Sprema li se "reciklaža" u IDLIBU?
Page 1 of 1
Sprema li se "reciklaža" u IDLIBU?
Libanski analitičar poručio da su stanovnici idliba smeće koje treba reciklirati
4. Septembra 2018.
Piše: Abdullah Nasup
Libanski analitičar blizak Hezbolahu, Salem Zahran, tokom nedavnog gostovanja na Sirijskoj televiziji predložio je da se stanovnici Idliba preodgoje i „recikliraju“, a oni kod kojih se to ne mogne postići da se „pokopaju“.
Salim Zahran je, govoreći o ljudskim bićima, potpuno hladno izložio svoju ideju koja izgleda kao da je pokupio iz dnevnika nekog nacističkog naučnika:
„Nama treba mladi naraštaj i preodgoj sirijske omladine, naročito onih koji se u novije vrijeme vraćaju u Siriju. I, ako hoćeš da ih odgojiš, moraš odgojiti i oca i majku i djecu. Oprostite što se tako izražavam, ali to je istina.
Prije godinu sam vašoj kolegici Rubi rekao: „Ako hoćeš da shvatiš dešavanja u idlibu, moraš znati kako se radi reciklaža“, i savjetujem nadležnima na sirijskoj televiziji da uradimo dokumentarac o reciklaži smeća i militanata.
Reći ću ti kako! Kada hoćeš da recikliraš otpatke prvo ih sakupiš! Pa, kad sakupiš (stanovnike Idliba) malo u Kari, malo u Arsalu, malo ovdje, malo ondje, razvrsaš ih! Kao, naprimjer, kad razvrstavaš plastiku na jednu stranu, željezo na drugu. Kad ih razvrstaš, presuješ ih i onda ih samelješ; kad ih samelješe dobit ćeš nekoliko grupa. Jedan dio moći ćeš reciklirati – znači, ponovo ih učiniti ljudima, a dio nećeš moći i njih treba pokopati, jer za njih nema rješenja.
Ja procjenjujem da se približavamo posljednjoj fazi, a to je mljevenje, nakon kojeg će se pristupiti recikliranju i pokopavanju.
U posljednjoj fazi u Idlibu – i ovo što ću reći možda se neće svidjeti nekim ljudima – treba ih sakupiti i zatvoriti, staviti pod opsadu, zatim pristupiti fazi mljevenja, a potom dio reciklirati, a dio pokopati.“
VIDEO : http://saff.ba/libanski-analiticar-porucio-da-su-stanovnici-idliba-smece-koje-treba-reciklirati/
4. Septembra 2018.
Piše: Abdullah Nasup
Libanski analitičar blizak Hezbolahu, Salem Zahran, tokom nedavnog gostovanja na Sirijskoj televiziji predložio je da se stanovnici Idliba preodgoje i „recikliraju“, a oni kod kojih se to ne mogne postići da se „pokopaju“.
Salim Zahran je, govoreći o ljudskim bićima, potpuno hladno izložio svoju ideju koja izgleda kao da je pokupio iz dnevnika nekog nacističkog naučnika:
„Nama treba mladi naraštaj i preodgoj sirijske omladine, naročito onih koji se u novije vrijeme vraćaju u Siriju. I, ako hoćeš da ih odgojiš, moraš odgojiti i oca i majku i djecu. Oprostite što se tako izražavam, ali to je istina.
Prije godinu sam vašoj kolegici Rubi rekao: „Ako hoćeš da shvatiš dešavanja u idlibu, moraš znati kako se radi reciklaža“, i savjetujem nadležnima na sirijskoj televiziji da uradimo dokumentarac o reciklaži smeća i militanata.
Reći ću ti kako! Kada hoćeš da recikliraš otpatke prvo ih sakupiš! Pa, kad sakupiš (stanovnike Idliba) malo u Kari, malo u Arsalu, malo ovdje, malo ondje, razvrsaš ih! Kao, naprimjer, kad razvrstavaš plastiku na jednu stranu, željezo na drugu. Kad ih razvrstaš, presuješ ih i onda ih samelješ; kad ih samelješe dobit ćeš nekoliko grupa. Jedan dio moći ćeš reciklirati – znači, ponovo ih učiniti ljudima, a dio nećeš moći i njih treba pokopati, jer za njih nema rješenja.
Ja procjenjujem da se približavamo posljednjoj fazi, a to je mljevenje, nakon kojeg će se pristupiti recikliranju i pokopavanju.
U posljednjoj fazi u Idlibu – i ovo što ću reći možda se neće svidjeti nekim ljudima – treba ih sakupiti i zatvoriti, staviti pod opsadu, zatim pristupiti fazi mljevenja, a potom dio reciklirati, a dio pokopati.“
VIDEO : http://saff.ba/libanski-analiticar-porucio-da-su-stanovnici-idliba-smece-koje-treba-reciklirati/
Re: Sprema li se "reciklaža" u IDLIBU?
Jebate, ovome ni Sora nije ravna.
Jebeme se, bolje da ih Rusi i Assad potamne dolje nego da se raznose po Europi jer ne poštujemo dovoljno Allaha
Ero cinicini se da ce ti ciknuti i ovi vehabiti, ostaje samo maoca gornja
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Sve treba potamanit i ovoga..sve je to ista raca samo drugi celofan
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hitler nije gledao jesi ti ovakav ili onakav zidov...ajmo svi u logor i plinsku...bolje sprijecit nego lijecit...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Eroo wrote:Jebate, ovome ni Sora nije ravna.
Ne pretjeruj. Nitko nije ravan Sori.
Guest- Guest
Imaš pravo, ona bi fazu mljevenja ispustila i rađe sve pokopala. Skraćen postupak.Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Jebate, ovome ni Sora nije ravna.
Ne pretjeruj. Nitko nije ravan Sori.
epikur37 wrote:Ero cinicini se da ce ti ciknuti i ovi vehabiti, ostaje samo maoca gornja
I meni se cinicini, šta to piješ?
Eroo wrote:epikur37 wrote:Ero cinicini se da ce ti ciknuti i ovi vehabiti, ostaje samo maoca gornja
Grasevinu, ali to je bilo s mobitela..ima neku glupu autokorekciju.
Kaj god već je dreka oko idliba, kao onda oko alepa... ;)
2015-08-06
jel osla sva grasevina:)epikur37 wrote:Eroo wrote:epikur37 wrote:Ero cinicini se da ce ti ciknuti i ovi vehabiti, ostaje samo maoca gornja
dijagram-
2015-08-09
to je tekućica, ne prestaje :Ddijagram wrote:jel osla sva grasevina:)epikur37 wrote:Eroo wrote:epikur37 wrote:Ero cinicini se da ce ti ciknuti i ovi vehabiti, ostaje samo maoca gornja
dobro u međuvremenu sam zajazio Pošip Kraljevskih vinograda, prečasnih sestara Benediktinki dva kartona :D
2015-08-06
pa to je bilo to, od benediktinki, kolko se sjecam:)epikur37 wrote:to je tekućica, ne prestaje :Ddijagram wrote:jel osla sva grasevina:)epikur37 wrote:Eroo wrote:epikur37 wrote:Ero cinicini se da ce ti ciknuti i ovi vehabiti, ostaje samo maoca gornja
dobro u međuvremenu sam zajazio Pošip Kraljevskih vinograda, prečasnih sestara Benediktinki dva kartona :D
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:pa to je bilo to, od benediktinki, kolko se sjecam:)epikur37 wrote:to je tekućica, ne prestaje :Ddijagram wrote:jel osla sva grasevina:)epikur37 wrote:Eroo wrote:
e onda je to pošip bio kad smo se vidjeli...otišao je :)
Isplatio sam izvođače ali sam bio na rubu, počeo piti peptoran od nervoze ni pošip nije pomagao sad je laganica...
2015-08-06
ajd, nek si to rijesioepikur37 wrote:dijagram wrote:pa to je bilo to, od benediktinki, kolko se sjecam:)epikur37 wrote:to je tekućica, ne prestaje :Ddijagram wrote:jel osla sva grasevina:)epikur37 wrote:
e onda je to pošip bio kad smo se vidjeli...otišao je :)
Isplatio sam izvođače ali sam bio na rubu, počeo piti peptoran od nervoze ni pošip nije pomagao sad je laganica...
dijagram-
2015-08-09
Similar topics
» Nešto se sprema...
» OLUJA se sprema,hahahahhah
» SAD se sprema za Veliki rat i Hillary?
» Tko sprema askere za novi rat
» U Sarajevu se sprema repriza Potočara
» OLUJA se sprema,hahahahhah
» SAD se sprema za Veliki rat i Hillary?
» Tko sprema askere za novi rat
» U Sarajevu se sprema repriza Potočara
Page 1 of 1