojske Kosova NATO se otvoreno usprotivio tome no mnoge evropske zemlje imaju dosta vojnika tamo i nežele toliko vojske više držat tu i po meni radit će pritisak na Acu a dogovor će biti ti pristrani na povećanje vojske Kosova a mi nećemo dat da to službeno bude vojska Kosova nego će ostati sigurnosne snage Kosova i vuk sit a ovce na broju i onda neće to potezati do daljnjega a to je najmanje idućih pet šest godina
2014-04-11
Sad kad su riješili ovo oko toga da sama Makedonija promini ime sad će se angloamerikanci jače bacit na Dodika i Plenkovica jer je Komšić njihov projekt no nisu ni grčki desničari glupi i znaju jako dobro da su u svibnju iduće godine izbori za EU parlament i da Britanci kupe prnje iz EU dakle drastično smanjenje angloameričkog utjecaja u EU
Tu je još i AfD a to su njemački nacionalisti i svakako im je interes da angloamerikanci vojno odu iz Njemačke a sad su izbori u Hessenu i iduće godine u tri istočne njemačke savezne države gdje će AfD samo dobit više glasova nego što sad ima
Drugim riječima Hrvatska se mora okrenit Briselu a angloamerikance lagano i postepeno odjebavat
Tu je još i AfD a to su njemački nacionalisti i svakako im je interes da angloamerikanci vojno odu iz Njemačke a sad su izbori u Hessenu i iduće godine u tri istočne njemačke savezne države gdje će AfD samo dobit više glasova nego što sad ima
Drugim riječima Hrvatska se mora okrenit Briselu a angloamerikance lagano i postepeno odjebavat
2014-04-11
ti njega ne razumiješ.... bilo je zlo, a sad se još i povampirilovuksadinare wrote:...najjaci naslov informera...ZLO SE POVAMPIRILO...pa sam vampir je utjelovljenje zla..nema vecih budalasa od novinara vucicevog informera
i ljudi znaju biti zli a nisu vampiri
immortal-
2014-04-16
bosnjaci traze p.mesec na c.gorskoj
zastavi. milo puca na sve sto je srpsko. zlo se povampirilo.
Guest- Guest
milo ne puca na sve srpsko nego na vucica, informer, pink i onog popa.pizzon wrote:bosnjaci traze p.mesec na c.gorskoj
a njih pucaju svi iz okruzenja inace .
pa i u srbiji oni normalniji.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Kaja se vraća ustaškim korienima.kaya wrote:milo ne puca na sve srpsko nego na vucica, informer, pink i onog popa.pizzon wrote:bosnjaci traze p.mesec na c.gorskoj
a njih pucaju svi iz okruzenja inace .
pa i u srbiji oni normalniji.
Ajde?pizzon wrote:bosnjaci traze p.mesec na c.gorskoj
omni-
2014-04-12
omni wrote:Ajde?pizzon wrote:bosnjaci traze p.mesec na c.gorskoj
muje izabrale hr clana za bih.
ajde ?
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
Regoč wrote:Ceterum censeo Serbiam esse delendam!
ne mogu ni da pretpostavim kako
je tesko ziveti sa takvom prirodom
u svom ( ljudskom ) telu.
Guest- Guest
mortal wrote:ti njega ne razumiješ.... bilo je zlo, a sad se još i povampirilovuksadinare wrote:...najjaci naslov informera...ZLO SE POVAMPIRILO...pa sam vampir je utjelovljenje zla..nema vecih budalasa od novinara vucicevog informera
i ljudi znaju biti zli a nisu vampiri
Svjetski poznat biolog: Zgrožen sam time što Hrvatska djeci radi vjeronaukom
U Zagreb je prošlog petka stigao ugledni američki biolog Jerry A. Coyne, zaslužni profesor biologije na Sveučilištu u Chicagu, autor brojnih radova i knjiga o evoluciji, znanosti i religiji. Dvije najpoznatije - ''Zašto je evolucija istinita'' i ''Vjera protiv činjenica: Zašto su znanost i religija nespojive'' - prevedene su i objavljene u Hrvatskoj u izdanju In.Tri.
Dobio sam iznimno vrijednu priliku da s njime napravim intervju Skypeom. U skladu s mojim očekivanjima, Coyne se pokazao kao izuzetno inteligentan, obrazovan i zanimljiv sugovornik. No razgovor je zbog toga potrajao dulje nego što sam planirao, a ja nakon prijepisa cijelog razgovora nisam ima srca ništa kratiti. Tako je nastao ovaj dugački intervju, najduži koji sam ikada vodio. No nadam se da to većinu čitatelja neće obeshrabriti da zavire barem u dijelove teksta koji sam podijelio u glavne tematske cjeline. Moja iskrena preporuka je da se udobno smjestite i potražite teme koje bi vas, ako ništa drugo, mogle potaknuti na vrlo vrijedna razmišljanja.
ZAŠTO SU RELIGIJA I ZNANOST NESPOJIVE?
Hrvatska je jedna od najreligioznijih zemalja u Europi s oko 86 % stanovništva koje se izjašnjava kao religiozno. U isto vrijeme, zajedno s Amerikancima i Turcima, Hrvati su po prihvaćanju evolucije na samom dnu ljestvice. Tek oko 44 % Hrvata smatra da evolucijom upravlja priroda, a ne Bog. Osim toga, samo 18 % vjeruje da će znanost s vremenom odgovoriti na pitanja na koja danas nema odgovore. Za usporedbu, čak 38 % Čeha, koji spadaju u najnereligioznije nacije svijeta, ima takvo povjerenje u znanost. U svojim knjigama Vi tvrdite da religija i znanost ne idu skupa, a čini se da ove statistike to potvrđuju. Možete li objasniti u čemu je stvar?
Ove statistike potvrđuju da postoji sukob između znanosti i religije. To je samo jedna takva statistika. Ja ih u svojoj knjizi ''Vjera protiv činjenica: Zašto su znanost i religija nespojive'' iznosim mnogo. U njoj također podrobnije objašnjavam zašto religija i znanost nisu spojive. Ovdje ću pokušati objasniti ukratko. Prije svega pod znanošću ne podrazumijevam znanstvena otkrića ili profesionalno stanje u znanosti, nego empirijsku metodu koju koriste znanosti kao što je promatranje prirode, testiranje hipoteza, dovođenje postojećih hipoteza u sumnju itd. Zbog te metode ja znanost smatram najrafiniranijim oblikom racionalnosti. Kada govorim o religiji, uglavnom mislim na obožavanje nadnaravnog bića koje može ili ne mora djelovati u svijetu. U abrahamskim religijama, o kojima govorim u svojoj knjizi, teistički bog je u interakciji s ljudima, a postoje i moralni kodeksi kojih se ljudi moraju pridržavati. Pritom treba imati na umu da religije predstavljaju određene tvrdnje koje bi se trebale smatrati istinama, a neke od njih odnose se na ovaj svijet. Religije ne govore samo o moralnosti i smislu života. One također ovise o istinitosti određenih ideja. Primjerice, kršćanstvo ovisi o istinitosti tvrdnji o postojanju Boga, njegova sina Isusa i uskrsnuća. Postoje mnoge druge tvrdnje o kojima druge religije ovise.
Postoji više oblika nespojivosti između religije i znanosti. Prvi se sastoji u metodi kojom se utvrđuje je li neka tvrdnja istinita. Znanost koristi empirijsku metodu, a religija se poziva na dogmu, spise, autoritete i vjeru. No to nisu pouzdane metode za otkrivanje što je istina. To nas dovodi do drugog oblika, a to je nespojivost u rezultatu tih metoda. Naime, kada primijenimo religiozne metode u istraživanju što je istina, one vrlo često dolaze do krivih tvrdnji. Možete napraviti cijelu listu religioznih tvrdnji koje su prokazane kao neistinite. Primjerice, u kršćanstvu i u judaizmu to su priče o stvaranju, koje je opovrgnula evolucija, zatim je tu opovrgnuta priča o bijegu Židova iz Egipta u Sinaj i sl. Također, svaka religija razlikuje se od svake druge religije po pitanju toga što smatra istinom, a to znači da je metodologija kojom religije utvrđuju što je istina nepouzdana i nespojiva sa znanošću. Naime, znanost je nešto oko čega se slažu svi znanstvenici posvuda bilo da su iz Indije, Afrike, Njemačke, Hrvatske ili SAD-a. Znanost svuda koristi iste metode kojima dolazi do istih zaključaka, što pokazuje da je njezina metoda pouzdana. Konačno, tu je i nespojivost u filozofiji. Filozofija znanosti, koja se temelji na iskustvu, a ne na nekoj a priori pretpostavci, jest da ne postoji neko nadnaravno biće koje bi utjecalo na stvari koje promatramo u prirodi, a to se u znanstvenim istraživanjima potvrđuje. To je filozofska tvrdnja koja je temelj empirijske metodologije. S druge strane, vjerska filozofija kreće od pretpostavke da Bog postoji. Zbog svega navedenog, znanost i religija naprosto nisu spojive.
------------------------------------------------------
Zlo je zlo.....DA
Page 1 of 2 • 1, 2
Page 1 of 2