NIK DUČIĆ- komandant Bondstila
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
NIK DUČIĆ- komandant Bondstila
KOMANDANT BONDSTILA PONOSAN NA SRPSKO POREKLO! NIK DUČIĆ: Ja sam srpski Amerikanac! Obilazim manastire i SLAVIM SVETOG NIKOLU!
Pukovnik Nik Dučić, komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu i Metohiji, kaže da sa porodicom u SAD slavi Svetog Nikolu i da veoma poštuje pravoslavne običaje
Dučić je u razgovoru za TV Prva rekao da vidi sebe kao Amerikanca srpskog porekla i objasnio da svake nedelje obiđe neki manastir u južnoj srpskoj pokrajini.
- Kada me ljudi ovde sretnu, slikamo se, drago mi je što možemo da popričamo i da ih uverim da jesam srpskog porekla. Redovno se pridržavam običaja svoje pravoslavne vere. Moja porodica slavi slavu, Svetog Nikolu, i pokušavamo da negujemo običaje koje smo dobili od moje babe i dede. Svake nedelje posetim drugu crkvu ili manastir. Obišao sam Lješić na severu, pa onda manastir Sokolica, bio sam u Peći, u Dečanima... Mislim da sam do sada obišao petnaestak različitih crkava i manastira - istakao je Dučić.
On je ispričao da u braku sa suprugom, koja je po ocu Ruskinja, a po majci takođe Srpkinja, ima troje dece. Ćerka Natalija ima 11 godina, sin Luka deset, a Ivan šest.
- Decu učim i srpskim i ruskim običajima. Skoro svi moji preci su iz oblasti oko Trebinja. Iz nekih dokumenata koje sam imao priliku da vidim, sa dedine strane postoji veza sa Jovanom Dučićem, neki su rod, u svakom slučaju su iz istog kraja...
Čitao sam o njemu, nedavno sam dobio i jednu Dučićevu knjigu prevedenu na engleski i krenuo sam da je čitam - naveo je Dučić, čiji je otac bio američki marinac od 1950. do 1953, dok mu je deda stigao u SAD u vreme početka Prvog svetskog rata.
- I na kraju se dogodilo da ja dođem na područje odakle je moja porodica, kao i da mogu da radim posao koji radim u Americi. To za mene ima kako istorijski, tako i lični značaj... -zaključio je on.
Pukovnik Nik Dučić, komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu i Metohiji, kaže da sa porodicom u SAD slavi Svetog Nikolu i da veoma poštuje pravoslavne običaje
Dučić je u razgovoru za TV Prva rekao da vidi sebe kao Amerikanca srpskog porekla i objasnio da svake nedelje obiđe neki manastir u južnoj srpskoj pokrajini.
- Kada me ljudi ovde sretnu, slikamo se, drago mi je što možemo da popričamo i da ih uverim da jesam srpskog porekla. Redovno se pridržavam običaja svoje pravoslavne vere. Moja porodica slavi slavu, Svetog Nikolu, i pokušavamo da negujemo običaje koje smo dobili od moje babe i dede. Svake nedelje posetim drugu crkvu ili manastir. Obišao sam Lješić na severu, pa onda manastir Sokolica, bio sam u Peći, u Dečanima... Mislim da sam do sada obišao petnaestak različitih crkava i manastira - istakao je Dučić.
On je ispričao da u braku sa suprugom, koja je po ocu Ruskinja, a po majci takođe Srpkinja, ima troje dece. Ćerka Natalija ima 11 godina, sin Luka deset, a Ivan šest.
Vraća se uskoro kući u San Dijego Dučić je, posle misije u Ukrajini 2010, trenutno na Kosovu i Metohiji. Njegova dalja sudbina, kako je rekao, biće poznata za nekoliko meseci. - Nedostaje mi porodica, a u Ameriku ću za nekoliko sedmica, da iskoristim odsustvo. Kod kuće u San Dijegu, posle Bondstila, sačekaću odluku gde ću dalje biti raspoređen... - objasnio je šef Bondstila, koji se nalazi blizu Uroševca. |
Čitao sam o njemu, nedavno sam dobio i jednu Dučićevu knjigu prevedenu na engleski i krenuo sam da je čitam - naveo je Dučić, čiji je otac bio američki marinac od 1950. do 1953, dok mu je deda stigao u SAD u vreme početka Prvog svetskog rata.
- I na kraju se dogodilo da ja dođem na područje odakle je moja porodica, kao i da mogu da radim posao koji radim u Americi. To za mene ima kako istorijski, tako i lični značaj... -zaključio je on.
Last edited by pizzon on 4/9/2018, 20:19; edited 1 time in total
Guest- Guest
Re: NIK DUČIĆ- komandant Bondstila
Neodlučuju Albanci o tome nego Amerikanci
On je stavljen da smiri tenzije
On je stavljen da smiri tenzije
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
siptari postoje da prihvate konacne odluke amera i eu
da ono sto izdogovaramo sa zapadom oko kosmeta
spakuju u privid legalnih odluka
ipak, da se ja pitam, zahtevao bih referendum, sa birackim spiskovima,
svih rodjenih na kosovu koji su zivi, sa pravom glasa.
to se izbegava. kosovo je oteto bez referenduma.
da ono sto izdogovaramo sa zapadom oko kosmeta
spakuju u privid legalnih odluka
ipak, da se ja pitam, zahtevao bih referendum, sa birackim spiskovima,
svih rodjenih na kosovu koji su zivi, sa pravom glasa.
to se izbegava. kosovo je oteto bez referenduma.
Guest- Guest
Pa eto, imate tamo komandanta(forma zadovoljena), šta će vam još i Kosovo s Albancima?pizzon wrote:siptari bi prvo ovo sprecili
da su mogli
Malo koga u stvarnosti zanima Kosovo kao nešto gdje bi otiša popiti kavu
Vidimo da je i zapadu dopizdija
Vidimo da je i zapadu dopizdija
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Vidiš da su vam ameri i zapad prijatelji, bombardirali su vas i uzeli kosovo samo da vam otvore oči oko toga...evo i ovaj je čovek dokaz ...da vam je mesto na zapadu :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Vidiš da su vam ameri i zapad prijatelji, bombardirali su vas i uzeli kosovo samo da vam otvore oči oko toga...evo i ovaj je čovek dokaz ...da vam je mesto na zapadu :D
Još su i dobro prošli
Na Japance su dvije atomske pa su sad saveznici :D
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
bacili bi oni i na srbljeHektorović wrote:epikur37 wrote:Vidiš da su vam ameri i zapad prijatelji, bombardirali su vas i uzeli kosovo samo da vam otvore oči oko toga...evo i ovaj je čovek dokaz ...da vam je mesto na zapadu :D
Još su i dobro prošli
Na Japance su dvije atomske pa su sad saveznici :D
al za njih dovoljne dvi tri pljuske i mirni ko bubice
dijagram-
2015-08-09
Pizzon, sad će i novi ajvar. Šaku u lepinju i sisaj :)
2015-08-06
jedino sto vidimepikur37 wrote:Vidiš da su vam ameri i zapad prijatelji, bombardirali su vas i uzeli kosovo samo da vam otvore oči oko toga...evo i ovaj je čovek dokaz ...da vam je mesto na zapadu :D
upravo su hrvati
koji neuspelo glume z.gospodu.
slonovi u staklarskoj radnji.
Guest- Guest
debotoijusto wrote:ono kad se hvatas za slamku
a baš, al lepinja vruća.
2015-08-06
ajvar sam poceo da koristim kao dijetalni namaz, umesto putera,epikur37 wrote:Pizzon, sad će i novi ajvar. Šaku u lepinju i sisaj :)
prosle zime, planiram opet.
Guest- Guest
probaj ti ajvar na puter...ma uh :)pizzon wrote:ajvar sam poceo da koristim kao dijetalni namaz, umesto putera,epikur37 wrote:Pizzon, sad će i novi ajvar. Šaku u lepinju i sisaj :)
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
epikur37 wrote:debotoijusto wrote:ono kad se hvatas za slamku
a baš, al lepinja vruća.
somun baa al americki
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
ne znam epi na osnovu cega tipujes da sam ja ugrozen. mozda si ti
tanji.nikad ne razmisljam u tom pravcu.
tanji.nikad ne razmisljam u tom pravcu.
Guest- Guest
to sam napustio.Noor wrote:probaj ti ajvar na puter...ma uh :)pizzon wrote:ajvar sam poceo da koristim kao dijetalni namaz, umesto putera,epikur37 wrote:Pizzon, sad će i novi ajvar. Šaku u lepinju i sisaj :)
zimi ionako cesto
se slavi i zdere.
Guest- Guest
Probaj s džuma namazom...pizzon wrote:ajvar sam poceo da koristim kao dijetalni namaz, umesto putera,epikur37 wrote:Pizzon, sad će i novi ajvar. Šaku u lepinju i sisaj :)
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Komandant njemačke mornarice: Krim se više nikad neće vratiti u Ukrajinu
» NOVI PREDLOG ZA KIM "Formalno priznanje Kosova, srpska vojna baza umesto Bondstila i zajednička valuta"
» Komandant ISIL-a je američki specijalac
» Na ahiret preselio Abu Meali, bivši komandant odreda El Mudžahidin
» Rehabilitovan četnički komandant i Dražina desna ruka Nikola Kalabić
» NOVI PREDLOG ZA KIM "Formalno priznanje Kosova, srpska vojna baza umesto Bondstila i zajednička valuta"
» Komandant ISIL-a je američki specijalac
» Na ahiret preselio Abu Meali, bivši komandant odreda El Mudžahidin
» Rehabilitovan četnički komandant i Dražina desna ruka Nikola Kalabić
Page 1 of 3