Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma
Page 1 of 1
Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-hrvatskoj-porez-na-dobit-20-posto-a-irska-ga-smanjuje-s-125-na-625-posto/848295.aspx
sa 12.5% na 6.5% jer im je cilj privući još više investitora i firmi. Niski porezi, = puno investicija = puna zaposlenost = bogata država i velika porezna baza.
U isto vrijeme kod nas se govori o tome da "strani kapitalisti pljačkaju hrvatsku" iako nekim čudom investicije stranih kapitalista padaju, govori se o tome da je nereguliran divlji kapitalizam, iako recimo od pustih regulacija firmu nemožeš otvoriti ,ako nešto zajebeš 50 000kn kazne, kao momku od 24godine i Slavonskog Broda.
A da pokušamo u RH kopirati neki neoliberalni model, iz irske, estonije, poljske, češke, slovačke? Srezati državnu potrošnju(uhljebe) i srezati poreze?
sa 12.5% na 6.5% jer im je cilj privući još više investitora i firmi. Niski porezi, = puno investicija = puna zaposlenost = bogata država i velika porezna baza.
U isto vrijeme kod nas se govori o tome da "strani kapitalisti pljačkaju hrvatsku" iako nekim čudom investicije stranih kapitalista padaju, govori se o tome da je nereguliran divlji kapitalizam, iako recimo od pustih regulacija firmu nemožeš otvoriti ,ako nešto zajebeš 50 000kn kazne, kao momku od 24godine i Slavonskog Broda.
A da pokušamo u RH kopirati neki neoliberalni model, iz irske, estonije, poljske, češke, slovačke? Srezati državnu potrošnju(uhljebe) i srezati poreze?
Guest- Guest
Re: Neoliberalna Irska snižava porez na dobit prljavim kapitalisitma
eh moj frend kolega iz ex firme sa svojom curom sada je u degeneriranoj irskoj, radi za prljave kapitaliste.. i po novinama non stop kako i drugi idu tamo..
umjesto da su nam uzor, crno manjasti grci i cipras, ili čavez i venezuela, ili republika srpska i slične polu socijalističke vukojebine, možda da nam uzor budu irska, poljska, slovačka, estonija?
umjesto da su nam uzor, crno manjasti grci i cipras, ili čavez i venezuela, ili republika srpska i slične polu socijalističke vukojebine, možda da nam uzor budu irska, poljska, slovačka, estonija?
Guest- Guest
dobre vijesti za irce, al porez in je još uvika previsoki, tribaju ga staviti o posto.
2014-04-16
Local ocjenjuje da će zahtjev CGT biti dočekan s podsmijehom od mnogih unutar i izvan Francuske, budući da je i postojeći radni tjedan od 35-sati prihvaćen kao velika kočnica zapošljavanju, no sindikati već uživaju podršku najmanje jedne visoke dužnosnice.
Riječ je o ministrici pravosuđa Christiane Taubira koja je nedavno pod pritiskom lobija opustila pravila o radu vikendom i dozvolila češće i brojnije otvaranje trgovina nedjeljom.
"Ja sanjam o svijetu u kojem mi nećemo raditi nedjeljom, u kojem mi ne radimo niti subotom ni nedjeljom," rekla je povodom odluke za BFM TV. "Ja sanjam o svijetu u kojem bi mi radili samo 32-sata tjedno, da bi se mogli posvetiti drugima, čitati knjige i ići u kazalište."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/najsnazniji-francuski-sindikat-trazi-da-se-radni-tjedan-od-35-smanji-na-32-sata-/848421.aspx
Riječ je o ministrici pravosuđa Christiane Taubira koja je nedavno pod pritiskom lobija opustila pravila o radu vikendom i dozvolila češće i brojnije otvaranje trgovina nedjeljom.
"Ja sanjam o svijetu u kojem mi nećemo raditi nedjeljom, u kojem mi ne radimo niti subotom ni nedjeljom," rekla je povodom odluke za BFM TV. "Ja sanjam o svijetu u kojem bi mi radili samo 32-sata tjedno, da bi se mogli posvetiti drugima, čitati knjige i ići u kazalište."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/najsnazniji-francuski-sindikat-trazi-da-se-radni-tjedan-od-35-smanji-na-32-sata-/848421.aspx
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Đabe Ircima swe kad će im Arapi i imigranti posisat swe šta zarade. Irska i Franuska : ista waluta ( Euro ).
2014-04-11
RayMabus wrote:Local ocjenjuje da će zahtjev CGT biti dočekan s podsmijehom od mnogih unutar i izvan Francuske, budući da je i postojeći radni tjedan od 35-sati prihvaćen kao velika kočnica zapošljavanju, no sindikati već uživaju podršku najmanje jedne visoke dužnosnice.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Christiane_Taubira
2014-04-11
RayMabus wrote:
Heheh ..... bean fíor Gaeilge.
Stribor-
2015-09-22
BEČ - Izbeglička kriza predstavlja veliki teret po budžet Austrije za tekuću i iduću godinu, a ministar finansija Hans Jerg Šeling računa da će troškovi tokom 2016.godine za opskrbljivanje izbeglica iznositi oko milijardu evra.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:572005-Austrija-Jedna-izbeglica-drzavu-kosta-10724-evra-godisnje
Đabe njima šta rade wiše kad owi swe popaju a newračaju u proračun.
Euro je čudowište
U potpunosti je nebitno šta Irci i Nijemci rade i trude se kad to netko troši a newrača.
U biti debili koji rade za druge.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:572005-Austrija-Jedna-izbeglica-drzavu-kosta-10724-evra-godisnje
Euro je čudowište
U potpunosti je nebitno šta Irci i Nijemci rade i trude se kad to netko troši a newrača.
2014-04-11
Sniženje dać podupirem.
Stribor-
2015-09-22
Njemačku ( ekonomiju ) se inače naziwa lokomotiwom eu ekonomije ....jako laskawa titula ...prećizniji naziw bi bio : kreteni koji wuču neradnike ( kreteni koji rade za druge ).
Euro nema alternatiwu.
Euro nema alternatiwu.
2014-04-11
RayMabus wrote:BEČ - Izbeglička kriza predstavlja veliki teret po budžet Austrije za tekuću i iduću godinu, a ministar finansija Hans Jerg Šeling računa da će troškovi tokom 2016.godine za opskrbljivanje izbeglica iznositi oko milijardu evra.
Euro je čudowište
Triba razluku načiniti i one ki ciljaju biti na socijali poslati Red Wolfu. To su njegovi i nek skrbi o njimi.
Stribor-
2015-09-22
Netriba ih poslat red wolfu nego ih treba utrpati još AUstrijanima kad su budale. Budale netreba žaliti niti štedjeti.
2014-04-11
RayMabus wrote:Netriba ih poslat red wolfu nego ih treba utrpati još AUstrijanima kad su budale. Budale netreba žaliti niti štedjeti.
Veruj mi, Austrijanci su se dobro prestrašili toga.
Stribor-
2015-09-22
nu sad, a zapadnobalkanski robin hood i njegov sidekick će udariti jače na dobit! pa će irski levičari u DNRH, e
2014-04-15
NIsu. Da jesu FPO bi dobio izbore u Beču ....AJMO TRPAJJJJJJJJJJJJJJJJJJStribor wrote:RayMabus wrote:Netriba ih poslat red wolfu nego ih treba utrpati još AUstrijanima kad su budale. Budale netreba žaliti niti štedjeti.
2014-04-11
RayMabus wrote:NIsu. Da jesu FPO bi dobio izbore u Beču ....AJMO TRPAJJJJJJJJJJJJJJJJJJStribor wrote:RayMabus wrote:Netriba ih poslat red wolfu nego ih treba utrpati još AUstrijanima kad su budale. Budale netreba žaliti niti štedjeti.
Bome jesu. FPÖ je nigda po rubu hodal, a danas prik 30 %. To je veliko pretresanje. Ako se ovo upeljavanje migrantov i biguncev nastavi bude se još već ljudi od ÖVP-a obrnulo FPÖ-u.
Stribor-
2015-09-22
Malo je dobio , nedowoljno.
NASTAWI TRPAČINUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
NASTAWI TRPAČINUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
2014-04-11
neoliberalni_placenik wrote:eh moj frend kolega iz ex firme sa svojom curom sada je u degeneriranoj irskoj, radi za prljave kapitaliste.. i po novinama non stop kako i drugi idu tamo..
dijagram-
2015-08-09
Similar topics
» Victor Orban nastavlja sa Neoliberalnim reformama - porez na dobit pada na 9% a već imaju neoliberalni porez na dohodak
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» Italija bankama uvela porez na nepredviđenu dobit od 40 posto
» Gospodarski program HDZ-a: Porez na dobit smanjiti s 20 na 18%, uvode se CROkartice
» Kako je Irska postala Irska (a Hrvatska bantustan)
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» Italija bankama uvela porez na nepredviđenu dobit od 40 posto
» Gospodarski program HDZ-a: Porez na dobit smanjiti s 20 na 18%, uvode se CROkartice
» Kako je Irska postala Irska (a Hrvatska bantustan)
Page 1 of 1