NE POSTOJI NASLOV KOJI OPISUJE UZAS....348000 ISELJENIH
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: NE POSTOJI NASLOV KOJI OPISUJE UZAS....348000 ISELJENIH
Hrvati su spadali u narode koji su se u velikom broju vraćali iz S. Amerike prije ww2. Mislim da se radi o brojci od 40tak posto. Otišlo se s namjerom da se jednom vrati, za razliku od danas...Fénix wrote:27 godina monstruma od sustava je učinio svoje, a svoj kraj je počeo doživljavati 2008. kad su Hrvatska i Hrvati u apsolutnom slobodnom padu. Globalizacija igra isto svoju ulogu, no u hrvatskom narodu nije toliko jaka s obzirom koliko se na ideološko-svjetonazorskim pitanjima zdušno mrzi sve ono strano i bolesno izvana.
Imaš dvije vrste ljudi:
- oni što napuste Hrvatsku i ne gledaju više nikad prema nazad, super im je, nakon godina briga, stresa i katarze sredili su svoje egzistencijalne probleme odlaskom u manje od 5 godina života i u njihovoj svijesti i podsvijesti više nema teških briga i stresa svaki Božji dan o tome koliko zarađuju, hoće li sve pokriti, hoće li zadržati/izgubiti posao i ono najgore - hoće li dobiti uopće plaću za koju su radili što je iznimno čest slučaj u Hrvatskoj da još na tebe bljuju gnjev gazde kako se uopće netko to usuđuje pitati
- druga vrsta oni što su moraju teškom silom otići van iako nisu željeli, tamo zarađuju i sve ostalo silom prilike, ali su potrgani jer ne mogu biti kod kuće, ne vole druge države i sredine i u konačnici će ostati stalno rastrgani u međuprostoru jer će živjeti vani i neće htjeti se uklopiti i razvijati već samo misliti o Hrvatskoj.
Ovi prvi koji su recimo otišli prije 5-6 godina nisu više mogli trpiti sranja tamo još od prošlog desetljeća s lošim plaćama, uvjetima rada, pa onda od 2008. do 2011. izgorili, razočarani, bijesni ili frustrirani, neki čak ostali bez posla a neki dali otkaz i otišli zauvijek van. Mogli su ostati u Hrvatskoj i raditi, ali ne pod svim ovim uvjetima, porezima, haračima, reketima, krađama, najskupljim cijenama svega i svačega u čitavoj Europi itd.
Oni prate ovako što se događa u Hrvatskoj i pitaju se je li moguće da u tih 5-6 godina sve potpuno stoji na mjestu, a u konačnici dobiju odgovore s mjesta da je u tih 5-6 godina što ih nema još veća katastrofa u Hrvatskoj.
Ovi drugi i dalje su u Hrvatskoj i kad nisu fizički. Sve znaju i ostaju potrgani.
Povratka neće biti jer se nijedna dijaspora iz bilo kojeg naroda nije vratila u zemlju svojih otaca, djedova i predaka ma koliko ona razvijena i uređena i prosperitetna zemlja bila.
Svi oni asimilirani Nijemci u Amerikance kojih ima oko 80 milijuna bi se mogli vratiti u Njemačku ako je stvarno toliko vole i popuniti sva radna mjesta i demografske rupe jednim udarom prsta od prst. Ili recimo Švedi u Švedsku.
No to nigdje ne ide tako, ako je i bilo to je bilo nakon 2. svjetskog rata u Njemačku od strane Nijemaca iz SSSR-a, Kavkaza i jugoistočne Europe. Ovi iz Sjeverne i Latinske Amerike nikad se nisu vratili.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Mladi ljudi ne bježe od siromaštva, već idu za prilikom.
Ja nisam otišao u SLO zbog siromaštva, daleko od toga...
Ako nemaju kruha neka jedu kolače.Eroo wrote:Mladi ljudi ne bježe od siromaštva, već idu za prilikom.
marcellus wrote:a tajkuna ima i u njemačkoj, i irskoj, i puno su pohlepniji i gori od naših.
U Irskoj NEMA poreza na prehrambene proizvode.
Tajkuni plaćaju DEBELI porez u Njemačkoj i Irskoj.
Šta više zaradiš, veći je porez.
Te države koje prozivaš imaju UČINKOVITO I NE KORUMPIRANO SUDSTVO
Koje - ne sudi ni po babi ni po stričevima -, ni po partijsko/stranačkoj/ braniteljskoj pripadnosti
kao šta je slučaj u katolibanskoj banana jamahiriji
ja ne znam sto bi vam rekla na ove vase komentareEroo wrote:Mladi ljudi ne bježe od siromaštva, već idu za prilikom.
da znate samo koliko ljudi nema uopce prioiku dobiti posao, posebno u struci
u jebenoj Jugi je struka bila daleko9 veci uvjet zaposljavanja nego danas
isto tako da je prilika zivjeti pasiji zivot bez obitelji , van obiteljskih udobnih kuca, po nekakvi8h gradilistima, smjestajima sa hrpom nepoznatih....
kome prodajete price o prilikama
i vani je trpljenje, ali se dobije mjesecna zarada za razliku od Hrvatske
immortal-
2014-04-16
A Srbi ?debotoijusto wrote:kriv je soros i tito
Hrvati se trebaju ocito vise jebati ..
To mi je asocijacija na Eru
To mi je asocijacija na Eru
Last edited by Sora on Wed 19 Sep - 11:49; edited 1 time in total
Vani su vecinom CIJELE BITELJImortal wrote:ja ne znam sto bi vam rekla na ove vase komentareEroo wrote:Mladi ljudi ne bježe od siromaštva, već idu za prilikom.
da znate samo koliko ljudi nema uopce prioiku dobiti posao, posebno u struci
u jebenoj Jugi je struka bila daleko9 veci uvjet zaposljavanja nego danas
isto tako da je prilika zivjeti pasiji zivot bez obitelji , van obiteljskih udobnih kuca, po nekakvi8h gradilistima, smjestajima sa hrpom nepoznatih....
kome prodajete price o prilikama
i vani je trpljenje, ali se dobije mjesecna zarada za razliku od Hrvatske
O CEMU TI MORTALKA kao nemas pojma
Vani je bolje jer s vecim prihodima ljudi bolje zive
Pa ja..prilikom da ne budu siromasni cijel izivot..jel...logika..Eroo wrote:Mladi ljudi ne bježe od siromaštva, već idu za prilikom.
Guest- Guest
A profesor Ruzich,kasnije direktor srednje skole u Zupanji,je popalio lovu za iygradnju sporcke dvorane i podrumskog komp0leksa nove srednje skole i vidi ti cuda,potkraj 80tih otpirio za novu neovisnu republiku Sloveniju,..reklo bi se..utociste za lopove,muljatore i kriminalce svih profila...
Guest- Guest
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Koji naslov.
» Orešković: Postoji investitor koji želi uložiti u Slavoniju, no treba surađivati s DORH-om
» Susjedi neka prestanu BiH kroatizirati i srbizirati. Bosna i Hercegovina postoji i postojati će. Svi koji je negiraju i koji je ne vole neka idu iz ove zemlje
» Objavljeni dijelovi dokumenta za koji Kolinda i Krstičević tvrde da ne postoji
» Jurican Zokiju:'Predsjednice pozivate se na clanak ustava koji ne postoji'
» Orešković: Postoji investitor koji želi uložiti u Slavoniju, no treba surađivati s DORH-om
» Susjedi neka prestanu BiH kroatizirati i srbizirati. Bosna i Hercegovina postoji i postojati će. Svi koji je negiraju i koji je ne vole neka idu iz ove zemlje
» Objavljeni dijelovi dokumenta za koji Kolinda i Krstičević tvrde da ne postoji
» Jurican Zokiju:'Predsjednice pozivate se na clanak ustava koji ne postoji'
Page 5 of 5