ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma

Go down

Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma Empty Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma

Post by Guest 15/10/2015, 14:23

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-hrvatskoj-porez-na-dobit-20-posto-a-irska-ga-smanjuje-s-125-na-625-posto/848295.aspx

sa 12.5% na 6.5% jer im je cilj privući još više investitora i firmi. Niski porezi, = puno investicija = puna zaposlenost = bogata država i velika porezna baza.

U isto vrijeme kod nas se govori o tome da "strani kapitalisti pljačkaju hrvatsku" iako nekim čudom investicije stranih kapitalista padaju, govori se o tome da je nereguliran divlji kapitalizam, iako recimo od pustih regulacija firmu nemožeš otvoriti ,ako nešto zajebeš 50 000kn kazne, kao momku od 24godine i Slavonskog Broda.

A da pokušamo u RH kopirati neki neoliberalni model, iz irske, estonije, poljske, češke, slovačke? Srezati državnu potrošnju(uhljebe) i srezati poreze?
Guest
Guest

Back to top Go down

Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma Empty Re: Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma

Post by Guest 15/10/2015, 14:24

eh moj frend kolega iz ex firme sa svojom curom sada je u degeneriranoj irskoj, radi za prljave kapitaliste.. i po novinama non stop kako i drugi idu tamo..

umjesto da su nam uzor, crno manjasti grci i cipras, ili čavez i venezuela, ili republika srpska i slične polu socijalističke vukojebine, možda da nam uzor budu irska, poljska, slovačka, estonija?
Guest
Guest

Back to top Go down

Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma Empty Re: Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma

Post by aben 15/10/2015, 15:28

dobre vijesti za irce,  al porez in je još uvika previsoki, tribaju ga staviti o posto.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2015, 15:33

Local ocjenjuje da će zahtjev CGT biti dočekan s podsmijehom od mnogih unutar i izvan Francuske, budući da je i postojeći radni tjedan od 35-sati prihvaćen kao velika kočnica zapošljavanju, no sindikati već uživaju podršku najmanje jedne visoke dužnosnice.

Riječ je o ministrici pravosuđa Christiane Taubira koja je nedavno pod pritiskom lobija opustila pravila o radu vikendom i dozvolila češće i brojnije otvaranje trgovina nedjeljom.

"Ja sanjam o svijetu u kojem mi nećemo raditi nedjeljom, u kojem mi ne radimo niti subotom ni nedjeljom," rekla je povodom odluke za BFM TV. "Ja sanjam o svijetu u kojem bi mi radili samo 32-sata tjedno, da bi se mogli posvetiti drugima, čitati knjige i ići u kazalište."

http://www.index.hr/vijesti/clanak/najsnazniji-francuski-sindikat-trazi-da-se-radni-tjedan-od-35-smanji-na-32-sata-/848421.aspx
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2015, 15:35

Đabe Ircima swe kad će im Arapi i imigranti posisat swe šta zarade. Irska i Franuska : ista waluta ( Euro ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2015, 15:37

RayMabus wrote:Local ocjenjuje da će zahtjev CGT biti dočekan s podsmijehom od mnogih unutar i izvan Francuske, budući da je i postojeći radni tjedan od 35-sati prihvaćen kao velika kočnica zapošljavanju, no sindikati već uživaju podršku najmanje jedne visoke dužnosnice.

Riječ je o ministrici pravosuđa Christiane Taubira koja je nedavno pod pritiskom lobija opustila pravila o radu vikendom i dozvolila češće i brojnije otvaranje trgovina nedjeljom.

"Ja sanjam o svijetu u kojem mi nećemo raditi nedjeljom, u kojem mi ne radimo niti subotom ni nedjeljom," rekla je povodom odluke za BFM TV. "Ja sanjam o svijetu u kojem bi mi radili samo 32-sata tjedno, da bi se mogli posvetiti drugima, čitati knjige i ići u kazalište."

http://www.index.hr/vijesti/clanak/najsnazniji-francuski-sindikat-trazi-da-se-radni-tjedan-od-35-smanji-na-32-sata-/848421.aspx
Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma 7773256747_christiane-taubira-a-la-sortie-du-conseil-des-ministres-le-16-juillet-2014

https://hr.wikipedia.org/wiki/Christiane_Taubira
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 15/10/2015, 15:47

RayMabus wrote:Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma 7773256747_christiane-taubira-a-la-sortie-du-conseil-des-ministres-le-16-juillet-2014

Heheh ..... bean fíor Gaeilge.
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2015, 15:49

BEČ - Izbeglička kriza predstavlja veliki teret po budžet Austrije za tekuću i iduću godinu, a ministar finansija Hans Jerg Šeling računa da će troškovi tokom 2016.godine za opskrbljivanje izbeglica iznositi oko milijardu evra.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:572005-Austrija-Jedna-izbeglica-drzavu-kosta-10724-evra-godisnje

Đabe njima šta rade wiše kad owi swe popaju a newračaju u proračun.

Euro je čudowište

U potpunosti je nebitno šta Irci i Nijemci rade i trude se kad to netko troši a newrača.

U biti debili koji rade za druge.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 15/10/2015, 15:50

Sniženje dać podupirem.

;)
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2015, 15:50

Njemačku ( ekonomiju ) se inače naziwa lokomotiwom eu ekonomije ....jako laskawa titula ...prećizniji naziw bi bio : kreteni koji wuču neradnike ( kreteni koji rade za druge ).

Euro nema alternatiwu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 15/10/2015, 15:55

RayMabus wrote:BEČ - Izbeglička kriza predstavlja veliki teret po budžet Austrije za tekuću i iduću godinu, a ministar finansija Hans Jerg Šeling računa da će troškovi tokom 2016.godine za opskrbljivanje izbeglica iznositi oko milijardu evra.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:572005-Austrija-Jedna-izbeglica-drzavu-kosta-10724-evra-godisnje

Đabe njima šta rade wiše kad owi swe popaju a newračaju u proračun.

Euro je čudowište

U potpunosti je nebitno šta Irci i Nijemci rade i trude se kad to netko troši a newrača.

U biti debili koji rade za druge.

Triba razluku načiniti i one ki ciljaju biti na socijali poslati Red Wolfu. To su njegovi i nek skrbi o njimi.
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2015, 15:57

Netriba ih poslat red wolfu nego ih treba utrpati još AUstrijanima kad su budale. Budale netreba žaliti niti štedjeti.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 15/10/2015, 15:59

RayMabus wrote:Netriba ih poslat red wolfu nego ih treba utrpati još AUstrijanima kad su budale. Budale netreba žaliti niti štedjeti.

Veruj mi, Austrijanci su se dobro prestrašili toga.
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 15/10/2015, 15:59

nu sad, a zapadnobalkanski robin hood i njegov sidekick će udariti jače na dobit! pa će irski levičari u DNRH, e

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2015, 16:00

Stribor wrote:
RayMabus wrote:Netriba ih poslat red wolfu nego ih treba utrpati još AUstrijanima kad su budale. Budale netreba žaliti niti štedjeti.

NIsu. Da jesu FPO bi dobio izbore u Beču ....AJMO TRPAJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 15/10/2015, 16:17

RayMabus wrote:
Stribor wrote:

NIsu. Da jesu FPO bi dobio izbore u Beču ....AJMO TRPAJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Bome jesu. FPÖ je nigda po rubu hodal, a danas prik 30 %. To je veliko pretresanje. Ako se ovo upeljavanje migrantov i biguncev nastavi bude se još već ljudi od ÖVP-a obrnulo FPÖ-u.
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2015, 16:18

Malo je dobio , nedowoljno.

NASTAWI TRPAČINUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by dijagram 15/10/2015, 16:46

neoliberalni_placenik wrote:eh moj frend kolega iz ex firme sa svojom curom sada je u degeneriranoj irskoj, radi za prljave kapitaliste.. i po novinama non stop kako i drugi idu tamo..

umjesto da su nam uzor, crno manjasti grci i cipras, ili čavez i venezuela, ili republika srpska i slične polu socijalističke vukojebine,  možda da nam uzor budu irska, poljska, slovačka, estonija?
:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics