Izbori u BiH 2018: Rezultati i posljedice
Page 25 of 29
Page 25 of 29 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29
Re: Izbori u BiH 2018: Rezultati i posljedice
komsic je poseban slucaj...eto ti si iz sarajeva pa si pobjegao glavom bez obzira zasto?...nisi se htio pobosnjaciti...nisi htio silom..komšo se milom pobosnjacio.....ali realno kosmo je jugic...drzi titovu sliku u uredu ili ej drzao..stari mu ej bio partijska glavesina..stric mu ej radio za sarajevsku udbu...pa sam je to priznao...Ringo10 wrote:Ma kakav Komšić komunizam i jugoslavenstvo. Nema on s tim veze i za njega Bošnjaci ne glasaju radi toga.vuksadinare wrote:pajdo,..to su ti sve u dusi jugosloveni..njima je bha zamjena za pljugu....i svatko kao i za vrijeme pljuge tko ej protv nje krvolocni im je neprijatelj..mozes ih fizicki mlatiti ako si za ljugu/bh-a saveznik si im..komsic je djete opljuge i komunizma imao ej sve povlastice jer mu je stari bio komunsiticki aparatcik..okruzen muslimanima i nehrvatima njemu nije utkana nacionalna svijest vec isprana...zato je neosjetljiv i zato su mu drazi bosnjaci jer ih jednostavno poznaje,odrastao je među njima prihvatio dijelom i nacin zivota..ne poznaje on drugo van toga...e sad da su njegovi ostali u kiseljaku mozda bi bila drugacija prica..bio bi okruzen vecinom hrvatima...vjerojatno imao usađenu nacionalnu svijest ili bar bio u normalnim okvirima ponasanjaHektorović wrote:Čova je vodio maksimalno pomirljivu politiku... politiku ne talasanja... i doživio ovo... da je najveća babaroga i da ga optužuju "za komšića smo glasali zbog čovićeve secesionističke politike"... kao da nije bilo 2006 i 2010 :Dvuksadinare wrote:covic da je samo spomenuo pokoji put 'građansku bh-a'...bio bi danas u predsjednistvu...badava mu sto ej laprdao o briselu,eu.,zapadnim asocijacijama ali nije spomenuo magicnu rijec..'građanska'..
Kažem, i zaslužili su Dodika...
Dajte više sjašite s tom Jugoslavijom i jugoslavenstvom, tražite ih tamo gdje to veze blage nema.
Za njega glasaju jer je njihov čovjek sa nemuslimanskim imenom i to je sve. Taktika i folovi.
Takvih kao on uvijek možeš naći u bilo kojoj naciji.
Osim toga svi smo mi u većim gradiovima rasli okruženi ljudima drugih nacionalnosti pa to nije utjecalo na nacionalno opredjeljenje.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
pa bolje d aje falatar izabran nego ovaj coban..bolesnik...Hektorović wrote:Ringo10 wrote:Ma kakav Komšić komunizam i jugoslavenstvo. Nema on s tim veze i za njega Bošnjaci ne glasaju radi toga.
Dajte više sjašite s tom Jugoslavijom i jugoslavenstvom, tražite ih tamo gdje to veze blage nema.
Za njega glasaju jer je njihov čovjek sa nemuslimanskim imenom i to je sve. Taktika i folovi.
Osim toga svi smo mi u većim gradiovima rasli okruženi ljudima drugih nacionalnosti pa to nije utjecalo na nacionalno opredjeljenje.
Točno to.
Kažem, Falatar je jedini zbilja predstavljao čisto građansko bosansku opciju... i propao na izborima...
2015-09-08
Govedarica će sad imat da gusla i o svojoj nesretnoj sudbini...
Prava srbenda a porazila ga ustaška unuka :D
Prava srbenda a porazila ga ustaška unuka :D
[size=30]"Infosrpska": Više od deset odbora SDS-a traži ostavku Govedarice[/size]
Više od deset gradskih i opštinskih odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ u Republici Srpskoj traži od predsjednika stranke Vukote Govedarice da bespogovorno podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata, objavio je portal "Infosrpska".
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ma kakav Jugić. On drži Titovu sliku a pored nje sliku ustaškog emigranta Blaža Kraljevića.vuksadinare wrote:komsic je poseban slucaj...eto ti si iz sarajeva pa si pobjegao glavom bez obzira zasto?...nisi se htio pobosnjaciti...nisi htio silom..komšo se milom pobosnjacio.....ali realno kosmo je jugic...drzi titovu sliku u uredu ili ej drzao..stari mu ej bio partijska glavesina..stric mu ej radio za sarajevsku udbu...pa sam je to priznao...Ringo10 wrote:Ma kakav Komšić komunizam i jugoslavenstvo. Nema on s tim veze i za njega Bošnjaci ne glasaju radi toga.vuksadinare wrote:pajdo,..to su ti sve u dusi jugosloveni..njima je bha zamjena za pljugu....i svatko kao i za vrijeme pljuge tko ej protv nje krvolocni im je neprijatelj..mozes ih fizicki mlatiti ako si za ljugu/bh-a saveznik si im..komsic je djete opljuge i komunizma imao ej sve povlastice jer mu je stari bio komunsiticki aparatcik..okruzen muslimanima i nehrvatima njemu nije utkana nacionalna svijest vec isprana...zato je neosjetljiv i zato su mu drazi bosnjaci jer ih jednostavno poznaje,odrastao je među njima prihvatio dijelom i nacin zivota..ne poznaje on drugo van toga...e sad da su njegovi ostali u kiseljaku mozda bi bila drugacija prica..bio bi okruzen vecinom hrvatima...vjerojatno imao usađenu nacionalnu svijest ili bar bio u normalnim okvirima ponasanjaHektorović wrote:Čova je vodio maksimalno pomirljivu politiku... politiku ne talasanja... i doživio ovo... da je najveća babaroga i da ga optužuju "za komšića smo glasali zbog čovićeve secesionističke politike"... kao da nije bilo 2006 i 2010 :Dvuksadinare wrote:covic da je samo spomenuo pokoji put 'građansku bh-a'...bio bi danas u predsjednistvu...badava mu sto ej laprdao o briselu,eu.,zapadnim asocijacijama ali nije spomenuo magicnu rijec..'građanska'..
To je pozivanje na koncepciju unitarne BiH kakva je postojala u vrijeme SFRJ i kakvu bi gradili neoustaše zaglupljene cvjećologijom.
Ali on je nepismena budala jer BiH u vrijeme Juge je bila sasvim nešto drugo. Nešto što nema veze sa današnjom situacijom.
Komšić je bošnjački nacionalist i tu njegovo ime nema nikakve veze osim za ovakve marifetluke. Njegov velikobošnjački nacionalizam ovakakv kakav jeste i kakvog on upražnjava u vrijeme SFRJ i SR BiH bi završio sudskim progonom i robijom radi nacionalizma.
A ja sam otišao jer sam shvatio kakvu politiku gura Zapad. I shvatio sam da tu nemam šta da tražim. Nisu meni smetali ni Bošnjaci ni Srbi kao takvi nego je mene iz Sarajeva i BiH otjerala spoznaja da ću biti pripadnik naroda trećeg reda a asimilirati se ne mogu.
Zato se ja ne ljutim na Bošnjake kao ni na Srbe. Najviše sam ogorčen na zapad i na same Hrvate radi totalno promašene poltike kako u ratu tako i nakon njega.
Svi politički i crkveni predstavnici Hrvata u BiH su pali na ispitu povijesti.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
gle...komsic je budala i tu se slazemo..bas prirodno budala...mogao bi reci i mazohist...tj osoba sa jednom osobinom gdje zrtva voli svog nasilnika i zeli biti poput njega...tako i komsic...da je okruzen bio japancima umjesto bosnjacima on bi se pravio veci japanac od japanca...on ne zna funkcionirat van zajednice kojoj pripada sto dokazuje vokabular rijeci koje upucuje drugima..to je to.....on je 'raja'...Ringo10 wrote:Ma kakav Jugić. On drži Titovu sliku a pored nje sliku ustaškog emigranta Blaža Kraljevića.vuksadinare wrote:komsic je poseban slucaj...eto ti si iz sarajeva pa si pobjegao glavom bez obzira zasto?...nisi se htio pobosnjaciti...nisi htio silom..komšo se milom pobosnjacio.....ali realno kosmo je jugic...drzi titovu sliku u uredu ili ej drzao..stari mu ej bio partijska glavesina..stric mu ej radio za sarajevsku udbu...pa sam je to priznao...Ringo10 wrote:Ma kakav Komšić komunizam i jugoslavenstvo. Nema on s tim veze i za njega Bošnjaci ne glasaju radi toga.vuksadinare wrote:pajdo,..to su ti sve u dusi jugosloveni..njima je bha zamjena za pljugu....i svatko kao i za vrijeme pljuge tko ej protv nje krvolocni im je neprijatelj..mozes ih fizicki mlatiti ako si za ljugu/bh-a saveznik si im..komsic je djete opljuge i komunizma imao ej sve povlastice jer mu je stari bio komunsiticki aparatcik..okruzen muslimanima i nehrvatima njemu nije utkana nacionalna svijest vec isprana...zato je neosjetljiv i zato su mu drazi bosnjaci jer ih jednostavno poznaje,odrastao je među njima prihvatio dijelom i nacin zivota..ne poznaje on drugo van toga...e sad da su njegovi ostali u kiseljaku mozda bi bila drugacija prica..bio bi okruzen vecinom hrvatima...vjerojatno imao usađenu nacionalnu svijest ili bar bio u normalnim okvirima ponasanjaHektorović wrote:
Čova je vodio maksimalno pomirljivu politiku... politiku ne talasanja... i doživio ovo... da je najveća babaroga i da ga optužuju "za komšića smo glasali zbog čovićeve secesionističke politike"... kao da nije bilo 2006 i 2010 :D
To je pozivanje na koncepciju unitarne BiH kakva je postojala u vrijeme SFRJ i kakvu bi gradili neoustaše zaglupljene cvjećologijom.
Ali on je nepismena budala jer BiH u vrijeme Juge je bila sasvim nešto drugo. Nešto što nema veze sa današnjom situacijom.
Komšić je bošnjački nacionalist i tu njegovo ime nema nikakve veze osim za ovakve marifetluke. Njegov velikobošnjački nacionalizam ovakakv kakav jeste i kakvog on upražnjava u vrijeme SFRJ i SR BiH bi završio sudskim progonom i robijom radi nacionalizma.
A ja sam otišao jer sam shvatio kakvu politiku gura Zapad. I shvatio sam da tu nemam šta da tražim. Nisu meni smetali ni Bošnjaci ni Srbi kao takvi nego je mene iz Sarajeva i BiH otjerala spoznaja da ću biti pripadnik naroda trećeg reda a asimilirati se ne mogu.
Zato se ja ne ljutim na Bošnjake kao ni na Srbe. Najviše sam ogorčen na zapad i na same Hrvate radi totalno promašene poltike kako u ratu tako i nakon njega.
2015-09-08
Takvih imaš svuda ali problem poput Košića trebaju sami Hrvati da riješe. Očekivati od Bošnjaka ili međunarodnih da to riješe je velika iluzija.vuksadinare wrote:gle...komsic je budala i tu se slazemo..bas prirodno budala...mogao bi reci i mazohist...tj osoba sa jednom osobinom gdje zrtva voli svog nasilnika i zeli biti poput njega...tako i komsic...da je okruzen bio japancima umjesto bosnjacima on bi se pravio veci japanac od japanca...on ne zna funkcionirat van zajednice kojoj pripada sto dokazuje vokabular rijeci koje upucuje drugima..to je to.....on je 'raja'...Ringo10 wrote:Ma kakav Jugić. On drži Titovu sliku a pored nje sliku ustaškog emigranta Blaža Kraljevića.vuksadinare wrote:komsic je poseban slucaj...eto ti si iz sarajeva pa si pobjegao glavom bez obzira zasto?...nisi se htio pobosnjaciti...nisi htio silom..komšo se milom pobosnjacio.....ali realno kosmo je jugic...drzi titovu sliku u uredu ili ej drzao..stari mu ej bio partijska glavesina..stric mu ej radio za sarajevsku udbu...pa sam je to priznao...Ringo10 wrote:Ma kakav Komšić komunizam i jugoslavenstvo. Nema on s tim veze i za njega Bošnjaci ne glasaju radi toga.vuksadinare wrote:
pajdo,..to su ti sve u dusi jugosloveni..njima je bha zamjena za pljugu....i svatko kao i za vrijeme pljuge tko ej protv nje krvolocni im je neprijatelj..mozes ih fizicki mlatiti ako si za ljugu/bh-a saveznik si im..komsic je djete opljuge i komunizma imao ej sve povlastice jer mu je stari bio komunsiticki aparatcik..okruzen muslimanima i nehrvatima njemu nije utkana nacionalna svijest vec isprana...zato je neosjetljiv i zato su mu drazi bosnjaci jer ih jednostavno poznaje,odrastao je među njima prihvatio dijelom i nacin zivota..ne poznaje on drugo van toga...e sad da su njegovi ostali u kiseljaku mozda bi bila drugacija prica..bio bi okruzen vecinom hrvatima...vjerojatno imao usađenu nacionalnu svijest ili bar bio u normalnim okvirima ponasanja
Boli Bošnjake kitomir. I ove tužbalice i pozivanja i prozivanja Bošnjaka su smiješna i glupa. Zašto oni ne bi Hrvatima nametnuli Komšu ili nekog sličnoga ako mogu.
2015-09-24
a kako ces ga rjesiti?...jedino izlaskom hrvata masovno na izbore...narocito onih van bh-a koji imaju drzavljanstvo...ne znam jesi ti glasovao ili nisi..ali jedino tako...bosnjaci su isto automazohisti pa zato kazem da ej takav i komsic..isti mentalni sklop....bosnjaci su u jugi kao nostalgicno tepali hrvatskoj a u biti gledali su vecinom prema beogradu...jebote imao sam tetku koja ej zivjela u sarajevu....vecina susjeda su joj bili muslimani...kad bi smo mi dosli iz zagreba ono..joj vi ste super,joj skroz ste ono do jaja...a u isto vrijeme igrali partizan-hajduk...radio prijenos partizan zabio gol ovi podivlaju od srece..ono psovke 'partizane gazi šokce'...a onda kao d anije nista bilo isti ti..mom pok.starom..'joj ba sta ste vi u hrvatskoj super'..moj ih pok.stari blijedo gledao...Ringo10 wrote:Takvih imaš svuda ali problem poput Košića trebaju sami Hrvati da riješe. Očekivati od Bošnjaka ili međunarodnih da to riješe je velika iluzija.vuksadinare wrote:gle...komsic je budala i tu se slazemo..bas prirodno budala...mogao bi reci i mazohist...tj osoba sa jednom osobinom gdje zrtva voli svog nasilnika i zeli biti poput njega...tako i komsic...da je okruzen bio japancima umjesto bosnjacima on bi se pravio veci japanac od japanca...on ne zna funkcionirat van zajednice kojoj pripada sto dokazuje vokabular rijeci koje upucuje drugima..to je to.....on je 'raja'...Ringo10 wrote:Ma kakav Jugić. On drži Titovu sliku a pored nje sliku ustaškog emigranta Blaža Kraljevića.vuksadinare wrote:komsic je poseban slucaj...eto ti si iz sarajeva pa si pobjegao glavom bez obzira zasto?...nisi se htio pobosnjaciti...nisi htio silom..komšo se milom pobosnjacio.....ali realno kosmo je jugic...drzi titovu sliku u uredu ili ej drzao..stari mu ej bio partijska glavesina..stric mu ej radio za sarajevsku udbu...pa sam je to priznao...Ringo10 wrote:
Ma kakav Komšić komunizam i jugoslavenstvo. Nema on s tim veze i za njega Bošnjaci ne glasaju radi toga.
Boli Bošnjake kitomir. I ove tužbalice i pozivanja i prozivanja Bošnjaka su smiješna i glupa. Zašto oni ne bi Hrvatima nametnuli Komšu ili nekog sličnoga ako mogu.
2015-09-08
Dodik za RTRS: Morin Kormak bila u CIK-u BiH i vršila pritisak!
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da je američka ambasadorica u Sarajevu vršila pritisak na članove CIK-a BiH. Dodik je istakao da je Kormakova ozlojođena zbot toga što nisu njeni puleni pobijedili na izborima.
Dodik je istakao da je činjenica da je Kormak bila u CIK-u BiH juče ili prekjuče i dodao da pokušala da izvrši uticaj na članove CIK-a.
"Јa razumijem njenu ozlojođenost, a ona je vezana za činjenicu da njeni puleni nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini kako bi isproblematizovala tu stvar. Јedini nadležan organ je CIK, a ona je pokušala da izvrši uticaj, samo o tome niko nije pisao, niko nije imao informacije", izjavio je Dodik.
2018-04-10
SDP traži ponovno brojanje glasova, počeli su pregovore o formiranju vlasti bez SDA
Od onih koji su proglasili pobjedu, očekuje da daju neki plan
Zbog sumnje na brojne neregularnosti u izbornom procesu, SDP će tražiti ponovno brojanje listića, kako bi se utvrdio stvarni rezultat izbora, potvrdio je to predsjednik ove stranke, Nermin Nikšić na današnjoj pres konferenciji.
- U nekim izbornim jedinicama smo očekivali smo bolji rezultat, ono što možemo vidjeti jeste da je SDP važan faktor, i da će to svakako biti. Mi u SDP-u ćemo se truditi da opravdamo opravdamo povjerenje građana - rekao je Nikšić.
Od onih koji su proglasili pobjedu, očekuje da daju neki plan, jer su se tokom kampanje kako kaže, služili strahom, i nisu ponudili nikakve mjere.
- Vlast nas ne zanima samo zbog vlasti. Ostvareni su i neki kontakti da se vlast u par kantona formira bez SDA, i mi smo zainteresirani da to uradimo - naglasio je Nikšić.
Kako je kazao, izborni proces i CIK je definitivno kompromitiran, a SDP će tražiti ponovno brojanje glasova.
- Ono što sam rekao u izbornoj noći, stoji i sada, izborni proces je kompromitiran, stigli su preko noći neki ljudi ispred CIK-a, i zanimljivo je da baš na tim mjestima su rezultati sumnjivi - rekao je predsjednik SDP-a.
Od onih koji su proglasili pobjedu, očekuje da daju neki plan
Zbog sumnje na brojne neregularnosti u izbornom procesu, SDP će tražiti ponovno brojanje listića, kako bi se utvrdio stvarni rezultat izbora, potvrdio je to predsjednik ove stranke, Nermin Nikšić na današnjoj pres konferenciji.
- U nekim izbornim jedinicama smo očekivali smo bolji rezultat, ono što možemo vidjeti jeste da je SDP važan faktor, i da će to svakako biti. Mi u SDP-u ćemo se truditi da opravdamo opravdamo povjerenje građana - rekao je Nikšić.
Od onih koji su proglasili pobjedu, očekuje da daju neki plan, jer su se tokom kampanje kako kaže, služili strahom, i nisu ponudili nikakve mjere.
- Vlast nas ne zanima samo zbog vlasti. Ostvareni su i neki kontakti da se vlast u par kantona formira bez SDA, i mi smo zainteresirani da to uradimo - naglasio je Nikšić.
Kako je kazao, izborni proces i CIK je definitivno kompromitiran, a SDP će tražiti ponovno brojanje glasova.
- Ono što sam rekao u izbornoj noći, stoji i sada, izborni proces je kompromitiran, stigli su preko noći neki ljudi ispred CIK-a, i zanimljivo je da baš na tim mjestima su rezultati sumnjivi - rekao je predsjednik SDP-a.
2018-04-10
koliko ej dobio onaj GS one budale suljagica..
2015-09-08
Vrlo jednostavno. I sa Komsicem i slicnim njemu. Ali Hrvatima ne padaju na pamet jednostavna rjesenja.vuksadinare wrote:a kako ces ga rjesiti?...Ringo10 wrote:Takvih imaš svuda ali problem poput Košića trebaju sami Hrvati da riješe. Očekivati od Bošnjaka ili međunarodnih da to riješe je velika iluzija.vuksadinare wrote:gle...komsic je budala i tu se slazemo..bas prirodno budala...mogao bi reci i mazohist...tj osoba sa jednom osobinom gdje zrtva voli svog nasilnika i zeli biti poput njega...tako i komsic...da je okruzen bio japancima umjesto bosnjacima on bi se pravio veci japanac od japanca...on ne zna funkcionirat van zajednice kojoj pripada sto dokazuje vokabular rijeci koje upucuje drugima..to je to.....on je 'raja'...Ringo10 wrote:Ma kakav Jugić. On drži Titovu sliku a pored nje sliku ustaškog emigranta Blaža Kraljevića.vuksadinare wrote:
komsic je poseban slucaj...eto ti si iz sarajeva pa si pobjegao glavom bez obzira zasto?...nisi se htio pobosnjaciti...nisi htio silom..komšo se milom pobosnjacio.....ali realno kosmo je jugic...drzi titovu sliku u uredu ili ej drzao..stari mu ej bio partijska glavesina..stric mu ej radio za sarajevsku udbu...pa sam je to priznao...
s njim bi se lako rijesila stvar tako da nikad vise ne bi ni pomislio da radi ovo sto radi.
I tako da ne bi palo na pamet bilo kome poput njega da ponovi ovo sto on radi.
2015-09-24
je..ali on ne smije dalje od alipašinog polja...Ringo10 wrote:Vrlo jednostavno. I sa Komsicem i slicnim njemu. Ali Hrvatima ne padaju na pamet jednostavna rjesenja.vuksadinare wrote:a kako ces ga rjesiti?...Ringo10 wrote:Takvih imaš svuda ali problem poput Košića trebaju sami Hrvati da riješe. Očekivati od Bošnjaka ili međunarodnih da to riješe je velika iluzija.vuksadinare wrote:gle...komsic je budala i tu se slazemo..bas prirodno budala...mogao bi reci i mazohist...tj osoba sa jednom osobinom gdje zrtva voli svog nasilnika i zeli biti poput njega...tako i komsic...da je okruzen bio japancima umjesto bosnjacima on bi se pravio veci japanac od japanca...on ne zna funkcionirat van zajednice kojoj pripada sto dokazuje vokabular rijeci koje upucuje drugima..to je to.....on je 'raja'...Ringo10 wrote:
Ma kakav Jugić. On drži Titovu sliku a pored nje sliku ustaškog emigranta Blaža Kraljevića.
s njim bi se lako rijesila stvar tako da nikad vise ne bi ni pomislio da radi ovo sto radi.
I tako da ne bi palo na pamet bilo kome poput njega da ponovi ovo sto on radi.
2015-09-08
...no na koncu sreca u nesreci je sto je predsjednistvo bh-a figurativnog znacenja i sa te strane komšo ne moze neku stetu ciniti..tu je plus korektiv dodo...nezgodno bi biolo da je njegova stranka u koaliciji sa onim manijacima iz GS te sa niksicevim sdp-om dosla na vlast..ovako hdz i sda opet moraju koalirati...
2015-09-08
Ne znam, treba sačekati konačne rezultate. Mislim da bilo kakva uloga u vlasti treba biti uvjetovana promjenom izbornom zakona (minimum sa hrvatske strane) ući u vlast da se zadovolje nečiji osobni apetiti dugoročno nije pametno.vuksadinare wrote: hdz i sda opet moraju koalirati...
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Ma samo blokada, jaki ljudi samo na to mogu igrati. Blokirati iz 4-5 kantona gdje su Hrvati u velikom broju sredstva za proračun, novi izborni zakon, vraćanje na izvorni Dayton što znači vraćanje veta, tj. ukidanje Barryjevih, Pietrichevih i Ashdownovnih rasističkih amandmana i opoziv Sejde, javni TV i radio servis na HR jeziku, ukidanje statuta Grada Mostara kojeg je zatražio i ustavni sud Protektorata da se ukine davnih godina.newuser wrote:Ne znam, treba sačekati konačne rezultate. Mislim da bilo kakva uloga u vlasti treba biti uvjetovana promjenom izbornom zakona (minimum sa hrvatske strane) ući u vlast da se zadovolje nečiji osobni apetiti dugoročno nije pametno.vuksadinare wrote: hdz i sda opet moraju koalirati...
Ukratko, vraćanje Federacije na 2000. godinu prije uništavanja Hrvata rasističkim amandmanima i statutima.
Kolinda nije čitala Dayton i ne vidi da od 2000. do danas to nema veze s time, a kamo li Yusip, efendija Mesić, Račan, dr. Ivo, Don Anemio, Jaca...
Guest- Guest
Nema niko muda za tako nesto.Fénix wrote:Ma samo blokada, jaki ljudi samo na to mogu igrati. Blokirati iz 4-5 kantona gdje su Hrvati u velikom broju sredstva za proračun, novi izborni zakon, vraćanje na izvorni Dayton što znači vraćanje veta, tj. ukidanje Barryjevih, Pietrichevih i Ashdownovnih rasističkih amandmana i opoziv Sejde, javni TV i radio servis na HR jeziku, ukidanje statuta Grada Mostara kojeg je zatražio i ustavni sud Protektorata da se ukine davnih godina.newuser wrote:Ne znam, treba sačekati konačne rezultate. Mislim da bilo kakva uloga u vlasti treba biti uvjetovana promjenom izbornom zakona (minimum sa hrvatske strane) ući u vlast da se zadovolje nečiji osobni apetiti dugoročno nije pametno.vuksadinare wrote: hdz i sda opet moraju koalirati...
Ukratko, vraćanje Federacije na 2000. godinu prije uništavanja Hrvata rasističkim amandmanima i statutima.
Kolinda nije čitala Dayton i ne vidi da od 2000. do danas to nema veze s time, a kamo li Yusip, efendija Mesić, Račan, dr. Ivo, Don Anemio, Jaca...
2015-09-24
Znam da nitko nema muda, inače bi frcalo davnih godina kao u USA što svako malo frca po ulicama.
Umjesto da se jedno 20-50 tisuća Hrvata pošalje pred zgradu predsjedništva u Ćevapevo na žestoke proteste i opoziv Sejde kako se radi po Zapadu od strane antife, LGBT i ostalih sektaških divljaka koji siluju većinu i normalne ljude, oni samo kmeče.
Ista stvar je u Hrvatskoj s Hrvatima - kme, kme i kmeeeeeeeeeeee!!! To ja zovem 'pobjednicima'.
Umjesto da se jedno 20-50 tisuća Hrvata pošalje pred zgradu predsjedništva u Ćevapevo na žestoke proteste i opoziv Sejde kako se radi po Zapadu od strane antife, LGBT i ostalih sektaških divljaka koji siluju većinu i normalne ljude, oni samo kmeče.
Ista stvar je u Hrvatskoj s Hrvatima - kme, kme i kmeeeeeeeeeeee!!! To ja zovem 'pobjednicima'.
Guest- Guest
nema sanse da ih u sarajevu ne napadnu bosnjaci..mislim d aje bio pokusaj tamo pocetkom 2000-te oko slucaja hercegovacke banke..kad aje doslo nekoliko tisuca hrvata prosvjedovat u sarajevo ispred zgrade predsjednistva i visokog predstavnika i bili su kamenovani..odnosmno dio ih ej zaustavljen na prilazima sarajeva i nisu pusteni..mogu jedino prosvjedovati u mostaru...u sarajevu teskoFénix wrote:Znam da nitko nema muda, inače bi frcalo davnih godina kao u USA što svako malo frca po ulicama.
2015-09-08
Page 25 of 29 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29
Similar topics
» Losi rezultati DM: uzroci, posljedice i mjere
» Izbori u Italiji 04.03.2018
» Ključni izbori za kontrolu senata u USA - izbori u Georgiji (važniji su ovi izbori u jednoj USA državi za senat nego svi izbori u RH)
» PRVE POSLJEDICE MEDVEDOVOG ZAKONA U 2018. godini 9716 ljudi poslalo zahtjev: 'Proglasite nas hrvatskim ratnim invalidima'
» Finci kaže da su se prema trenutnom izbornom zakonu održali izbori i 2010. i 2014. i 2018. godine. "I nikome to nije smetalo."
» Izbori u Italiji 04.03.2018
» Ključni izbori za kontrolu senata u USA - izbori u Georgiji (važniji su ovi izbori u jednoj USA državi za senat nego svi izbori u RH)
» PRVE POSLJEDICE MEDVEDOVOG ZAKONA U 2018. godini 9716 ljudi poslalo zahtjev: 'Proglasite nas hrvatskim ratnim invalidima'
» Finci kaže da su se prema trenutnom izbornom zakonu održali izbori i 2010. i 2014. i 2018. godine. "I nikome to nije smetalo."
Page 25 of 29