Erdogan : SAD partneri u NATO mijenjaju za jednog svećenika
Page 1 of 1
Erdogan : SAD partneri u NATO mijenjaju za jednog svećenika
Naravno
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/erdogan-sad-partnera-u-nato-u-mijenjaju-za-jednog-svecenika
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/erdogan-sad-partnera-u-nato-u-mijenjaju-za-jednog-svecenika
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Erdogan : SAD partneri u NATO mijenjaju za jednog svećenika
S400 treba doći u 2019 godini imat ćeš to nećeš imati sve drugo
Pripremi se na inflaciju turske lire od 1000%
Pripremi se na inflaciju turske lire od 1000%
2014-04-11
Što će Turci?
No, bitno je veći problem za Erdoğana kako će reagirati Turkinje i Turci, hoće li i oni okrenuti leđa svojoj valuti i potražiti spas u dolaru ili euru, dok je zlato uvijek sigurno utočište pojedinaca kao i velikih investitora. Pa je stoga Erdoğan poručio: “Ako imate dolare, eure ili zlato u svojim madracima, pođite u banku i zamijenite ih za tursku liru. To je pitanje nacionalne borbe”. Taj je poziv, sad već vapaj, uputio već drugi put u nekoliko posljednjih tjedana, ali ljudi baš ne pokazuju pretjerani interes da ga poslušaju - patriotizam uvijek gubi bitku sa stanjem u vlastitom novčaniku.
Lira je od početka ove godine izgubila nešto više od trećine svoje vrijednosti, a sadašnji je strmoglavi pad izazvala odluka Sjedinjenih Američkih Država da nametne sankcije dvojici ministara u vladi zato što američki pastor Andrew Brunson i dalje u turskom zatvoru.
Spor sa SAD-om
Ankara je uvjerena da iza neuspjelog puča stoji turski propovjednik Fethullah Gülen koji se preselio u SAD. Turska traži da im ga izruče, ali Washington smatra da mu nisu predočeni valjani dokazi za takav korak.
Krah politike u Siriji
Turska je davala podršku pobunjenicima koji su gotovo u potpunosti svladani, a protivila se Bašaru al-Asadu koji se učvrstio na vlasti.
Konflikt s Europom
Europa se snažno protivi turskom odstupanju od modernih vrijednosti kao što je sloboda govora - imaju najviše novinara u zatvoru na svijetu i jačanju autoritarizma.
No, bitno je veći problem za Erdoğana kako će reagirati Turkinje i Turci, hoće li i oni okrenuti leđa svojoj valuti i potražiti spas u dolaru ili euru, dok je zlato uvijek sigurno utočište pojedinaca kao i velikih investitora. Pa je stoga Erdoğan poručio: “Ako imate dolare, eure ili zlato u svojim madracima, pođite u banku i zamijenite ih za tursku liru. To je pitanje nacionalne borbe”. Taj je poziv, sad već vapaj, uputio već drugi put u nekoliko posljednjih tjedana, ali ljudi baš ne pokazuju pretjerani interes da ga poslušaju - patriotizam uvijek gubi bitku sa stanjem u vlastitom novčaniku.
Lira je od početka ove godine izgubila nešto više od trećine svoje vrijednosti, a sadašnji je strmoglavi pad izazvala odluka Sjedinjenih Američkih Država da nametne sankcije dvojici ministara u vladi zato što američki pastor Andrew Brunson i dalje u turskom zatvoru.
Spor sa SAD-om
Ankara je uvjerena da iza neuspjelog puča stoji turski propovjednik Fethullah Gülen koji se preselio u SAD. Turska traži da im ga izruče, ali Washington smatra da mu nisu predočeni valjani dokazi za takav korak.
Krah politike u Siriji
Turska je davala podršku pobunjenicima koji su gotovo u potpunosti svladani, a protivila se Bašaru al-Asadu koji se učvrstio na vlasti.
Konflikt s Europom
Europa se snažno protivi turskom odstupanju od modernih vrijednosti kao što je sloboda govora - imaju najviše novinara u zatvoru na svijetu i jačanju autoritarizma.
Taj je poziv, sad već vapaj, uputio već drugi put u nekoliko posljednjih tjedana, ali ljudi baš ne pokazuju pretjerani interes da ga poslušaju - patriotizam uvijek gubi bitku sa stanjem u vlastitom novčaniku.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Turci su brutalni trgovci..ne brinem za njih...sve vise kupuju masovno nekretnine u svabiji...Svabi sve manje..
turska Svabija..
turska Svabija..
Guest- Guest
Bit će njima informacije od 1000% pa nek onda uživaju u Erdoganu
2014-04-11
Similar topics
» Erdogan: 'Ce da vidite NATO, ali na razglednici
» Erdogan: NATO daje oružje teroristima, Turskoj ne
» Erdogan protiv Švedske i Finske u NATO-u: Dok sam ja predsjednik Turske....
» Erdogan: Ako mi Biden en da avione neću pustiti Švedsku u NATO
» Erdogan: Ovakva Finska i Švedska neće u NATO dok sam je predsjednik
» Erdogan: NATO daje oružje teroristima, Turskoj ne
» Erdogan protiv Švedske i Finske u NATO-u: Dok sam ja predsjednik Turske....
» Erdogan: Ako mi Biden en da avione neću pustiti Švedsku u NATO
» Erdogan: Ovakva Finska i Švedska neće u NATO dok sam je predsjednik
Page 1 of 1