Totalni luđaci
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Totalni luđaci
Ovo je za njih reforma: Vlada predlaže povećanje minimalca za poduzetnike 100%
Toliko se priča o poreznim reformama koje bi po svakoj logici trebale značiti rasterećenje rada i poduzetništva, kako bi se omogućilo što lakše otvaranje novih obrta i tvrtki, zapošljavanje radnika i poslovanje. Ali izgleda da hrvatska vlada vidi reforme malo drugačije od ostatka svijeta jer u novom prijedlogu zakona - koji je trenutno u fazi e-rasprave, najavljuje se povećanje poreznog opterećenja za male poduzetnike. Saša Cvetojević je na Facebooku izdvojio:
Ministarstvo financija povećava minimalnu osnovicu za obračun poreza i doprinosa članova uprava ili izvršnih direktora privatnih tvrtki i to na način da će se minimalna osnovica povećati s faktora 0.65 na 1.1, što znači da će minimalna bruto plaća člana uprave/direktora biti nešto veća od 8.800 kuna.
Ako promatramo samo trgovačka društva koja zapošljavaju jednog ili nijednog zaposlenog, u HR ih je u 2017. godine bilo 68.635 i za poslovnu godinu 2017 su iskazali gubitak od 1.6mlrd kuna (kumulativno za sva društva).
A ako promatramo mikro-mikro trgovačka društva (ona s milijun kuna prihoda ili manje) u 2017 godini ima ih ukupno 82.494, ostvaruju oko 19 milijardi kuna prihoda, zapošljavaju ukupno 87.752 osobe i za poslovnu godinu 2017 iskazale su gubitak od 2.687 milijardi kuna.
Trgovačka društva koja će najviše biti pogođena ovom mjerom su ujedno i društva koja jedva preživljavaju te će implementacija ove promjene sasvim sigurno ta društva odvesti u još veće minuse te će generirati ogromne gubitke i stvoriti nove nezaposlene i novi val ekonomske emigracije.
Toliko se priča o poreznim reformama koje bi po svakoj logici trebale značiti rasterećenje rada i poduzetništva, kako bi se omogućilo što lakše otvaranje novih obrta i tvrtki, zapošljavanje radnika i poslovanje. Ali izgleda da hrvatska vlada vidi reforme malo drugačije od ostatka svijeta jer u novom prijedlogu zakona - koji je trenutno u fazi e-rasprave, najavljuje se povećanje poreznog opterećenja za male poduzetnike. Saša Cvetojević je na Facebooku izdvojio:
Ministarstvo financija povećava minimalnu osnovicu za obračun poreza i doprinosa članova uprava ili izvršnih direktora privatnih tvrtki i to na način da će se minimalna osnovica povećati s faktora 0.65 na 1.1, što znači da će minimalna bruto plaća člana uprave/direktora biti nešto veća od 8.800 kuna.
Ako promatramo samo trgovačka društva koja zapošljavaju jednog ili nijednog zaposlenog, u HR ih je u 2017. godine bilo 68.635 i za poslovnu godinu 2017 su iskazali gubitak od 1.6mlrd kuna (kumulativno za sva društva).
A ako promatramo mikro-mikro trgovačka društva (ona s milijun kuna prihoda ili manje) u 2017 godini ima ih ukupno 82.494, ostvaruju oko 19 milijardi kuna prihoda, zapošljavaju ukupno 87.752 osobe i za poslovnu godinu 2017 iskazale su gubitak od 2.687 milijardi kuna.
Trgovačka društva koja će najviše biti pogođena ovom mjerom su ujedno i društva koja jedva preživljavaju te će implementacija ove promjene sasvim sigurno ta društva odvesti u još veće minuse te će generirati ogromne gubitke i stvoriti nove nezaposlene i novi val ekonomske emigracije.
Last edited by Triny on 17/8/2018, 12:17; edited 1 time in total
Trinity-
2014-04-17
Re: Totalni luđaci
Ova mjera će najviše pogoditi poduzetnike-početnike, freelancere, odnosno tvrtke s jednom zaposlenom osobom, samozaposlene građane koji su tek na početku svoga poslovnog rada. Ovo je najbolji način da se svaka poslovna ideja sasječe u korijenu, da se što više oteža bilo kakav uspjeh. Ovo je udar na najslabije, a koristit će isključivo velikim i već uspješnim poduzećima u kojima direktori već imaju plaću koja je veća od ovog prijedloga.
Inače, zemlje poput Njemačke i Irske, koje imaju minimalnu plaću za radnike, ne nameću minimalac samozaposlenima i direktorima poduzeća jer je svrha minimalca valjda da poslodavac isplaćuje minimalno određeni iznos svojim radnicima. Ako je netko samozaposlen i ne uspije jedan mjesec zaraditi dovoljno za svoj minimalac, on je u prekršaju što ne može sam sebi isplatiti plaću koju je država propisala. Ima li to ikakvog smisla? Naravno da nema.
Ivana Ninčević-Lesandrić, saborska zastupnica iz redova Mosta, najavila je u intervjuu za Liberal da priprema zakon koji bi potpuno oslobodio poduzetnike-početnike poreznih davanja, tako da im se olakša početak. Začudila se kad je saznala da Vlada predlaže nešto potpuno suprotno, a to je povećanje poreza za poduzetnike-početnike za gotovo 100 posto.
"Moj prijedlog zakona je spreman i odmah ću u rujnu pokušati prikupiti 30 potpisa da se stavi na dnevni red, nadam se da će drugi zastupnici pokazati interes", rekla nam je.
https://liberal.hr/clanak.php?id=2026
Inače, zemlje poput Njemačke i Irske, koje imaju minimalnu plaću za radnike, ne nameću minimalac samozaposlenima i direktorima poduzeća jer je svrha minimalca valjda da poslodavac isplaćuje minimalno određeni iznos svojim radnicima. Ako je netko samozaposlen i ne uspije jedan mjesec zaraditi dovoljno za svoj minimalac, on je u prekršaju što ne može sam sebi isplatiti plaću koju je država propisala. Ima li to ikakvog smisla? Naravno da nema.
Ivana Ninčević-Lesandrić, saborska zastupnica iz redova Mosta, najavila je u intervjuu za Liberal da priprema zakon koji bi potpuno oslobodio poduzetnike-početnike poreznih davanja, tako da im se olakša početak. Začudila se kad je saznala da Vlada predlaže nešto potpuno suprotno, a to je povećanje poreza za poduzetnike-početnike za gotovo 100 posto.
"Moj prijedlog zakona je spreman i odmah ću u rujnu pokušati prikupiti 30 potpisa da se stavi na dnevni red, nadam se da će drugi zastupnici pokazati interes", rekla nam je.
https://liberal.hr/clanak.php?id=2026
Trinity-
2014-04-17
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
hehe mantra "građana" ove države je od osnutka "prokleti liberalni kapitalizam"
"mi smo zajednica, otpor i nada su uzaludni"- epikur
2014-04-16
Haha ovo me podsjeća na jedan razgovor s uhljebom zaposlenim u županiji. Nešto pričamao o plačama i on meni, ti bi trebao imati min 10 000 kn plaću, to je valjda na tom tragu.
Btw. oni žive u paralelnom svemiru, oni plaću ne moraju zaraditi, njima se plaća magično stvori na računu svaki misec a vjerojatno je takav lik i pisao zakon.
Btw. oni žive u paralelnom svemiru, oni plaću ne moraju zaraditi, njima se plaća magično stvori na računu svaki misec a vjerojatno je takav lik i pisao zakon.
to sam cekalaTriny wrote:Bogami, tu samo napalm pomaže.
sad ce svi morati u pobunu, jedino nas to moze zastititi
istupanje jednog po jednog ugrozenog ili ugrozenih grupica uvijk biva brzo ismijano, uguseno
ovo je put u pozitivu.. tj revoluciju
immortal-
2014-04-16
gotovo ti je.. ti si možda te skada skužila da za sve tvoje probleme u državi, nisu krivi "fantomski" srbi, yugosloveni, pederi, četnici, nego - hrvati, pravoslavci, i domoljubi - ta ekipa je razjebala državu.. sada je već kasnomortal wrote:to sam cekalaTriny wrote:Bogami, tu samo napalm pomaže.
istupanje jednog po jednog ugrozenog ili ugrozenih grupica uvijk biva brzo ismijano, uguseno
2018-06-14
nije nikad kasnoAssadNaPodmornici wrote:gotovo ti je.. ti si možda te skada skužila da za sve tvoje probleme u državi, nisu krivi "fantomski" srbi, yugosloveni, pederi, četnici, nego - hrvati, pravoslavci, i domoljubi - ta ekipa je razjebala državu.. sada je već kasnomortal wrote:to sam cekalaTriny wrote:Bogami, tu samo napalm pomaže.
immortal-
2014-04-16
nemožeš ti sa epikurom, speakerom, matildom, erom i ostalom ekipom biti na istoj strani.... oni su zajedno sa HDZom(prije bili neki od njih priznali u KPJ) (i nekim ljevičarima ofc) elita, dio elite, žive privilegirano i ne odgovara im promjena sustava, a da bi sustav ostao isti oni ti prodaju priču od "domoljublju" i "velikom hrvatstvu"(kao što su isti oni ili njihovi roditelji prodavali priču o yugoslovenstvu i bratstvu i jedinstvu) a ti radiš za njih, crnčiš za sitne pare, a oni ti još govore "da živiš dobro, da budi sretna što nije još gore, vidiš kako ista ekipa komentira što 9ljudi spava u prostoriji od 30m2 , a tuširaju se na plaži, bez klime nakon 12h posla.. kao "može tebi biti još gore, budi zadovoljna što nisi u africi", dok ista ekipa dobija desetke tisuća kuna neradeći ništa a uzimajući tvoj ropski rad.." a ti nemožeš pomisliti recimo od tome da kupiš svoj stan, svoje auto ili startaš familiju.. a onda ekipa za koje radiš , koja je cijedi i iskorištava kao r0ba(bilo izravno a bilo neizravno kao uhljebi preko poreza), te uvjerava da su za sve krivi yugosloveni, i srbi ... dobro došla i progledala, službeno si postala yugoslovenkamortal wrote:nije nikad kasnoAssadNaPodmornici wrote:gotovo ti je.. ti si možda te skada skužila da za sve tvoje probleme u državi, nisu krivi "fantomski" srbi, yugosloveni, pederi, četnici, nego - hrvati, pravoslavci, i domoljubi - ta ekipa je razjebala državu.. sada je već kasnomortal wrote:to sam cekalaTriny wrote:Bogami, tu samo napalm pomaže.
2018-06-14
xaben wrote:"mi smo zajednica, otpor i nada su uzaludni"- epikur
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
"ako zajednica oće da priman blasfemičare u svoj kaić, jo ću primati blasfemičare u svoj kaić"- epikurepikur37 wrote:xaben wrote:"mi smo zajednica, otpor i nada su uzaludni"- epikur
2014-04-16
što ako zajednica kaže da treba homofobe kazniti sa 3godine zatvora
aben wrote:"ako zajednica oće da priman blasfemičare u svoj kaić, jo ću primati blasfemičare u svoj kaić"- epikurepikur37 wrote:xaben wrote:"mi smo zajednica, otpor i nada su uzaludni"- epikur
Zajednica ureduje zajedničke stvari
Nego, di mi je bolje hobu..u Barbari u Preko ili Trapuli u Ugljanu...
I kaš na piće ako si u ZD?
2015-08-06
jo sun siromah, ne grin po restorantima...jedino sun sigur za olive island marina, namo je lipo.epikur37 wrote:aben wrote:"ako zajednica oće da priman blasfemičare u svoj kaić, jo ću primati blasfemičare u svoj kaić"- epikurepikur37 wrote:xaben wrote:"mi smo zajednica, otpor i nada su uzaludni"- epikur
a, nis još, za dvi sedmice...ako sedemo na piće, jo častin ali ti ploćoš, jer je tvoja lova moja lova
2014-04-16
aben wrote:jo sun siromah, ne grin po restorantima...jedino sun sigur za olive island marina, namo je lipo.epikur37 wrote:aben wrote:"ako zajednica oće da priman blasfemičare u svoj kaić, jo ću primati blasfemičare u svoj kaić"- epikurepikur37 wrote:xaben wrote:"mi smo zajednica, otpor i nada su uzaludni"- epikur
a, nis još, za dvi sedmice...ako sedemo na piće, jo častin ali ti ploćoš, jer je tvoja lova moja lova
najdraži su mi boduli :D
More
2015-08-06
Epi, ne budi lud..bit ce ti gore nego s govijem :-))
2014-04-12
Puca mi kurac za privatnike, triba se uhljebit negdi na državnu sisu
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Pametno su luđaci
» LUĐACI VEĆ NA NOVOM FRONTU
» Jesu li svi teroristi u Europi zaista "luđaci" i "homoseksualci" ili su ipak odani "Islamskoj državi"?
» TOTALNI FIJASKO
» Totalni slom armije "Z" b92
» LUĐACI VEĆ NA NOVOM FRONTU
» Jesu li svi teroristi u Europi zaista "luđaci" i "homoseksualci" ili su ipak odani "Islamskoj državi"?
» TOTALNI FIJASKO
» Totalni slom armije "Z" b92
Page 1 of 2