Sutra se u Elcheu vijori šahovnica koja je tamo već bila 1991
Page 1 of 1
Sutra se u Elcheu vijori šahovnica koja je tamo već bila 1991
Dalićevi će izabranici u utorak igrati protiv Španjolske u Elcheu, a iako se toga malo tko sjeća, Hrvatskoj ovo neće biti prvi nastup u tom južnom španjolskom gradu. U jeku Domovinskog rata, nekih mjesec dana nakon pada Vukovara, selekcija Hrvatske igrala je u Elcheu utakmicu protiv selekcije Španjolske i 2. lige.
– Bio je rat, iz naše zemlje dolazile su užasne vijesti, Vukovar je taman pao. Mi koji smo kruh tada zarađivali u Španjolskoj odlučili smo pomoći svojoj zemlji, konkretno djeci iz Vukovara. Ugostitelj Đuro Macan, koji je već tada bio jak ugostitelj u susjednom Alicanteu, sa mnom je došao na ideju da organiziramo utakmicu u Elcheu i sav prihod doniramo stradalim Vukovarcima. Kako je tada već dosta Hrvata igralo u Španjolskoj, poput Davora Šukera u Sevilli, Maura Ravnića, Janka Jankovića, Zorana Vulića, Predraga Jurića, Mladena Mladenovića... brzo smo okupili igrače. No, stigli su nam i igrači iz drugih zemalja. Tako je Vlado Kasalo stigao iz Mainza, Aljoša Asanović iz Cannesa... Znate, nije bilo lako tim igračima tražiti od klubova dopuštenje da igraju za zemlju koja još ne postoji. Ali, nijednog trenutka nisu se dvoumili. Aljoša mi je odmah rekao: “Baš me briga što će mi reći moji u Cannesu, ja sigurno dolazim”. Pazite, to je sve bilo dok naša država još nije bila međunarodno priznata, jer ta utakmica odigrala se uoči Božića 1991. godine – prisjetio se Bračun.
– Kada je jugoslavenska ambasada doznala što namjeravamo, napravila je veliki pritisak na španjolske institucije, no nas više nitko nije mogao spriječiti da utakmicu odigramo. Osim ljudi iz Elchea, koji su nam dali stadion, najveću ulogu u promociji te utakmice odigrao je legendarni komentator Jose Maria Garcia, koji je tada bio glavni na drugoj najjačoj španjolskoj televiziji Antena 3. Upoznao sam ga u Barceloni dok su nam kćeri zajedno trenirale tenis. Kada je čuo našu priču, odlučio nam je pomoći. Tako je osigurao da se utakmica uživo emitira na televiziji pa nas je gledalo 5-6 milijuna ljudi! Naravno, zato smo dobili i više novca od sponzora – prisjetio se Bračun.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/zabranjena-utakmica-koju-su-suker-i-ostali-igrali-za-vukovar-a-jugoslavenska-ambasada-ih-zeljela-sprijeciti-1268713 - www.vecernji.hr
– Bio je rat, iz naše zemlje dolazile su užasne vijesti, Vukovar je taman pao. Mi koji smo kruh tada zarađivali u Španjolskoj odlučili smo pomoći svojoj zemlji, konkretno djeci iz Vukovara. Ugostitelj Đuro Macan, koji je već tada bio jak ugostitelj u susjednom Alicanteu, sa mnom je došao na ideju da organiziramo utakmicu u Elcheu i sav prihod doniramo stradalim Vukovarcima. Kako je tada već dosta Hrvata igralo u Španjolskoj, poput Davora Šukera u Sevilli, Maura Ravnića, Janka Jankovića, Zorana Vulića, Predraga Jurića, Mladena Mladenovića... brzo smo okupili igrače. No, stigli su nam i igrači iz drugih zemalja. Tako je Vlado Kasalo stigao iz Mainza, Aljoša Asanović iz Cannesa... Znate, nije bilo lako tim igračima tražiti od klubova dopuštenje da igraju za zemlju koja još ne postoji. Ali, nijednog trenutka nisu se dvoumili. Aljoša mi je odmah rekao: “Baš me briga što će mi reći moji u Cannesu, ja sigurno dolazim”. Pazite, to je sve bilo dok naša država još nije bila međunarodno priznata, jer ta utakmica odigrala se uoči Božića 1991. godine – prisjetio se Bračun.
– Kada je jugoslavenska ambasada doznala što namjeravamo, napravila je veliki pritisak na španjolske institucije, no nas više nitko nije mogao spriječiti da utakmicu odigramo. Osim ljudi iz Elchea, koji su nam dali stadion, najveću ulogu u promociji te utakmice odigrao je legendarni komentator Jose Maria Garcia, koji je tada bio glavni na drugoj najjačoj španjolskoj televiziji Antena 3. Upoznao sam ga u Barceloni dok su nam kćeri zajedno trenirale tenis. Kada je čuo našu priču, odlučio nam je pomoći. Tako je osigurao da se utakmica uživo emitira na televiziji pa nas je gledalo 5-6 milijuna ljudi! Naravno, zato smo dobili i više novca od sponzora – prisjetio se Bračun.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/zabranjena-utakmica-koju-su-suker-i-ostali-igrali-za-vukovar-a-jugoslavenska-ambasada-ih-zeljela-sprijeciti-1268713 - www.vecernji.hr
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Re: Sutra se u Elcheu vijori šahovnica koja je tamo već bila 1991
Ako je istina, to mora biti zastava s povijesnim hrvatskim grbom...
Bruxelleski ćato na aparatimah...
Bruxelleski ćato na aparatimah...
toliko bitna utakmica da se igrala u Elcheu...
Guest- Guest
Ono kada Ljuba najavi utakmicu.
Kada Ljubo najavi utakmicu kao povijesnu, Hrvatska povijesno primi 6 komada...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Šta je bilo sa onom šahovnicom? Hoće li da peva Tompson na dočeku?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
alo boranijo, izgubili smo mi i prvu tekmu, ali stvar je u vukovaru i šahovnici...
jedno obrazovno iako retoričko pitanje za vas, jeste odigrali kad kakvu tekmu za knin 95?
ni ne trebate više, džaba bi krečili
jedno obrazovno iako retoričko pitanje za vas, jeste odigrali kad kakvu tekmu za knin 95?
2015-08-02
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
ljubo1212 wrote:alo boranijo, izgubili smo mi i prvu tekmu, ali stvar je u vukovaru i šahovnici...
Pa za koga ste odigrali 0:6, kladionice?
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Da vam mi uplatilmo neku kintu za još jednu šesticu? Vi potrošiti na šta hoćete. Kurve, hors, Vukovar, jebe nam seljubo1212 wrote:alo boranijo, izgubili smo mi i prvu tekmu, ali stvar je u vukovaru i šahovnici...
2014-04-19
stoka serbska ne može a da ne pršte kompleksi niti na ovakoj za njih beznačajnoj temi, jednostavno su kompleksi daleko jači i mora se pisati pa gdje god da puklo
dzango wrote:Da vam mi uplatilmo neku kintu za još jednu šesticu? Vi potrošiti na šta hoćete. Kurve, hors, Vukovar, jebe nam seljubo1212 wrote:alo boranijo, izgubili smo mi i prvu tekmu, ali stvar je u vukovaru i šahovnici...
odigraj na opciju kosovo je srbija, pa tek onda uplaćuj kintu za recimo dogodine u kninu...oparit ćeš se garant
a kurve u vukovaru, slabo ulaganje, ima nešto sitno, uglavnom u i oko srpskog konzulata, sve druge su izbjegle za mirne reaintegracije hrvatskog podunavlja
2015-08-02
Kako nema kurvi? A ovi što lupaju table za gajibu piva ništa? Ili ona udruženja branitelja što se bave srpskom estradom za penzije i razne prinadležnosti? Ili one udovice palih branitelja što se jebavaju okolo ali se ne udaju kako ne bi izgubile apanažu? Primaju li oni šest komada za veče pod šahovnicom?ljubo1212 wrote:dzango wrote:Da vam mi uplatilmo neku kintu za još jednu šesticu? Vi potrošiti na šta hoćete. Kurve, hors, Vukovar, jebe nam seljubo1212 wrote:alo boranijo, izgubili smo mi i prvu tekmu, ali stvar je u vukovaru i šahovnici...
odigraj na opciju kosovo je srbija, pa tek onda uplaćuj kintu za recimo dogodine u kninu...oparit ćeš se garant
a kurve u vukovaru, slabo ulaganje, ima nešto sitno, uglavnom u i oko srpskog konzulata, sve druge su izbjegle za mirne reaintegracije hrvatskog podunavlja
2014-04-19
pišem polako, da možeš čitati s razumijevanjem, znači, kurve uglavnom izbjegle za mirne reintegracije, ovo malo što je ostalo u srpskom konzulatu u vukovaru nije vrijedno para..
nego, jel uplaćuješ na kosovo je srbija? onaj tamo tipuje na dogodine u prizrenu,
opet ste hrabri, a prije pižona ćete stići kontra, u mađarsku
nego, jel uplaćuješ na kosovo je srbija? onaj tamo tipuje na dogodine u prizrenu,
2015-08-02
Stariš. Sve fazone si ispucao u jednom postu i sad vrtiš ko Švaba tralala. Eno Rumuni neki dan pevali na JNA Kosovo je Srbija. Fin neki svet. Nisu kao Šiptari i Hrvati. Nego ti sledeći put opet najavi tekmu sa šahovnicom i ostalim sranjima da mi daš znak. Ja onda odmah trčim do kladionice da uplatim kombinaciju "ujke primaju pola tuceta bez vađenja".ljubo1212 wrote:pišem polako, da možeš čitati s razumijevanjem, znači, kurve uglavnom izbjegle za mirne reintegracije, ovo malo što je ostalo u srpskom konzulatu u vukovaru nije vrijedno para..
2014-04-19
dzango wrote:Stariš. Sve fazone si ispucao u jednom postu i sad vrtiš ko Švaba tralala. Eno Rumuni neki dan pevali na JNA Kosovo je Srbija. Fin neki svet. Nisu kao Šiptari i Hrvati. Nego ti sledeći put opet najavi tekmu sa šahovnicom i ostalim sranjima da mi daš znak. Ja onda odmah trčim do kladionice da uplatim kombinaciju "ujke primaju pola tuceta bez vađenja".ljubo1212 wrote:pišem polako, da možeš čitati s razumijevanjem, znači, kurve uglavnom izbjegle za mirne reintegracije, ovo malo što je ostalo u srpskom konzulatu u vukovaru nije vrijedno para..
Prosto je nevjerojatno kiliko su glup
Similar topics
» Vuqic : Danas se u Kninu vijori šahovnica koje tamo nikad nije bilo
» SRPSKI VOJNI ANALITICAR : MORALI SMO REGRUTIRATI SESELJEVCE , U JNA JE 1991. BILA OPCA BEZANIJA
» Jaca plače:E,da je meni bila oporba koja ne zna što je Peruća
» SDP-ovci zaboravili da je osoba koja je zviždala Milanoviću isto bila uhićena
» ANALIZA Što se krije iza stečaja najveće agencije koja je nekad bila Todorićeva?
» SRPSKI VOJNI ANALITICAR : MORALI SMO REGRUTIRATI SESELJEVCE , U JNA JE 1991. BILA OPCA BEZANIJA
» Jaca plače:E,da je meni bila oporba koja ne zna što je Peruća
» SDP-ovci zaboravili da je osoba koja je zviždala Milanoviću isto bila uhićena
» ANALIZA Što se krije iza stečaja najveće agencije koja je nekad bila Todorićeva?
Page 1 of 1