Grčka želi VEĆE AMERIČKO VOJNO PRISUSTVO: "Smatramo vas JEDINIM strateškim partnerom i saveznikom"
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Grčka želi VEĆE AMERIČKO VOJNO PRISUSTVO: "Smatramo vas JEDINIM strateškim partnerom i saveznikom"
Nije baš od osnivanja nego tamo od 1955 i ušli su kad i Turska
U Grčkoj je bio rat između komunista i četnika nakon drugog svjetskog rata i trajao je nekoliko godina mislim oko pet godina ili tako nešto iza drugog svjetskog rata i tek onda su oni ušli u NATO
Četnici su pobijedili, kraljevina Grčka i ta priča
U Grčkoj je bio rat između komunista i četnika nakon drugog svjetskog rata i trajao je nekoliko godina mislim oko pet godina ili tako nešto iza drugog svjetskog rata i tek onda su oni ušli u NATO
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Grčka želi VEĆE AMERIČKO VOJNO PRISUSTVO: "Smatramo vas JEDINIM strateškim partnerom i saveznikom"
Knez Pavle je knez Pavle, bil je svjestan toga da Britanja ne bi liepo gledala na taj čin.pizzon wrote:Regoč wrote:Jedino Srbija ne graniči s Grčkom pa nemaju sporove, iako bi Srbija rado uzela Solun
Za Tursku je logično jer imamo višestoljetna loša iskustva s njom.
hitler je knezu pavlu nudio solun za pristup paktu
sto je normalno odbijeno, kao nepristojna ponuda
mi cemo uzeti ono sto je nase
svoje ne damo tudje necemo
Vidiš, da su u Srbiji pobijedili četnici bili bi danas u NATO, ali jebiga, štaš sad ...RayMabus wrote:Nije baš od osnivanja nego tamo od 1955 i ušli su kad i Turska
Grčki nacionalisti, tako su prije sto godina išli oslobađat Izmir pa ih Turci naklepali i potirali ih iz Male Azije
Previše se kurče
Previše se kurče
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» General NATO-a: Potrebno vojno prisustvo Alijanse u Bugarskoj i Rumuniji
» Josep Borrell najavio veće prisustvo Evropske unije u Armeniji
» Američko veleposlanstvo : SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage
» U Srbiji ne odustaju od teze da ih Hrvatska zeli vojno napasti
» Grčka ne želi zajedničke patrole s Turskom
» Josep Borrell najavio veće prisustvo Evropske unije u Armeniji