Brutalna kolumna Marcela Holjevca:Jugići zašto vam je teško prihvatiti da je vaša država bila smeće
Page 13 of 24
Page 13 of 24 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 24
Re: Brutalna kolumna Marcela Holjevca:Jugići zašto vam je teško prihvatiti da je vaša država bila smeće
kako ce pisati u drugim novinama kad nije lazljivo govnored wolf wrote:Ovom novinaru treba reći da mu je vrijeme za penziju. Nije uspio u nijednim velikim novinama ( ono kako se kaže mainstream medijima ), već mora pisati na ovim nacionalističkim portalima. Šteta? Ne.
immortal- Posts : 23285
2014-04-16
Re: Brutalna kolumna Marcela Holjevca:Jugići zašto vam je teško prihvatiti da je vaša država bila smeće
Naravno, ja sam mjera svih stvarih, onih koje jesu da jesu, onih koje nisu da nisu.aben wrote:Regoč wrote:Ima nješto i u tom. Meni pozli kad trjebam birati odjeću i obuću pa me Kosjenka vodi iz dućana u dućan pa u petom pita "sjećaš se one druge košulje iz trećeg dućana? /razočarano/ ne? /osuđujuće/ pa kako se ne sjećaš?" Stvarno poželim da ima samo jedna košulja u jednoj boji i to moja veličina.aben wrote:Regoč wrote:Znamo svi da je u Jugoslaviji izbor svega bil malen i loš pa se išlo van da bi se to nabavilo. Koliko njetko mora biti ideologijski zatupljen da bi osporaval općepoznate stvari?
a, sve je bolje od mogućnosti izbora. vidiš da ljudi stoju satima isprid frižidera, paralizirani svojon slobodon.
eto. ovo je iskreno, da iskrenije ne more.
regoč ne voli širok izbor. i odotle je samo još korok do socijalizma. ako njemu izbor ne paše, unda neka niko nemo izbor:)
Zadar: Pirotehničar firme Piper smrtno stradao u minskom polju na Musapstanuepikur37 wrote:nema mina tamo...samo bukeri
2014-04-16
Regoč wrote:Naravno, ja sam mjera svih stvarih, onih koje jesu da jesu, onih koje nisu da nisu.aben wrote:Regoč wrote:Ima nješto i u tom. Meni pozli kad trjebam birati odjeću i obuću pa me Kosjenka vodi iz dućana u dućan pa u petom pita "sjećaš se one druge košulje iz trećeg dućana? /razočarano/ ne? /osuđujuće/ pa kako se ne sjećaš?" Stvarno poželim da ima samo jedna košulja u jednoj boji i to moja veličina.aben wrote:Regoč wrote:Znamo svi da je u Jugoslaviji izbor svega bil malen i loš pa se išlo van da bi se to nabavilo. Koliko njetko mora biti ideologijski zatupljen da bi osporaval općepoznate stvari?
a, sve je bolje od mogućnosti izbora. vidiš da ljudi stoju satima isprid frižidera, paralizirani svojon slobodon.
regoč ne voli širok izbor. i odotle je samo još korok do socijalizma. ako njemu izbor ne paše, unda neka niko nemo izbor:)
sloboda nije jednako mogućnost izbora...viš kako ste vas dvojica lijepo načeli temu....
regochu dajem prednost iz ideološke bliskosti
Ne postoji izbor bez ograničenja, nema apsolutne slobode.
Poanta ostaje kao i uvijek na mjeri a mjera treba biti dobar balans između pojedinca i zajednice.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
aben wrote:Zadar: Pirotehničar firme Piper smrtno stradao u minskom polju na Musapstanuepikur37 wrote:nema mina tamo...samo bukeri
Tamo sam pretrčao ne manje od 2000 km, pa ako ima nek me baci..
2015-08-06
To ti je stvar kvalitete.mortal wrote:kako ce pisati u drugim novinama kad nije lazljivo govnored wolf wrote:Ovom novinaru treba reći da mu je vrijeme za penziju. Nije uspio u nijednim velikim novinama ( ono kako se kaže mainstream medijima ), već mora pisati na ovim nacionalističkim portalima. Šteta? Ne.
red wolf-
2016-02-10
ergo- centralni planer.epikur37 wrote:Regoč wrote:Naravno, ja sam mjera svih stvarih, onih koje jesu da jesu, onih koje nisu da nisu.aben wrote:Regoč wrote:Ima nješto i u tom. Meni pozli kad trjebam birati odjeću i obuću pa me Kosjenka vodi iz dućana u dućan pa u petom pita "sjećaš se one druge košulje iz trećeg dućana? /razočarano/ ne? /osuđujuće/ pa kako se ne sjećaš?" Stvarno poželim da ima samo jedna košulja u jednoj boji i to moja veličina.aben wrote:
sloboda nije jednako mogućnost izbora...viš kako ste vas dvojica lijepo načeli temu....
regochu dajem prednost iz ideološke bliskosti
Ne postoji izbor bez ograničenja, nema apsolutne slobode.
Poanta ostaje kao i uvijek na mjeri a mjera treba biti dobar balans između pojedinca i zajednice.
ajde de, ba
2014-04-16
ba ne ba...to ti je tako,
inače šuma
inače šuma
2015-08-06
Nema neograničene slobode pa ni neograničenoga izbora, slažem se s drugom Epijem. Nema ih ni u šumi.
Regoč wrote:Nema neograničene slobode pa ni neograničenoga izbora, slažem se s drugom Epijem. Nema ih ni u šumi.
U odnosu na ljudsku zajednicu da...ali priroda te poklopi.
Alsodakle:
Mi kao ljudi, zajednica, trebamo uređenje.
Uređenje podrazumijeva razmjernu slobodu i ograničenje. Kao i uvijek pravo pitanje je mjera.
2015-08-06
s tin da uređenje podrazumjevo da centralni planer odabire namsto ljudi između realnih izbora. jer su apsolutni izbori nemogući.epikur37 wrote:Regoč wrote:Nema neograničene slobode pa ni neograničenoga izbora, slažem se s drugom Epijem. Nema ih ni u šumi.
Alsodakle:
Uređenje podrazumijeva razmjernu slobodu i ograničenje. Kao i uvijek pravo pitanje je mjera.
mislin, kome ti to moreš prodati..:)
2014-04-16
epikur37 wrote:Regoč wrote:Nema neograničene slobode pa ni neograničenoga izbora, slažem se s drugom Epijem. Nema ih ni u šumi.
Alsodakle:
Centralni planer može biti i majka priroda, tehnologijska dostignuća... nije nužno da bude gensek.aben wrote:s tin da uređenje podrazumjevo da centralni planer odabire namsto ljudi između realnih izbora. jer su apsolutni izbori nemogući.epikur37 wrote:Regoč wrote:Nema neograničene slobode pa ni neograničenoga izbora, slažem se s drugom Epijem. Nema ih ni u šumi.
Alsodakle:
mislin, kome ti to moreš prodati..:)
Leteca Pegla wrote:pa nemamo ni veliko ni malo zlo kad smo vec kod toga...Speare Shaker wrote:Leteca Pegla wrote:
Ali ne biraju svi ljudi Zlo, zato ni nemamo apsolutno Zlo na zemlji.
Apsolutno zlo nemamo zato jer je apsolutno zlo zapravo apsolutna glupost. Da je do izbora ljudi, odavno bi (realno) postojalo, ali ne može (realno) postojati jer predstavlja kontradikciju, a kontradikcije ne mogu (realno) postojati pa zato niti (realno) ne postoje.
Inače na Zemlji nemamo niti apsolutno dobro, nego samo dobro (i zlo) ali o tom potom.
Imamo i jedno i drugo. :)
Guest- Guest
ne u kontekstu u kojem ti upotrebljavas te rijeci koliko shvacam. U tom kontekstu postoji samo Zlo i prilika za njegovo ispoljavanje. Zato ti se cini samo da je nesto manje Zlo, ali nije, nego jednostavno nema okolnosti pokazati se u svoj svojoj punini, ali u prinicipu ta kakti "manja" vode ka "vecem", dio istog cijelog...Speare Shaker wrote:Leteca Pegla wrote:pa nemamo ni veliko ni malo zlo kad smo vec kod toga...Speare Shaker wrote:Leteca Pegla wrote:
Ali ne biraju svi ljudi Zlo, zato ni nemamo apsolutno Zlo na zemlji.
Apsolutno zlo nemamo zato jer je apsolutno zlo zapravo apsolutna glupost. Da je do izbora ljudi, odavno bi (realno) postojalo, ali ne može (realno) postojati jer predstavlja kontradikciju, a kontradikcije ne mogu (realno) postojati pa zato niti (realno) ne postoje.
Inače na Zemlji nemamo niti apsolutno dobro, nego samo dobro (i zlo) ali o tom potom.
Imamo i jedno i drugo. :)
ja kad upotrebljavam izraz veliko i malo, mislim prvenstveno na broj ljudi koji biraju Zlo, ne na razliicte specificne manifestacije Zla. Apsolutno Zlo ti je u tom kontekstu stanje kad svi biraju Zlo. To ti je bilo u sodomi i gomori, dakle ne apsolutno ocito, bio jedan pravednik, ali u takvim slucajevima njega maknes pa onda dobijes ovo apsolutno koje onda dobije vatrenom kuglom u glavu...
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:
Apsolutno Zlo ti je u tom kontekstu stanje kad svi biraju Zlo. To ti je bilo u sodomi i gomori
Onda to nije apsolutno zlo nego lokalno. Zapravo bi-lokalno, ali nebitno.
Guest- Guest
pa lokalizirano apsolutno, kojem mozes bacit vatrenu kuglu u glavu, jel moze tako?Speare Shaker wrote:Leteca Pegla wrote:
Apsolutno Zlo ti je u tom kontekstu stanje kad svi biraju Zlo. To ti je bilo u sodomi i gomori
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:pa lokalizirano apsolutno, kojem mozes bacit vatrenu kuglu u glavu, jel moze tako?Speare Shaker wrote:Leteca Pegla wrote:
Ako je lokalizirano onda nije apsolutno. :)
Guest- Guest
apsolutno za to podrucje...Speare Shaker wrote:Leteca Pegla wrote:pa lokalizirano apsolutno, kojem mozes bacit vatrenu kuglu u glavu, jel moze tako?Speare Shaker wrote:Leteca Pegla wrote:
Ako je lokalizirano onda nije apsolutno. :)
ako oces dalje, samo u haiku stihovima molim, ako vec se prepiremo oko semantike bar da bude zabavno...
Guest- Guest
Delboy, jesi to ti?! :-DSora wrote:Rvatska je najgore smece od drzave
Nikakva usporedba s jigoslavijom nema raison d'etre
2014-04-12
Ne mogu narodi bivse Juge da konacno upokoje tu tvorevinu pa ga jebi.
Juga je danas relevantna ko i Austrougarska.
A u Hrvatskoj stalno kenjaju o nekim Jugicima. A pravih Jugica koji bi stvarno obnovili Jugu ima u Hrvatskoj mozda par tisuca sa prosjekom godina oko 65.
Ali razumijem ja to, mora se stalno pizditi o Jugovini da se ne bi vidjela pravo sranje ... pardon, stanje u Lijepoj Nasoj.
JAdno je to kad sve neuspjehe moras pokrivati stalnim sranjarijama o Jugovini.
JAdno je to kad superiornost neovisne HR moras dokazivati lupetajuci gluposti i lazi o bivsoj drzavi.
Mislim, neovisne pod navodnicima.
Juga je danas relevantna ko i Austrougarska.
A u Hrvatskoj stalno kenjaju o nekim Jugicima. A pravih Jugica koji bi stvarno obnovili Jugu ima u Hrvatskoj mozda par tisuca sa prosjekom godina oko 65.
Ali razumijem ja to, mora se stalno pizditi o Jugovini da se ne bi vidjela pravo sranje ... pardon, stanje u Lijepoj Nasoj.
JAdno je to kad sve neuspjehe moras pokrivati stalnim sranjarijama o Jugovini.
JAdno je to kad superiornost neovisne HR moras dokazivati lupetajuci gluposti i lazi o bivsoj drzavi.
Mislim, neovisne pod navodnicima.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 13 of 24 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 24
Similar topics
» Imbex tesko optuzio Marcela kao huskaca prijeti mu prijava policiji
» Zašto je HDZ smeće
» Zašto monarhije neće prihvatiti "izbjeglice"
» Zašto je nogomet smeće?
» 'Legitimno je ne voljeti i rušiti Tuđmana, ali nije legitimno reći da je vaša domovina bila agresor'
» Zašto je HDZ smeće
» Zašto monarhije neće prihvatiti "izbjeglice"
» Zašto je nogomet smeće?
» 'Legitimno je ne voljeti i rušiti Tuđmana, ali nije legitimno reći da je vaša domovina bila agresor'
Page 13 of 24