Pašman na vodi
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Pašman na vodi
Šta bi drugo bio?mativka wrote:Jes ti Srbin?dzango wrote:Beograd na vodi, Pašman na vodi, Kurac na biciklu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Utjecaji na dalmatinsku arhitekturu: Uglavnom Italija...poć od Sicilije do sjevera Italije.
Naravno, ima tu i utjecaja ostalih stilova iz mediteranskih država, iz kojih se na kraju
izoblikovao domaći stil gradnje. Aben vidi onaj siromašni dio, koji je grodio onako kako
je znao i mogao. I u Egiptu imamo faraonske građevina, a postoje i one koje su grodili
njihovi siromasi. Uglavnom poznajemo faraonske i na njih se referiramo kad govorimo o
staroegipatskoj kulturi i arhitekturi.
Grodit? Svakako, ali pametno i s pametnim ljudima. Je li tako, Abene?
Naravno, ima tu i utjecaja ostalih stilova iz mediteranskih država, iz kojih se na kraju
izoblikovao domaći stil gradnje. Aben vidi onaj siromašni dio, koji je grodio onako kako
je znao i mogao. I u Egiptu imamo faraonske građevina, a postoje i one koje su grodili
njihovi siromasi. Uglavnom poznajemo faraonske i na njih se referiramo kad govorimo o
ja ih na krov ionako nikome ne bih dala stavit :)Eroo wrote:Postoji nešto što se zove "tradicionalni mediteranski stil gradnje".aben wrote:
usput, bear in mind, dalmatinska kultura je kultura siromaške gradnje ( kuće bez fasade, grodjene bez ikakovoga reda, prostornog plana, urbanizma);
U današnje vrijeme ga svakako treba uzeti u obzir, ali ne i doslovce primjenjivati.
"Mediteranski stil" + "moderna", spoj tradicije i zahtijeva modernog doba, to je
ono što se traži u današnje vrijeme. Bez obzira radi li se o individualnoj ili
masovnoj gradnji. Jednako kad je u pitanju eksterijer ili interijer.
Kako inače uklopiti korišćenje solarne energije(panela), u individualnu gradnju na primjer?
S kompromisom između tradicionalnog i modernog.
no, ovako izvana, a unutra spoj tradicije i modernog, a amer bolje nek se ne prima coravog posla
moze graditu po americi, neka zahvale Kolumbu....pozamasna je
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Eroo wrote:Utjecaji na dalmatinsku arhitekturu: Uglavnom Italija...poć od Sicilije do sjevera Italije.
https://www.google.hr/search?q=italy+houses+venice&rlz=1C1CHBF_enHR790HR790&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiGnJnC1oPeAhVPqaQKHfjsAGIQ_AUIDigB&biw=1120&bih=626#imgrc=bQ9l9Q0Od_RzAM:
2014-04-16
moja kuća je od stene. jer nemun za fasadu. prvon prilikon kad skupin 15 000 kun, na nju gre stiropor.
2014-04-16
Čini ti se, to je uz cestu a sad su dvije zgrade i puno parking mjesta za stanareT. wrote:Ovakva zgrada nikada ne bi mogla biti izgrađena, čak ni u kaštelima, da je oformljeno ministarstvo za lijepo...RayMabus wrote:Evo i aj ti sad meni reci jesu oni normalni
Na ulici je meni ispred balkona ( prva dva stana s južne strane prvi kat su moja)..
Nikad u životu nisan glasa na lokalnim izborima i eto sad fino uzela Akcija mladih jedno misto u gradskom poglavarstvu
A pa kad ćete vi meni tamo onda ću ga i ja vama tako
Evo ti na slici di je ta zgrada pogledaj u livi kut i vidit ćeš moju žutu zgradu
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
A ovo ti je da vidiš kako izgleda pedeset metara odma ispod mene odma uz moreRayMabus wrote:Čini ti se, to je uz cestu a sad su dvije zgrade i puno parking mjesta za stanareT. wrote:Ovakva zgrada nikada ne bi mogla biti izgrađena, čak ni u kaštelima, da je oformljeno ministarstvo za lijepo...RayMabus wrote:Evo i aj ti sad meni reci jesu oni normalni
Na ulici je meni ispred balkona ( prva dva stana s južne strane prvi kat su moja)..
Nikad u životu nisan glasa na lokalnim izborima i eto sad fino uzela Akcija mladih jedno misto u gradskom poglavarstvu
Evo ti na slici di je ta zgrada pogledaj u livi kut i vidit ćeš moju žutu zgradu
2014-04-11
i sta na stiropor?aben wrote:moja kuća je od stene. jer nemun za fasadu. prvon prilikon kad skupin 15 000 kun, na nju gre stiropor.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Tapete s imitacijom kamena.Noor wrote:i sta na stiropor?aben wrote:moja kuća je od stene. jer nemun za fasadu. prvon prilikon kad skupin 15 000 kun, na nju gre stiropor.
I to mi je dvista metara od kuće koja je velika kamena još bliže moru i ima vrtal, taracu, dva parkinga, tri sobe, dvije kužine, dva vca, veliku starinsku konobu uređenu kao restoranRayMabus wrote:A ovo ti je da vidiš kako izgleda pedeset metara odma ispod mene odma uz moreRayMabus wrote:Čini ti se, to je uz cestu a sad su dvije zgrade i puno parking mjesta za stanareT. wrote:Ovakva zgrada nikada ne bi mogla biti izgrađena, čak ni u kaštelima, da je oformljeno ministarstvo za lijepo...RayMabus wrote:Evo i aj ti sad meni reci jesu oni normalni
Ja neživim uopće u stanovima , to ja napravija za ženu ali kad je emancipacija sad neće nikoja
Sutra skidamo Merkel
Ja ti živim ovdje to je dvista metara zapadnije od te zgrade
2014-04-11
Sutra vam skidamo Merkel, izbori u Bavarskoj
Natalitet van je krahira, uteklo van je pola miljona mladih
Pričate o zgradama i društvu a žene vladaju
Koji će mi kurac to zato i neman posla više posla s njima
ZATUČ ĆU VAS NEČETE ZNATI KAKO SE ZOVETE
Natalitet van je krahira, uteklo van je pola miljona mladih
Pričate o zgradama i društvu a žene vladaju