TURSKI DOKUMENT IZ 1455. GODINE SVE OTKRIO:
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: TURSKI DOKUMENT IZ 1455. GODINE SVE OTKRIO:
Hehehe Ne može bez grablji nikako u srbijiljubo1212 wrote:čik nađite popis vojvodine iz 1911. godine, pa prebrojite srbe...ako smijete
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
...nisu ni znali di je hvatska..kic wrote:
a koliko u Hrvatskoj? 1455?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
misliš na manastir Krka?kaja wrote:U RH , moguće i prije. Ima jedan stari manastir kao dokaz..tre wrote:Ok to ali zašto svojatate recimo RH ili BiH kad ste tamo dojahali tek pred turcima i ostali na tim područjima? Odakle vam da je to vekovno srpsko ognjište?Serbia Strong wrote:bravo glupaku, otkrio si toplu vodu.
siptara na kosovu je bilo u simobolicnim brojkama dok ustasa iz kuce cveca nije zajahao srbiju.
Al nebitno, onda su bili normalni , nije ih jos spc zajahala..
Manastir Krka je za Srbe u Hrvatskoj ono što je Kosovsko polje za Srbe kao takve: mitsko mjesto.
To mitsko mjesto je prije dva dana obilježilo 400. godišnjicu postojanja, što je Patrijarhu SPC Irineju
poslužilo za još malo optuživanja Hrvata. Kažu da u svakom mitu ima i ponešto istine.
Ipak, te istine je uglavnom jako malo, a ostalo je - mit, olitiga laž.
https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/srpski-mitovi-krivotvorenje-povijesti-manastira-krka-824282/
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Yehudim wrote:pizzon wrote:Preciznije, na celom prostoru između Prokletija i Kopaonika bilo je samo 46 albanskih porodica
nema sta da citam,
tamo nema nista vezano za bašibozluke
a da je starije od turske okupacije
Di ti je link
1.
https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/278973/turski-dokument-iz-1455-godine-sve-otkrio-evo-koliko-je-zapravo-bilo-srba-na-kosovu-a-koliko-albanaca
2.
http://www.telegraf.rs/vesti/1584307-senzacionalno-turski-popis-na-kosovu-1455-13-hiljada-srpskih-kuca-samo-46-albanskih-foto
Last edited by pizzon on 10/8/2018, 13:08; edited 1 time in total
Guest- Guest
a popis stanovništva?pizzon wrote:http://www.telegraf.rs/vesti/1584307-senzacionalno-turski-popis-na-kosovu-1455-13-hiljada-srpskih-kuca-samo-46-albanskih-fotoYehudim wrote:pizzon wrote:Preciznije, na celom prostoru između Prokletija i Kopaonika bilo je samo 46 albanskih porodica
nema sta da citam,
Di ti je link
2017-10-06
Noor wrote:a popis stanovništva?pizzon wrote:http://www.telegraf.rs/vesti/1584307-senzacionalno-turski-popis-na-kosovu-1455-13-hiljada-srpskih-kuca-samo-46-albanskih-fotoYehudim wrote:pizzon wrote:Preciznije, na celom prostoru između Prokletija i Kopaonika bilo je samo 46 albanskih porodica
nema sta da citam,
Di ti je link
ova je dobra za popis
Guest- Guest
Evo ja sam pak naša da je šiptara na Kosovu 1287. pak bilo mnogo više. Pravoslavci su bili manjina.
Tak da Kosovo ipak triba ostati šiptarsko. A do pri pola sata, ponukan ovim topicom, sam stvarno mislija da se to triba vratiti Srbima.
Tak da Kosovo ipak triba ostati šiptarsko. A do pri pola sata, ponukan ovim topicom, sam stvarno mislija da se to triba vratiti Srbima.
u tom Defteru nigdje nema popisa stanovništva po nacionalnosti, skrolala sam do zadnje stranice
popisuju poimenično, broj kuća po selima i koliko je tko kakvog prihoda dao turčinu
popisuju poimenično, broj kuća po selima i koliko je tko kakvog prihoda dao turčinu
Noor wrote:u tom Defteru nigdje nema popisa stanovništva po nacionalnosti, skrolala sam do zadnje stranice
Dakle, riječ je o još jednom falsifikatu čuvene srpske istorijske nauke.
Kakvo iznenađenje!
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Noor wrote:u tom Defteru nigdje nema popisa stanovništva po nacionalnosti, skrolala sam do zadnje stranice
Kakvo iznenađenje!
evo link, pa kome se da...otvara sve stranice do zadnje, samo polakše skrolati
https://www.scribd.com/doc/60208030/Oblast-Brankovica-Opsirni-katastarski-popis-iz-1455-godine
2017-10-06
Speare Shaker wrote:Noor wrote:u tom Defteru nigdje nema popisa stanovništva po nacionalnosti, skrolala sam do zadnje stranice
Kakvo iznenađenje!
Da i ne spominjem kako se danas tzv. povijesni argument u potraživanja prava država na određeni teritorij smatra beznadno zastarjelim i potpuno promašenim, što valjda već i vrapci na grani znaju, ali čuvena srpska istorija ipak ne. Tko li će znati zašto.
Guest- Guest
pizzon wrote:Yehudim wrote:pizzon wrote:Preciznije, na celom prostoru između Prokletija i Kopaonika bilo je samo 46 albanskih porodica
nema sta da citam,
Di ti je link
1.
https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/278973/turski-dokument-iz-1455-godine-sve-otkrio-evo-koliko-je-zapravo-bilo-srba-na-kosovu-a-koliko-albanaca
2.
http://www.telegraf.rs/vesti/1584307-senzacionalno-turski-popis-na-kosovu-1455-13-hiljada-srpskih-kuca-samo-46-albanskih-foto
Oprosti ali - Postoje li slike ( iz muzeja ili sl ), kopije, snimke ili prijevod- toga Teftera - Deftera ?
--------------------------------------------------------------------------
Gdi su nam ćifuti živili te 1455?
AlfaOmega wrote:Gdi su nam Izraeliti živili te 1455?
Misliš na Balkanu ili Europi, B. Istoku............ili di točno.
Recimo kad je Dioklecijan gradio palaču, Mi već bili tamo. A tvoji preci na Uralu još 700 god.
Kad su Rimljani osnivali Coloniu ( Keln ) Još tamo oko 30- god. Nove ere, isto bili tamo kao trgovci, vojnici, žitelji.
Dok se vi Slaveni još niste spustili sa Urala. Znači 700 god smo prije vas bili svuda na Balkanu,
Germaniji, Galiji, Grčkoj, Italiji, Egiptu, maroku, Tunisu, Iranu, u Rusiji, Poljskoj, Baltiku,
Španjolskoj ( dok inkvizicija nije protirala Sefarde do Bosne i dalje 1420 )
Koji te podatak još zanima ?
2 miliona na onako mali prostor ne moze da stane.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:2 miliona na onako mali prostor ne moze da stane.
Koji prostor?
Ajme, kog boli kurac...kme...kme kme...
darth_vader-
2014-04-17
Ja bi sve vratio u 6.-o stoljeće i sve Slavene protjerao u Aziju, a ovdje ponovo naselio protjerane Ilitre.metilda wrote:vuksadinare wrote:'srpski vitezovi docekali tursku vojsku na gazimestanu i potukli je'...tu sam prestao citati..
ja sam pročitala samo naslov.. pa sad bi se kao trebali vratiti na stanje iz 1455.. i to cijeli svijet, ne samo Kosovo.. ma budalaštine
Pizzonovi bi sigurno bili stretni u Rusiji, za ostale ne znam.
pizzon wrote:okupacija srbije ne pocinje nakon kosovske bitke
ona je samo utrla put ka buducoj okupaciji
a vatikan je zrvovao sve teritorije koje nisu bili pod njegovom dominacijom
kao kaznu, i to je vidljivo iz kosmosa
kako je netko mogao žrtvovati nešto što nije bilo pod njegovim utjecajem ili ''dominacijom'' - bilo to neposredno ili barem posredno ... jebem li te blesava?
drugo, ovo su podaci prije velikih seoba srba preko dunava 1699. i 1740.
danas zato imate vojvodinu, ali izgubili ste kosovo. što je problem??
pa je l' te ja trebam podučavati srpskoj istoriji govedo jedno?
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
ne kenjajvuksadinare wrote:...nisu ni znali di je hvatska..kic wrote:
a koliko u Hrvatskoj? 1455?
krstili ste se isto ko mi
koristili cirilicu odnosno glagoljicu. bilo je puno ortodoxnih objekata.
man. krka je vec postojao decenijama.
ko zna koliki je udeo pravoslavnih srba na tom prostoru.
Guest- Guest
Vlasnici zemlje u Srbiji su po turskim tefterima - Turci, odnosno turske age.
Dokumentacija o tome se nalazi u carigradskom arhivu.Sve lijepo napisano na koži i pohranjeno.
Dokumentacija o tome se nalazi u carigradskom arhivu.Sve lijepo napisano na koži i pohranjeno.
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Tekst iz 1982. godine otkrio koliko je tada u SR Hrvatskoj bilo Jugoslavena
» '' Hrvatska POGLEDAJTE DOKUMENT UZ SVU SILU SLUŽBENIKA, SAD IM TREBA I STRUČNJAK ZA DATUME: Ministarstva ne samo što brkaju mjesece, problem im sada čine i godine''
» Kandidat godine za kmečavca i defetista godine gradonačelnik Darinko Dumbović
» Markovina izvalio biser godine pred kraj godine:'Duh bozica se najvise osjeti u - Sarajevu'
» IMAMO I DOKUMENT!
» '' Hrvatska POGLEDAJTE DOKUMENT UZ SVU SILU SLUŽBENIKA, SAD IM TREBA I STRUČNJAK ZA DATUME: Ministarstva ne samo što brkaju mjesece, problem im sada čine i godine''
» Kandidat godine za kmečavca i defetista godine gradonačelnik Darinko Dumbović
» Markovina izvalio biser godine pred kraj godine:'Duh bozica se najvise osjeti u - Sarajevu'
» IMAMO I DOKUMENT!
Page 3 of 4