li je EU spremna: Ukidaju vize za građane Kosova
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
li je EU spremna: Ukidaju vize za građane Kosova
Evropski parlament danas je sa 420 glasa "za" podržao otvaranje pregovora o liberalizaciji viza za građane Kosova.
IZVOR: BETA, RTK ČETVRTAK, 13.09.2018. | 11:47 -> 13:00
Izvestiteljka za liberalizaciju poslanica Tanja Fajon je pred početak glasanja rekla da je Kosovo ispunilo sve uslove i pozvala poslanike EP da podrže liberalizaciju viza.
Posle odluke EP, treba da počnu razgovori sa zemljama članicama EU kako bi se u daljem postupku o tome konačno izjasnili ministri unutrašnjih poslova zemalja članica EU. U ime EU razgovore sa zemljama članicama EU će voditi Tanja Fajon.
Prvobitno je bilo predviđeno da se o liberalizaciji viza za Kosovo u Evropskom parlamentu glasa u oktobru, ali su neke parlamentarne grupe zatražile da se o tome glasa na septembarskom zasedanju, saopštio je Odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove (LIBE).
Za usvajanje liberalizacije viza je potrebna kvalifikovana većina ministara unutrašnjih poslova EU.
Evropska komisija je 18. jula ove godine saopštila da je Kosovo ispunilo svih 95 uslova i predložila je Evropskoj uniji da liberalizuje vizni režim za građane Kosova, koji jedini u regionu još ne mogu da putuju bez viza u zemlje Šengenske zone.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=09&dd=13&nav_category=640&nav_id=1443227
IZVOR: BETA, RTK ČETVRTAK, 13.09.2018. | 11:47 -> 13:00
Izvestiteljka za liberalizaciju poslanica Tanja Fajon je pred početak glasanja rekla da je Kosovo ispunilo sve uslove i pozvala poslanike EP da podrže liberalizaciju viza.
Posle odluke EP, treba da počnu razgovori sa zemljama članicama EU kako bi se u daljem postupku o tome konačno izjasnili ministri unutrašnjih poslova zemalja članica EU. U ime EU razgovore sa zemljama članicama EU će voditi Tanja Fajon.
Prvobitno je bilo predviđeno da se o liberalizaciji viza za Kosovo u Evropskom parlamentu glasa u oktobru, ali su neke parlamentarne grupe zatražile da se o tome glasa na septembarskom zasedanju, saopštio je Odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove (LIBE).
Za usvajanje liberalizacije viza je potrebna kvalifikovana većina ministara unutrašnjih poslova EU.
Evropska komisija je 18. jula ove godine saopštila da je Kosovo ispunilo svih 95 uslova i predložila je Evropskoj uniji da liberalizuje vizni režim za građane Kosova, koji jedini u regionu još ne mogu da putuju bez viza u zemlje Šengenske zone.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=09&dd=13&nav_category=640&nav_id=1443227
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: li je EU spremna: Ukidaju vize za građane Kosova
Bezanija Tours.
2014-08-25
Biometrijska putovnica na 90 dana u šest mjeseci
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2023676
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2023676
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Logičan sljed, jedino oni imaju vizu za sada.
Činjenica je da su Srbima maznuli teritorij, nisu oni nego Amerikanci u biti.
Ali Srbi nisu svjesni toga koliko njih u zemljama , okolnim i zapadnim zapravo simpatiziraju. Ne iz razloga da pakoste Srbima nego ne petljaju se u ništa , ne traže ništa , beru svoju brigu, integriraju se u društvo , ne nameću se domaćinima , ne traže privilegije , radnici su izuzetni , oni rade na bazenima s ribom a ne znaju plivati , i rade, jedan drži drugoga da ne padne ali rade. Na moru , nas ti kaže oprao sam aparat za kavu u 23:00, oni..skuhat ce ti ju dok god ne zaključa uz smiješak a radi otprilike od 7 ujutro. Plus, lovu šalju svojima na Kosovo , Kosovo se razvilo.
Tako da nemojte se nadati da ce oni odseliti i vratiti vam Kosovo.
Činjenica je da su Srbima maznuli teritorij, nisu oni nego Amerikanci u biti.
Ali Srbi nisu svjesni toga koliko njih u zemljama , okolnim i zapadnim zapravo simpatiziraju. Ne iz razloga da pakoste Srbima nego ne petljaju se u ništa , ne traže ništa , beru svoju brigu, integriraju se u društvo , ne nameću se domaćinima , ne traže privilegije , radnici su izuzetni , oni rade na bazenima s ribom a ne znaju plivati , i rade, jedan drži drugoga da ne padne ali rade. Na moru , nas ti kaže oprao sam aparat za kavu u 23:00, oni..skuhat ce ti ju dok god ne zaključa uz smiješak a radi otprilike od 7 ujutro. Plus, lovu šalju svojima na Kosovo , Kosovo se razvilo.
Tako da nemojte se nadati da ce oni odseliti i vratiti vam Kosovo.
Last edited by kaya on Thu 13 Sep - 12:21; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ovde kada kazes Albanci, sve najgore.
Ne znam u kojoj to zemlji su cenjeni.
2014-08-25
Od prvi siječnja iduće godine Njemačka daje radne kvote za zapadni Balkan pa ovo očito prepreka manje jer sad može u EU, nađe posao i izbori se za radnu vizu
Kosovo sa tih svojih milijun i sedamsto i nešto ljudi i onako nije neki preveliki izvor radne snage, to će brzo tržište rada zapadne Europe progutat tko hoće radit
Kosovo sa tih svojih milijun i sedamsto i nešto ljudi i onako nije neki preveliki izvor radne snage, to će brzo tržište rada zapadne Europe progutat tko hoće radit
2014-04-11
Gdje, u Italiji?Serbinho-3 wrote:Ovde kada kazes Albanci, sve najgore.
Mozda zbog kriminalnih organizacija, ja ti pricam o običnim ljudima.
2015-08-15
Cijeli jug Italije (čizma i okolo) su podrijelom Arbanasi.Serbinho-3 wrote:Ovde kada kazes Albanci, sve najgore.
Govore jedan od albanskih dijalekata.
Serbinho-3 wrote:Ovde kada kazes Albanci, sve najgore.
Pa recimo u Švicarskoj. Ima ih tamo ohoho i uglavnom su fizički radnici, ali su ipak cijenjeni, jer su dobri fizički radnici.
Guest- Guest
Obično se računa da je 10% od ukupne populacije to šta bi na malo duži period ili trajno otišlo trbuhom za kruhom dakle 170 tisuća a to će tržište rada zapadne Europe progutat za nekih tri godine najkasnije
2014-04-11
Ne znam , južni Talijani su miks svega i svačega.Eroo wrote:Cijeli jug Italije (čizma i okolo) su podrijelom Arbanasi.Serbinho-3 wrote:Ovde kada kazes Albanci, sve najgore.
Govore jedan od albanskih dijalekata.
Imaju te kriminalne organizacije , Albanci , zato mozda ih s njima vezuju.
Ali oni se toliko integriraju u društvo da ti ne znas ništa o njima , samo da rade i sute.
Oni su te islamske vjere, valjda. Njima ne pada na pamet da otvaraju džamiju usred europe, ti nemaš pojma kom se oni mole u biti:) sta ne ?
Dobro Srbi s njima imaju problem i Kosovo su im uzeli i drugi su to odnosi.
Ja pišem o viđenju i dojmu ostalog svijeta s njima.
2015-08-15
Ma dobro, kad progutaju sve raspasti ce EU.RayMabus wrote:Obično se računa da je 10% od ukupne populacije to šta bi na malo duži period ili trajno otišlo trbuhom za kruhom dakle 170 tisuća a to će tržište rada zapadne Europe progutat za nekih tri godine najkasnije
2015-08-15
Pa o tom ja govorim. Ne o mafiji.Speare Shaker wrote:Serbinho-3 wrote:Ovde kada kazes Albanci, sve najgore.
Pa recimo u Švicarskoj. Ima ih tamo ohoho i uglavnom su fizički radnici, ali su ipak cijenjeni, jer su dobri fizički radnici.
2015-08-15
Mislim, ne mislim ja da se netko zuri družiti s njima i oženiti se njima:)
Drugi je to svijet , malo prvobitna zajednica , nego da su nenametljivi , rade, ne čuješ ih, trude se jezik naučiti . I to je sve sto znas o njima.
Drugi je to svijet , malo prvobitna zajednica , nego da su nenametljivi , rade, ne čuješ ih, trude se jezik naučiti . I to je sve sto znas o njima.
2015-08-15
Mozda ih u Svici gotive, ovde ih lose gledaju i to generalno.
Ja ih ne uzimam u usta kao ni ostale, jer me ne zanimaju, ali lose imaju misljenje o Albancima, Rumunima, Hrvatima, Magreb ekipi, Francuzima, Nemcima, Englezima, Amerima...
Ruse gotive, Kneze isto ne vole kao ni Banglades i slicno.
Ne vole ni Crnce, dok smo mi za njih egzotika, jer realno nemamo kontakt a bliskost sa Rusima je plus.
Ja ih ne uzimam u usta kao ni ostale, jer me ne zanimaju, ali lose imaju misljenje o Albancima, Rumunima, Hrvatima, Magreb ekipi, Francuzima, Nemcima, Englezima, Amerima...
Ne vole ni Crnce, dok smo mi za njih egzotika, jer realno nemamo kontakt a bliskost sa Rusima je plus.
2014-08-25
Kada kazes Bugarin u Italiji, prvo pomisle lopov.
2014-08-25
Ako pišeš o Talijanima, oni ti vole Hrvate . To ti je 1/1 .Serbinho-3 wrote:Mozda ih u Svici gotive, ovde ih lose gledaju i to generalno.
2015-08-15
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Poruka iz Izraela za građane Kosova
» Albanija donosi novi zakon: Pasoš za sve koji dokažu albansko porijeklo, prilika i za građane Kosova
» Kosova ‘shkeli’ Finlandën, kjo është dëshmia ..Bravo Kosova! :)
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» Ukidaju se mirovine u HR
» Albanija donosi novi zakon: Pasoš za sve koji dokažu albansko porijeklo, prilika i za građane Kosova
» Kosova ‘shkeli’ Finlandën, kjo është dëshmia ..Bravo Kosova! :)
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» Ukidaju se mirovine u HR
Page 1 of 2